forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Situacija se polako mjenja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/05/2008 : 21:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Sjecam se prije 2-3 godine brojnih prica i konstatacija kako u stripom siromašnoj Srbiji, prazni kiosci zvrlje, dok je u Hrvatskoj situacija naprosto sjajna.
Nisam dugo kupovao pa me svrbe novci u džepu, a i nakupilo se stripova koji mi fale. Gdje da ih kupim? U Morecomicsu koji više ne postoji, u Libellusu koji nema online shop pa mi je neugodno gnjaviti preko maila sa mojih 15 pitanja, sajt Utopije mi se ne otvara, sajt Stripovi na kvadrat ne postoji,Ludens ???, Superknjižara ipak nema vecinu što mi treba...Gdje potrošiti novac. Cini mi se najjednostavnije ugnjaviti prijatelja da uplati Alan Fordu ili Darkwoodu jer oni kako cujem imaju sve i svašta (što se i vidi na sajtu striparnice AF). A i samo pohvale cujem na njihov racun. Morao bih doduše cekati par mjeseci (da nadu put do mene), ali jebiga. Da mi je netko prije 2-3 godine rekao da cu razmišljati o nabavci stripova iz Srbije, ne bih mu vjerovao. Popularizacija stripa u susjednoj nam državi ide odlicno. Stari SC i Marketprint se još drže dok Beli Put oduševljava. U trafikama su se pojavili Hellboy, Hard boiled, Simpsonovi, Dampyr, Zagor, Dylan, Mr.No, a prica se i o novom izdavacu Boneli stripova...Jako mi je žao što striparnice u Hrvatskoj nisu malo agilnije u želji da se opskrbi Hrvatska van Zagreba. Ipak bi prodavac treba imati želju uzeti novce kupcu, a ne da se kupac mora truditi potrošiti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 03/05/2008 21:34:25

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 03/05/2008 : 21:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Sto ti treba vici da aktiviram AF.
Samo postarina za srve ujeda...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40320 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/05/2008 : 22:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ja mislim da bi se to sve lepo sredilo, samo da nema te bolesne postarine... Kad bi bio neki kanal za razmenu stripova, neko ko ide iz jedne zemlje u drugu, bar jednom mesecno pa da nosi stripove, to bi bilo OK... Ovako niti se meni isplati da kupum jeftine stare stripove u Hrvatskoj niti se vama isplati da kupite nove stripove u Srbiji... Sranje je veliko...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 03/05/2008 : 22:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Sjecam se prije 2-3 godine brojnih prica i konstatacija kako u stripom siromašnoj Srbiji, prazni kiosci zvrlje, dok je u Hrvatskoj situacija naprosto sjajna.
Nisam dugo kupovao pa me svrbe novci u džepu, a i nakupilo se stripova koji mi fale. Gdje da ih kupim? U Morecomicsu koji više ne postoji, u Libellusu koji nema online shop pa mi je neugodno gnjaviti preko maila sa mojih 15 pitanja, sajt Utopije mi se ne otvara, sajt Stripovi na kvadrat ne postoji,Ludens ???, Superknjižara ipak nema vecinu što mi treba...Gdje potrošiti novac. Cini mi se najjednostavnije ugnjaviti prijatelja da uplati Alan Fordu ili Darkwoodu jer oni kako cujem imaju sve i svašta (što se i vidi na sajtu striparnice AF). A i samo pohvale cujem na njihov racun. Morao bih doduše cekati par mjeseci (da nadu put do mene), ali jebiga. Da mi je netko prije 2-3 godine rekao da cu razmišljati o nabavci stripova iz Srbije, ne bih mu vjerovao. Popularizacija stripa u susjednoj nam državi ide odlicno. Stari SC i Marketprint se još drže dok Beli Put oduševljava. U trafikama su se pojavili Hellboy, Hard boiled, Simpsonovi, Dampyr, Zagor, Dylan, Mr.No, a prica se i o novom izdavacu Boneli stripova...Jako mi je žao što striparnice u Hrvatskoj nisu malo agilnije u želji da se opskrbi Hrvatska van Zagreba. Ipak bi prodavac treba imati želju uzeti novce kupcu, a ne da se kupac mora truditi potrošiti...

ne verujem da cesh i ikada uzeti strip kod nas...samo je pitanje vremena kada cesh poslati mail...a i ovo je apel na neke izdavace da obrate paznju na ove van Zagreba,kao shto si i rekao...ja bi pre slao mail,nego da bacam na postarinu od koje mogu uzeti jedan strip..bljak

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 03/05/2008 : 22:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Izvinjavam se sto sam off topic, ali kako to da Morecomics vise ne postoji?

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/05/2008 : 22:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Pa o kojoj vi postarini pricate!?!Ja sam razumeo Obija da ce angazovati prijatelja iz Srbije da mu stripove nabavi iz pomenutih BG stripara i da ce mu ih nekako preneti u Hrvatsku...a postarina unutar Srbije je zanemarljiva,narocito za vece narudzbe...sto se tice slanja stripova u inostranstvo to je vec druga prica,ali mislim i dalje da Obi to i nije planirao...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 03/05/2008 : 22:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by William_Wallace

i mene to cudilo,nego mozda jedina ja budala ne znam

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/05/2008 : 22:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
A Zna li netko tocno ili okvirno koliko iznosi poštarina Hrvatska-Srbija i Srbija-Hrvatska???

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40320 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/05/2008 : 23:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

A Zna li netko tocno ili okvirno koliko iznosi poštarina Hrvatska-Srbija i Srbija-Hrvatska???

Imas topic u Aukcijama...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/05/2008 : 06:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Znaci ako sam dobro razumio: Ti zivis u Hrvatskoj,pa hoces da narucis online stripove iz Srbije koji su izasli u Hrvatskoj,jer tu nema mogucnosti da se naruci putem neta i tako bezveze baca covjek lovu na postarinu?
Glupa situacija
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 04/05/2008 : 07:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Znaci ako sam dobro razumio: Ti zivis u Hrvatskoj,pa hoces da narucis online stripove iz Srbije koji su izasli u Hrvatskoj,jer tu nema mogucnosti da se naruci putem neta i tako bezveze baca covjek lovu na postarinu?
Glupa situacija

Ozbiljno zarmišljam da mi prijatelj iz Srbije uplati novac na racun jedne od striparnica (kupio bih i hrvatske i srpske stripove) pa bi onda morao cekati da se on nakani ovdje autom (za što može proci i pola godine). Tužna situacija. Ono što ja želim ovim topicom je animirati "stripove na kvadrat", "Libellus" i ostale striparnice da naprave uredne online strip shopove...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 04/05/2008 : 14:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

quote:

i mene to cudilo,nego mozda jedina ja budala ne znam

Postoji, samo što se sada zove Stripovi na kvadrat.
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 04/05/2008 : 14:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
Inace, potpuno je ista situacija i sa nama koji živimo u Bosni i Hercegovini. Prakticki nemamo od koga kupiti stripove osim ako ne zamolimo kolekcionare s kojima smo dobri ali i to nekada zna biti problem pogotovo ako ljudi nemaju vremena ili imaju neke svoje probleme...
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 04/05/2008 : 14:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
a sto se mora imati sve?! dobar strip po definiciji ide na kiosk, ostalo moze biti sporedna zabava.
pogledajte samo te sto su popunili kolekcije, vise ne znaju sta bi, pa citaju neke pervezije. nesto ih nema na forumu pljuvati od kad izlazi bonelli i u srbiji.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk

Edited by - Pavel01 on 04/05/2008 15:31:11
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5086 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 04/05/2008 : 15:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:

Postoji "Stripovi na kvadrat", tako se na isti br.telefona predstavlja osoba u prostoru ex-More comics-a-. Valjda ce im proraditi i web...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/05/2008 : 15:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

dobar strip po definiciji ide na kiosk, ostalo moze biti sporedna zabava.

da,
blek, komandant mark i mali render su dobri stripovi, a ken parker, metabaruni, svagdnja borba, bone itd. im nisu ni do koljena
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 04/05/2008 : 15:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
skup strip = los strip

the bird is the word
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 04/05/2008 : 15:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

skup strip = los strip

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Road_warrior
New Member

Serbia
158 Posts

Member since 21/04/2008

Posted - 04/05/2008 : 18:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Road_warrior a Private Message
Pavel radikal.

My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/05/2008 : 18:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

skup strip = los strip

to je profesionalna definicija
Go to Top of Page

Snježana
Starting Member

Virgin Islands (United Kingdom)
24 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 04/05/2008 : 18:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Snježana a Private Message
Zašto više nema Morecomicsa?

Pusa svima!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/05/2008 : 18:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Snježana

Zašto više nema Morecomicsa?

ma samo je promijenio ime u "stripovi na kvadrat"
ista adresa, broj telefona... nemas se zasto brinuti
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 04/05/2008 : 22:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

skup strip = los strip

to je profesionalna definicija

ne, potrosacka. profesionalna glasi "velik strip, vel'ke pare, mal' strip, male pare".
usput, vol strit zna sve, ako nesto ne opstane na kiosku, jednostavno ne valja.

the bird is the word
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000