Epizoda me je fascinirala kao klinca, imao sam srecu da je izasla u periodu kada sam intenzivno kupovao sve zivo od stripova.
Mnogo fantasticnih, antologijskih momenata,...samo kad se setim jelena koji govori, Zagorovog poraza od Salaka i Cikove tuge, borbe u tvrdjavi Iri, ozivljavanja Titana, propasti Darkvuda, finalne borbe sa Helingenom...uh, jezim se dok pisem ovo.
Zagor - Sedam gradova cibole(19,20,21 SD) i Nestali istraživaci(9,10,11,12 SD) Tex - Thonga tiranin (7b,8,9a SD) i Moriscova tajna(19-23 SD) Nathan Never-Otok na nebu (63,64)* ona epizoda s Martyem Mark - Prica o komadantu Marku Blek - Traperi Mister NO - Grad zlocina (knjiga br.41 Libellus) Nick Raider - Bezimena žrtva i Tajna odsjecene ruke (knjiga br.1 Libellus) Magicni vjetar - Fort Ghoust (knjiga br.1 Libellus)
Zagor - Demoni ludila, Zimska Zmija, Sveti breg, Nestali istraživac, Sedam gradova Cibole... Dylan Dog - Dugacki pozdrav, Partija sa smrcu, Cijena smrti Tex - Carsonova prošlost, Crveni vukovi, Sjeverozapadni teritorij Nathan Never - Pustinjski razbojnici Mister No - Posljednji Kangaceiro, Hodnik za pakao, Ananga, Ufo...
Imam jos mnogo neprocitanih stvari i "kilometre" da nadoknadim, ali od to sto sam procitao dosada, ako moram da odaberem samo jedan kako je i sam tvorac teme predlozio, ondak to je:
Dylan Dog - "Morgana"
Pored 'Morgana', potencijalne epizode bile su mi: Dilanove 'Preko Praga', 'Prokleti Dan' i 'Johnny Freak' i skoro sve Dampirove epizode gde crta Luka Rosi.
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Imam jos mnogo neprocitanih stvari i "kilometre" da nadoknadim, ali od to sto sam procitao dosada, ako moram da odaberem samo jedan kako je i sam tvorac teme predlozio, ondak to je:
Dylan Dog - "Morgana"
Pored 'Morgana', potencijalne epizode bile su mi: Dilanove 'Preko Praga', 'Prokleti Dan' i 'Johnny Freak' i skoro sve Dampirove epizode gde crta Luka Rosi.
Zagor - Morska strava, Sjene nad Darkwoodom, Kandraxov povratak i Vampir Mister No - Bilo jednom u New Yorku i Crveni vjetar - Neprijateva sjena (neke je možda tribalo zasebno izdat, nepovezano s ovim) Tex - Carsonova prošlost i Citaci tragova Martin Mystere - Povratak u New York