Author |
Topic |
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 24/06/2008 : 21:40:27
|
Poll Question:
Slican pool smo imali prije nekih godinu dana, ali cini se da nam završava ova mucna serija bezvezarija s "Mocvarom robijaša" pa da medu lošima pronademo najbolju, a ujedno da malo aktiviramo i ostale podforume, a ne samo sport i svaštara.
|
Results: |
Crveni snijeg |
[6%] |
4 votes |
Presuda po kratkom postupku |
[0%] |
0 votes |
Zagor protiv krojaca |
[12%] |
8 votes |
Prijetnja iz svemira |
[3%] |
2 votes |
Traperska izvidnica |
[0%] |
0 votes |
Kukci ubojice |
[18%] |
12 votes |
Pratnja Mohawka |
[15%] |
10 votes |
Zeleni rubac |
[2%] |
1 votes |
Tajanstveni izvor |
[3%] |
2 votes |
Thugsi |
[6%] |
4 votes |
Brodolomci |
[3%] |
2 votes |
Sjeme nasilja |
[2%] |
1 votes |
Deleware |
[2%] |
1 votes |
Demonska knjiga |
[28%] |
18 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 65 counted »» |
Last Vote:
02/11/2009 03:13:19 |
|
|
Edited by - zagorovsky on 25/06/2008 01:11:59
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 24/06/2008 : 22:27:26
|
Ajde napokon nešto o Zagoru u Bonneli podforumu...
Nisam sve procito, ali Demonska knjiga u svakom slucaju najbolja od gore navedenih, kao bolja može proc i Thugsi... Ostale su sve ispodprosjecne koje ne želim imat u svojoj kolekciji, šta ce mi ako mi je zlo kad ih pogledam... Najviše je razocarala Zagor protiv Krojaca, izdvojio bi i Pratnju Mohawka koja je odlicna, al drugi dio je odron... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/06/2008 : 22:51:49
|
quote: Originally posted by zagorovsky
Pratnja Mohawka
slažem se...od ove loše serije bi još spomenuo delaware i brodolomci...eventualno crveni snijeg... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 24/06/2008 : 23:56:18
|
WTF
Jel ovo nešto namješteno??? Mislim, jel biramo najbolju ili NAJGORU epizodu??? Kako Kukci ubojice vode???
OK, smirio sam se. Od ovih mi je najbolja Pratnja Mohawka. A nakon toga Crveni snijeg, te Brodolomci.
Ali kako Kukci ubojice??? |
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 25/06/2008 : 00:00:31
|
quote: Originally posted by Windwalker
WTF
Jel ovo nešto namješteno??? Mislim, jel biramo najbolju ili NAJGORU epizodu??? Kako Kukci ubojice vode???
OK, smirio sam se. Od ovih mi je najbolja Pratnja Mohawka. A nakon toga Crveni snijeg, te Brodolomci.
Ali kako Kukci ubojice???
Vjerojatno su ti koji su glasali za kukce ubojice bili sarkasticni. |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 25/06/2008 : 01:10:39
|
Brodolomci mi je cini mi se najbolje legao te glasah za to, mada...
... kukci su neprejebivi |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 25/06/2008 : 01:11:19
|
ne znam što "crveni snijeg" kao jednu sasvim solidnu epizodu (isto tako i "pratnja mohawka") svrstavaš u bezvezarije... te dvije price ne zaslužuju da budu na ovom popisu bezvezarija... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Posted - 25/06/2008 : 01:12:48
|
A jbg zaboravia san stavit da samo clanovi mogu glasat, pa je vjerojatno neko glasa više puta, a evo bar san sad ispravia |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Posted - 25/06/2008 : 01:19:18
|
quote: Originally posted by I like girlz
ne znam što "crveni snijeg" kao jednu sasvim solidnu epizodu (isto tako i "pratnja mohawka") svrstavaš u bezvezarije... te dvije price ne zaslužuju da budu na ovom popisu bezvezarija...
ovo je popis zadnjih 15 epizoda redovne serije, a kako je 95% ovih epizoda škart po mišljenjima mnogih(a i mene).. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18871 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/06/2008 : 08:30:10
|
I meni Crveni snijeg sudi medu bolje epizode.A Kukci su mi najlošiji. Ali kad Kukci vode kod najboljih, ima li onda koji loši Zagor? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/06/2008 : 09:39:30
|
Biram Krojaca jer je to ipak povratak dva stara neprijatelja... A i Prijetnja iz svemira je dobra. U biti takav je Zagor vec jedno vrijeme, sve to varira oko neke prosjecnosti, pa i one epizode koje zagorovsky nije spomenuo u pollu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 26/06/2008 09:40:38 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 26/06/2008 : 17:43:15
|
Mada ce svi reci da je smece, meni se od navedenih najviše svida "Delaware" - ne toliko zbog price, koliko zbog odlicno protkanog scenarija. Naravno, vecinu vas je odmah odbio D'Archangelo, koji je po meni solidan crtac, ali iz epizode u epizodu nazaduje strahovitom brzinom.
"Demonska knjiga" je cisti plagijat + Zagor detektiv, ali meni je ovo bila stvarno gušt epizoda. Volim kad Zagor negativcima na kraju saspe u lice svu pamet svita! (v. "Izgubljeni sin")
"Thugsi" - Treci svezak je ipak srozao pricu jer je Burattini poceo objašnjavati ocigledna stanja. Ali ono što me privlaci kod ove price je >kontinuitet<. Prije toga smo imali cak 3 epizode s Indijcima ("Crna božica", "Tigar" i dodatak specijalcu: "Ramath"), a sa ovom poslijednjom je stavljena tocka na tu sagu o Indijcima. Dosta kompleksna epizoda koja, na žalost, pocinje zamarati što se više približavamo kraju.
"Pratnja Mohawka" nije dobro izbalansirana i pati od nekih nelogicnosti, ali je i dalje jedna jako zabavna epizoda s glavom i repom. Bio bih zadovoljan kad bi i ostale Zagijeve epizode bile barem na razini ove.
"Zagor protiv Krojaca" - kao što sam vec prije rekao, epizoda bi bila za 5 da se u stripu pojavljuju Marko i Stipe umjesto Tkaca i Mortimera. Ta dva lika su zasrana za cijeli život; posebno Tkac.
"Prijetnja iz svemira" - Koliko je to moglo biti bolje da nema bezveznih likova i na momente traljave realizacije!?
"Crveni snijeg" - Meni je dovoljno ono na kraju kad je razbojnikov brat svojim bunilom upropastio zasjedu stoljeca, da ovu epizodu okarakteriziram kao lošu.
"Presuda po kratkom postupku" - I na kraju je ispalo da je Madarica nevina. Ma daj! Kriva je sto posto! Majmune zakapa u podrumu. Ja bi je zapalija dvadeset puta. Preloše.
"Traperska izvidnica" - tako neuvjerljive dogadaje i odnose izmedu likova nisam vidio u životu. Strahovito loše! Grozno! Debilno! Najlude mi je bilo kad su se kanuima vozili po utvrdi. ...i kad je onaj Bill sam pokla citavo indijansko pleme.
"Zeleni rubac" - epizoda je trebala nastati 1968, a ovako...
"Tajanstveni izvor" - Burattini je i ovdje dokazao kako on po obicaju ne zna što bi s epizodom (s pocetnom primisli). On najprije postavi neku zanimljivu "random" tezu; ovog puta o vratima izmedu 2 paralelna svijeta, jer misli kako ce mu do kraja vec nekako pasti na pamet neki dobar rasplet, a to se, kako to redovito biva, ne dogodi. Dobijemo neki brljavi i uobicajeni završetak pun "na brzinu" sklepanih nevjerojatnih odgovora na još nevjerojatnija pitanja. Cak je i nepotrebni Dr. Metrevelic na kraju rekao Zagoru-te-neju: "Zagore, sve si objasnio, nema su tu šta više dodati!"
"Brodolomci" - A i ovo je bezveze. Na kraju imamo klasiku: Zagor najprije zatuce one koji su poslijednja rupa na svirali (a svaki od one brace je po necemu poseban: 1 mršav, 1 debel, 1 glup, 1 pametan...), kako bi se na kraju obracunao sa šefom (neki stati dida). Chiarolla je ovdje grozan.
"Sjeme nasilja" - Nolittin tip price. Previše jednostavno. Malo više od osrednjosti.
Da, najslabiji period Zagora u citavoj njegovoj povijesti. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/06/2008 : 18:16:29
|
Ma nisu najgore, govorite kao da ste na forumu zadnjih godinu dana, a da prije nije bilo Zagora... Dajte malo prevrtite film nazad. Sto je sa periodom zagora od Ludensovog br. 74 do br. 92.? Omca, Sveti drvo, dan otkupa, ljudi i zvijeri, noc krvoprolica, neka debilna Meddina, itd. Ocajnije epizode nisam citao... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 26/06/2008 : 19:51:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ma nisu najgore, govorite kao da ste na forumu zadnjih godinu dana, a da prije nije bilo Zagora... Dajte malo prevrtite film nazad. Sto je sa periodom zagora od Ludensovog br. 74 do br. 92.? Omca, Sveti drvo, dan otkupa, ljudi i zvijeri, noc krvoprolica, neka debilna Meddina, itd. Ocajnije epizode nisam citao...
pa sigurno nije lošiji od ovog osim što ima stvarno debilnih stvari kao tragedija...
...al... istrebljivaci fenomenalni...ljudi i zvijeri jedna od boljih kratkih prica uopce sa neponovljivim andreucijem...zatim fenomenalni debi laurentija - naravno bosselijev scenarij u kradljivcu sjena...zatim buretova odlicna prica covjek s puškom. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
Edited by - piquet on 26/06/2008 19:53:08 |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 26/06/2008 : 20:00:10
|
Mada ce svi reci da je smece, meni se od navedenih najviše svida "Delaware" - ne toliko zbog price, koliko zbog odlicno protkanog scenarija. Naravno, vecinu vas je odmah odbio D'Archangelo, koji je po meni solidan crtac, ali iz epizode u epizodu nazaduje strahovitom brzinom.
slažem se...odlicna prica i tada vrlo dobar d'archangelooji je u presudi katastrofalan
"Demonska knjiga" je cisti plagijat + Zagor detektiv, ali meni je ovo bila stvarno gušt epizoda. Volim kad Zagor negativcima na kraju saspe u lice svu pamet svita! (v. "Izgubljeni sin")
upravo suprotno razmišljam...potpuno necitljiva epizoda...
"Thugsi" - Treci svezak je ipak srozao pricu jer je Burattini poceo objašnjavati ocigledna stanja. Ali ono što me privlaci kod ove price je >kontinuitet<. Prije toga smo imali cak 3 epizode s Indijcima ("Crna božica", "Tigar" i dodatak specijalcu: "Ramath"), a sa ovom poslijednjom je stavljena tocka na tu sagu o Indijcima. Dosta kompleksna epizoda koja, na žalost, pocinje zamarati što se više približavamo kraju.
krasan crtež..bure udav
"Pratnja Mohawka" nije dobro izbalansirana i pati od nekih nelogicnosti, ali je i dalje jedna jako zabavna epizoda s glavom i repom. Bio bih zadovoljan kad bi i ostale Zagijeve epizode bile barem na razini ove.
najbolja
"Zagor protiv Krojaca" - kao što sam vec prije rekao, epizoda bi bila za 5 da se u stripu pojavljuju Marko i Stipe umjesto Tkaca i Mortimera. Ta dva lika su zasrana za cijeli život; posebno Tkac.
da...prvi tkac 1800000 puta bolji
"Prijetnja iz svemira" - Koliko je to moglo biti bolje da nema bezveznih likova i na momente traljave realizacije!?
ništa
"Crveni snijeg" - Meni je dovoljno ono na kraju kad je razbojnikov brat svojim bunilom upropastio zasjedu stoljeca, da ovu epizodu okarakteriziram kao lošu.
snijeg uvijek popravlja stvar...bure repetitor
"Presuda po kratkom postupku" - I na kraju je ispalo da je Madarica nevina. Ma daj! Kriva je sto posto! Majmune zakapa u podrumu. Ja bi je zapalija dvadeset puta. Preloše.
da...
"Traperska izvidnica" - tako neuvjerljive dogadaje i odnose izmedu likova nisam vidio u životu. Strahovito loše! Grozno! Debilno! Najlude mi je bilo kad su se kanuima vozili po utvrdi. ...i kad je onaj Bill sam pokla citavo indijansko pleme.
barem je crtež gledljiv
"Zeleni rubac" - epizoda je trebala nastati 1968, a ovako...
ni onda ne bi bila za pamcenje
"Tajanstveni izvor" - Burattini je i ovdje dokazao kako on po obicaju ne zna što bi s epizodom (s pocetnom primisli). On najprije postavi neku zanimljivu "random" tezu; ovog puta o vratima izmedu 2 paralelna svijeta, jer misli kako ce mu do kraja vec nekako pasti na pamet neki dobar rasplet, a to se, kako to redovito biva, ne dogodi. Dobijemo neki brljavi i uobicajeni završetak pun "na brzinu" sklepanih nevjerojatnih odgovora na još nevjerojatnija pitanja. Cak je i nepotrebni Dr. Metrevelic na kraju rekao Zagoru-te-neju: "Zagore, sve si objasnio, nema su tu šta više dodati!"
nevjerojatno upropašten lik dr.metrevelica...to samo bure može
"Brodolomci" - A i ovo je bezveze. Na kraju imamo klasiku: Zagor najprije zatuce one koji su poslijednja rupa na svirali (a svaki od one brace je po necemu poseban: 1 mršav, 1 debel, 1 glup, 1 pametan...), kako bi se na kraju obracunao sa šefom (neki stati dida). Chiarolla je ovdje grozan.
bar je neka akcija
"Sjeme nasilja" - Nolittin tip price. Previše jednostavno. Malo više od osrednjosti.
pocelo dobro...i još jednom bure...
Da, najslabiji period Zagora u citavoj njegovoj povijesti.
|
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 26/06/2008 : 23:38:19
|
Ma nisu najgore, govorite kao da ste na forumu zadnjih godinu dana, a da prije nije bilo Zagora... Dajte malo prevrtite film nazad. Sto je sa periodom zagora od Ludensovog br. 74 do br. 92.? Omca, Sveti drvo, dan otkupa, ljudi i zvijeri, noc krvoprolica, neka debilna Meddina, itd. Ocajnije epizode nisam citao...
Ma bilo je tu dobrih prica: Ljudi i zvijeri - ona luda krvava dukela Noc krvoprolica - koljacina, masakar... Covjek s puškicom - maybe Burina naj prica ... ipak je ovaj novi period najgori, koji je doveo sve kolekcionare pod tešku sumnju... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/06/2008 : 11:40:53
|
quote: Originally posted by piquet
pa sigurno nije lošiji od ovog osim što ima stvarno debilnih stvari kao tragedija... ...al... istrebljivaci fenomenalni...ljudi i zvijeri jedna od boljih kratkih prica uopce sa neponovljivim andreucijem...zatim fenomenalni debi laurentija - naravno bosselijev scenarij u kradljivcu sjena...zatim buretova odlicna prica covjek s puškom.
Krivo, barem po meni. Ono su baš debilne epizode. Istrebljivaci su prije 74. epizode, a nabrojio si par najboljih od tridesetak epizoda. Ove novije su bolje od tog razdoblja apsolutno... A što se tice fanova Zagora, nikoga nije doveo nikoga u sumnju u Zagora, kupovat cete vi zagora ovako ili onako! Ja u ono vrijeme uopce nisam htio kupovati Zagora jer su epizode bile blagoreceno dosadne. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 27/06/2008 : 13:05:18
|
92 - 74 = |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/06/2008 : 13:42:53
|
quote: Originally posted by piquet
92 - 74 =
i? |
|
|
Topic |
|