Author |
Topic |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 16/06/2008 : 22:11:57
|
Upravo citam ovaj strip, dosao i on na red. Prvo sam prijetio da Sicomoro jako dobro crta. Naizgled lezeran crtez, ali se vidi da ima osjecaj za oblike i da voli da se igra sa ljudskim licima. Ipak, u stipu mi je zasmetalo par stvari. Vec na samom pocetku, na strani 6, slika 2, covjek iz baze javlja da "imaju manje od pola sata dnevnog svjetla". Par minuta i strana poslije, na strani 9, slika 1, sjena se nalazi skoro odmah ispod helikoptera, kao da je oko podne otprilike... Na strani 62, slika 1, ovaj pisar bi sve zamrljao sto je napisao ako drzi ruku ovako dok pise, s obzirom da se arapski pise zdesna na lijevo... Na strani 89, slika 2 pa nadalje, konzumira se alkohol. U Alziru?
Nisam jos procitao cijeli strip, ali cim pocnem primjecivati ovakve gluposti, znaci da ne uzivam u njemu...
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17042 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/06/2008 : 09:20:05
|
Daj, etmgosa, ti citaš Bonellija?! Pa otkad to?
To je problem giganata, buduci da je sve uvecano, veca je šansa da citatelj prokuži grešku. Kad se Java ili Martin negdje bore, (skoro) nikad ne izlaze iz borbe ili zadihani ili s masnicama ili ranama. Možda je to element na kojeg nikad ne obracaju preveliku pažnju. Ili ako scenarist ne napiše npr. Martin ima veliku masnicu na desnom oku, a dobi udarac u stripu, možda ni crtac ne nacrta masnicu.
evo, na ubc su Sicomoru mu dali najvecu ocjenu... Meni takoder nije loš na velikom platnu.
ps. baš cu pogledati ove napomene koje si spomenuo... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 17/06/2008 : 22:01:11
|
quote: Originally posted by etmgosa
Upravo citam ovaj strip, dosao i on na red. Prvo sam prijetio da Sicomoro jako dobro crta. Naizgled lezeran crtez, ali se vidi da ima osjecaj za oblike i da voli da se igra sa ljudskim licima. Ipak, u stipu mi je zasmetalo par stvari. Vec na samom pocetku, na strani 6, slika 2, covjek iz baze javlja da "imaju manje od pola sata dnevnog svjetla". Par minuta i strana poslije, na strani 9, slika 1, sjena se nalazi skoro odmah ispod helikoptera, kao da je oko podne otprilike... Na strani 62, slika 1, ovaj pisar bi sve zamrljao sto je napisao ako drzi ruku ovako dok pise, s obzirom da se arapski pise zdesna na lijevo... Na strani 89, slika 2 pa nadalje, konzumira se alkohol. U Alziru?
Nisam jos procitao cijeli strip, ali cim pocnem primjecivati ovakve gluposti, znaci da ne uzivam u njemu...
Vidim da obracaš pažnju na sjene. Ticci je u Texoneu nacrtao (cak) tri krive sjene.
|
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 18/06/2008 : 13:53:46
|
quote: Originally posted by DeeCay
Daj, etmgosa, ti citaš Bonellija?! Pa otkad to?
Pa jos otkad nisam znao citati, nego samo gledao slike... znaci imao sam otprilike 4 godine. Ne sjecam se vise je li to bio Teks, Zagor ili Komandant Mark, davno je to bilo.
Poceo sam sa Zlatnom Serijom i Mikijem (Mausom, ne onaj bezvezni Kapetan Miki ), kasnije su dosli Stripoteka, Lunov Magnus, Superstrip, EKS Almanah, Spunk, CAK, Denis, Strip Art,... sve zivo.
Kako je vrijeme prolazilo (i ja stario) poceo sam da budem izbirljiv, pogotovo kad sam poceo citati i na drugim jezicima pa su se vidici naglo prosirili.
Stripove ne dijelim po izdavackim kucama, nego jednostavno na one koji mi se svidjaju i one druge.
Trenutno se odusevljavam sa Lone Wolf and Cub. |
|
|
|
Topic |
|
|
|