forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Toninelli, neopravdano potcenjen scenarista?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 16/06/2008 : 14:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Meni se ceni scenarij u sveskama ZS Obeležena žrtva i pleme drvenih lica sjajan....kratko i jedrnato!! I sve ostale,koje ste naveli,su sjajne....Daleko od toga,da je slab (najslabiji) scenarista....!!

Invincible shield
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/06/2008 : 14:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by giant

Meni se ceni scenarij u sveskama ZS Obeležena žrtva i pleme drvenih lica sjajan....kratko i jedrnato!! I sve ostale,koje ste naveli,su sjajne....Daleko od toga,da je slab (najslabiji) scenarista....!!

ta prica mi je, kratko i jasno, SJAJNA! uz još SJAJNOG pepea.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 16/06/2008 : 18:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Mogu samo da mu zavidi.Njegove price su legendarne covek je samo radio u teskom periodu za italijanski strip.Vreme kada je vestern zanr odumirao ,kao sto sada grcaju ovi glupi scenaristi i muce se sa manjkom tema pa prave od zagora batmena.Tonineli vrati se sve ti je oprosteno.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/06/2008 : 19:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Po meni bolji od Buratinija!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 16/06/2008 : 20:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
I ja san se privuka na Zagora priko Toninellia. On i Pepe su bili dobar dvojac. A ne onaj Donatelli

No ne bi reka da je bolji od Bure. Ipak je i Bure sastavni dio Zagorovog platinastog razdoblje od Nestalog istraživaca pa tamo do Kandraxa(ukljucujuci). Sad je propa.

Toninellijeva mi je najdraža osveta Crne ruke. Baš jednostavna epizda puna akcije. To mu je i inace glavna odlika.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/06/2008 : 20:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Pepe je bio odlican, steta sto ga vise nema!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/06/2008 : 06:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Cini mi se da je Toninelli (uz Nolittu) bio najprisutniji scenarist u Dnevnikovim Zagorima.

Nekako mi je covjek ostao u dobrom sjecanju, mada se sad nebi mogao sjetiti neke njegove baš onako odlicne epizode.

Kaže službena stranica SBE da je svoju prvu epizodu Zagora napisao u šestom mjesecu 1982. godine, a zadnju u trecem mjesecu 1993. godine. Sveukupno 89 (!!!!!) epizoda regularne serije plus tri specijalca u samo desetak godina. Tip ih je štancao kao po traci.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 17/06/2008 06:16:11
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/06/2008 : 13:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Pa nije napisa ni jednu veliku epizodu. On je bio za ove sporedne epizode, bez velikih neprijatelja.
To ga je štancanje i koštalo kvalitete.
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 17/06/2008 : 15:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Pa bas se i ne slazem sa tim, napisao je po meni genijalne epizode, Jednooki Dzek,Ubica iz Darkvuda,Zrtva Ki Noah,Rendal Mutant, Ratnik Pekot,Lovci na Blago, Vatreni Bikovi,Pljackasi Djavole Doline,U sakama robijasa... Sve u svemu genijalan scenarista, na cijem Zagoru sam odrastao, nekada ga je hiperprodukcija kostala kvaliteta, pogotovo pri kraju, ali uzimajuci u obzir da je bio gotovo jedini scenarisa punih 10 godina, nije ni cudo, ali bez obzira na to nije imao tako lose epizode kao sto su Kukci Ubojice, Traperska izvidnica...

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/06/2008 : 16:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
bolji je od buratinija, kako god da okreneš....

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 17/06/2008 : 16:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
teško i nikako...

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/06/2008 : 16:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
pa meni jeste, kad samo pogledam onaj popis i sjetim se kad sam citao te epizode... bile su mi mnogo bolje od vecine buratinijevih...

Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 17/06/2008 : 18:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
toninelli je direktor svemira za buratinija...

jednostavno su neke stvari vezane uz toninellija bile toliko puta ponovljenje da su postale "istine"...zanimljivo je kada se neka prica pojavi u recenzijama redovito dobiva solidne ocjene i baš eto ta prica se izdvaja od "standardnih" alkohol + indijanci...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 17/06/2008 : 23:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
a zna li netko gdje je sada on i šta radi ,mislim da bi jako dobro došao ponovo natrag u zagora,jer kako sam mišljenja da jedan scenarista ne može sam gurati ritam izlaženja kakav ima zagor bio bi to pravi potez da ga vrate ,jer sam i ja kao vecina u biti zadovoljan njegovim radom izuzev nekoliko lošijih epizoda a manje ih je bilo nego sada.sve u svemu za mene dobar scenarista..
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 17/06/2008 : 23:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
i za mene je bio odlican scenarista...i ja sam odrastao na njegovim pricama
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 18/06/2008 : 08:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
I mene interesuje sta je sa njim, mozda neko od clanova foruma koji zna italijanski moze da iskopa nesto o njemu. Pravo da Vam kazem posle svog ovog Zagorovog filozofiranja i izigravanja Serlok Holmsa, bas bi mi prijalo malo akcije ala Toninelli, stvarno bi bio pravi potez kada bi ga vratili, a mislim da je sada nakon 15 godina pauze sigurnoo pun ideja.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1486 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 18/06/2008 : 12:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
Onda pišemo peticiju da nam se vrati Toninelli!

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/06/2008 : 12:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Baš je u Toninelijevom (kasnijem) razdoblju Zagoru pao rejting kod citatelja... U biti, mislim da ga smatraju zaslužnim za skori propast Zagora! Dok ga Burattini nije velicanstveno spasio. Plus Boselli. Mada, sjecam se dobrih epizoda iz Toninelijevog razdoblja, pa skoro sve njegove epizode su mi bile dobre...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7819 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 18/06/2008 : 12:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Ja nisam procitao skoro ništa od Toninellijevih radova.
Ah, da bar Ludens ubrza, njegove epizode pocinju tek nakon broja 200, ovako to nece nikad izaci.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000