Author |
Topic  |
|
Francois
New Member

Croatia
138 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 27/07/2008 : 23:04:44
|
Nadam se da ce ovo nekog zanimati!
Možda to vec i vrapci na grani znaju, ali za mene je novost pa da je podijelim sa zainteresiranima (ne radi mi search na kompu, pa ako je vec bilo, sorry). Upravo sam nabasao na vijest objavljenu prije nekih mjesec i pol da ce Fantagraphics sljedece godine poceti sa reprintom Princa Valianta u oversized hardcover izdanju u boji! S obzirom na cijenu koju postižu njihovi stari trade paperbacksi koji su bili slabije kvalitete od ovog novog izdanja (cak i preko 150 dolara za jedan album), ovo se cini cak i isplativo na duge staze, a ne samo užitak u citanju. Naravno, ima i onih kojima je blasfemicno uopce spominjati nekakvo bojanje Princa Valianta, najbolje da zaobidu ovo izdanje!
Evo originalnog teksta sa neta:

Fantagraphics Books plans to reprint Hal Foster’s Prince Valiant series in hardcover starting in 2009:
Prince Valiant will be presented in an oversized color hardcover format, with two years per book, beginning in 2009. This presentation will be of higher quality than the 50 trade paperbacks Fantagraphics published, which collected all of the strips with art or story by creator Hal Foster. At two years per book, it will take 16-17 volumes just to reprint the full page strips with Foster art.
I’ve become a huge fan of Foster’s strip, and I own the 40 trade paperbacks they printed a decade ago (the other 10 feature the post-Foster work). The paperbacks were of middling quality; the black lines often were reduced to near-vanishing, and the coloring jobs were erratic (the earlier printings of the earlier volumes were pretty good, but they seemed to switch to a lower-quality coloring technology later on). Still, at about 2/3 original size (keep in mind that “original size” was a whole newspaper page) they were pretty good, much better than not having them at all.
If the new hardcovers are of similar size and they upgrade the print quality, then I’ll be happy to pick up the new volumes, too.
|
F.Dargaudix |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27420 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/07/2008 : 23:34:07
|
a možda ce neko i valijanta uzimat kao i zagora,svako izdanje bez obzira ima li ga vec boja i valijant?ne bih baš. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 28/07/2008 : 04:28:48
|
A-a, jok, brate, lik je narokao petoro dece. Nemoj da lupaš tako!
Valiant je najlepše nacrtani strip ikada! Negde do polovine Fosterovog rada i najbolje napisan. A sa sve Murphyjem i sad Giannyjem, ta saga nema konkurenciju!
A uz ZG nakladu, koja je stigla do 6. toma, svakako valja uzimati Fantagraphics. Koliko god da košta, taj tempo izlaženja može da se isprati. I imati Valianta i c/b i kolor, mada i c/b sjajno izgleda, vecina fanova se slaže lepše nego u koloru. Trebalo bi i Marketprint da reprintuje stare brojeve, po narudžbini unapred-šta kome fali, bila je neka prica... Trebalo mi je nekih 15 godina da sve skupim...
Ako neko hoce da cita ono što je izlazilo u protekle 3-4 godine (Gianny i Schultz), neka pusti PM ili mejl da sharujem. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/07/2008 : 09:24:27
|
quote: Originally posted by mcn
>A-a, jok, brate, lik je narokao petoro dece. Nemoj da lupaš tako!
K'o što Radovan (otprilike) nacrta jednom, to kod Valianta ide da ga nema dvije godine doma pa onda zatekne blizance.
mcn
Aleta je vezlo vezla... |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1665 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 28/07/2008 : 12:53:32
|
Ali ih voli ko da su njegova |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Posted - 28/07/2008 : 13:51:46
|
quote: Originally posted by mcn
>A-a, jok, brate, lik je narokao petoro dece. Nemoj da lupaš tako!
K'o što Radovan (otprilike) nacrta jednom, to kod Valianta ide da ga nema dvije godine doma pa onda zatekne blizance.
mcn
Kao kamiondžija!   |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 28/07/2008 : 15:26:56
|
quote: Originally posted by Gil-galad
... pa sta... jel zbog toga ne moze da bude gej ikona??? Pa evo ti jedan klasican primer gej ikone ovog foruma... Dusman... strejt momak (tako kaze, barem)... a ovde vaziza gej ikonu... ne vidim u cemu je problem... |
|
Edited by - Duh_koji_hoda on 29/07/2008 00:55:14 |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 28/07/2008 : 17:27:50
|
Fantagraphicsu kapa do poda. Pokrenuli su ono genijalnu Peanuts biblioteku, Krazy Kata i druge, manje poznate novinske stripove; trude se objavljivati i nove nepoznate autore, a sve je profesionalno isplanirano i odradeno. Ne treba ni sumnjati da ce i ovo biti vrhunski projekt. |
Edited by - Pavel on 28/07/2008 17:28:39 |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Posted - 29/07/2008 : 01:22:46
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by Gil-galad
... pa sta... jel zbog toga ne moze da bude gej ikona??? Pa evo ti jedan klasican primer gej ikone ovog foruma... Dusman... strejt momak (tako kaze, barem)... a ovde vaziza gej ikonu... ne vidim u cemu je problem...
Ne znam za Dušmana, od skoro sam ja ovde... Ali Valianta mojne da mi prozivaš! :)) |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 29/07/2008 : 02:13:22
|
Picko pederska, polomicu te kad te budem video sledeci put!
Mislim da bi bio red da ceo forum sazna istinu o ovome. Dakle, osobu koja se krija iza nicka 'Duh_koji_hoda' sam bio primoran da upoznam na razlicitim strip skupovima, kao i dobar deo ostalih forumaša. Forumaši odavde su skoro svi ok ljudi, sem gore pomenutog. Ocigledno isfeminiziran, služio je vazda za podsmeh u društvu. No, meni to nije bilo zanimljivo, pa ga ja nisam prozivao. Greška, pošto je manijak poceo da mi se nabacuje i da me zivka kuci (odakle mu moj broj, uopšte???) i da uznemirava moju porodicu dahtanjem u slušalicu. Iskuliram ja to par puta, ali popizdim posle par dana i ispickaram ga najgore. I onda se on malo smirio. Pre neki dan sam ga slucajno sreo na nekom mitingu u gradu i on poceo da mi prosipa neke pederske gluposti, u fazonu: ''De si, dušo? Šta ima, frajeru? Kako je, faco?''. Ja mu lepo kaže da odjebe, da pedere ne podnosim. I ne podnosim ih. Nisam za to da ih neko tuce, ali muka me naterala. On nije hteo da odustane i majmun me lupio po dupetu. Tu sam popizdeo od besa (a inace sam miran i staložen covek) i izlomim od batina picku pedersku. Mislim da sam mu barem ruku slomio. Tu bili još neki moji ortaci skinsi, pa su mu ga i oni dali malo po batinanju. Ja im još kažem: 'Nemojte ljudi, greota da ga ubijemo, cak iako je peder', a ovaj leži na podu, krvav, i cereka se i vice: 'Još! Još! Ja volim grubo!'. Tu ga ovi olešiše, a ja odem... nsam mogao više to da gledam.
I sad se ocigledno pacijent oporavio dovoljno da može da kuca za kompom i vratio se na forum posle par nedelja (verovatno je bio u bolnici) da prosipa svoje pederske price.
Opet ti kažem: odjebi da ti se ne ponovi opet to što ti se desilo. |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Posted - 29/07/2008 : 02:46:12
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
av, av...
Pas koji laje ne ujeda.
Dushmane, fala na informaciji. Sada vidim da je Duh u stvari na pochetku topica hteo da kaze kako je NJEMU Val gay ikona. Nama, ostalima, strejt, normalnima, to je najbolji strip na svetu. Ali neki vide ono shto drugi ne vide... Stoga mu ne zameram, shta ce, jadnichak...
Dushe, be good dog from now on!    |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
|
Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
Posted - 29/07/2008 : 21:45:23
|
trebalo bi da bude oko 11 x 15 inch HC [to je cini mi se oko 28 x 38 cm] i trebalo bi da je print puno bolji ukljucujuci i boju, od onih sto je fanta izdalu u mekim koricama... |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
|
Topic  |
|