forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Užas jedan, kiosk izdanja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 24/07/2008 : 08:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Kad odlucim kupiti strip, moram izdvijiti 2 sata kako bi mogao obici najmanje 10 kioska.

Aj, reci cu i ovo:
Kad pribirem po stripovima u nekom kiosku (kako bi našao taj JEDAN (OD 15) koji nije oštecen), teta mi svaki put odbrusi kako ti donekle dobro poslagani stripovi nisu namijenjeni kupcima, vec da izaberem izmedu onih koje je ona zabila u procjep i zakrakunala uz ono staklo, kao što to radi ostali normalni svijet... Naravno, ja u sebi recem: "Zacepi, vištico!"
E, da, ta ista teta mi vec 3 mjeseca, cim udem u kiosk, svaki put napomene: "Izaša ti je Dylan 100". -Pa, cerce, kupija sam ga vec prvi dan, aj prestani me više tlacit, drži se svog posla (kojeg ocito ne radiš kako treba)!"

--- izvadak iz ljetopisa: "Patnje malog Inferna" ---

Meni je jedna teta sa kioska na zeljeznickom kolodvoru lijepo rekla da joj se ne da nositi stripove pa neka produzim na drugi.
Sada se mrzimo.
Trenutno sam cesto u ZG pa kupujem u "Stripovi na kvadrat", ali su mi dobro poznate patnje obilazenja kioska
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/07/2008 : 09:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Idem uvijek na najveci kiosk i gdje dobivaju povecu kolicinu primjeraka tako da oni središnji uopce nemaju otisak od špage. A i ako imaju nije dee picajzla, a bome ni cicija da ga teti ne bi uzeo... Zapravo, najljepše mi je kupovati na kiosku (manija iz djetinjstva) tako da mi niti ošteceni strip ne umanjuje gušt!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts

Member since 21/04/2004

Posted - 24/07/2008 : 16:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send JORGE a Private Message
Ošteceni stripovi stegnuti onom plastikom su mi nešto što mi pojede gomilu živaca kada krenem na kiosk po strip, pa kad moraš obici gomilu kioska....
i na kraju ne nadeš
Go to Top of Page

tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts

Member since 12/12/2007

Posted - 24/07/2008 : 16:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.baretic a Private Message
nemam problema s tim previše, osim sad kad je crikvenica pretrpana gostima iz unutrašnjosti koji razgrabe sve i cijele i oštecene, pa sam tako zadnju turu morao kupovati u rijeci...
dr.westax najbolje ti je kupovat u toweru na 3. katu, tamo su lipo posloženi okomito i dosta je pregledno, a nema ni previše oštecenih

volim grad koji tece...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/07/2008 : 17:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Danas na kiosku gde ja kupujem izdanja veselog cetvrtka, stiglo 10 primeraka Zagora, a pošto sam tamo pretplacen, prodavacica vadi i daje mi tri izvanredno ocuvana primerka, kaže da i ona cim joj stripovi stignu, odabere najlepše primerke i ostavi mi ih sa strane, medutim ja sam sa jednim bio nezadovoljan i tražio sve primerke da ih pregledam, naravno gospoda se nije bunila i ja sam odabrao tri lepa komada i to je to.
Ali kaže da sam ja jedini koji kupuje sva izdanja po dva, a Mister noa i Zagora po tri, od prvog dana, pa otud i ta ljubaznost, cuva žena mušteriju, a i tu je negde mojih godina, možda i zato.....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33467 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 24/07/2008 : 18:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
ja nisam našao nijednog Markovog specijala da nije neoštecen u More Comicsu(Stripovi na kvadrat)

quote:
Originally posted by 76

Razlog je taj što na vecinu kioska dolazi vrlo malo primjeraka nekog stripa - tri do maksimalno pet - koji su povezani plasticnom vrpcom koja se "ureže" u rubove stripa. Nisu krivi ni izdavaci niti prodavacice, vec distributeri.
Srecom, živim u Zagrebu, pa kiosk izdanja kupujem iskljucivo u strip-knjižari "Stripovi na kvadrat".

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 24/07/2008 : 18:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
Kako je meni lijepo. Kad naletim, kupim ona pakovanja po 3 komada. Sta mi fali, kupim preko interneta i to e to. Jel' vi ljudi radite nesto u zivotu kad imate vremena obilaziti 10 kioska. (Bave se ljudi joggingom pa trckaju po gradu od kioska do kioska.:))

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2657 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 24/07/2008 : 21:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message
quote:
Originally posted by tex2

ja nisam našao nijednog Markovog specijala da nije neoštecen u More Comicsu(Stripovi na kvadrat)

A>h, njih nije ni šteta...
[/quote]

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/07/2008 : 09:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by dule_car

Kako je meni lijepo. Kad naletim, kupim ona pakovanja po 3 komada. Sta mi fali, kupim preko interneta i to e to. Jel' vi ljudi radite nesto u zivotu kad imate vremena obilaziti 10 kioska. (Bave se ljudi joggingom pa trckaju po gradu od kioska do kioska.:))

Pa nekim ljudima je gušt obilaziti kioske... To ti je više kao neki dnevni ritual koji opušta.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 25/07/2008 : 09:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Pa nekim ljudima je gušt obilaziti kioske... To ti je više kao neki dnevni ritual koji opušta.

Upravo tako
Vec imam i tik da moram zaviriti u svaki kiosk
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/07/2008 : 09:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Moja žena mi se smijala kad sam joj pojasnio ovaj fenomen zavirivanja u kioske...

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 25/07/2008 : 09:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Danas na kiosku gde ja kupujem izdanja veselog cetvrtka, stiglo 10 primeraka Zagora, a pošto sam tamo pretplacen, prodavacica vadi i daje mi tri izvanredno ocuvana primerka, kaže da i ona cim joj stripovi stignu, odabere najlepše primerke i ostavi mi ih sa strane, medutim ja sam sa jednim bio nezadovoljan i tražio sve primerke da ih pregledam, naravno gospoda se nije bunila i ja sam odabrao tri lepa komada i to je to.
Ali kaže da sam ja jedini koji kupuje sva izdanja po dva, a Mister noa i Zagora po tri, od prvog dana, pa otud i ta ljubaznost, cuva žena mušteriju, a i tu je negde mojih godina, možda i zato.....

koji ce ti klinac 2 i više komada istog stripa?

inace, ako ja placam robu onda normalno da mogu tražiti da mi da najbolji primjerak jer sam ja te novce zaradio i sve. to je kao da dodeš na plac i prodavac ti utrpa loše voce i povrce. e pa nemože, moja lova i ja biram robu, ako nedaš ode ja dalje.

a roba oštecena dolazi najviše od distributera jer je pakirana u onu groznu plastiku. to bi trebalo distributere napast a ne žene na kiosku. nisu one krive, doduše jedino kad stave strip na sunce pa izblijedi boja

vaši novci vaše pravo da birate što želite i ni Bog nemože mi to promijeniti, ako treba i posvadati se jer na kraju krajeva ona živi od nas

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 25/07/2008 : 09:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by tomislav.baretic

dr.westax najbolje ti je kupovat u toweru na 3. katu, tamo su lipo posloženi okomito i dosta je pregledno, a nema ni previše oštecenih

Vidio sa taj kiosk, ali mi je daleko potegnuti do Towera
Nije mi problem ni setati po kioscima, ali me znaju iznervirati neljubazne prodavacice
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 25/07/2008 : 09:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Moja žena mi se smijala kad sam joj pojasnio ovaj fenomen zavirivanja u kioske...

Koje je objasnjenje?
Go to Top of Page

tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts

Member since 12/12/2007

Posted - 25/07/2008 : 20:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.baretic a Private Message
kako misliš daleko ???, a ja potegnem 30 km, naravno ni žena se ne buni jer uvijek nešto užica od šopingiranja...

volim grad koji tece...
Go to Top of Page

AZ
Average Member

Croatia
742 Posts

Member since 05/01/2002

Posted - 26/07/2008 : 17:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send AZ a Private Message
Imam isti problem, uvijek su više ili manje ošteceni, uglavnom moram birati koji je najmanje oštecen, tek ponekad bez ikakvih oštecenja.
I prodavacice se uvijek cude da što im fali.
Misle da je to ionako za procitat i bacit. I kad im pokažem udubljenje od uveza pretvaraju se da imaju razumijevanja, a usebi misle što nas gnjavi sa sitnicama.
Tako i dana Tex maxi najmanje oštecen, u zadnje su neki poceli stavljat i naljepnice na stripove, kao deklaracije na trgovackim proizvodima. pa prvo vidim može li se odlijepiti da se ne ošteti, pa kupim tek ako uspijem.
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 26/07/2008 : 19:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
A zamislite tek kako izgleda remitenda kad dode ovdje kod nas
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
711 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 27/07/2008 : 15:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message
Ha ha,luzeri!Kod mene su svi neošteceni i jedva dirnuti!Nja nja!
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 27/07/2008 : 16:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Zato što si, ako je suditi po nicku, ti žensko.
Opšte je poznata cinjenica da je ženama lakše doci do neoštecenih i jedva dirnutih nego li muškarcima.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 27/07/2008 : 17:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
taj fenomen mi je nepoznat, ili slabo poznat.
Vecina koje vidim na kioscima je dobro ocuvana.

No, razni ljudi, razne ocuvanosti. Jednom sam vidio nekog bolesnika ( preko 30 godina ako se ne varam )da je u MC-u birao nekog malog rendzera dobrih pola sata. Jos se i pohvalio da u Libellusu nije nasao niti jednog dobro ocuvanog. Decki su mu nosili neotvarane pakete, trudili se jebeno da mu nadju jednog, a ovaj je isprevrtao valjda 50 komada i nista.
Umro sam od smijeha. Jos mi je pokusao i objasniti feler na svima, ali jebiga, ja to nisam vidio. Kao nesto na naslovnici. Rijec je bila o otiscima od prese koja ih vuce valjda, bez veze.
Ponekad pomislim kako je lijepo tim likovima. Jebes takav zivot ako ti je najveci problem da li se pod nekim ultra divljim kutem vidi neka crtica od stroja. Tad sam si pomislio kako je sigurno lijepo imati tako puno slobodnog vremena u zivotu kad mozes izgubiti 3 sata na odabir tamo nekog malog rendzera...prekrasno... ili jako, jako tesko... prije ovo drugo.
Bas me zanima kako je zivjeti s tom bolescu. Vjerujem da nije lagano...

da se razumijemo... i ja volim kad je strip lijepo ocuvan, ali sto je bolesno je bolesno
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 27/07/2008 : 19:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Zato što si, ako je suditi po nicku, ti žensko.

Piše mu u profilu da je gay(china).

quote:
Originally posted by DusMan
Opšte je poznata cinjenica da je ženama lakše doci do neoštecenih i jedva dirnutih nego li muškarcima.

Fakat, ovo je istina.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 27/07/2008 : 19:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message
Meni 'teta' na kiosku uvijek da lošiji strip pa ja moram trazit bolje ocuvan! U Varaždinu se jos uvijek mogu naci dobro ocuvani stripovi, ali nekada na kiosku ne mozees naci dobro ocuvan strip. Tako je bilo s DD maxi! Uzas jedan!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/07/2008 : 20:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Guffy

Dugo sam razmišljao u koji podforum da stavim , i eto stavicu u izdavacki jer to i je do njih..
Vec dugo vremena na kiosku se ne moze naci strip koji nije oštecen, to je jednostavno UŽAS šta oni rade sa tim
Ili su stisnuti od vezivanja ili su presavinuti , ne znam u cemu je fora
Da li bi isto tako trebali raditi prodavaci automobila, npr razbiti vjetrobransko staklo i prodavat nam to pod novo
Stripovi vise nisu tako jeftini i kad kupujem zelim , novi neoštcen strip, ali to je jednostavno postala utopija ...
Znam , ako ti se ne svida nemoj kupiti, ali jednostavno od 5 kioska na svima je stanje isto
Eto danas je došao novi maxi Tex , cijena prava sitnica 39 kuna, nema ni jedan koji nije oštecen
I nemam kaj drugo reci nego Užas , mislim dabi izdavaci , a tu se posebno misli na LUDENS trebali poraditi malo na tome ...

Zato ih i kupujem samo u strip knjizarama, prije toga dobro pregledam. Ljudi koji ne zive u Zagrebu i gradovima koji imaju te knjizare prisiljeni su kupovati na kioscima.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/07/2008 : 20:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
to na kioscima je sve gore i gore.od 5 istih stripova eventualno bude jedan da bude za 5.ostalo je sve natuceno,s ušima ili vec ošteceno

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 28/07/2008 : 10:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by tomislav.baretic

kako misliš daleko ???, a ja potegnem 30 km, naravno ni žena se ne buni jer uvijek nešto užica od šopingiranja...

Idem sa busom pa mi bas i nije jednostavno doci do Towera tj. puno vremena izgubim
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000