Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/01/2009 : 03:20:30
|
quote: Originally posted by dcopic
Po meni uvjerljivo najbolji strip koji je izlazio, a više na žalost ne izlazi je:
Lazarus Ledd
Slazem se. Valjda ce se neko i njega setiti |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 22/01/2009 : 06:16:15
|
quote: Originally posted by dcopic
Po meni uvjerljivo najbolji strip koji je izlazio, a više na žalost ne izlazi je:
Lazarus Ledd
Ja se ipak nadam da ce jednog dana neko ponovo poceti da ga izdaje. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 16:16:41
|
Nisam citao Julia, ali bi je volio vidjeti izdanu i cim piše Berardi znam da mogu ocekivati predobar strip. Ali bolje da nas iznenade. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 16:40:51
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Na žalost ni Julija ni Lazarus nisu strip junaci koji mogu ostaviti utisak na veliki broj ljubitelja stripa...
Na srecu profesor-inz nije chlan foruma chije mishljenje mozhe ostaviti utisak na veliki broj ljubitelja stripa... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/01/2009 : 17:42:05
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Na žalost ni Julija ni Lazarus nisu strip junaci koji mogu ostaviti utisak na veliki broj ljubitelja stripa...
Na srecu profesor-inz nije chlan foruma chije mishljenje mozhe ostaviti utisak na veliki broj ljubitelja stripa...
Mene je pokolebao,ja razmisljam da prodam sve sto imam od Texa |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22378 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/01/2009 : 17:47:47
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Na srecu profesor-inz nije chlan foruma chije mishljenje mozhe ostaviti utisak na veliki broj ljubitelja stripa...
Mene je pokolebao,ja razmisljam da prodam sve sto imam od Texa
Pitanje je samo hoces li naci nekoga ko hoce da baci lovu na tako nesto...ali eto,ako opet nestane gasa,imaces cime vatru da palis
Zao mi je Samuraj,ali prof.inc mudro zbori.Da nije u pravu, ti bi stripovi bili i danas na kioscima |
Edited by - King Warrior on 22/01/2009 17:49:36 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19633 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 17:53:45
|
i ja se slažem s profesorom, da su se prodavali ko Zagor vec bi pao kakav jubilarac...al kad se nisu... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 18:17:11
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Tex Willer
Mene je pokolebao,ja razmisljam da prodam sve sto imam od Texa
Pitanje je samo hoces li naci nekoga ko hoce da baci lovu na tako nesto...ali eto,ako opet nestane gasa,imaces cime vatru da palis
Zao mi je Samuraj,ali prof.inc mudro zbori.Da nije u pravu, ti bi stripovi bili i danas na kioscima
Pa sta cu sad ja?! Zivim u zgradi, pa ja ne mogu ni vatru da palim. Propao sam.    |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 22/01/2009 : 18:24:03
|
Ne znam da li je moje mišljenje bitno ali Teler i King su konstatovali videno stanje. Istina je da se Zagor prodaje u 1000 izdanja kao lud,a da Lazarusa,Natana ,Julije i slicnih nigde nema. Šta misliš Samuraju zašto je to tako? Možda izdavaci imaju nešto protiv pomenutih junaka? Jednostavan je odgovor svaka cast tebi ,ali ljude to neinteresuje previše...u teško vreme samo kvalitet može da prode , to je istina. Zato bih te zamolio da ne daješ cinicne komentare na moja realna sagledavanja situacije. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 22/01/2009 : 18:30:50
|
Stidi se ali razmisli pre nego kažeš nešto,moraš da imaš argumente kada nešto kažeš...a tvoji su gašenje svih junaka koje toliko hvališ |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 22/01/2009 : 18:40:10
|
Zashto je najproftabilniji film svih vremena Titanik? Najchitaniji magazin Svet? Najchitanije novine Kurir? Najpopularnija pevachica Seka?
To shto najveci broj ljudi misli da je neshto super, ne govori nishta o kvalitetu toga. Samo o tome da je prijemchivo skoro svakome.
Prodaja nije jednako kvalitet. Samo se u vrlo retkim sluchajevima te stvari poklope.
I nijednog junaka u ovom topiku nisam hvalio. Samo ne volim kada ljudi lupetaju i pokushavaju da svoje neznanje i glupost proture kao univerzalnu kosmichku istinu. Lazarusa nisam ni chitao. Nijednu epizodu. Ali to shto je napravljeno 5 ili 5 miliona epizoda Lazarusa mozhe da znachi da je sjajan strip isto toliko koliko i da je uzhasan. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19633 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/01/2009 : 18:52:10
|
ja sam ga citao i mogu ti rec-nije loš al ništa narocito...u pocetku više krimi žanr pa kasnije vojno-fantazijski...nekoliko dobrih epizoda, crtaci sa iznimkama prosjecni...a nije ni Bonellijev lik pa... Nemam ništa protiv da ga netko pocne opet...ali kad te jednom ujede zmija... Na kioscima nebi progurao ni pet brojeva, cak ni u izdanju VC...a u nakladi 500 komada za kolekcionare se pitam koje to kolekcijonare, kad jih ni nema...još uvijek prolaze najbolje stari junaci...valjda jer i mi citatelji nismo najmladi... Juliju bi isto volio ali ako moram birat nju ili Raidera..muški šovinizam prevlada. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/01/2009 : 19:57:13
|
u teško vreme samo kvalitet može da prode , to je istina.
Tacno. Kad je ovde tokom prošle decenije bilo najteže, prodavao se samo Korto Malteze, a od Zagora nije bilo ni traga. Tek sada kada se lakše diše, pojavio se i on. :P ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 23/01/2009 : 13:05:41
|
Samuraju niti citam svet , niti kurir,ne slušam ni seku,a i spomenute novine mnogi kupuju jer su jeftine,Zagor je nešto drugo traje 50 godina a ja ga citam vec 27 godina,i odgovarao mi je sa 6 godina a i sada sa 33.I nije u pitanju moj stav ovde u Požarevcu ima bar 10 ljudi koji iskljucivo kupuju Zagora,dok ih pomenuti junaci ne zanimaju ni pod razno. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/01/2009 : 13:23:05
|
A, ako ima 10 ljudi u Pozharevcu koje nishta drugo ne zanima, onda to sve menja, i moram da priznam da sve osim Zagora ne valja. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 23/01/2009 : 17:28:56
|
A, ako ima 10 ljudi u Pozharevcu koje nishta drugo ne zanima, onda to sve menja, i moram da priznam da sve osim Zagora ne valja.

|
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/01/2009 : 19:35:37
|
Drago mi je da se menjaš Samuraju,vidiš da se može kad hoceš.
Svako pametan ima sposobnost da promeni mishljenje, da nauchivshi nove stvari revidira svoje stavove. To se zove odrastanje. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 24/01/2009 : 17:18:26
|
Erazmo Roterdamski, Pohvala ludosti:
"...ako mudrost leži u iskustvu, ko više zaslužuje da nosi ime mudraca: da li pametan, koji se nešto iz stida, nešto iz plašljivosti ne prihvata nicega ili ludak, koga ni od jedne namjere ne odvraca ni stid (jer ga nema) ni opasnost (jer ne razmišlja)? Mudrac se zagnjuruje u knjige starih pisaca, gdje se nauci nekom pretjeranom cjepidlacenju. Ludak, naprotiv, ako se ne varam, baš stoga što neprestano ucestvuje u svemu i ne haje za opasnost, stice pravu mudrost. To je dobro uocio i Homer, iako je bio slijep, jer veli: i lud se nauci u nevolji."
|
 |
|
Topic  |
|