Danas u Stripovi na kvadrat (il kako kod se vec zovu) kupio novog Zagora "Juzne vode" od Ludensa..pripremio vec 16 kunicha a kadli ono....DJENJE! DJENJE!...nije 16 nego 18 kuna po novom..moram priznati da me nije bas obradovalo...op! poskupilo i to odmah za dvije kune... neki ce rec dvije kune simo tamo al skupi se na raznim izdanjima...a pretpostavljam da ce i druga izdanja Ludensa/Strip agenta skociti u cijeni... bilo bi lijepo da se u ovakvim slucajevima izdavac bar obrati publikumu i kaze sorry al moralo se...ako se vec ne moze drugacije...
pa evo ako nece izdavac onda moram ja obavijestiti pucanstvo: PRIPREMITE SI JOS DVIJE KUNE
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Fakat gadno... koliko je samo puta danas prodavac iz Stripova na kvadrat morao upozoriti kupce "a ne, nije više 16 kuna... 18 je"... pošto je cijena tako sitno otisnuta.
I te kako se osjeti na kolicinu, posebno ako se gleda godisnja prodaja.
Neka godisnje izadje 14 regularaca i neka se svaki proda u 4000 primjeraka (bubam napamet) i jos toliko Zagor Extra. To je godisnje 28 zagora, sto je 112000 prodanih primjeraka.
I kada taj broj pomnozimo s 2 kn dobijemo godisnje 224 000 kn vise samo od Zagora.
Ne znaci da ce ta "razlika" ostat u rukama izdavaca, ali lijep novac
Edited by - ozasloscena_sovuljaga on 31/07/2008 00:33:00
Danas u Stripovi na kvadrat (il kako kod se vec zovu) kupio novog Zagora "Juzne vode" od Ludensa..pripremio vec 16 kunicha a kadli ono....DJENJE! DJENJE!...nije 16 nego 18 kuna po novom..moram priznati da me nije bas obradovalo...op! poskupilo i to odmah za dvije kune... neki ce rec dvije kune simo tamo al skupi se na raznim izdanjima...a pretpostavljam da ce i druga izdanja Ludensa/Strip agenta skociti u cijeni... bilo bi lijepo da se u ovakvim slucajevima izdavac bar obrati publikumu i kaze sorry al moralo se...ako se vec ne moze drugacije...
pa evo ako nece izdavac onda moram ja obavijestiti pucanstvo: PRIPREMITE SI JOS DVIJE KUNE
To nikada necemo docekati.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Hm,mene zanima zašto nije pojeftinilo za 2 kune umjesto poskupljelo? Jer koliko ja znam Zagora tiskaju u 9000 a proda ga se recimo 5000.Što znaci da ce se sada prodavati još lošije.Umjesto da nekako se potrudijo da prodaju više stripova(zato bi i trebali sniziti cijenu),oni povecaju cijenu pa ce prodati još manje.I nas nekolicina koji to kupujemo sad ce oni iz nas "da muze" ovaj novac.Ne znam kakvu se igru igrajo i zašto to rade ali to sigurno nije dobro i ja sam siguran da ce se sada prodavati još manje Zagora.Ne samo zbog ti dve kune,nego ljudi su nekako postali umorni od ZAgora.Nova izdanja nisu bog zna što,loši neki crtaci,scenaristi nemaju više nekih ideja,Zagor extra se vec ima u Zs pa je ionako bacanje novca,nema novih citatelja nego samo mi koji smo se vec umorili od citanje jednog te istog.Koliko puta trebam procitati jedno te istu epizodu? Najprije sam je procitao u Zs,sad u extra,pa u klasiku,pa u Gigantu,....?
Bernie je odlucio malo više zaraditi od vas zagorovaca, hehe... Sve ostalo nece poskupiti! Zbog Zagora propast ce strip na ovim prostorima!
pa i ne mora znaciti.....malo je vjerojatno takvo nešto, ali možda te dvije kune berni uloži u neka nova izdanja......
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Originally posted by 1Euro [br,Zagor extra se vec ima u Zs pa je ionako bacanje novca Možda, ali ima i nekih klinaca koji nemaju Zs.
Nova izdanja nisu bog zna što Ova epizoda koja sad izlazi kod nas je odlicna. loši neki crtaci Nisu loši, nego su mladi i još zeleni. scenaristi više nemaju nekih ideja. To ti se samo cini. Prava je istina da ideje strpljivo skupljaju pa ih iskoriste za poslije.