forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan 100
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2008 : 11:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

Mene nije ovo volja ni otvoriti a kamoli citati kad vidim onu tragediju od crteža.

Nemoj diskreditirati pricu radi crteža ili korica cak... Ima i Mari svoje dobre strane.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/06/2008 : 11:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Itekako da ima... Pa neki dan sam ponovno citao Phoenix i oduševio se crtežom... Nema tu toliko detalja, ali zato emocije pršte na sve strane... Ja ne znam tko bi bolje docarao onakvu izgubljenost, beznadežnost... Mari je odlican, što god vi mislili o tome...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 12/06/2008 : 11:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay
Nemoj diskreditirati pricu radi crteža ili korica cak... Ima i Mari svoje dobre strane.

Dobre strane? Meni kod Marija nije ništa dobro. Ne volim njegov crtež i gotovo, bljak. On mi je kao Chiarolla kod Zagora, umanji mi doživlja samo kad vidim da netko od njih crta.
Za pricu cu viditi još kakva je, cekati cu nastavak pa cu tek onda procitati sve.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2008 : 12:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:

Dobre strane? Meni kod Marija nije ništa dobro. Ne volim njegov crtež i gotovo, bljak. On mi je kao Chiarolla kod Zagora, umanji mi doživlja samo kad vidim da netko od njih crta.
Za pricu cu viditi još kakva je, cekati cu nastavak pa cu tek onda procitati sve.

Slab si asimilator za jendog Borga!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/06/2008 : 12:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Mari je, uz Stana, jedini umjetnik u Dylanu i njegov je crtez izvanredan.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/06/2008 : 12:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Mari je, ko što dojmovi konstantno pokazuju, kontraverzan umjetnik.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 12/06/2008 : 12:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Kako kome.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 12/06/2008 : 12:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Ni ja prije, kao mali, nisam volio Marija.

No, kad je prošlo nekoliko godina, sazrio sam, i poceo promatrati crtež u stripovima više s umjetnicke strane.
Sada mi je Mari jedan od najboljih.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/06/2008 : 13:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Kako kome, naravno. Nekome je i Picasso sranje. No to ne umanjuje njegovu vrijednost i znacaj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/06/2008 : 13:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Picasso mi stvarno nije nešto, e da je crtao Zagora onda bi se mogo svstat medu umjetnike.
Tako ostaje samo precenjen ficfiric, koji je pravio nekakve škrabetine po platnu.Da je živeo u isto vrijeme sa Villom ili Donatellijem, ko bi znao tamo za nekog Picassoa.Mani ga, škrabalo jedno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 12/06/2008 : 15:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
Mari je cak i Nathana ucinio citljivim, a to je stvarno veliki uspjeh.

Edited by - Pavel on 12/06/2008 16:01:51
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 12/06/2008 : 17:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Evo listam Marija u ovom dylanu i ipak ima kvalitete...ali samo u nekim stvarima.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Dash
Junior Member

Croatia
432 Posts

Member since 31/01/2008

Posted - 12/06/2008 : 20:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dash an ICQ Message  Send Dash a Private Message
Procitao danas 100. broj, i prica mi je vrlo dobra.
Jedva cekam nastavak, za 2 mjeseca :(
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2008 : 20:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

quote:

odlican umjetnik, samo šteta što njeguje apstraktni stil crtanja, a ne realni kakv stripu treba
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 14/06/2008 : 13:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Picasso mi stvarno nije nešto, e da je crtao Zagora onda bi se mogo svstat medu umjetnike.
Tako ostaje samo precenjen ficfiric, koji je pravio nekakve škrabetine po platnu.Da je živeo u isto vrijeme sa Villom ili Donatellijem, ko bi znao tamo za nekog Picassoa.Mani ga, škrabalo jedno.

Picasso nije oduvijek bio kubist. To je došlo kasnije.
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 16/06/2008 : 14:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
quote:

Paaaaa ... "jedini umjetnik" mi prejako zvuci ... ako vizualna umjetnost nužno znaci neshvacanje onoga u što gledamo, tada bi to možda i bilo tocno ...

No, šalu na stranu ... i Mari i Stano imaju svoj prepoznatljiv stil, no cini mi se da cesto fušare i da im rad jako varira od epizode do epizode. Ukratko - ne volim situaciju u kojoj se kad citam strip moram pošteno namuciti kako bi razaznao što je nacrtano ...

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/06/2008 : 15:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Kako rekoh, nedavno sam ponovno citao kontroverzni broj 'Phoenix' kojeg proglašavaju Marijevim najgorim radom, i oduševio se... Njegovi likovi su živi, puni osjecaja... Nema detalja, ali što ce ti detalji? Ne mora crtež biti detaljan da bi bio dobar... A i ako netko ne može skužiti što je Mari nacrtao, ili ima problema s vidom ili stripove cita površno...

@teller, staviti Villu i posebno Donatellia u istu recenicu s Picassom je bogohuljenje... Picassove slike su društveno angažirane, slikane stilom kojeg je sam stvorio, a Villa i Donatelli su više majstori nego umjetnici... Za Villu barem možeš reci da je uložio puno truda u crtanje, za Donatellia ni to...

Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 17/06/2008 : 19:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Ne znam... Stano - da, ali taj Mari... gledam sad ovaj novi Systemov Gigant... njegov crtez toliko strci. Strci sigurno - sad, nekome strci dobro a nekome lose.

...kao kita:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/06/2008 : 20:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm

Ne znam... Stano - da, ali taj Mari... gledam sad ovaj novi Systemov Gigant... njegov crtez toliko strci. Strci sigurno - sad, nekome strci dobro a nekome lose.

Ovisi što ocekuješ... Ako ocekuješ realizam, razocarat ce te... Ali probaj prilikom citanja gledati u oci Marijevih likova, fenomenalno... Majke mi, dode mi da placem s Dylanom kad vidim koliko pati :)

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 17/06/2008 : 20:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm

Zgodna opaska Nego Leo da se neceš latiti recenzije "Price o DD"? Posle izvrsnog presjeka "Lifta za pakao" ne mogu zamisliti nikog drugog za taj posao. A ako je to vec neko uradio eto ispah budala, šta da se radi, moram da gajim i poštujem karakter ljudi sa ovog podneblja (lijenost ne budalaština, mada...).

...

Edited by - vope on 17/06/2008 20:12:43
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 17/06/2008 : 20:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
O, hvala na ukazanoj casti:)

Ali ima, ima toga - mislim da je Kiky pisao, bese? A imas i na onoj sada vec cuvenoj temi "DD - unified theory" dosta o tome.

Rekose mi DusMan i Djole da ce napraviti net-izdanje tog #250, pa cemo u to da ubacimo i moj tekst, malo upeglaniji. A sad sam radio recenziju "Nekropolisa" za Emitor, pa cemo ga okaciti i ovde.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/06/2008 : 20:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Jeste, kiky beše recenzovao Pricu o DD-u... cak dva puta. :)
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/06/2008 : 22:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
hajde marko, okaci i tu recenziju "nekropolisa" ovdje :)

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 18/06/2008 : 00:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
E da, da, recenzija i kontra-recenzija, tako je! To je bilo bas do jaja:)

Nekropolis mogu da pejstujem, ako se ostali slazu.. mada nema veze s temom, pa ne znam je l' primereno.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/06/2008 : 09:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pa pejstaj u topic za Necropolis?! Tamo ima veze sa epizodom...

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000