forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 rommel u stripu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/05/2008 : 11:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
baš sam citao malo starije stripove.konkretno biblioteka lale, broj 308, kanonada 2, pustinja u plamenu
i evo ti ga, rommel
feldmaršal
na drugoj se slicici rukuje sa hitlerom
no, prica je uglavnom o diviziji tigar, koja se borila protiv rommela
da li ko zna za još koji strip sa rommelom
jer tim stvarcicama cemo morat opskrbiti našeg rommela

Edited by - diderot2 on 07/05/2008 14:33:20

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 11:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
pa pustinjske škorpije npr....ne sjecam ga se osobno ali Afrika Corps
dunkerque - operacija dynamo
ima ga i u jednom kadru Blitzkriega

Edited by - rommel on 07/05/2008 11:42:54
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/05/2008 : 14:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Cijeli Desert Peach je o Rommelovu bratu, ali pojavljuje se i Rommel.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 19:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Cijeli Desert Peach je o Rommelovu bratu, ali pojavljuje se i Rommel.

mcn

ne to se ne pominje - to je nesto poput pametnijeg brata sherlocka holmesa na filmu....
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 19:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
inache -sto se divizije tigar - to ne postoji...
no zato bijase jako ziv - bataljon tigrova u tunisu - dovoljno je pomenuti LONGSTOP HILL - gdje su dva tigra zaustavila 7 oklopnu diviziju....naravno o tome se stripovi ne crtaju
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 19:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
to se ne konta. pijane amere vodio je napuseni jerry drake pa su svrsili u casablanki, doslovno i figurativno
nego uhvati se ti teksta za almanah ardenski, jel te Dadomlat uposlio? ah ti direktori...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 19:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

to se ne konta. pijane amere vodio je napuseni jerry drake pa su svrsili u casablanki, doslovno i figurativno
nego uhvati se ti teksta za almanah ardenski, jel te Dadomlat uposlio? ah ti direktori...

nije josh...ali bojim se da oce...thnx for friendly warning
p.s. 7. oklopna su cuveni britanski pustinjski stakori

Edited by - rommel on 07/05/2008 19:55:42
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 19:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
Dadi je drugo ime WARNING, cim ti se nesto javi znas da ide belaj od posla

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 19:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
nije samo 7. bila, imas i hrpu amera... e sad ne znam za pojedinu kotu, ali cjelokupno je bila hrpa amerikanaca (bez njih ne bi nicega naravno ni bilo)...

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 21:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

nije samo 7. bila, imas i hrpu amera... e sad ne znam za pojedinu kotu, ali cjelokupno je bila hrpa amerikanaca (bez njih ne bi nicega naravno ni bilo)...

naravno da je bilo ali 2 tenka zaustavise cijelu englesku diviziju
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 21:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

Dadi je drugo ime WARNING, cim ti se nesto javi znas da ide belaj od posla

zato je tebi isao FRIENDLY warning...dado je samo WARNING
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 21:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by rommel

quote:

jamacno je Dado bio u jednom
cekaj samo dok nas ne ufati za ovo

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/05/2008 : 22:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

Ipak je najjaca bitka je ona u Villers-Bocageu gdje je M. Wittman uletivsi svojim Tigrom I u taj gradic u jednom danu unistio 27 tenkova [Cromwell, Sherman...]. Ukupno 138.
Slicna prica je bila i u bitci za Kasserine Pass.
Ono sto je najnevjerojatnije... E. Hartmann je najveci zracni as u povijesti s oborenih 352 aviona [sa svojim Bf-109G]. Drugoplasirani zaostaje s 50 oborenih aviona.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 22:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

Ipak je najjaca bitka je ona u Villers-Bocageu gdje je M. Wittman uletivsi svojim Tigrom I u taj gradic u jednom danu unistio 27 tenkova [Cromwell, Sherman...]. Ukupno 138.
Ono sto je najnevjerojatnije... E. Hartmann je najveci zracni as u povijesti s oborenih 352 aviona [sa svojim Bf-109G]. Drugoplasirani zaostaje s 50 oborenih aviona.

nije bas tako wittman je unistio 50 vizila sto tenkova sto gusjenicara ali je izgubio 5 tigrova...a hartmann je sve zracne pobjede (vecinu)postigao na istocnom frontu....veca je faca josef "pips"priller koji je sam sa pratiocem izazvao 5000 aviona na d-day...to su bile cjelokupne snage luftwaffea u francuskoj a njihov nalet je izazvao skidanje kape do poda protivnickih mornara....inace daleko vecu slavu od hartmanna zaslužuje hans-urlich rudel - pilot štuke - a znase što je to znsacilo vec od bitke za britaniju - leteci grob
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 22:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ono sto je najnevjerojatnije... E. Hartmann je najveci zracni as u povijesti s oborena 352 aviona [sa svojim Bf-109G]. Drugoplasirani zaostaje s 50 oborenih aviona.

nu, pazi, pakleni prikane, od toga su se 239 pijanih do poda rusa srusili sami

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/05/2008 : 22:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

nije bas tako wittman je unistio 50 vizila sto tenkova sto gusjenicara ali je izgubio 5 tigrova...a hartmann je sve zracne pobjede (vecinu)postigao na istocnom frontu....veca je faca josef "pips"priller koji je sam sa pratiocem izazvao 5000 aviona na d-day...to su bile cjelokupne snage luftwaffea u francuskoj a njihov nalet je izazvao skidanje kape do poda protivnickih mornara....inace daleko vecu slavu od hartmanna zaslužuje hans-urlich rudel - pilot štuke - a znase što je to znsacilo vec od bitke za britaniju - leteci grob

Koji su to "romanticari" bili...
Rudel je uništio par divizija sam samcat.
Jes' vido listu zracnih asova u WW2. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_air_aces Nijemci drže prvih 100 mjesta, a poslije toga ih više gotovo i nema ("kao, ono, ili su najbolji ili ništa). Svi su imali 100+ killova. Ja mislim da je prvi amerikanac sa 30-40 killova (pravdali su se da su išli u penziju za razliku od Švaba koji su letili do smrti). Istina, Hartmann je rušija na istocnom frontu, u jednom danu je oborija 7 aviona (Kursk), ali je isto tako kao od šale srušija desetak Mustanga (P-51) pred kraj rata.
Otto Kretschmer je potpija 280 000 tona brodovlja s

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/05/2008 : 22:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ono sto je najnevjerojatnije... E. Hartmann je najveci zracni as u povijesti s oborena 352 aviona [sa svojim Bf-109G]. Drugoplasirani zaostaje s 50 oborenih aviona.

nu, pazi, pakleni prikane, od toga su se 239 pijanih do poda rusa srusili sami

Pogrešno je misliti da su Rusi bili samo topovsko meso. Imali su oni dobre asove. Imali su u jednom stadiju i bolje avione: Mig, Il-2:Sturmovik ("Iljušin - od kojeg su se topovi od 30mm znali odbit), Yak, Lagg-66-series, La (Lavockin)... U usporedbi s krntijom Messerschmitom Emilom (Bf-109E), ovi avioni su za dva koplja bolji. Stvar je u tome šta Švabe imaju smisla za mehaniku i razbijanje, a i nešto su racionalniji bili...
Najbolji avioni su po meni:
- Bf-109F-2
- Bf-109K-4
- Bf-109G-6

- Spitfire (verzije iz 43')
- P-47
- P-51
- Lagg
- Yak (bilo koji)
- Corsair 1944

-B-17 i B-29 ((super)tvrdave)

Zero je precijenjeno smece...

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 22:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Koji su to "romanticari" bili...
Rudel je uništio par divizija sam samcat.
Jes' vido listu zracnih asova u WW2. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_air_aces Nijemci drže prvih 100 mjesta, a poslije toga ih više gotovo i nema ("kao, ono, ili su najbolji ili ništa). Svi su imali 100+ killova. Ja mislim da je prvi amerikanac sa 30-40 killova (pravdali su se da su išli u penziju za razliku od Švaba koji su letili do smrti). Istina, Hartmann je rušija na istocnom frontu, u jednom danu je oborija 7 aviona (Kursk), ali je isto tako kao od šale srušija desetak Mustanga (P-51) pred kraj rata.
Otto Kretschmer je potpija 280 000 tona brodovlja s

da a onda su tog ožujskog dana 1941 ostali njemci bez cetvorice najvecih - i prien i kretschmar padoshe istog dana a tek je bila 41 - nikad vise nisu imali takve majstore a od 40000 podmornicara 30000 ih se nije vratilo

Edited by - rommel on 07/05/2008 22:52:44
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 22:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
iznimaka je naravno bilo, al dajmo vise maknimo tu izmisljotinu o nepobjedivoj crvenoj armiji...
uistinu su bili topovsko meso, to je bila jedina jedincata staljinova taktika... a sve, ama bas sve duguju saveznickoj pomoci, jebote, ostao sam paf kad sam vidio da 1944. ne bi bilo nicega da nisu dobili od amera 50.000 transportera, 50.000!!!!
a cifre aviona, tenkova, tehnickog materijala, hrane, lijekova... su tolike da boli glava... pa bili su jad i bijeda bez toga, nista, nista ne bi napravili... sve se to krilo kroz moje skolovanje, jer zna se, nes ti tamo normandije, sicilije, afrike, to su gluposti, a nepobjedivi rusi su glavni... veca laz ne postoji, mozda ona da se sjever borio radi oslobodjenja robova...
ruska tkatika je uvijek bila ista: kako u 1. svjetskom, tako u pokusaju osvajanja poljske 20-tih, tako i u 2. svjetskom: juris ili metak u leda... motivacija koja pali, naravno...
ovo naravno ne repliciram tebi, inferno, nego me ovo ''topovsko meso'' podsjetilo...

po meni focke-wulf fw 190 bio je najbolji avion prvog dijela rata, u drugome to je nenadjebivi mustang i naravno me 262...

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 07/05/2008 : 23:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

iznimaka je naravno bilo, al dajmo vise maknimo tu izmisljotinu o nepobjedivoj crvenoj armiji...
uistinu su bili topovsko meso, to je bila jedina jedincata staljinova taktika... a sve, ama bas sve duguju saveznickoj pomoci, jebote, ostao sam paf kad sam vidio da 1944. ne bi bilo nicega da nisu dobili od amera 50.000 transportera, 50.000!!!!
a cifre aviona, tenkova, tehnickog materijala, hrane, lijekova... su tolike da boli glava... pa bili su jad i bijeda bez toga, nista, nista ne bi napravili... sve se to krilo kroz moje skolovanje, jer zna se, nes ti tamo normandije, sicilije, afrike, to su gluposti, a nepobjedivi rusi su glavni... veca laz ne postoji, mozda ona da se sjever borio radi oslobodjenja robova...
ruska tkatika je uvijek bila ista: kako u 1. svjetskom, tako u pokusaju osvajanja poljske 20-tih, tako i u 2. svjetskom: juris ili metak u leda... motivacija koja pali, naravno...
ovo naravno ne repliciram tebi, inferno, nego me ovo ''topovsko meso'' podsjetilo...

po meni focke-wulf fw 190 bio je najbolji avion prvog dijela rata, u drugome to je nenadjebivi mustang i naravno me 262...

me 262 koji je mogao doci daleko prije da hitler nije preojetirao proizvodnju od lovca na lovca bombardera - jabo - jagdbomber - da bi pregledom snimke iz drugog dijela 1944 gdje jedan mlazni lovac ruši 34 protivnicke letjelice odlucio da želi lovca...malo kasno ipak

Edited by - rommel on 07/05/2008 23:08:58
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 07/05/2008 : 23:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
da, me 262 1942. znacio bi zbogom bilo kakvom drugom frontu i bombardiranju njemacke, imalo ozbiljnijem. onda bi se vidjelo sto su rusi bez saveznika sa zapada.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/05/2008 : 23:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

Sve šta si reka je tocno.
Povijest pišu pobjednici i radi toga ja uvijek mislim suprotno od onoga što oni govoru. Velicaju svoje kvazi-uspjehe ("Hura", Hura", osvojili smo neprijateljsko mitraljesko gnijezdo, velika pobjeda, hura, hua, hua... samo jedna mala sitnica...naime...izgubili smo 2000 ljudi u pokušaju), dok skrivaju one situacije kad su bili uhvaceni s "gacama do kolina".
Ako cemo pošteno, ni Britanija ni SSSR da ratuju 1000000 godina nikad, ama baš nikad ne bi mogli poraziti Švabe. Jedni tko se stvarno može smatrati pobjednikom u WW2 je USA i njena NEVJEROJATNA EKONOMIJA koja je proizvodila toliko da je mogla pobjediti Njemacku 18 puta zaredom. Tako da je badava bilo što su Nijemci rušili uvijek 5-6 puta nego su oni izgubili. Ovi bi sve uništeno odmah nadomjestili. Nevjerojatna cinjenica!!! A da parodija bude još veca, unatoc bombardiranju, Nijmci su povecali proizvodnju za 25% u 1945. godini!!!!!!!!! Nijemci su (U-boat) potpili nemoguce tonaže trg. brodova na Atlantiku, a ni to nije bilo dovoljno da se sprijeci opskrba Britanije koja sama nije proizvela ni jedan metak. A da ne govorim o SSSR. U svakoj bitci su imali odnos snaga 1:10 (u ljudstvu; a ti se moj Švabo tuci na 4 fronta) u vlastitu korist i svaki put su izgubili 5-10 puta više od Švaba, radi Staljinove taktike "No one step backwards!", metak u glavu. Kursk (300 000 žrtava), Smolensk (300 000 žrtava), Staligrad (1100000 žrtava), Kuban, Leningrad, ww2 = 7 000 000 žrtava + 13 000 000 civila (uz cistke). To je ginilo i ginilo, juriš, juriš... A posli rata su se umilsili. U Berlinu su izgubili više od Švaba. Ameri su im donosili aviona (P-39, Dountless, Avanger, P-40). SSSR nikad ne bi potuka Nijemce da ovi nisu ratovali na 3 fronta. Ameri su 43' radili jedan brod dnevno, a radili su aviona/tenkova/artiljerija 18X više nego proteklih godina!!!!!!!
Dode mi mrak na oci kad se sjetim Normandije. Ludi piskaralo Eisenhower je posla tisuce ljudi u smrt. Par Nijemaca iza kantuna pobilo 10 000 saveznika na plažama. Tako nije bilo ni u srednjem vijeku. PAdobranci trebali spašavati ove na plaži, a na kraju ovi njih trebali spašavati. Eisenhower, kad je završilo iskrcavanje kaže da je dobro, da je odahnuo jer se boja da ce gubici biti veci. PA hjebote, kakav si ti to general koji uopce planira žrtvu od 1 vojnika, i kolike si ti gubitke racunao, ako ti je ovo bilo malo??? PIH! NAravno, mi samo ucimo o velikoj pobjedi saveznika na D-day!
E, i to šta kažeš, Sjevernjaci se borili za robove, hahahhaha. Da im možda nije smetao lagodan život i napredak dolje na jugu? Kad su oslobodili robove, jadni crnci nisu dobili zemlju, tako da...
----------
Avioni me zanimaju radi ove igrice koju igram vec 5 godina:
http://www.youtube.com/watch?v=F3HS1UJo5R4
Sve sam prokužio. Cak bi zna upravljati pravim avionom.
Me-262 je jedan od prvih (ne prvi!) mlažnjaka koje nije trebao brinuti "stall" i "spin" na velikim visinama i išli su i do jednog maha. Mogli su outfly svaki avion i raditi manevre koje ne mogu "kerozinci". Problem je bio u tome što nisu mogli naglo spuštati "power" i svaki pogodak u mlanicu je bio fatalan. Focke je radija dar mar nad Engleskom. On je razbijac formacija i uglavnom je zbog teškog nauružanja napadao samo bombardere. Ima je teški oklop zada. Nikako ne mogu igrati s njim jer je neokretan po okomitoj liniji, premda dobro radi valjke.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/05/2008 : 13:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Tek ste sad skužili da ratove dobija gospodarstvo a ne taktika.
Amerikanci su na pacifiku uvik imali 4-5 puta više ljudi od Japanaca, uvik više brodovlja i Aviona, pa su opet morali bacat atomsku bombu da bi pobjedili. I džabe Japancima sva ratna vještina kad su otocje na kojemu nema nicega.
vec 1943. su više proizvodili Amerikanci nego svi ostali skupa. pare, pare ... pare pobjeduju a ne nekakva tamo taktika. Amerikanci su uvik bili ludi kauboji koji se razbacivaju municijom, taktika je bila udri svom snagom i to je to.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000