Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Lucy Liu
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Steampunk1(1).jpg)
Croatia
708 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 26/08/2008 : 12:13:26
|
Ovo je apsurdno!Prije sam mogao kupiti strip za 9,90 kn,onda za 15 kn,a sad za 18?!Ako se ovako nastavi,2020. god. cemo placati stripove 50 kn!! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/08/2008 : 12:40:39
|
quote: Originally posted by Lucy Liu
Ovo je apsurdno!Prije sam mogao kupiti strip za 9,90 kn,onda za 15 kn,a sad za 18?!Ako se ovako nastavi,2020. god. cemo placati stripove 50 kn!!
Stvarno apsurdno, slazem se. I zove se inflacija![](icon_smile_big.gif) |
Trouble will find me |
|
lwood
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47388 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
teller
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19078 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/08/2008 : 12:54:56
|
U 14 godina(1994 SD cijena 9.9 ) do (2008 Ludens na 18kn) je menje od 100 %.I nije neka inflacija, bar ko se seti one u doba Yuge i g.Markovica.(inflacija 1000% i više.) Dobro smo i prošli. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47388 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/08/2008 : 13:24:37
|
quote: Originally posted by teller
U 14 godina(1994 SD cijena 9.9 ) do (2008 Ludens na 18kn) je menje od 100 %.I nije neka inflacija, bar ko se seti one u doba Yuge i g.Markovica.(inflacija 1000% i više.) Dobro smo i prošli.
zato šta je juga samo štancala novce da bi izašla iz krize.a nije joj ni to pomoglo |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19078 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/08/2008 : 13:24:41
|
Slažem se, u HNB su zaista mozgovi, samo neka nastave tako. A mozgovi su i naši izdavaci. Ludens,SA,Fibra, Libellus, Van Gogh, vode pravi majstori zanata, svaka jim cast. Nismo ni mi ovisnici loši a? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
regar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 26/08/2008 : 21:30:38
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by flamboyant soul
Pa serem, jer kupujem i ja Martija, znaci da sam i sam pizda bez karaktera. :)
No, jasno je zašto su ljudi sretni da je krenuo Magicni Vjetar u kiosk verziji, valjda to ne treba posebno objašnjavati. Svaka cast Libellusu, ali meni više paše ovakvo izdanje. Naravno da nije savršeno, i da cu i po njima kenjati kao i po Ludensu ako ne korigiraju greške u bliskoj buducnosti, no to ne znaci da ih ne treba pohvaliti za inicijativu.
Naravno da je jasno da su ljudi sretni sto je MV krenuo u kiosk verziji. Pa svi bi mi htjeli da svi ti stripovi idu u kiosk verziji. Ja bih bio najsretniji da je Ken Parker isao na kioske, npr. No, bas me zanima sto ce ti ljudi reci za jedno 5-6 brojeva kad se Sferin MV ugasi (sto je, bojim se, neminovno). S druge strane, Libellus ce izdati 72 broja u 3 godine...
Sta ces reci ako izadje i sedmi, a mozda cak i deseti Sferin broj. Cenim ovde da se razumes u izdavastvo, ali zasto se ovde licitira sa jos zivim izdanjem.
Kad je poskupljenje stripova u pitanju, ja ne znam kolika je inflacija na godisnjem nivou u okolnim zemljama, znam da je u Hr i Sl manja nego u Srbiji, ali kod nas je realno da strip poskupi oko 10 odsto godisnje. Dakle ako sve ide normalno ce ici i strip, ali lose je ako ode vise od proseka inflacije. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
weljko94
Advanced Member
![](avatars/am10.gif)
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 27/08/2008 : 23:18:18
|
kako serete za taj kvalitet,nemate blage veze kad je svetov alan ford zakon![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) nece se raspasti ni da ga stancam heftalicom :D |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
viktor14
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/08/2008 : 10:35:58
|
quote: Originally posted by regar Sta ces reci ako izadje i sedmi, a mozda cak i deseti Sferin broj. Cenim ovde da se razumes u izdavastvo, ali zasto se ovde licitira sa jos zivim izdanjem.
Ništa, priznat cu da sam bio u krivu. Licitira se jer je prejeftin i tesko da moze opstati s takvom cijenom. |
Trouble will find me |
|
cbarks
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 28/08/2008 : 13:20:40
|
quote: Originally posted by viktor14
Uh, 18 kn. Sad sam prisiljen da prestanem kupovati i ono malo što sam kupovao. Skenirani stripovi, here I come!
2kn = 0.277 evra, ko je još video ovakav novac, kakva bezobraznost izdavaca, inflacija to ne postoji a![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif)
|
It´s a must for every serious collector!! |
|
dsormaz1
Advanced Member
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 28/08/2008 : 18:07:43
|
Zanimljivo kako strip nije ni lipu pojeftinio kad je smanjen PDV na novine, casopise i stripove sa 22 na 10%. A sad jedva docekali izliku za poskupljenja. Isto je i s novinama koje su nedavno za kunu poskupile. |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/08/2008 : 09:44:13
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Pa serem, jer kupujem i ja Martija, znaci da sam i sam pizda bez karaktera. :)
No, jasno je zašto su ljudi sretni da je krenuo Magicni Vjetar u kiosk verziji, valjda to ne treba posebno objašnjavati. Svaka cast Libellusu, ali meni više paše ovakvo izdanje. Naravno da nije savršeno, i da cu i po njima kenjati kao i po Ludensu ako ne korigiraju greške u bliskoj buducnosti, no to ne znaci da ih ne treba pohvaliti za inicijativu.
Takoder kenjam, takoder kupujem LIB Martija (teška srca). Više bih volio da je krenulo kiosk izdanje od prvog broja nego "perverzije", ali ako ne može drugacije, neka izlazi ovako. Kome odgovara kupit ce, a ostali imaju izbor zaobici tvrdokoriceno izdanje...
Magicni Vetar od Sfere me apsolutno ne zanima. Nisu krenuli od broja 1. Tako se ne radi, takva kolekcija me ne zanima. Ali, želim im srecu i uspjeh. Takoder od VC-a skupljam samo Dampyra. To je ono što volim - kiosk izdanje, ide od prvog broja. Ostalo me ne zanima... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 31/08/2008 09:49:04 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|