Author |
Topic |
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 28/06/2008 : 03:05:08
|
Odusevljeni? I ja sam. Molio bi da mi ne zamere iskusnije stripadzije sa foruma, ali ja bi prokomentarisao one stripove ovog scenariste koje su izdali Fibra i Libelus. Trila u starim izdanjima nisam pratio. Prvo sam kupio Spagetije, nakon toga Cikanose, pa Klaru, pa Noc bez kraja, pa sam sad procitao i privju za Alvara Majora.... Prosto nemam reci da objasnim odusevljenje majstorom. Ne znam da li je covek bolji pripovedac u ultra kratkoj formi Klare ili nesto duzim Spagetijima i Cikanosima ili je sirina Noci bez kraja prava forma za Trilov raskosni talenat. Sta kaze svekoliko strip forumastvo? I jos nesto, mozete li da mi kazete kojim redom su nastajali gore pomenuti stripovi? Ako moze i godina, ja cu biti presrecan.
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
Edited by - Raspucin on 28/06/2008 03:06:23
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18861 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/06/2008 : 09:17:03
|
Meni je najviše zapeo za oko Alvar Major-sijajno, to se sigurno nabavlja. Preporuka! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 28/06/2008 : 11:54:35
|
Apsolutno sjajan scenarist, tzapravo jedino što baš volim - što je izvan Bonellija.. A možda i prilika za pitanje Libellusu: Kad su u planu nove stvari? Ona Iguana...? |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/06/2008 : 12:30:57
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
A možda i prilika za pitanje Libellusu: Kad su u planu nove stvari? Ona Iguana...?
Pred kraj godine. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 28/06/2008 : 12:45:25
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
A možda i prilika za pitanje Libellusu: Kad su u planu nove stvari? Ona Iguana...?
Pred kraj godine.
A Klare? Jel ovo sve ili ce biti jos toga? |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/06/2008 : 15:37:38
|
Iguana? Je li to onaj placeni ubojica iz 'Beskrajne noci' (besmrtnik?, policajcu se preko telefona predstavio kao 'pravi šef'). I Trillo nalazi inspiraciju u idejama Davida Ickea i Creda Mutwe. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 28/06/2008 : 16:32:29
|
Vezano za Iguanu, zamolio bi Libelusovce da izvrše pritisakcic na Darka Macana za jedan uvod. Mislim probajte lepo s pocetka, ako ne bude išlo, neka bude to leva noga, njome ne zna da crta.... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 28/06/2008 : 21:16:25
|
Ne bi bilo lose objaviti i sjajne kratke price u jednoj knjizi "Mr.Lopesova mala vrata"...objavljivan u Stripoteci... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 28/06/2008 : 21:21:37
|
@Raspucin Imas od Trilla,sa Bernetom zajedno,objavljene i lako nabavljive,i "Custer"(Strip agent) i "Ivan Piire"(Fibra)... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 00:33:14
|
Da zaboravio sam Ivanpire. I taj mu je dobar. Gledam ovaj popis, ima tu praznina, znaci da ima još toga. Radujem se svemu od Trila, vanredan tip stvarno. Predpostavljam da je to neki stariji covek? Jel? Inace, srecom da postoji na ovom forumu jedna ekipa forumaša, koja je sve ovo što sada izlazi citala u starim strip revijama. Baš vam zavidim, momci. Ja se trudim da nadoknadim propušteno, ali se bojim da mi je sada za skupljanje revija malo prekasno. Orjentisao sam se iskljucivo za nova izdanja. Nešto kontam, ni ne žuri mi se. Renesansa je tek pocela, a ja sam se ipak ukljucio na vreme. Mada u debelom sam zaostatku, šta reci : novi Bluberi od Bukgloba, nova tura Kenova, Dekarin kontigent, Džon Roner, Odmetnuti, inegral sa pilotima ( opet zaboravih ime ), onaj novi od Fonta, pa tek stari Teks giganti, a još nisam naceo Mister Noa od Libelusa.... Da, da krajnje je vreme da pocne da radi sud u Kosovskoj Mitrovici. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/06/2008 : 18:03:05
|
quote: Originally posted by Raspucin A Klare? Jel ovo sve ili ce biti jos toga?
Bit ce jos naravno, ako zdravlje posluzi. Iako kupaca ima toliko da ih skoro sve osobno znam ili sto bi rekli Indijanci ima ih koliko prstiju na tri ruke, svejedno namjeravamo objaviti sve sto smo zacrtali. A ukupno ima toliko stranica da bi se moglo imati oko 10 knjiga ako ih radimo na cirka 100 stranica ili na knjiga-dvije manje ako neka knjiga bude na vise stranica... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 29/06/2008 : 18:42:46
|
quote: Originally posted by Raspucin
Gledam ovaj popis, ima tu praznina, znaci da ima još toga.
Pa naravno da ima,ima puno toga,ti si pitao samo za gorespomenute stripove i to sam ti napisao... Inace,Gospodin Trillo ima 65 godina... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 19:20:00
|
quote: Originally posted by ninel
Molio bi I jos nesto, mozete li da mi kazete kojim redom su nastajali gore pomenuti stripovi? Ako moze i godina, ja cu biti presrecan.
U novom Kvadratu imaš na 22 stranice intervju sa Trilom te njegovu bibliografiju, pa možeš tamo sve da saznaš.
Kako bi moglo da se dodje do toga? Jel to postoji negde na internetu ili je papiranato izdanje? Ne zameri ako pitam nešto glupo. Mene nije sramota, da što ne znam pitam. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 19:28:09
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by Raspucin A Klare? Jel ovo sve ili ce biti jos toga?
Bit ce jos naravno, ako zdravlje posluzi. Iako kupaca ima toliko da ih skoro sve osobno znam ili sto bi rekli Indijanci ima ih koliko prstiju na tri ruke, svejedno namjeravamo objaviti sve sto smo zacrtali. A ukupno ima toliko stranica da bi se moglo imati oko 10 knjiga ako ih radimo na cirka 100 stranica ili na knjiga-dvije manje ako neka knjiga bude na vise stranica...
Predpostavljam da je to zbog toga što ljudi ne znaju o kako dobrom stripu se radi. I ja sam ga kupio potpuno bez veze, povucen Špagetijima. Nisam znao da Klare ima toliko puno. Možda je trebalo ici sa jednom knjižurinom tipa "Best off Klara". Ljudi se pale na obimne stripove i "bestoffove". Mada bi se tada verovatno javio problem visoke cene. Ma, to je što je. Inace ste Klaru uradili perfektno. Onakav strip je nula bez dobrog prevoda, a usudujem se da kažem da je ono jedan od najboljih prevoda u stripovima koje imam na hrvatskom jeziku. |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 19:42:43
|
quote: Originally posted by ninel
[quote][i]Kako bi moglo da se dodje do toga? Jel to postoji negde na internetu ili je papiranato izdanje? Ne zameri ako pitam nešto glupo. Mene nije sramota, da što ne znam pitam.
Pozovi na telefon urednika Vjeku Ðaniša, pa možeš naruciti direktno od njega. (385) 031 675 617
I da znaš da hocu. Javljam kad procitam. |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 19:50:32
|
Ja ne odvajam umetnika i njegovo delo. Volim da kad recimo citam Andrica da znam po nešto o tom coveku. Mada ima toliko mnogo umetnika koji su kao ljudi dosadni kao stenice. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/06/2008 : 21:24:24
|
Trillo, po meni , uz Berardija, Moorea, Sclavija i Tezuku, spada u 5 najboljih strip scenarista na svijetu. Vjerojatno ce se mnogi obrecnuti na ovo, ali s obzirom da nitko (osim Parlova) kod nas nije procitao vise njegovih stripova od mene, morat cete mi vjerovati na rijec:) (bar dok ih ne objavimo:) ). "Mr.Lopesova mala vrata" i gotovo cijeli opus s Altunom je sjajan, ja od prvog dana pokusavam to dogovoriti, ali zbog njihovih losih odnosa, pitanje je kad ce se to ostvariti. ja se nadam da cu uspjeti. Ima tu jos puno sjajnih stvari, da sad ne nabrajam (provjerite sjajan interview u Kvadratu i biografiju, a i dosta toga ce biti objavljeno), ali zalosno je kako sve te sjajne stvari koje su objavljene kod nas nailaze na tako slab prijem, pogotovo genijalna Klara koja spada medju sam vrh strip produkcije kod nas zadnjih deset godina. Nadam se da ce se to promijeniti. |
Trouble will find me |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/06/2008 : 21:49:43
|
quote: Originally posted by axle munshine
@Raspucin Alvar(1977) Spaghetti(1995) Chicanos(1997) Klara(2000) Noc bez kraja(2000)
Ovo bi trebalo uz Custera i Ivan Piire da bude sve sto je objavljeno od njega na ovim prostorima? Pitam,jer sam se i ja navuko zbog Spageti brace kao i Raspucin pa sad gledam da nabavim sve sto mogu |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Posted - 29/06/2008 : 23:00:55
|
quote: Originally posted by Markos
Trillo, po meni , uz Berardija, Moorea, Sclavija i Tezuku, spada u 5 najboljih strip scenarista na svijetu. Vjerojatno ce se mnogi obrecnuti na ovo, ali s obzirom da nitko (osim Parlova) kod nas nije procitao vise njegovih stripova od mene, morat cete mi vjerovati na rijec:) (bar dok ih ne objavimo:) ). "Mr.Lopesova mala vrata" i gotovo cijeli opus s Altunom je sjajan, ja od prvog dana pokusavam to dogovoriti, ali zbog njihovih losih odnosa, pitanje je kad ce se to ostvariti. ja se nadam da cu uspjeti. Ima tu jos puno sjajnih stvari, da sad ne nabrajam (provjerite sjajan interview u Kvadratu i biografiju, a i dosta toga ce biti objavljeno), ali zalosno je kako sve te sjajne stvari koje su objavljene kod nas nailaze na tako slab prijem, pogotovo genijalna Klara koja spada medju sam vrh strip produkcije kod nas zadnjih deset godina. Nadam se da ce se to promijeniti.
Ja bi u te scenariste koje si nabrojao dodao još i Hodorovskog. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
|
Topic |
|