forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 stariji stripovi, pitanja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 05/08/2008 : 11:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
evo me, kako kopam po svojim starim stripovima
i uvek novo na novo iznenadjujem samoga sebe

sili simfonija, 1946
pronašao sam strip svesku od 96 stranice, crnobelo, kolor naslovnica
1. knjiga, bar tako piše

unutra je:
-popajeve avanture
-velike avanture malog feliksa
-boemi
-džimi klap
-cika panta i njegova luda familija
-gile i rile
-zabavni deo-rebusi i kolori

najavljuje se i drugi broj sa junacima:
popaj, boema, cik i cak, te nastaki macora feliksadžimi klapa...

znaci govora je o humoristickom stripu

najavljuje se 10 knjižica
u cirilici su
izdavac: foto-linko RUS, beograd
format, malo veci, t.j. viši od ludensovih izdanja

šta je to, pobogu?
izgleda kao privatno izdanje
najbliže, cemu mogu doci ovako na pamet, je samostalni izdanje meteor, imam dva broja, koja su takodje izašla u beogradu, samo mi se cini, da je to bilo par godina kasnije

dakle, može li mi neko kazati, da li je izašlo više od jedne sveske i šta je bilo unutra

Edited by - sigismundus on 11/08/2008 11:09:22

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 05/08/2008 : 17:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
To je to što se tice simfonije-nemam više taj strip ali koliko se secam to su reprinti iz "mike miša"-a "meteor" je kasnije išao 1958.
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 09/08/2008 : 14:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
to ce bit to :)
hvala tronožac
pitam se, kako nisam sam to prokužio
eh, star sam :(

još jedno pitanje

strip magazin, 1966, veliki casopisni format od 1-10
onda malo smanjeni 0d 11-19
sredjivao sam taj kompletic i ukopcam, da mi fali u broju 10 prilog kompletni strip
da li mi ko može kazati, kakav je prilog bio u tom broju
hvala

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 09/08/2008 : 23:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Nemam odgovor ali sam ljubopitljiv- strip "sedma žrtva" preštampano iz novosti najavljen kao drugi deo stripa "trojica u mraku" je predratno strip izdanje i ima ...koliko strana?Moj se završava na 140 ali to nije kraj...
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 10/08/2008 : 07:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
:) OK, navraticu još danas u svoju strip riznicu pa da proverim tog maurovica

inace još jedno pitanje

super zabavnik
izdanje na slovenackom, tri broja
urednik neuništivi ivo milicevic, znaci M-press
na naslovnoj strani sva tri broja neki dinosaur, sa malim slicicama fantoma, hogara, mandraka, garfielda
stripovi: fantom, mandrake, popaj, hogar...
fantom je od sy barryja, godina 1967, vazdušni pirati

pitanje:
da li postoji takvo izdanje na hrvatskom?

pitam zbog toga, jer bi u tom slucaju tog fantoma uvrstili u komplet fantom bibliografiju
hvala

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 10/08/2008 : 16:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message
quote:
Originally posted by tronožac

Nemam odgovor ali sam ljubopitljiv- strip "sedma žrtva" preštampano iz novosti najavljen kao drugi deo stripa "trojica u mraku" je predratno strip izdanje i ima ...koliko strana?Moj se završava na 140 ali to nije kraj...

A mozda si ipak/i "pitoljubiv"?
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 11/08/2008 : 10:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
quote:

Nemam odgovor ali sam ljubopitljiv- strip "sedma žrtva" preštampano iz novosti najavljen kao drugi deo stripa "trojica u mraku" je predratno strip izdanje i ima ...koliko strana? Moj se završava na 140 ali to nije kraj...

hja, ali to jeste kraj. taj strip ima 280 pasica, na 140 stranicama bile su objavljene po dve pasice, kasnije, u reprintu, na 70 strana po 4 pasice.

strip, a i knjiga Maxa Branda, završava sa smrcu dan barryja. Maurovic nije crtao nastavka. Knjige Dan Barry's Daughter. Imam tu knjigu kod kuce, ali je jos nisam citao. pa, mislim, da je to to.

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 12/08/2008 : 07:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Tim bolje.
"sport" je izdavao strip M.Dobrica 1953 decembar
1 broj sportska parada iz mravljeg grada
2 broj svadja mala zbog futbala
najavljen za 1 januar 1954 tajna krila jabucila-da li je to izašlo i možda još neki broj?
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 12/08/2008 : 10:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
aj, aj
ovo, nemam pojma. imao tada 3 godine, pa još nisam igrao futbal :(

trebacemo ovde neki jaci autoritet

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 22/08/2008 : 22:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Primio sam anonimnu dojavu-izašao je treci broj tajna krila jabucila i nakon njega "plutonova velika trka".To je to od casopisa "sport".

"švrlja" mazin i lunjin sin-dnevnik 1952(?) novinski format iz dva dela na 12 strana.lepo izdanje-imaš to sigismunde?

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17398 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/08/2008 : 08:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Nije mi jasno kako niko nece da potvrdi ili demantuje postoji li taj Super zabavnik na hrvatskom. To nije tako staro izdanje, neko bi morao znati.
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5967 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 23/08/2008 : 10:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

Nije mi jasno kako niko nece da potvrdi ili demantuje postoji li taj Super zabavnik na hrvatskom. To nije tako staro izdanje, neko bi morao znati.

Zadnji koji ja imam je broj 8 (ali fale mi 1, 2 i 5). Ne znam dali ima koji broj nakon toga. I BTW, u ovima nema Fantoma, uglavnom samo humoristicni stripovi (Popaj, Garfield, Marina...).
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17398 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/08/2008 : 11:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Znaci da onda na hrvatskom postoji to izdanje i ima više brojeva nego na slovenackom? Prema popisu ovog slovenackog u prvom broju je epizoda Fantoma Vazdušni gusari, a u drugom i trecem je Mandrak, ali ne znam prema onim naslovima na slovenackom koje su to dvije epizode. Možete li pogledati brojeve tabli? I zar tu ima i Marina, jesu li to isto one mini avanture?
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 24/08/2008 : 20:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
quote:

Primio sam anonimnu dojavu-izašao je treci broj tajna krila jabucila i nakon njega "plutonova velika trka".To je to od casopisa "sport".

"švrlja" mazin i lunjin sin-dnevnik 1952(?) novinski format iz dva dela na 12 strana.lepo izdanje-imaš to sigismunde?

aj, aj, aj

sigis jadan i ojaden

ne samo da nema, niti ikad cuo :(

al štos je dobar, alal ti vera tronožcu

New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000