forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tintin u Srbiji
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 05/05/2008 : 19:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message

5. maj 2008. | Tanjug.
Avanture Tintina na srpskom

Kompanija IPS najavila je da ce tokom godine poceti objavljivanje strip albuma i grafickih novela štampanjem prvog Eržeovog albuma sa "Avanturama Tintina".

Urednik izdavacke delatnosti IPS-a Danko Ješic podsetio je u izjavi Tanjugu da je jedan od najpoznatijih evropskih autora stripa Žorž Remi (1907-1983) poznatiji pod pseudonimom Erže, poceo serijal o Tintinu 10. januara 1929. godine i taj datum ce biti obeležen kao jedan od kamena medaša "devete umetnosti".

IPS je izdavac koji ce prvi objaviti srpski prevod avantura Tintina sakupljenih u 23 albuma. Ukoliko se pokazze interesovanje za njih u planu je da objavi celu seriju.

Eržeov strip izlazio je do smrti autora, a 1987. godine njegova udovica osnovala je Fondaciju Erže u u Briselu, koja raspolaže i autorskim pravima.

Tintinovi stripovi bili su inspiracija za filmove i pozorišne predstave a albumi su objavljeni u tiražu koji prelazi 200 miliona primeraka i prevedeni su na 50 jezika.

Glavni junak je belgijski reporter i strastveni putnik, a njegov "otac" Belgijanac Erže koji je bio kompletan autor (pisao scenarija i crtao strip) pomno je istraživao lokacije da bi što vernije docarao "mesta" do koji je Tintin stizao.

Zaplet je najcešce bila potraga za rešenjem nekih misterija poput prica iz filmova o Indijana Džonsu.

Stiven Spilberg je nedavno otkupio autorska prava za tri filma o avanturama Tintina tako da bi trebalo uskoro ocekivati i filmsku verziju tog globalno popularnog stripa

...BD, c'est la vie...

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 05/05/2008 : 19:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Bez obzira na "biser" o prvom objavljivanju Tintina na srpskom,vest je ipak super...stize nam jos jedan jak stripski igrac...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 05/05/2008 : 19:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Ima da ih porejdam na policu sve do jednog, samo neka oni to lepo odstamapju...
Nije to to kada preturas po zabavnicima i pokusavas da nadjes 3. deo epizode koju si poceo da citas, i imati to u HC varijanti uredno smesteno na polici...
Nema sta da se lazemo...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2008 : 20:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Odlicno, svaka cast!!!!!!!
Podrska sa moje strane, jedva cekam! Tintin je bio jedan od mojih omiljenih stripova detinjastva!!!!!

Sto se tice ekranizacije, cuo sam da je Endi Serkis( Golum u LOTR trilogiji ) potvrdio ulogu kapetana Hadoka, tako da ce to biti film za iscekivanje!!!!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/05/2008 : 20:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Budi se istok i zapad... budi se sjever i jug...

Lipa vijest

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 05/05/2008 : 21:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
stripsko izdanje tintina me ich ne interesuje ali tje stripsko-filmska adaptacija definitivno biti jedina koju tju s nestrpljenjem ischekivati i sa radoshtju pogledati.
ne zbog spilberga vetj zbog moffata koji je potvrdio scenaristichki udeo u ovome.

domatjem izdanju zelim sretju na srBskom trzishtu "grafichkih novela"(sere mi se od ove definicije).
trebatje mu.
ja mu dajem 4 broja fore pre negoli skontaju da tu nema leba(taman kad prodje filmska trilogija) i nastave dalje nestripskim izdavachkim putem.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/05/2008 : 01:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja sam ubedjen da ce se dobro prodavati, meni je Tin-Tin omiljeni strip tog tipa, dakle, tik uz Asterixa i Talicnog, cak ga radije citam nego spomenuta dva stripa.

Ovo je dobar povod da se podsetimo sta je od toga objavljano kod nas
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 06/05/2008 : 04:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message
Da...i ja sam ubedjen u dobru prodaju...generalno,kada god sam u IPS-ovoj radnji,imam prilike da vidim da ljudi kupuju neke krsheve od stripova na engleskom i francuskom po abnormalnim cenama,tako da stvarno ne sumnjam da cje ovo dobro procji...

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 06/05/2008 : 09:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
Jedva cekam...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

KGB
New Member

Serbia
125 Posts

Member since 08/04/2008

Posted - 06/05/2008 : 11:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KGB a Private Message
jos da u kg-u otvore ips radnju ili neku knjizaru posto su poslednju zatvorili prosli mesec.ne verujem da ce ovaj strip biti na kioscima.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 06/05/2008 : 11:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by KGB

jos da u kg-u otvore ips radnju ili neku knjizaru posto su poslednju zatvorili prosli mesec.ne verujem da ce ovaj strip biti na kioscima.

Jel to misliš na onu knjižaricu u glavnoj ulici? Nije valjda da je zatvorena?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 06/05/2008 : 11:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Srecom ips radi u Nisu, mada nemogu reci da je bog-zna-koliko dobro opremljena.
Bitno je da sljaka i da se puni domacim izdanjima, a za sve inostrane hirove tu mi je amazonija...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
527 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 06/05/2008 : 16:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89
Sto se tice ekranizacije, cuo sam da je Endi Serkis( Golum u LOTR trilogiji ) potvrdio ulogu kapetana Hadoka, tako da ce to biti film za iscekivanje!!!!

Citao sam da ce film raditi Steven Spielberg i Peter Jackson,te da ce cijeli film biti raden u slicnoj tehnici kao Golum (možda cak i 3D tehnika-kao AVATAR)...

Edited by - blueberry on 06/05/2008 16:41:35
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/05/2008 : 16:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by blueberry

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Citao sam da ce film raditi Steven Spielberg i Peter Jackson,te da ce cijeli film biti raden u slicnoj tehnici kao Golum (možda cak i 3D tehnika-kao AVATAR)...

Interesantno....mada, mozda bi bilo interesantnije kao igrani film....
Ko zna, videcemo!

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/05/2008 : 17:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:
Originally posted by KGB

Jeste.
Vrli nam Tajkun Gdin.Miskovic kupio je lanac samoposluga "Srbija" u Kragujevcu u cijem vlasnistvu je i bio objekat gde se nalazila legendarna knjizara.Sada ce tu biti verovatno predstavnistvo neke banke ili ko zna cega jednako potrebnog..
Nije pomoglo ni preko 10 000 podpisa gradjana prikupljenih ispred knjizare,da knizara opstane.
Sramno ali sve po zakonu.Sad sam jos blizi odluci da krenem u avanturu sa otvaranjem striparnice u Kragujevcu.
Go to Top of Page

KGB
New Member

Serbia
125 Posts

Member since 08/04/2008

Posted - 06/05/2008 : 18:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KGB a Private Message
striparnica u kg?dubac iz tvojih usta u bozje usi,al tesko bi to opstalo u nasem gradu.da je prodavnica folk muzike proslo bi ovako...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 06/05/2008 : 19:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
I ja verujem da albumi Tintina mogu dobro da se prodaju u Srbiji,ne bi se ovi trgovci iz IPSa ni uhvatili tog segmenta izdavastva da nisu tako procenili...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 06/05/2008 : 20:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
quote:
Originally posted by KGB

striparnica u kg?dubac iz tvojih usta u bozje usi,al tesko bi to opstalo u nasem gradu.da je prodavnica folk muzike proslo bi ovako...

A sto ne i jedno i drugo? Ja ne vidim problem...

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 06/05/2008 : 21:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by beli luk

quote:
Originally posted by KGB

A sto ne i jedno i drugo? Ja ne vidim problem...

...idi begaj...pa jos kad navucemo i ove folkere na strip,pa kad dodjemo na ruzicastu tv,pa kad nam proradi adrenalin...jebote,hebacemo i bracu gale...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 06/05/2008 : 22:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message
Bravo! Ovo sam cekao.

Edited by - viktor14 on 06/05/2008 22:44:25
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 13/05/2008 : 20:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
malo osvezavanje topika za sve koji su ga propustili do sada...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27178 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/05/2008 : 20:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Srbija u Tintinu!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 13/05/2008 : 20:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

quote:
Originally posted by Raspucin

quote:
Originally posted by KGB

Jeste.
Vrli nam Tajkun Gdin.Miskovic kupio je lanac samoposluga "Srbija" u Kragujevcu u cijem vlasnistvu je i bio objekat gde se nalazila legendarna knjizara.Sada ce tu biti verovatno predstavnistvo neke banke ili ko zna cega jednako potrebnog..
Nije pomoglo ni preko 10 000 podpisa gradjana prikupljenih ispred knjizare,da knizara opstane.
Sramno ali sve po zakonu.Sad sam jos blizi odluci da krenem u avanturu sa otvaranjem striparnice u Kragujevcu.

Šteta. Baš je bila dobra knjižara. Secam se i da je prodavac bio ljubazan.
Otvori striparnicu, ja cu da ti kupujem stalno.
Što se tice Tintina, baš se radujem. Ja osim jednog broja nikad nisam citao ovaj strip, a kako vidim radi se o stripovskom klasiku.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 25/05/2008 : 15:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message
Nikad nisam cital Tintina al sam ko mali gledal crtic

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/05/2008 : 17:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Milazzo

Nikad nisam cital Tintina al sam ko mali gledal crtic

Crtani je fenomenalan!!!!
Vrlo je veran stripu! Svaka epizoda!

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000