Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/09/2008 : 21:08:03
|
Ne, ali provereno zna šta volimo. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 16/09/2008 : 21:59:54
|
Odlican topik! Podrzavam ideju da se objavljuju odabrane price Mister Noa i Teksa... Zatim mogli bi da stamapju malo i postera (ali da ih profesor ne `obradjuje`)...
|
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 16/09/2008 : 22:29:01
|
koji ce nam koji k...c posteri majke ti. kakav nam je lu dizajner pa ce jos stampati taj isti poster na unutrasnjim stranama korica pa ce klinci cepati korice i kaciti na zid...ma daj molim te za koju godinu ce izdanaj VC da dobiju svoju cenu pa kako da nadjemo onda glancer ako svi budu cepali korice. |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Posted - 16/09/2008 : 22:33:13
|
e da imam pitanja za VC oce li kod nas izaci pakovanje od 3 stare epizode ko sto imamo u hrvatskoj ja licno mislim da bi to bilo extra i da bi se ti kompleti kupovali,evo mene bas nesto puklo u glavu ja bih voleo da nabavim jos jedan komplet VC do sada izdatog. Sta misli te oce li se to pojaviti kod nas na trafikama recimo da se to izbaci negde u 11 ili 12 mesecu jel ima ljudi koji sad kupuju stripove a nisu uzeli prve brojeve + prodali bi ste bar par hiljada stripova tako koji su vam ostali,naravno da cena za 3 komada random u kompletu bude recimo 300 dinara a sta mislite ocel i jel moguce to kod nas???? |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 16/09/2008 : 22:39:53
|
quote: Originally posted by aragon.sm
koji ce nam koji k...c posteri majke ti. kakav nam je lu dizajner pa ce jos stampati taj isti poster na unutrasnjim stranama korica pa ce klinci cepati korice i kaciti na zid...ma daj molim te za koju godinu ce izdanaj VC da dobiju svoju cenu pa kako da nadjemo onda glancer ako svi budu cepali korice.
hmm, meni vec bili klinci iz zgrade da im stampam postere... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/09/2008 : 23:13:04
|
quote: Originally posted by culfis
Odlican topik! Podrzavam ideju da se objavljuju odabrane price Mister Noa i Teksa... Zatim mogli bi da stamapju malo i postera (ali da ih profesor ne `obradjuje`)...
Odlicno si se setio za postere!
Ovo sam uzeo od ujaka, pre nekih 20 godina, i dan danas krasi moju sobu
Hvala za objasnjenje King Warrior! |
Edited by - mezzano on 16/09/2008 23:13:58 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 16/09/2008 : 23:15:08
|
Bas sam na jednom drugom topicu popljuvao najnovijeg Mister Noa. Posto ce uz ovakve price brzo da se ospe citalastvo (pitam se i sam zasto kupujum nove epizode Mister Noa), mislim da bi bilo dobro da parnim mesecima idu nove epizode a neparnim one od prvog broja. Tako bi te prve i neuporedivo kvalitetnije price drzale paznju mladjih citalaca pa bi po inerciji kupovali i ovo smece od najnovijih epizoda. Ali to treba uraditi sto pre dok jos citaoci imaju volje da ga kupuju. |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/09/2008 : 23:26:28
|
I ja se slazem sa tobom, da je Mister No, dosta nezanimljiv i jednolican. Kupovacu ga jos malo, a posle, jos ako dodaju jos neku ediciju Zagora, Texa ili Martija, prestacu da ga kupujem. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 16/09/2008 : 23:38:08
|
quote: Originally posted by ---dp---
Posteri mogu da idu kao prilog uz neke specijalne brojeve, naravno, ne na koricama
naravno! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/09/2008 : 23:39:55
|
Bas sam na jednom drugom topicu popljuvao najnovijeg Mister Noa. Posto ce uz ovakve price brzo da se ospe citalastvo (pitam se i sam zasto kupujum nove epizode Mister Noa), mislim da bi bilo dobro da parnim mesecima idu nove epizode a neparnim one od prvog broja. Tako bi te prve i neuporedivo kvalitetnije price drzale paznju mladjih citalaca pa bi po inerciji kupovali i ovo smece od najnovijih epizoda. Ali to treba uraditi sto pre dok jos citaoci imaju volje da ga kupuju.
Meni se cini da opasno preteruješ. Mister No ne da nije loš nego bi se za neke (kao prva tri recimo, i petica i šestica) moglo reci da su fantasticni. Poslednji je takode sve samo ne smece. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/09/2008 : 23:44:07
|
quote: Originally posted by goksi
Bas sam na jednom drugom topicu popljuvao najnovijeg Mister Noa. Posto ce uz ovakve price brzo da se ospe citalastvo (pitam se i sam zasto kupujum nove epizode Mister Noa), mislim da bi bilo dobro da parnim mesecima idu nove epizode a neparnim one od prvog broja. Tako bi te prve i neuporedivo kvalitetnije price drzale paznju mladjih citalaca pa bi po inerciji kupovali i ovo smece od najnovijih epizoda. Ali to treba uraditi sto pre dok jos citaoci imaju volje da ga kupuju.
Meni se cini da opasno preteruješ. Mister No ne da nije loš nego bi se za neke (kao prva tri recimo, i petica i šestica) moglo reci da su fantasticni. Poslednji je takode sve samo ne smece.
I meni je pilot dobar. Ne kao nekad,ali mi na pamet ne pada da prekinem da ga kupujem. Slepac,slepac,al' pilot |
|
|
Bingo
Starting Member
15 Posts
Member since 01/09/2008 |
Posted - 17/09/2008 : 00:32:37
|
Trebali su pre objavljivanja prvog broja (tj. broja 501) objaviti sve Tex-ove susrete sa Mefistom.Neke od ovih epizoda nikada nisu objavljene kod nas a ostale se veoma tesko nalaze.Evo ja priznajem nisam procitao niti jednu a procitao sam mnogo Tex-ovih prica. |
Edited by - Bingo on 17/09/2008 01:53:04 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/09/2008 : 00:42:40
|
quote: Originally posted by Bingo
Trebali su pre objavljivanja prvog broja (tj. broja 501) objaviti sve Texove susrete sa Memfistom.Neke od ovih epizoda nikada nisu objavljene kod nas a ostale se veoma tesko nalaze.Evo ja priznajem nisam procitao niti jednu a procitao sam mnogo Tex-ovih prica.
Mozda ce nesto kasnije,kao sto su to uradili sa Zagorom,da pokrenu jos neke edicije,samo ako da Bog da se ovo dobro prodaje. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/09/2008 : 00:57:55
|
quote: Originally posted by culfis
podržavam podržano |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 17/09/2008 : 01:26:42
|
quote: Originally posted by Colt
u stvari, kad covek bolje razmisli, mozda nije lose da se sve ugasi osim Zagora i eventualno DD...
Naravno da ne mislim na to, ali ove price MIster Noa su zaista pravo smece |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 17/09/2008 : 01:55:32
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by goksi
Meni se cini da opasno preteruješ. Mister No ne da nije loš nego bi se za neke (kao prva tri recimo, i petica i šestica) moglo reci da su fantasticni. Poslednji je takode sve samo ne smece.
I meni je pilot dobar. Ne kao nekad,ali mi na pamet ne pada da prekinem da ga kupujem. Slepac,slepac,al' pilot
Meni je posebno poslednja medju najgorim stripovima koje sam procitao, a ni prethodna nije nesto. Ona sa vojnicima je djene-djene (moz' da prodje), prva trodelna je dobra samo do raspleta a onda je uzasno neinteresantno zavrsena... Sve u svemu, prvi brojevi su pojam kvaliteta u odnosu na ove nove. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 17/09/2008 : 02:01:27
|
Evo, citiram samog sebe sa jednog drugog topica:
"BTW, bas sam procitao poslednjeg Mister Noa ("Pobuna"), em je ideja vec sto puta vidjena em je realizacija za totalnu nulu, ne znam da li je tu kriv scenarista ili crtac, mislm da su krivi obadvojica. Ne primer, od 40.-50. strane (celih deset stranica) odvija se razgovor u prostorijama neke barake i sve vreme vidimo istih pet-sest ljudi iz vise-manje istih uglova. Bar da je negde promenjena perspektiva, pa da je negde prikazano samo lice, negde samo oko ili neki drugi deo lica, negde samo dim od neke cigarete, pa negde iz zablje perspektive, nego cak ni to. Da ne govorim da su mogli ubaciti i pogled spolja na baraku sa nekim interesantnim detaljima is okoline (biljke, zivotinje,... bilo sta) ili nesto u vezi toga o cemu diskutuju. Jedva sam izdrzao da procitam strip do kraja. I ne znam zasto se neki cude zasto je propao Mislter No u Italiji. Cudi me da je bilo i tih 35000 koji su ga kupovali (ili ih nije bilo ni toliko). Totalno smece. Bas me zanima da li ce VC-u pasti prodaja Mister Noa nakon ove epizode. Sledece je u boji pa to mozda izvadi stvar, ali sam ubedjen da ovakve price mogu samo negativno uticati na prodaju. Bilo bi bolje da parnim mesecima izlaze nove epizode a neparnim Mister No od prvog broja, ti prvi brojevi drzali bi mladje citalastvo pa bi po inerciji kupovali i ove nove epizode." |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 17/09/2008 : 02:23:13
|
Pa ne znam sta ocekujes od nekog serijala koji je stigao (u tom trenutku) d0 broja 300. "Pobuna" je po meni prica obradjena na klasican nacin, losije nego sto bi uradio Nolitta, ali daleko da je katastrofalna. U nasim uslovima kvalitet prica tesko da utice na prodaju, u poslednjih 30 brojeva Ludensovog Zagora je bilo prilicno epizoda kojih bi se i Roki Dzo postideo, pa opet sumnjam da je neko odustao od kupovine. Ako prodaja VCMN padne na nepodnosljiv nivo, on ce biti ugasen, simple as that, ne mogu tu da pomognu ni stari reprinti. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 17/09/2008 : 04:12:54
|
quote: Originally posted by Colt
Pa ne znam sta ocekujes od nekog serijala koji je stigao (u tom trenutku) d0 broja 300. "Pobuna" je po meni prica obradjena na klasican nacin, losije nego sto bi uradio Nolitta, ali daleko da je katastrofalna. U nasim uslovima kvalitet prica tesko da utice na prodaju, u poslednjih 30 brojeva Ludensovog Zagora je bilo prilicno epizoda kojih bi se i Roki Dzo postideo, pa opet sumnjam da je neko odustao od kupovine. Ako prodaja VCMN padne na nepodnosljiv nivo, on ce biti ugasen, simple as that, ne mogu tu da pomognu ni stari reprinti.
Mislim da bi se stari brojevi mnogo vise citali. Ti kao ljubitelj klasicnog westerna (i posebno Texa) ne spadas u prosek to jest medju mase pa nije komercijalno ravnati se prema tvom ukusu. Da budem iskren, ima Zagorovih prica koje je i meni kao bezrezervnom ljubitelju takvog zanra bilo tesko da procitam. Ako ti nije zasmetala monotonija koju sam i nemastovitost crtaca i/ili scenariste koju sam spomenuo, zasmetace klincima na koje VC racuna kao kupce. Po meni su stari brojevi Mister Noa mnogo interesantniji od ovih koji sada idu. Drugo je pitanje sta mozemo ocekivati u serijalu koji je dosao do broja 300, to treba pitati samog Bonellija. Ko zna, mozda zazivi neki od nasih predloga nalik ovom da idu odabrane price Mister Noa (makar dva puta godisnje) pa se mozda zaista pokaze po prodaji da li bi bolje isle stare epizode. Znam samo da, ako mi bude finansijski problem da kupujum sva izdanja VC-a da je Mister No prvi kojeg cu prestati da kupujum, a kad bi izlazili brojevi ponovo od prvog, bio bi nakon Dilana, Zagora i Martija poslednji kojeg bih prestao da kupujum. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 17/09/2008 : 10:34:53
|
Martin Mystere Extra i Mister No Extra, oba pocev od prvog broja. E, to bi bio potez za notes! |
Edited by - VALTER on 17/09/2008 10:35:31 |
|
|
Topic |
|