forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 jel bi to išlo?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

?uvec
New Member

Croatia
170 Posts

Member since 06/06/2008

Posted - 23/07/2008 : 22:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ?uvec a Private Message
Mislim da bilo što kupljeno u naše vrijeme, nece u buducnosti vrijediti baš mnogo...

I'm only ten and a half years old!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 23/07/2008 : 22:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

Najprije pitanje.
Kamo idu stripovi koji se ne prodaju na kioscima?Recimo Zagor ima nakladu 9000,pa ako se recimo proda 7500,onda ostane 1500.To ce sigurno Berni da ubaci kod one "paketice" od tri stripa ali i to se loše prodaje pa recimo da se od tih 1500 proda 1000 a šta se onda radi sa tih 500? Ili koliko ih vec ostane?
To je jedno pitanje.
A drugo me zanima šta mislite o ovome.Recimo da nas se dogovori 100-200 ljudi iz citave bivše juge gdje ovi Zagori se pojavljuju i odlucimo da ce svatko pokušati da pokupi sve Zagore broj 161 npr.Idemo od kioska do kioska i pokupimo sve koje možemo.Onda sacekamo par godina,da se ljudi upoznaju sa cinjenicom da je broj 161(ili neki drugi) vrlo teško nabaviti i onda ih lepo stavljamo na licitacije po jedan i po jedan i da vidimo koliko ce im cijena porasti.Šta kažete na tako nešto?Jel bi to išlo? Koliko bismo npr zaradili?Ali bi trebali da budemo vrlo organizirani i strpljivi i ne sad da svi odjednom stavimo taj broj na licitaciju nego polako jedan pa po jedan.A onda bi i citatelji vidjeli kolika suma se recimo placa za taj broj pa bi se ionako znalo da taj broj vrijedi sve te novce,jer je to realnost(kao).Zanima me vaš stav u vezi toga?Znam da cete se sada zajebavati oko toga ali mene to stvarno zanima i neka odgovori neki biznismen koji se bavi stripovina kao što je Dveribad ili Porter ili oni koji su na aukcijama svaki dan i život im je hleb,Guffy recimo ili Napoleon(šta je sa ovim,jel ta još prodaje stripove?)Ili Kico recimo glasnogovornik Bernija ili Hello glasnogovornik VAn Gogha,sve su to strucnjaci pa me vrlo zanima njihovo mišljenje.

Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 24/07/2008 : 00:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:

Najprije pitanje.
Kamo idu stripovi koji se ne prodaju na kioscima?Recimo Zagor ima nakladu 9000,pa ako se recimo proda 7500,onda ostane 1500.To ce sigurno Berni da ubaci kod one "paketice" od tri stripa ali i to se loše prodaje pa recimo da se od tih 1500 proda 1000 a šta se onda radi sa tih 500? Ili koliko ih vec ostane?
To je jedno pitanje.
A drugo me zanima šta mislite o ovome.Recimo da nas se dogovori 100-200 ljudi iz citave bivše juge gdje ovi Zagori se pojavljuju i odlucimo da ce svatko pokušati da pokupi sve Zagore broj 161 npr.Idemo od kioska do kioska i pokupimo sve koje možemo.Onda sacekamo par godina,da se ljudi upoznaju sa cinjenicom da je broj 161(ili neki drugi) vrlo teško nabaviti i onda ih lepo stavljamo na licitacije po jedan i po jedan i da vidimo koliko ce im cijena porasti.Šta kažete na tako nešto?Jel bi to išlo? Koliko bismo npr zaradili?Ali bi trebali da budemo vrlo organizirani i strpljivi i ne sad da svi odjednom stavimo taj broj na licitaciju nego polako jedan pa po jedan.A onda bi i citatelji vidjeli kolika suma se recimo placa za taj broj pa bi se ionako znalo da taj broj vrijedi sve te novce,jer je to realnost(kao).Zanima me vaš stav u vezi toga?Znam da cete se sada zajebavati oko toga ali mene to stvarno zanima i neka odgovori neki biznismen koji se bavi stripovina kao što je Dveribad ili Porter ili oni koji su na aukcijama svaki dan i život im je hleb,Guffy recimo ili Napoleon(šta je sa ovim,jel ta još prodaje stripove?)Ili Kico recimo glasnogovornik Bernija ili Hello glasnogovornik VAn Gogha,sve su to strucnjaci pa me vrlo zanima njihovo mišljenje.

glasnogovornice,vi to honorarno ili?

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/07/2008 : 08:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Ma dajte znate na što sam mislio
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/07/2008 : 10:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Još jedan od milijun nacina kako namaknuti pare by stockbrooker/genij/1euro... A da se momak konacno normalno zaposli pa pocne zaradivat ko covjeK?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/07/2008 : 11:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
deecay, ovo je ozbiljan forum, prestani govoriti gluposti
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 24/07/2008 : 16:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
jedino sto bi ti islo jeste da skupis neku ozbljnu lovu i da krenes sa oglasom kupujem stvari koje vama netrebaju stare knjige casopise i tako i da spremas tavane pa ces jedino tako naci stare stripove i ponesto zaraditi
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 25/07/2008 : 00:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

U stvarno žestokoj konkurenciji ove godine, mislim da se nazire pobjednik.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 25/07/2008 : 00:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

Ok.samo sada trebamo još strucnjake da dodu i odgovore mi na pitanje jel bi to išlo?
Secam se da je netko davno spomenuo da je Kruger tako nešto znao nešto o tome? Jel se netko sijeca o cemu se radilo?

Ne bavim se nicim slicnim... ali vidim da bi to bilo prilicno neizvodivo u verziji koja je iznesena.
Teško bi organizirao desetak ljudi a kamoli stotinu ili više.

Ali... recimo da ti zbilja želiš napraviti nešto slicno (kupiti što više jednog te istog broja odredenog stripa sa ciljem zarade na istome).

Mislim da bi scenario izgledao ovako...

Npr. odredeni strip (koji nije kiosk izdanje) izade u tiraži od 1,000 primjeraka. Svaki košta 100kn.
Digneš kredit na jedno 100,000kn (~13,900eura) i kupiš što više možeš u strip knjižari.
Potom prodaješ po višoj cijeni.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 25/07/2008 : 00:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

jedino sto bi ti islo jeste da skupis neku ozbljnu lovu i da krenes sa oglasom kupujem stvari koje vama netrebaju stare knjige casopise i tako i da spremas tavane pa ces jedino tako naci stare stripove i ponesto zaraditi

Slažem se s iznesenim.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts

Member since 13/06/2008

Posted - 25/07/2008 : 10:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send milan 11 a Private Message
Ljudi citajte stripove i uzivajte i ne zanosite se da ce oni za 10,20 ili 30 godina vredeti ovoliko ili onoliko.Hoce li biti nas tada?Uostalom
u danasnjoj hiperprodukciji svega i svacega sumnjam da ce ista iz ovog vremena ikada postici neku vrednost.Mozda ce nasi klinci moci sami kod kuce da stampaju i korice stripove onako kako njima odgovara
p.s.I vrednost starih ZS i LMS nije realna.Mozda su neki ljudi spremni da plate mnogo ali uopste nisam ubedjen da za to dobijaju adekvatnu vrednost.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47157 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/07/2008 : 14:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ko zna šta ce bit za 20 godina.manite se takvih projekcija.vjerojatnije je da to nece nikog zanimat uopce.možda muzeje.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/07/2008 : 15:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Najprije pitanje.
To je jedno pitanje.

Svi stripovi koji se ne prodaju odlaze u raj za stripove... Pokoj im duši!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/07/2008 : 15:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Najprije pitanje.
To je jedno pitanje.

Kako si ti uopšte došao do tako prestižnog naziva kao što je SURADNIK STRIPOVA COM kada izgledaš nesposoban,bar je tvoje stripovsko znanje upitno
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/07/2008 : 16:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Prek veze... Poznam cijelu markosovu užu i širu rodbinu

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/07/2008 : 17:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Prek veze... Poznam cijelu markosovu užu i širu rodbinu

Sad si se izdo! Apeliram da se DeeCay-u oduzme prestižna titula te da mu se umjesto toga napiše "clan neznalica".

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/07/2008 : 21:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:

quote:

quote:

Najprije pitanje.
To je jedno pitanje.

Kako si ti uopšte došao do tako prestižnog naziva kao što je SURADNIK STRIPOVA COM kada izgledaš nesposoban,bar je tvoje stripovsko znanje upitno

Znam da si se naljutio,ali si stvarno napao krivu osobu za ne znanje! Ako odes na homepage pod Recenzije, vidjeces da je taj neznanac napisao 171 recenziju na ovom site-u

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 26/07/2008 : 12:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
@ 1Euro:

Moja dijagnoza je da si ti vec jako dugo nezaposlen i da uz kavu i teletekst smišljaš alanfordovske nacine kako se obogatiti preko noci bez previše muke i truda. Moj savjet ti je da pljuneš u šake i da nadeš posao, i da krvavo, krvavo radiš, jer je to jedini nacin da uspiješ u životu i da si osiguraš standard kakav želiš...

Diplomiraj brzo i bez puno truda:

http://studirajlukavo.blog.hr/
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/07/2008 : 12:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
bome si pravi realist...
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 26/07/2008 : 13:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by realist

@ 1Euro:

Moja dijagnoza je da si ti vec jako dugo nezaposlen i da uz kavu i teletekst smišljaš alanfordovske nacine kako se obogatiti preko noci bez previše muke i truda. Moj savjet ti je da pljuneš u šake i da nadeš posao, i da krvavo, krvavo radiš, jer je to jedini nacin da uspiješ u životu i da si osiguraš standard kakav želiš...

To je onake otprilike još jedini koliko-toliko siguran nacin da bi si netko tko krece "od nule" uspio osigurati normalan život i standard.

Još malo pa ni to nece biti dovoljno.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/07/2008 : 16:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

@ 1Euro:

Pa kakav je to život?
Meni puno bolje zvuci ono uz kavu i teletekst...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 26/07/2008 : 21:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

@ 1Euro:

Hm o ovome bismo mogli diskutirati.
Znam da svatko ima drukciju situaciju.I ja sam ti u neku ruku realist.Recimo ja vec imam standard koji želim.Doduše u neku ruku sam imao i srece.Sin sam jedinac,moji roditelji imaju dviju kuce,skupa živimo,nitko me ne tera iz kuce,ono imam slobodu,fina kola,mnogo putujem,...znam da sad to zvuci da živim ko parazit na racun roditelja.Ali nije tako.Sve si sam platim.Nitko me ne živi u smislu da mi daje novac.Ali je istina dok gledam neke svoje prijatelje koji rade po cijeli dan a imaju novac da plate stanarinu i racune.I pazi sad oni krvavo rade i u neku ruku siromašniji su od mene.Sad jel to pravda ili nije,...nisam ja ovdje da sudim.Treba iskoristiti situaciju u kojoj se covjek nade.Što se tice posla.Nije istina da vec dugo nisam imao posao.Imam završene dvije srednje škole(razlicite),imam puno završenih seminara i nije mi problem pronaci posao.DA ne nabrajam šta sam sve radio,jer sam puno stvari radio u životu ali me to nekako ne ispunjava.Nekako mi je dosadno raditi 40 godina jedno te isto.Nekako sam nemirnog duha,volim izazove i puno toga riskiram u životu.Ponekad mi uspe ponekad ne.Znam da necu moci uvijek tako živjeti ali dok ide neka ide.Zašto popravljati nešto što nije slomljeno.Moj poslednji posao sam napustio prije 4 mijeseca jer mi je postao dosadan,kao puno toga u životu,a ja sam covjek koji ne voli baš dosadu.Mogao sam raditi nekoliko poslova do sada ali razlog da nisam je u tome što idem u septembru u Vijetnam za mijesec dana,jer imam tamo djevojku.Moj život je u neku ruku i opasan i nije to život baš za svakoga.Ja mislim da je ponekad lakše ici na posao svaki dan,i raditi jedno te isto,za male pare,punih 40 ili više godina,nego živjeti moj život.Samo je jedna razlika,ja se više zabavljam.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47157 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2008 : 21:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
jebate koja furka

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 27/07/2008 : 10:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
quote:

quote:

@ 1Euro:

Hm o ovome bismo mogli diskutirati.
Znam da svatko ima drukciju situaciju.I ja sam ti u neku ruku realist.Recimo ja vec imam standard koji želim.Doduše u neku ruku sam imao i srece.Sin sam jedinac,moji roditelji imaju dviju kuce,skupa živimo,nitko me ne tera iz kuce,ono imam slobodu,fina kola,mnogo putujem,...znam da sad to zvuci da živim ko parazit na racun roditelja.Ali nije tako.Sve si sam platim.Nitko me ne živi u smislu da mi daje novac.Ali je istina dok gledam neke svoje prijatelje koji rade po cijeli dan a imaju novac da plate stanarinu i racune.I pazi sad oni krvavo rade i u neku ruku siromašniji su od mene.Sad jel to pravda ili nije,...nisam ja ovdje da sudim.Treba iskoristiti situaciju u kojoj se covjek nade.Što se tice posla.Nije istina da vec dugo nisam imao posao.Imam završene dvije srednje škole(razlicite),imam puno završenih seminara i nije mi problem pronaci posao.DA ne nabrajam šta sam sve radio,jer sam puno stvari radio u životu ali me to nekako ne ispunjava.Nekako mi je dosadno raditi 40 godina jedno te isto.Nekako sam nemirnog duha,volim izazove i puno toga riskiram u životu.Ponekad mi uspe ponekad ne.Znam da necu moci uvijek tako živjeti ali dok ide neka ide.Zašto popravljati nešto što nije slomljeno.Moj poslednji posao sam napustio prije 4 mijeseca jer mi je postao dosadan,kao puno toga u životu,a ja sam covjek koji ne voli baš dosadu.Mogao sam raditi nekoliko poslova do sada ali razlog da nisam je u tome što idem u septembru u Vijetnam za mijesec dana,jer imam tamo djevojku.Moj život je u neku ruku i opasan i nije to život baš za svakoga.Ja mislim da je ponekad lakše ici na posao svaki dan,i raditi jedno te isto,za male pare,punih 40 ili više godina,nego živjeti moj život.Samo je jedna razlika,ja se više zabavljam.

Pa, ja nikad nisam rekao da moraš:
1. ....40 godina....
2. ....raditi isti posao....
3. ...za male pare....

Bio sam u slicnoj poziciji kao i ti, imao sam siguran posao koji me nije zadovoljavao i onda sam dao otkaz jer sam htio raditi u struci (diplomirani ekonomist). Ni meni nije ništa falilo, ali to je bilo samo životarenje, bez mogucnosti da si nešto dugorocno isplaniram. Sad radim posao koji je kilometrima udaljen od moje struke (voditelj smjene u casinu), ali posao je zanimljiv, odlicno zaradujem, mogu uštediti lijepu svoticu svaki mjesec, puno radim ali puno se i zabavljam. Uglavnom, miran sam i zadovoljan. Moja poanta tebi je bila da treba patiti par godinica (nikako 40 ili više) i onda uživati u plodovima svog rada, ni ja ti nisam tip koji bi rintao do 65 godine za mirovinu od 1000 kuna

Diplomiraj brzo i bez puno truda:

http://studirajlukavo.blog.hr/
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000