ali, ajmo da budem konstruktivan ocito je i svima jasno da bi uvodenje kartica zahtijevalo povecanje cijene imati dvije cijene za isti proizvod mi se cini šizofrena poslovna situacija zato mislim da bi trebalo sve cijene povisit, a za gotovinu imat popust 5,6 ili 10%
if you tolerate this, then your children will be next
ali, ajmo da budem konstruktivan ocito je i svima jasno da bi uvodenje kartica zahtijevalo povecanje cijene imati dvije cijene za isti proizvod mi se cini šizofrena poslovna situacija zato mislim da bi trebalo sve cijene povisit, a za gotovinu imat popust 5,6 ili 10%
Kao sto mozes procitati u jednom od moji postova (a mislim da je Gaston isto tako obrazlozio), to smo i predlozili kao rijesenje. Ne treba postojati 2 cijene, vec jedna cijena. A za placanje gotovinom ide popust i to je to.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
bacho, mozda nisi citao bas sve redom, ili mozda nisi razumio bas sve. Ovo se sve razvuklo, pa cu probati odgovoriti tebi i onima koji razmisljaju na slican nacin, samo u kratkim crtama.
- Kartice su vaša nužnost.
Tocno, to smo sve pojasnili u prvom pisanju, kao odgovor na upit zasto nema placanja karticama.
- Pogrešna je politika prebaciti sav teret uvodenja kartica na potrošaca.
Pogresna je politika raditi s ovako malim marzama, pa je svejedno "jos uvijek" prakticiramo. Vjeruj mi, puno je jednostavnije dici cijene, raditi s vecim marzama i onda u to ukalkulirati i proviziju za kartice.
- Zlatno je pravilo svih izdavaca sajamski popusti. Smisao popusta je veca prodaja, a time i dodatna zarada. Naravno ona je manja za iznos popusta, ali je promet puno veci, pa ekonomski ima smisla.
Nisi nam nista novoga rekao oko "smisla" popusta. No znas li zasto mi ne prakticiramo popuste, osim kada radimo neke knjige iskljucivo za odredjeni festival? Zbog toga sto zelimo zastiti kupce koji nas u startu podrze. Po nama nebi bilo fer ni u redu da neko izdanje prodajemo 20-30% nize nego je to bilo prije par mjeseci kad je to izdanje objavljeno. Osim toga stripovi nisu roba siroke potrosnje koja se ionako svakodnevno prodaje u vecim kolicinama, jer je potreba za takvom robom svakodnevna i neminovna. No to je nase razmisljanje, dajem pravo svakome da misli drukcije.
- Zapamtite, i kartica ima svoj trošak
Naravno, kao i svaki oblik "kredita" ili "naknada", ovisno o kojim karticama je rijec. No svaki konzument ima mogucnost odabira placati gotovinom ili karticom, i on sam odlucuje koliko ce ga sto kostati. Vjeruj mi i Libellus ima jako puno svojih troskova koje nigdje ne vidis ni u jednoj knjizi jer nisu uracunati.
Samo da me se ne bi krivo razumjelo, nisam vas kritizirao što niste imali festivalski popust. Popust je spomenut samo kao ilustracija mogucnosti ukalkuliranja troška u cijenu. Nije bilo potrebe da objašnjavaš zašto su samo nova izdanja imala popust, to ste davno objasnili kao poslovnu politiku i ja je poštujem.
Moj post je bio samo moja projekcija s obzirom na moje financijsko stanje i moj nacin razmišljanja uklopljeno s zaludenošcu sa stripovima. To je razmišljanje sa strane kupca, jer pozicija prodavaca (izdavaca) je na drugoj strani, a meni logicno uglavnom nepoznata. Naravno da se neki nece naci u tome (ni kupci ni prodavaci), zato sam i pozvao da se nastavi s razgovorom o ovoj temi.
Odnos izmedu striparnice i izdavaštva je iskljucivo vaš interni odnos u tvrtci (ocito vezano za raspored troškova i dobiti). Za nas ostale ste svi Libellus, dakle jedno, što uostalom kao pravna osoba i jeste. Zato se svi obracamo Libellusu, a ne jednom ili drugom dijelu odvojeno. Posljedicno, naprosto ovaj ?problem? (kartice ili ne) dogovorite unutar kuce na vama najprimjereniji nacin. S obzirom na vaš dosadašnji pristup ne sumnjam da cete sve prijedloge, pa i ove s foruma, razmotriti.
Vezano za Gastonovu primjedbu za organizatora Mafesta.
Nisam ja ništa pobrkao. Ovako ja razmišljam: Cijelim festivalom su vrlo uspješno dirigirala dva covjeka, jedan celavi i jedan ?malo jaci?. Dakle, Gaston i Dado. Bez uvrede ostalim clanovima udruge organizatora. Kako ja rezoniram Gaston i Dado = Libelus, onda je i Gaston i Dado = Mafest. Šalim se, ali stvarno kad netko od nas kaže bilo koju od ove dvije rijeci (Libellus, Mafest) misli na Gastona i Dadu.
Originally posted by bacho Moj post je bio samo moja projekcija s obzirom na moje financijsko stanje i moj nacin razmišljanja uklopljeno s zaludenošcu sa stripovima. To je razmišljanje sa strane kupca, jer pozicija prodavaca (izdavaca) je na drugoj strani, a meni logicno uglavnom nepoznata.
Razumijem. Zato ti i probamo pojasniti situaciju.
Odnos izmedu striparnice i izdavaštva je iskljucivo vaš interni odnos u tvrtci (ocito vezano za raspored troškova i dobiti). Za nas ostale ste svi Libellus, dakle jedno, što uostalom kao pravna osoba i jeste. Zato se svi obracamo Libellusu, a ne jednom ili drugom dijelu odvojeno. Posljedicno, naprosto ovaj ?problem? (kartice ili ne) dogovorite unutar kuce na vama najprimjereniji nacin. S obzirom na vaš dosadašnji pristup ne sumnjam da cete sve prijedloge, pa i ove s foruma, razmotriti.
Slazem se. No upravo zato sto se obracate sveukupno Libellusu pokusali smo na pocetku pisanja pojasniti da nije do izdavackog dijela Libellusa jer mi nismo ti koji donose odluku o kartici u "ducanu". Mi taj "problem" s karticama nismo ignorirali, dapace, pricali smo o njemu i pricat cemo i dalje sve dok taj "problem" bude postojao.
U svakom slucaju hvala na svim pohvalama i sugestijama.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
ostrina crteza kod svih izdanja.ja uzimam mister noa i nik rajdera pa mislim na njih
Podrazumjeva li to sve knjige Mister NOa i Nick Raidera ili mislis tocno na neke od knjiga? Pitam to iskljucivo da bih mogao provjeriti i precizno odgovoriti.
mislim uglavnom na sve,sve je to dobro uradjeno,ali nije ostro koko bi trebalo biti.ako uporedimo sa italijanskim originalima,to se odmah primeti.ja to primetim i bez uporedjivanja.ako bi se moglo malo smanjiti zatamnjenost na korist ostrine crteza.
mislim uglavnom na sve,sve je to dobro uradjeno,ali nije ostro koko bi trebalo biti.ako uporedimo sa italijanskim originalima,to se odmah primeti.ja to primetim i bez uporedjivanja.ako bi se moglo malo smanjiti zatamnjenost na korist ostrine crteza.
Volio bih kad bi mi stavio sken za primjer, nasega i takvog kako bi po tebi trebalo izgledati, za usporedbu. Naime, neka od tih izdanja radjena su i iz izvornih digitalnih materijala koja smo dobili od Bonellija. Osim toga za skeniranje materijala radili smo i radimo probe, namjestanja i dotjerivanja stranica. Mislim da mi cinimo sve sto je u nasoj moci da ta izdanja koja moramo skenirati prenesemo sto vjerodostojnije. Mozda bi se dodatnim doradama koje bi trajale satima (po stranici) dalo izvuci jos 1-2% bolje, no takvo sto bi palo u vodu samim troskom pripreme koji bi bio ogroman i neproporcionalan rezultatu. Isto tako bitno je znati da su predlosci koje mi dobivamo, tzv. originali, nerijetko losnjikavi, pogotovo kada je tutto serija u pitanju, a iz takvih predlozaka tesko je napraviti bolje od originala. Ja to govorim iz mog iskustva, a ne znam s kakvim originalima ti raspolazes. Mi se uvijek trudimo dobiti digitalne materijale ako je to moguce, ako ne onda iz onoga sto mozemo dobiti dajemo sve od sebe da to vjerodostojno prenesemo skeniranjem. Ako imas kakav prijedlog, savjet ili primjer nekoga tko to moze odraditi bolje, slobodno nam napisi i sugeriraj. Za sugestije i prijedloge smo uvijek otvoreni.
Planirate li vi Dado neke najave, ja cupkam nogama vec od nestrpljenja... :)) Evo vec 9. septembar..
A kakvu bi ti najavu, mozda Texa u boji?
Prestani da vitlas kokosku i probaj bez varanja da pogodis..
Da, to bi me najvise obradovalo... Moze li bar preview naslovnice?? PIBD novi, MN novi, Ridjobradi novi... Itd..
Najava Texa u boji mozda vec do kraja tjedna, neke druge najave iduci tjedan. Znas dobro da mi uglavnom najavljujemo kad je to vec u tisku neko vrijeme.
Kao sto mozes procitati u jednom od moji postova (a mislim da je Gaston isto tako obrazlozio), to smo i predlozili kao rijesenje. Ne treba postojati 2 cijene, vec jedna cijena. A za placanje gotovinom ide popust i to je to.
Još jedno poskupljenje?
Joj... Hajde probaj jos jednom sve procitati i ako ti ne bude jasno, javi se opet pa cemo iz pocetka... Nemoj izvlaciti recenice iz konteksta i po njima zakljucivati.
Originally posted by Dado Joj... Hajde probaj jos jednom sve procitati i ako ti ne bude jasno, javi se opet pa cemo iz pocetka... Nemoj izvlaciti recenice iz konteksta i po njima zakljucivati.