Author |
Topic |
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 18/07/2008 : 09:37:27
|
quote: Originally posted by axle munshine
U Leskovcu je Sibin Slavkovic objasnjavao zasto je Stripoteka takva kakva jeste i zasto ne moze da bude nekih izmena na bolje,misli se na bolji papir,prvenstveno...odgovori su uglavnom poznati,i izmedju postojanja,u ovakvom obliku,i prelaska na kvalitetniju stampu,uz vecu cenu i rizik da nestane jednog dana,izabrana je prva opcija...sa porastom standarda u Srbiji verujem da ce se nmnoge stvari,pa i u stripu,popraviti i da cemo imati i kvalitetniju Stripoteku...za sada je tako kako je...
Ako usporedis neki strip album (npr.Jon Rohner jer ga trenutno citam) s luksuznim dvd izdanjem nekog filma, onda bi mi ovakva stripoteka bila divx nekog (dobrog) filma snimljen kamerom u kinu. Ona stara stripoteka iz 80-ih je VHS koji je u ono vrijeme bio kvalitetni standard. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2343 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 18/07/2008 : 09:43:55
|
quote: Originally posted by alen
U Leskovcu je Sibin Slavkovic objasnjavao zasto je Stripoteka takva kakva jeste i zasto ne moze da bude nekih izmena na bolje,misli se na bolji papir,prvenstveno...odgovori su uglavnom poznati,i izmedju postojanja,u ovakvom obliku,i prelaska na kvalitetniju stampu,uz vecu cenu i rizik da nestane jednog dana,izabrana je prva opcija...sa porastom standarda u Srbiji verujem da ce se nmnoge stvari,pa i u stripu,popraviti i da cemo imati i kvalitetniju Stripoteku...za sada je tako kako je...
Ako usporedis neki strip album (npr.Jon Rohner jer ga trenutno citam) s luksuznim dvd izdanjem nekog filma, onda bi mi ovakva stripoteka bila divx nekog (dobrog) filma snimljen kamerom u kinu. Ona stara stripoteka iz 80-ih je VHS koji je u ono vrijeme bio kvalitetni standard.
Ma slazem se ja u svemu s tobom,sve je to ok,i ja bih voleo da Stripoteka izgleda mocno,ali,to ne zavisi od nasih zelja,to je tako ocigledno... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/07/2008 : 09:55:26
|
stripoteka je po izboru stripova imala uspone i padove, ali ne može ju nitko nikada skinuti s trona trenutno objavljuje uglavnom sjajne stripove, a loše strane su joj loš papir, nježne korice, tisak, što mene ne uzrujava previše, osim što format varira u 5-6 mm, e to mi nije jasno, ako kažeš da je to format a4 ili bilo koji drugi, onda ne vidim problem da tiskara to ne izvede u milimetar |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 18/07/2008 : 13:07:51
|
quote: Originally posted by ken2
stripoteka je po izboru stripova imala uspone i padove, ali ne može ju nitko nikada skinuti s trona trenutno objavljuje uglavnom sjajne stripove, a loše strane su joj loš papir, nježne korice, tisak, što mene ne uzrujava previše, osim što format varira u 5-6 mm, e to mi nije jasno, ako kažeš da je to format a4 ili bilo koji drugi, onda ne vidim problem da tiskara to ne izvede u milimetar
-Odlicna konstatacija,STRIPOTEKA je postala nekako nježna...ženskasta!... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 17:26:08
|
Ako sve bude kako je planirano dogodine ce ici jos cetiri vanredna broja Stripoteke...ali bice o tome reci jos...
Vanredni brojevi????!!!!????
Ovo prvi put cujem. O cemu ce biti rijec? Veci broj strana? U boji? Novi stripovi ili stari junaci u neobjavljenim epizodama? |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2343 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 18/07/2008 : 18:02:50
|
quote: Originally posted by Trigger
Ako sve bude kako je planirano dogodine ce ici jos cetiri vanredna broja Stripoteke...ali bice o tome reci jos...
Ovo prvi put cujem. O cemu ce biti rijec? Veci broj strana? U boji? Novi stripovi ili stari junaci u neobjavljenim epizodama?
Nazalost nece biti ni u boji ni na boljem papiru.Bice isti kao regularna Stripoteka.Objavljivace iskljucivo radove,tj.albume,nasih autora koji rade za fr/be izdavacke kuce.Premijerno,naravno... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Posted - 18/07/2008 : 23:51:57
|
quote: Originally posted by Trigger
Ovo prvi put cujem. O cemu ce biti rijec? Veci broj strana? U boji? Novi stripovi ili stari junaci u neobjavljenim epizodama?
Nazalost nece biti ni u boji ni na boljem papiru.Bice isti kao regularna Stripoteka.Objavljivace iskljucivo radove,tj.albume,nasih autora koji rade za fr/be izdavacke kuce.Premijerno,naravno...
Ma super. Meni je drago cuti sve sto radi redakcija Stripoteke. Jos samo kad bi poceli izlaziti svakih 15 dana jer ima toliko toga sto jos nije objavljeno na exYu jezicima sto bi volio procitati, a nemam (ili ne zelim) dati gomilu love za skupe albume... |
|
|
redneck
Starting Member
15 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 19/07/2008 : 18:20:35
|
Pridruzujem se odama Stripoteci,sa malim potsecanjem,da kad je rec o dugovecnosti tu je neprikosnoven Politikin Zabavnik,pa makar ga racunali samo od 1952 godine (bez predratnog izdanja).Jeste da ga ne smatrate kao strip magazin,ali je on u prvih 1000 brojeva bio pokriven sa 70% stripova,a sa 30% teksta.Kada bi se sabrali objavljeni stripovi PZ bi bio na prvom mestu. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Posted - 19/07/2008 : 20:37:12
|
quote: Originally posted by mcn
>Ovo prvi put cujem.
Hm, ja to slussam vech pet godina. Svaki put u najavama za iduchu. :)
mcn
Ne budi zloslutnik i ne kvari djevojacku srecu... Iako si mozda u pravu... |
Edited by - Trigger on 19/07/2008 20:38:04 |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 20/07/2008 : 07:15:10
|
Stvarno ne bi bilo loše da stripoteka prede na izlaženje 2 puta mesecno. Cene albuma su zaista previsoke, a izdanja je tako puno, tako da ja više ne mogu da ispratim ni trecinu izdanja koje bih želeo, a pre samo godinu-dve uspevao sam sigurno 90%. |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Posted - 20/07/2008 : 08:19:24
|
quote: Originally posted by osim
Stvarno ne bi bilo loše da stripoteka prede na izlaženje 2 puta mesecno. Cene albuma su zaista previsoke, a izdanja je tako puno, tako da ja više ne mogu da ispratim ni trecinu izdanja koje bih želeo, a pre samo godinu-dve uspevao sam sigurno 90%.
To je i moj najjaci argument sto bi Stripoteka trebala izlaziti cesce - u ovom trenutku to je jedini ozbiljan strip magazin u kom po cijenama za mase mozes procitati europski strip... |
|
|
Topic |
|