Author |
Topic |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/05/2008 : 16:06:00
|
Baš bizzarni taj Cornelio.. nekrofilija, vampirizam, zombiji. Intrigantno. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 05/05/2008 : 17:10:59
|
Cornelio Bizzarro je ustvari dobio izgled po Carlu Lucarelliju, talijanskom piscu krimica i televizijskom voditelju. Lucarelli od 1998. godine vodi odlicnu krimi seriju/emisiju na talijanskoj televiziji, zvanu ''Blu notte''. Tamo se bavi raznoraznim zlocinima, ubojstvima i slicnom krimi tematikom. Ja sam redovito gledao samo one prve 3-4 sezone, gdje se bavio prvenstveno nerazjašnjenim ubojstvima, kasnije sam samo povremeno 'ulovio' koju epizodu na televiziji, no tad se vec bio bacio i na konspiracije, nestanke i širi spektar tema. U svakom slucaju, emisija je odlicna, sa markantnom turobnom atmosferom.
Ako ce strip biti na tom tragu, moglo bi ovo bit dobro. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/05/2008 : 15:15:53
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Cornelio Bizzarro je ustvari dobio izgled po Carlu Lucarelliju, talijanskom piscu krimica i televizijskom voditelju. Lucarelli od 1998. godine vodi odlicnu krimi seriju/emisiju na talijanskoj televiziji, zvanu ''Blu notte''. Tamo se bavi raznoraznim zlocinima, ubojstvima i slicnom krimi tematikom. Ja sam redovito gledao samo one prve 3-4 sezone, gdje se bavio prvenstveno nerazjašnjenim ubojstvima, kasnije sam samo povremeno 'ulovio' koju epizodu na televiziji, no tad se vec bio bacio i na konspiracije, nestanke i širi spektar tema. U svakom slucaju, emisija je odlicna, sa markantnom turobnom atmosferom.
Ako ce strip biti na tom tragu, moglo bi ovo bit dobro.
Interesantno... Italija ima dugu povijest gialloa. To su u biti tv krimici? ILi više dokumentarno? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 10/05/2008 : 17:17:37
|
quote: Originally posted by DeeCay
Interesantno... Italija ima dugu povijest gialloa. To su u biti tv krimici? ILi više dokumentarno?
Eh, tek sad sam naišao, ispricavam se.
To su više dokumentarci. Taj Carlo Lucarelli je kao fol neki host u toj emisiji, i on pricom prati pokušaje rekonstrukcije raznoraznih zlocina. Pored toga postoje i neimenovani glumci, koji glume ubojice, svjedoke i žrtve. Kužiš na šta mislim, onako u polu-mraku.
A bio sam gledao i neki intervju sa tim Carlom Lucarellijem, di on prica kako se zaljubio u giallo, pocetke dok je bio klinac i tako to. Navodno je neki giallo-fanatik.
Mislim da je cak nešto radio sa Dariom Argentom, mada nisam siguran.
Ima na Ju-Bi-To-u nekoliko videa: 1) http://www.youtube.com/watch?v=0e26colMAL4 2) http://www.youtube.com/watch?v=_Lyfgp4Tk7s 3) http://www.youtube.com/watch?v=L_1eGl8g9YI |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
|
Milazzo
Senior Member
Croatia