Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 20:11:10
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by anto
Upravo sam dobio informaciju da su definitivno pukli i zatvoreni.
Tek sad si dobio tu informaciju?? Da li to znaci da neko drugi može da nastavi??
Opa Hanteru, pogrešio sam! Ipak imaš smisao za humor Oprosti mi ,molim te |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/11/2008 : 20:12:17
|
quote: Originally posted by ---dp---
Uffffffff, jedva procitah ove dve strane... ala su se neki nalupetali... Ko ima para neka uzme pa neka sam izdaje magicnog, ko mu brani, sad kad se zna da to "Sfera" nece uraditi, evo, izvolite.
Meni je najjace da bi se bolje prodavalo od Mister Noa. Treba biti realan ljudi. Nisu izdavaci ludi, oni koji jesu ne rade dugo. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 22/11/2008 : 20:44:50
|
nema sanse da magicni krene kod nas ponovo pogotovo ako je Sfera zvanicno pukla,a dok se neko neseti da ga ponovo izdaje mnogo ce vode proteci Savom i Dunavom a do tada imamo Libellus i oni hrabro koracaju napred i HVALA IM DO NEBA ZA TO. samo mi sad treba neki pametni izdavac koji ce da krene sa Magicnim neznam ti od kog broja pa da imam rupe koje necu nikad popuniti,a stavite se u kozu VC zasto ali zasto da ga objave i odakle da krenu????? sto se mene tice ja cu magicnog kupovati od Libellusa i tacka. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 22/11/2008 : 20:49:06
|
Ja ovde nisam u svojstvu "nadleznog" za bilo sta, vec kao neko ko je kupovao Sferina izdanja MV. Izrazavam svoje misljenje, ne misljenje VC-a, a cela ova diskusija ide u pravcu SBBKBB...ako izdavacka kuca izda tri broja i odustane, to je los znak za bilo kog strip junaka. I Zagor je omanuo kod Abatona, pa izlazi opet jer je prosao odredjeni vremenski period. MV je strip koji kupuje daleko manji broj ljudi i on se po pitanju prodaje i potraznje ne moze porediti za Zagorom, a verovatno ni sa Blekom od kojeg je 7500 puta bolji. Izdaju se stripovi koji su finansijski isplativi a cela prica sa "Sferom" je zvucala prilicno bizarno, pogotovo onaj deo o tirazu od 500 primeraka koji su prodavani po kioscima od Horgosa do Dragasa, knjizarama i na kraju ih je ostalo i za remitendu. Za svaki ozbiljan posao koji se radi preko distributera izdavacu treba nekoliko hiljada prodatih primeraka. |
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 20:52:09
|
Ljudi bolje skupljajte pare za Libellus , džaba se trošite, nije VC baš svemocan. Pa malo li su izdanja pokrenuli dosad. MV je imao maler sa SC i Sferom i sledi svakako jedan period bez MV (u Srbiji). Bolje kupite po neku knjigu MV u izdanju Libellusa (znam da treba para, ali polako jednu po jednu), nego ovog kilavog Bleka i neke druge predstojece junake u izdanjima nekih kvaziizdavaca. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 20:56:36
|
Ko sto rece neko ovde,nada umire poslednja,a cak je i besplatna..... Nikako mi se ne daje ona lova za Libellus-ovo izdanje,ali izgleda da nema druge.... |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 21:03:31
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Ko sto rece neko ovde,nada umire poslednja,a cak je i besplatna..... Nikako mi se ne daje ona lova za Libellus-ovo izdanje,ali izgleda da nema druge....
Znam, nije to malo para, ali meni je to Bonelli NoI, tako da mi nije problem. A ako ti nije baš toliko stalo sacekaj 1-2 god. dok VC ili neko drugi ne pocne da ga izdaje ili procitaj neke epizode skenirane, na netu... Šta da radimo kad smo se uzdali u Sferu! |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 21:05:55
|
quote: Originally posted by Colt
Ja ovde nisam u svojstvu "nadleznog" za bilo sta, vec kao neko ko je kupovao Sferina izdanja MV. Izrazavam svoje misljenje...
To,Colte,kazi i sam kol'ko je to dobar strip!A?A?Prava !!! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/11/2008 : 02:48:51
|
Onaj ko zaista voli MV, a strip jeste kvalitetan i to vrlo, treba da razmisli o "Libellusovom" izdanju. Ionako je MV tek na broju 119 u Italiji i nema ih mnogo, dakle, taj cilj nije tako nedostizan. Ne znam dokle je stigao "Libellus", da li su vec negde oko trecine? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 23/11/2008 : 02:52:32
|
quote: Originally posted by Colt
Ja ovde nisam u svojstvu "nadleznog" za bilo sta, vec kao neko ko je kupovao Sferina izdanja MV. Izrazavam svoje misljenje...
Mislim da ovaj neuspeh "Sfere" ne treba da obeshrabri izdavanje MV-a jer to da su ga oni izdavali ne bih ni je znao da nisam procitao na forumu. Eto toliko o tome koliko su ti stripovi bili rasprostranjeni na kioscima. Dakle, "Sferino" izdavanje nije neuspeh jer ga "Sfera" sustinski nije ni izdavala. Da ga je izdavala, za to bi znali oni koji kupuju stripove na kioscima. Zamislite da se taj strip zaista pojavi na svim kioscima na kojima postoji bar neko ko redovno kupuje neki strip od "Veselog cetvrtka". Garantujem da bi se bolje prodavao od Texa |
Edited by - ---dp--- on 23/11/2008 02:55:32 |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 02:58:03
|
Ma, Magichni je najbolji Boneli strip od Kena, eventualno ne rachunajuci Dilana, i tu se mislim svi ovde slazhemo. Ali, da se kvalitet uvek pretache u zaradu, ne bi Titanik bio najprofitabilniji film svih vremena...ne bi bio ni hiljaditi. |
|
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 10:41:48
|
Nažalost, poslednji neuspeh Sfere sa izdavanjem Magicnog Vetra osudio je ovog, po mom mišljenju najboljeg Bonelijevog junaka, na dug progon iz Srbije! Posle fijaska System comics-a(pokušali i u kiosk i u hc izdanju)a sada i sa propasti Sfere teško ce se neki treci izdavac odluciti da krene sa MV! Boneli jednostavno nece više želeti da rizikuje da Magicni koji je extra brend propadne u Srbiji po treci put posle nekoliko brojeva! Imace visoke uslove i u smislu izgleda i tiraža a to teško koji naš izdavac može da prihvati! Licno smatram da je MV genijalan strip ali cinjenica je da je za duži period sa srpskim tržištem završio! Realnost je Blek na kioscima( u onako jadnom izdanju!)a Magicni ce cekati neka bolja vremena... |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 23/11/2008 : 11:01:31
|
Kupi Libellusove, knjige su u svakom pogledu "ne može bolje". Papir, sam dizajn, plus Goranova naslovna, itd,itd.. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 23/11/2008 : 13:32:01
|
quote: Originally posted by vronski
Nažalost, poslednji neuspeh Sfere sa izdavanjem Magicnog Vetra osudio je ovog, po mom mišljenju najboljeg Bonelijevog junaka, na dug progon iz Srbije! Posle fijaska System comics-a(pokušali i u kiosk i u hc izdanju)a sada i sa propasti Sfere teško ce se neki treci izdavac odluciti da krene sa MV! Boneli jednostavno nece više želeti da rizikuje da Magicni koji je extra brend propadne u Srbiji po treci put posle nekoliko brojeva! Imace visoke uslove i u smislu izgleda i tiraža a to teško koji naš izdavac može da prihvati! Licno smatram da je MV genijalan strip ali cinjenica je da je za duži period sa srpskim tržištem završio! Realnost je Blek na kioscima( u onako jadnom izdanju!)a Magicni ce cekati neka bolja vremena...
Zaboli Bonellija ona stvar za to... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/11/2008 : 13:39:02
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Kupi Libellusove, knjige su u svakom pogledu "ne može bolje". Papir, sam dizajn, plus Goranova naslovna, itd,itd..
a taman zavrsio izradu projektne dokumentacije ''Kako upropastiti svaki pokušaj izdavanja MV-a na podrucju Srbije i okolnih galaktika'', narucen od Libellusa kadli tamo, sami sebe uvijek useru |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 23/11/2008 : 15:08:04
|
sad ocekujem da upadne mali od palube i sav ponosan kaze ''jutros sam pustio Magicni vjetar'' |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 17:05:15
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Kupi Libellusove, knjige su u svakom pogledu "ne može bolje". Papir, sam dizajn, plus Goranova naslovna, itd,itd..
Kad vec dajem 1400 za onaj greskasti Zagor HC,verujem da ovo i nisu bas nedostizne pare,a magicnog bas zelim da citam.S tim sto onda nesto moram da batalim,verovatno neki album... Dilema: da li kupiti Inkala ili Boa Mori ili cak Sendmena koji su svakako perfektni ili Magicnog Vetra.... Sorry za offtopic |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25324 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/10/2009 : 19:05:32
|
quote: Originally posted by Ultras
Dubac & Manhunter, a da probate ponovo
Baš me zanima kakvu ce reakciju imati Dubac...
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|