Pa u biti Nocna mora... i jest jedan klasicni Zagor... Nista puno bolje ili losije u odnosu na vecinu drugih Zagora...
Ono sto tog Zagora izdvaja od ostalih jest izuzetno los prijevod naslova...
Vracamo se na staru temu i izlazimo izvan okvira topica, ali zaista je prosto neverovatno sto se tako nesto stavilo kao naslov. Bilo je mali milion drugih i boljih resenja... ovo kao da je racunarski program prevodio
tajni agenti. mozda promijenim misljenje kad ponovo procitam moru na moru sto cu svakako uciniti. dat cu mori jos jednu sansu, nemoguce da se toliki ljudi varaju.
Dugo putovanje mi je bilo odlicno, pogotovo s onim clankom o Sekvoji na pocetku. Marinci su mi se isto dosta svidjeli. Nisam baš sklona americkoj vojci a pogotovo toj propagandi marinaca koju moramo gledati na sve strane zadnjih godina pa sam bila lagano skepticna prije citanja ali ova Zagor prica je stvarno dobra i crtež je fenomenalan (Della Monica je zakon).
Caernohabditis elegans is much better than Darth Plagueis at cheating death.
"Nemoj se iznenaditi, Janoše. Zagor zna više i od samog vraga. Zna kako se bori protiv razbojnika, pobunjenih indijanaca i cudovišta... No boji se žena. A kad neku sretne... napusti je." Frida Lang
Evo moje rang liste: 1. Marinci 2. Dugo putovanje 3. Tajni agenti 4. Napuštena utvrda 5. Nocna mora na moru 6. Dolina vjetra/Užasno prokletstvo 7. Covjek sa crnom maskom/Sjena na suncu
Definitivno i bez konkurence R A T N I C I i ne vidim ko ce to moci nadmašiti. Iako sama prica nije loša ali je crtež nešto najbolje što sam dosad video kod Zagora.Ovaj crtac je uspio prikazati neke "filmske" poglede na strip,recimo ima dosta skica sa zanimljivih ugala i kutaka tako da ispada ko da gledaš film a ne citaš strip,Bravo za crtež!!!!!!!!!! I pun mi je k...c da Zagor uvijek pokvari pricu,zašto recimo ovaj put ne bi uspjelo tom kaimakanu da okupi sva plemena darkwooda pa da idu onda u okršaj sa bljedolikima a tako vec sve završi prije nego što su spalili jednu samu utvrdu cak so toliko nesposobni da nisu mogli da uhvate ona kola(a trebali su samo pucati u konje),....ali kao što sam rekao prica nije bog zna šta ali crtež je najbolji i zaradi mene može Ferri da ide u zasluženu penziju i neka ovaj crtac crta naprijed sve brojeve!!!!
Ipak dugo putovanje,strip iz kojeg moze i da se nauci nesto i indijanskoj istoriji,mada mi je i napustena utvrda odlican.Nije mi samo jasno kako ova nocna mora ima toliko,neko se ocigledno zajebava sa nama.
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
slažem se sa 1Evro-m, Prisco je ZAKON...njegov Zagor a pogotovo indijanci su tako vjerno nacrtani da covjek ocekuje da svakog trena skoce iz stranice i skalpiraju mangupa sa stripom u ruci. Oni sa pistom za avione na glavi možete oddahnuti.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!