Author |
Topic |
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 11/06/2008 : 08:31:54
|
Evo procitao ovo na Tallyjevom blogu pa se neugodno iznenadio Nije sada bitno o kojem se izdanju radi nego sto se to odnosi na sva nova izdanja. Da ne trkeljam, prenosim citav post:
"U novom TUUFF-u, upravo izašlom broju 3, te u SPSM, broju 9, ovako smo najavili naše novo ljetno izdanje:
"EKSKLUZIVNO! USKORO U PRODAJI! NOVO! UKRASITE SVOJE ZIDOVE NAJPOPULARNIJIM MARVEL SUPERHEROJIMA I BUDITE FACA! Pokraj vec poznatih Marvelovih strip magazina na kioscima, ovo ljeto donosimo vam još neke velike novosti! Jedna od njih je i Marvel Postermanija! (planirana kratica: MPM!), magazin s najboljim Marvel posterima! Cak 16 postera velicine A3, plus 2 megapostera! Nevjerojatno! I to sve za sitnih 20 kuna! To se ne smije propustiti!"
Na žalost, ovime vas obavještavamo da se ovo ljeto MPM! NECE POJAVITI NA KIOSCIMA TISKA, barem ne kao samostalno izdanje! Zašto? Dok smo mi radili na prijavi tog i još nekoliko novih izdanja, TISAK (najveci distributer svih tiskovina u Hrvatskoj) iznenada je promijenio uslove poslovanja. Vrlo važna stavka koja sprijecava i otežava pojavljivanje novih izdanja je uvjet da im se plati 60.000 kuna (to je više od 13.000 US dolara) za uvodenje nove tiskovine i za pocetak njene distribucije. To je prevelik trošak za svakog izdavaca, a time i za nas. Jednostavno nema racunice s kojom bi se to moglo podnijeti. Dakle, do daljnjeg ništa od novih izdanja, ali ne ocavajte previše. Bookglobe ide dalje s vec prisutnim izdanjima (USX, SPSM, MA, ASM, TUUFF i SMG!) u svojim redovitim terminima izlaženja."
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 11/06/2008 : 09:35:12
|
quote: Originally posted by mcn
Da, o tome se vech raspravljalo, mislim u topicu "pitanja za Bookglobe".
Iz istih razloga (promijenjenih uvjeta) ni Q STRIP visse ne ide na kioske.
mcn
Nisam znao da je tema vec prozvakana Ipak sam i dalje sokiran sa tim ludim uvjetima
BTW: Kada ce novi Q STRIP? |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/06/2008 : 09:47:09
|
Da, 3000 kn po županiji! Koji lupeži!!!! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 11/06/2008 : 09:55:13
|
Ali Tisak nije jedini distributer. Recimo ovako:
U nekom gradu Tisak ima 20 kioska na kojima prodaje tiskovine tipa Kozmo, Vecernji itd, dakle stvari koje se prodaju u velikom tirazu i izdavaci si mogu priustiti ekshibicionizam zvan novo izdanje za 60 kilokuna.
U tom istom gradu postoje jos 2 kioska koji nisu Tisak i prodaju ona "nepozeljna" izdanja (i naravno dnevnu stampu, Milu, bla-bla...). Distribucija im nije nesto, Kozmo kasni dva dana u odnosu na Tisak, ali zato imaju onih 50 izdanja koje Tisak ne zeli. A njih ljudi kupuju. Na ta 2 kioska. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Posted - 11/06/2008 : 10:17:55
|
Ako je omjer takav, a ne zaboravi da ima puno mjesta di nema "tih" kioska, to je tek 10% od sadašnjeg broja na koje se distribuiraju... a opet loše ide. Plus, pitanje je na koji nacin se vrši distribucija. No mislim da nece sjajno proci ni izdavaci svakojakog, magazinskog i inog, šita s obzirom i na naplatu manipulacije remitendom. Jedina je nada da se pobune izdavaci... a to opet sumnjam kako i to može pomoci. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11093 Posts
Posted - 11/06/2008 : 14:48:14
|
Mišliš? Ako su najveci gradovi posvuda onda ok. Izmedu Splita i Dubrovnika nisan vidija niti jedan kiosk koji nije Slobodna ili Tisak, iako to sad dode isti dava. Ima sigurno po koji ali nemjerljivi malo. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18984 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/06/2008 : 10:12:29
|
Vec i sada je dosta toga na kioscima, tako da financije dosta trpe. Neka ostane to što izlazi a ostalo nek se pravi u nakladi 500 komada za striparne, tu mislim Tim i Dasti, PRica sa Divljeg Zapada, Kapetan Miki i slicno.Ne mora bit ni to nužno HC, vec na nivoju Malog Rendžera.(cijena max.40 KN) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
Posted - 12/06/2008 : 23:19:25
|
quote: Originally posted by Renky
Mišliš? Ako su najveci gradovi posvuda onda ok. Izmedu Splita i Dubrovnika nisan vidija niti jedan kiosk koji nije Slobodna ili Tisak, iako to sad dode isti dava. Ima sigurno po koji ali nemjerljivi malo.
ima u baškoj vodi |
SAMO HAJDUK!!! |
|
|
|
Topic |
|