forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 VI Medunarodni Salon Stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/09/2008 : 13:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Prenešeno sa znaksagite by marlowe:

VI Medunarodni Salon Stripa /BG,25.-28.2008./BEOGRAD (SEEcult.org) Studentski kulturni centar u Beogradu organizuje krajem septembra sesti Medjunarodni salon stripa, na kojem ce biti predstavljeni radovi autora iz tridesetak zemalja, prispeli na konkurs, a kao specijalni gosti najavljeni su Dejvid Lojd (David Lloyd) iz Velike Britanije, Esad T. Ribic iz Hrvatske i Met Holingsvort (Matt Hollingsworth) iz SAD. Gostovace i Djerdj Palfi (Gyorgy Palfi) iz Madjarske i Bart Nuvelarts (Bart Nauwelaerts) iz Belgije, a osim nagrada autorima najboljih radova na konkurs, specijalno priznanje za doprinos srpskom stripu dobice Srecko Jovanovic, dugogodisnji glavni urednik “Decjih novina” i pionir u kontaktima sa partnerima iz citavog sveta: Amerike, Rusije i zemalja treceg sveta.

Salon ce poceti 25. septembra izlozbom radova sa ovogodisnjeg konkursa, na koji je stiglo 210 radova iz 31 zemlje, kao i izlozbama Ribica, Lojda i Holingstvorta. Uoci svecane ceremonije otvaranja i dodele nagrada, bice otvorena i izlozba “Decje novine: Veliki san”, povodom dodele specijalnog priznanja Jovanovicu, koji je i predsednik zirija sestog Salona stripa.

Predstavljanje gostiju najavljeno je za 26. septembar, uz ekskluzivnu Holgsvortovu prezentaciju procesa kolorisanja stripa, kao i projekciju animiranih filmova “Fantazmagoricnih 100 godina”, “Fantazmagorije” Rastka Cirica, filma posvecenog stogodisnjici od prvog crtanog filma, te izbora filmova Beogradske skole animacije - studentskih radova koje je odabrao Ciric.

Organizatori su najavili za 27. septembar i akciju :Crtaci crtaju za vas”, u okviru koje ce najeminentniji domaci autori potpisivati stripove posetiocima.

Bice predstavljena i knjiga Zdravka Zupana “Vek stripa u Srbiji”, dok ce Nuvelarts odrzati prezentaciju Medjunarodnog festivala stripa u Ganshorenu u Briselu, a gost iz Madjarske Djerdj Palfi sa Moholi-Nadji univerziteta za umetnost i dizajn u Budimpesti odrzace predavanje o ilustraciji.

Poslednjeg dana, 28. septembra, Simon Vuckovic predstavice aktuelnu crnogorsku strip scenu, a u Velikoj sali bice odrzana i promocija strip izdavaca (System Comics, Beli put, Dirty Edition, Veseli Cetvrtak, Zlatno doba, Ennea, Tink Tank...).

U zavrsnici ce biti predstavljen i dugometrazni animirani film Alekse Gajica “Technotise / Edit i ja”.

U okviru Salona, bice svakodnevno organizovana “Berza stripa”, a poslednjeg dana bice odrzana i strip radionica “Slica”.

Na konkurs sestog Salona stripa, koji je bio otvoren od 29. marta do 29. avgusta, pristigli su radovi iz celog sveta, a osim iz Srbije, najvise ih je iz Hrvatske i Spanije (po devet).

Po jedan rad stigao je iz Argentine, Australije, Ekvadora, Indije, Kipra, Poljske, Rumunije, Singapura, Urugvaja i Velike Britanije, po dva iz Austrije, Bugarske, Holandije, Izraela, Kine, Turske, Ukrajine i Uzbekistana, a po tri iz Crne Gore, Grcke, Italije, Nemacke, Rusije i Slovenije.

Po cetiri rada stigla su iz Brazila i SAD, pet iz Irana, a sest iz Makedonije, saopstili su organizatori Salona, ciji program uredjuje Milosav Pjescic, dok je koordinator programa gostiju Dejan Nikolaj Kraljacic.

Ziri sestog Salona stripa, u kojem su, uz Jovanovica, i knjizevni kriticar Vasa Pavkovic, strip autor Miroljub Milutinovic Brada, urednik Strip vesti Zlatko Milenkovic i pozorisni reziser Kokan Mladenovic, dodelice Gran pri za najbolja ostvarenja u domenu klasicnog strip jezika, alternativnog strip jezika, kao i za najbolji scenario i crtez, te specijalnu nagradu za inovaciju.

Tradicionalno ce biti dodeljene i nagrade zirija u kategoriji takmicara do 15 godina “Mladi lav” - specijalne nagrade za najbolju ideju, zreo i mastovit izraz i za najmladjeg ucesnika.

Bice dodeljene i nagrada “Politikinog zabavnika”, “Stripoteke”, “System Comicsa”, kao i nagrade prijatelja Salona i sponzora, te specijalna nagrada Erste banke.

Sajt SKC-a je http://www.skc.org.yu, a kompletan program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistocne Evrope SEEcult.org

--------------------------------------------------------------------------------

6. MEÐUNARODNI SALON STRIPA (25-28.9.)

CETVRTAK, 25.9. 2008.

15.00 Happy Center SKC
BERZA STRIPA
19.00 OTVARANJE IZLOŽBI SALONA: KONKURS '08
Srecna Galerija: ESAD T. RIBIC (Hrvatska) - izložba gosta
Galerija SKC: DAVID LLOYD (Velika Britanija) - izložba gosta
ART@ART Gallery: MATT HOLLINGSWORTH (SAD) - izložba gosta
Galerija Circus: DECJE NOVINE: VELIKI SAN - izložba povodom dodeljivanja specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu SRECKU JOVANOVICU (priredio: Zdravko Zupan)
20.00 Velika sala: SVECANA CEREMONIJA OTVARANJA I DODELE NAGRADA

PETAK, 26.9. 2008.

11.00 Happy Center SKC
BERZA STRIPA
Velika sala
18.00 ESAD T. RIBIC - predstavljanje gosta
19:30 DAVID LLOYD - predstavljanje gosta
20:30 MATT HOLLINGSWORTH - ekskluzivna prezentacija procesa kolorisanja stripa
22.00 FANTAZMAGORICNIH 100 GODINA - projekcija animiranih filmova: FANTAZMAGORIJA (film Rastka Cirica posvecen 100. godišnjici od prvog crtanog filma), BEOGRADSKE ŠKOLE ANIMACIJE (izbor studentskih filmova nacinio Rastko Ciric)

SUBOTA, 27.9. 2008.

11.00 Happy Center SKC
BERZA STRIPA
14.00-17.00 Srecna Galerija
CRTACI CRTAJU ZA VAS - najeminentniji domaci autori potpisuju stripove posetiocima
Velika sala
18.00 ZDRAVKO ZUPAN: VEK STRIPA U SRBIJI - promocija knjige
19.00 BART NAUWELAERTS: PREDSTAVLJANJE MEÐUNARODNOG FESTIVALA STRIPA U GANSHORENU (Brisel, Belgija)
20.00 ILUSTRACIJA - predavanje, prof. GYÖRGY P#192;LFI (Madarska), Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest

NEDELJA, 28.9. 2008.

13.00 Happy Center SKC
BERZA STRIPA
Velika sala
16.00 strip radionica ŠLIC - promocija
17.00 Simon Vuckovic: AKTUELNA CRNOGORSKA STRIP SCENA - razgovor
18.00 PROMOCIJE IZDAVACA: System Comics, Beli put, Dirty Edition, Veseli Cetvrtak, Zlatno doba, Ennea, Tink Tank...
20.00 TECHNOTISE/EDIT I JA - promocija dugometražnog animiranog filma Alekse Gajica

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/09/2008 : 13:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ide li išta od premijera stripova?
Kakvih novosti?
Bilo šta?
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 06/09/2008 : 13:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Kico, pa ti malo po malo pa si poceo najavljivati sve na ovom sajtu :))

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/09/2008 : 13:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Kico, pa ti malo po malo pa si poceo najavljivati sve na ovom sajtu :))

Cekam vec dva dana da netko napiše.
Nitko ništa.
Fale mi svi ti momci koji su izbaceni ili su otišli s foruma.
Tema na forumu je Zagor.
Jedna i jedina.Vjecna.
Ništa više.
Pogledaj topic o VC.Dva komada.
Preko 40 stranica,a nemam pojma o cemu tko govori nit što je izašlo,a što je najavljeno.Ðumbus.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 06/09/2008 : 14:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
A znam, ali šta ceš, jednostavno je tako, i sa time se valja pomiriti. :(

Ali svejedno, keep up the good work! :)

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 06/09/2008 : 16:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Zanimljiv sadrzaj sva cetiri dana!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/09/2008 : 16:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
>>18.00 PROMOCIJE IZDAVACA: System Comics, Beli put, Dirty Edition, Veseli Cetvrtak, Zlatno doba, Ennea, Tink Tank...<<

Nek mi netko pojasni izdavaca "Dirty Edition"?
Za ostale sam cuo,al za njega ne.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/09/2008 : 16:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
oni izdaju NEglancere
A za Matta vec možemo reci da je iz HR.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/09/2008 : 16:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Vrlo interesantan sadrzaj, prava poslastica... Zasto to nisu najavili u izdanjima VC?
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 06/09/2008 : 16:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message
quote:
Originally posted by kico

>>18.00 PROMOCIJE IZDAVACA: System Comics, Beli put, Dirty Edition, Veseli Cetvrtak, Zlatno doba, Ennea, Tink Tank...<<

Nek mi netko pojasni izdavaca "Dirty Edition"?
Za ostale sam cuo,al za njega ne.

E to su strip izdanja SKC-a Novi Sad. Ima ih par komada. valjda je to taj Dirty Edition.
Evo ovde više: http://www.skcns.org.yu/strip/
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/09/2008 : 17:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Collector,hvala.

Sad sam se sjetio da imam i ja "Ljubazne leševe" ...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/09/2008 : 17:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ovo zvuci baš impozantno:

Broj pristiglih radova na konkurs : 210

Broj zemalja iz kojih su radovi stigli : 32

ARGENTINE (1), AUSTRALIJE(1), AUSTRIJE(2), BOSNE I HERCEGOVINE(6), BRAZILA(4), BUGARSKE(2), CRNE GORE(3), EKVADORA(1), GRCKE(3), HOLANDIJE(2), HRVATSKE(9), INDIJE(1), IRANA(5), ITALIJE(3), IZRAELA(2), KINE(2), KIPRA(1), MAKEDONIJE(6), NEMACKE(3), POLJSKE(1), RUMUNIJE(1), RUSIJE(3), SINGAPURA(1), SJEDINJENIH AMERICKIH DRŽAVA(4), SLOVENIJE(3), SRBIJE (...), ŠPANIJE(9), TURSKE(2), UKRAJINE(2), URUGVAJA(1), UZBEKISTANA(2) I VELIKE BRITANIJE(1)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/09/2008 : 20:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ako sam dobro sracunao , 123 rada iz Srbije
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 07/09/2008 : 01:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Jedva chekam. Salon stripa, kao i Sajam knjiga u oktobru su mi centralni dogadjaji u Beogradu! :)))

Iz godine u godinu sve bolja organizacija, samo nekako mi se chini da, sem nas par stotina zaludjenika, nikako da to malo vishe zazivi... Mozda greshim, jer je u proteklih godinu dana Veseli chetvrtak osvojio dosta klinaca i vratio neke ljude koje znam stripu. Boneliju, dodushe, ali dobro sad. :)) To kazem, jer je - na stranu mi zaludjenici - ovo stvarno jedan dogadjaj koji kompletno iznese nekolicina sjajnih ljudi i koji zasluzuje veci odziv publike, ne samo one stripovske.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 07/09/2008 : 12:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Malo li je par stotina zaludenika na ovu skupocu?
Meni zapravo baš smeta neverovatna gužva na otvaranjima Salona, koja je iz godine u godinu sve veca i nepodnošljivija.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/09/2008 : 13:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Yep, posecenost stalno sve veca, a prodaja stripova na štandovima stalno sve manja. Makes you wander ko tu u stvari dolazi i zašto.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 07/09/2008 : 14:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
ono shto znamo da televizijske ekipe (makar jedan deo njih:)) dolaze iskljuchivo zbog dushmana, ostatak verovatno zbog besplatnih koktela:))
to otvaranje je i jedini svetli deo festivala, kad se razvuku sledetji dani festa i pustosh u SKCu postane norma, onda se tu vidi stara dobra prava strana srBskog stripa.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 07/09/2008 : 16:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Pa da, guzva je na otvaranju, ali ne bash i na prezentacijama ili nekim predstavljanjima...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/09/2008 : 16:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Prezentacije i predstavljanja su dosadni prosecnom citaocu stripa, pa je jasno zastu su ti i dalje samo zaludjenici
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 07/09/2008 : 17:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Prezentacije i predstavljanja su dosadni prosecnom citaocu stripa, pa je jasno zastu su ti i dalje samo zaludjenici

Proshle godine, npr. poveo sam neko drushtvo na predavanje Grega Koksa na temu Kako plasirati talenat - umetnost i trziste, kako vecina nas studira ekonomiju ili neke poslovne studije, njima je to bilo jako zanimljivo, a da nije bilo u tesnoj vezi sa stripovima.

Pogledali su i izlozene radove i to ih je navelo da pazare neka izdanja Belog puta, iako ranije nisu uopshte chitali stripove. I dalje primat imaju knjige, ali je Salon donekle uspeo da im promeni pogled na strip, pa se zaludeshe Murom i Gejmanom!

Hocu da kazem da strip, kao medij i kao umetnost, zasluzuje mnogo vishe prostora kod nas, a Salon ima potencijal da to promeni. Da, malo je par stotina zaludjenika u zemlji od oko 7 miliona ljudi, kol'ko nas vec ima. Just my fckn opinion...
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 07/09/2008 : 21:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
Jel dolazi ko sa foruma ?
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 07/09/2008 : 21:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
Ma jok, zabranjen je ulaz forumasima.
Miki se nervira kad pricamo o stripovima.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...

Edited by - beli luk on 08/09/2008 07:16:04
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/09/2008 : 01:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Haha... za neupucene, Beli Luk mrzi Mikija (urednika Srecne Galerije) i koristi svaku priliku da se pokenja na njega. :)
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/09/2008 : 01:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote by beli luk:

Edited by - ---dp--- on 08/09/2008 16:41:29
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 08/09/2008 : 07:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
A ti ga gotivis?
Pa da, on ti je otvorio oci i otkrio ti da si reinkarnacija rodjenog brata cara Dusana...

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/09/2008 : 11:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Luce, nemoj javno... najebacemo.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000