forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 prevara?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 14/01/2009 : 17:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:
Originally posted by Malicius

meni danas vracen novac tj.uplaceno na tekuci, Elvisu (bihac-una) isto.
navodno, ima jos nekome ali neznam o kome se radi.

Pozdrav Malicius.....
neznam otkud ti taj info da sam i ja dobio lovu nazad!??????
Niti sam dobio, niti me je kontaktirao,niti sam ja imao vremena da pokusam sam da dobijem moje pare nazad...
bihac-una

Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 14/01/2009 : 17:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
mene je kontaktirala PU Sanski Most i to mi rekli.
posto nisu imali tvoj broj racuna, ja sam im dao adresu u Njemackoj (iz tvog profila)
novac bi ti trebao stici vrijednosnim pismom...
i to je sve sto je meni poznato.

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 17:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

posto nisu imali tvoj broj racuna, ja sam im dao adresu u Njemackoj (iz tvog profila)

Bravo majstore, tebe bi trebalo zaposliti kao kriminalnog inspektora, samo tako, lopove treba razotkrivati i samo oštro, još jednom bravo, drago mi je da ce vam biti vracen novac!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 14/01/2009 : 17:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:

Sad sam telefonski sa Erko 666 razgovarao i rekao je da mi je juce poslao pare nekim vrijednosnim pismom
Trebao si te pare uzeti sebi kako sam ti vec rekao prvi put kad smo kontaktirali!!!
Ovako mogu samo da ti zahvalim za sve sto si ucinio za nas i da se nadam da je istinu rekao,tj.da je pare poslao
Na neki nacin cu ti se vec oduziti
Hvala prijatelju
bihac-una
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/01/2009 : 19:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

A kad ce da uhvate onog dmaksu iz Novog Sada???

Kad ga prijavite kao što je malicius prijavio ovoga...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/01/2009 : 19:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

Bravo majstore!
Tek sad vidim sa kojom velikom facom se ja družim!!!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 19:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Kerber je na prethodnoj stranici dao genijalan predlog da se sve strip-transakcije koje su novcano vrednije resavaju preko "punktova"...ili ti kako sam ga ja razumeo nekih vrsta poniexpres stanica
Sa takvom praksom bi prevare ovog tipa, gde se radi o vecim novcanim iznosima bile svedene na minimum.

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 19:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:

A kad ce da uhvate onog dmaksu iz Novog Sada???

Kad ga prijavite kao što je malicius prijavio ovoga...

Upravo tako...evo jednog zanimljivog razgovora izmedju Markosa i mene bas u vezi dmakse i slicnih likova... Bas sam hteo cuti od MArkosa kako on moze pomoci u slicnim slucajevima. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32671

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 21:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Mani razgovore, ajde sa reci na dela, ajde novosadani, fatajte dmaksu, pa se onda hvalite.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 22:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Mani razgovore, ajde sa reci na dela, ajde novosadani, fatajte dmaksu, pa se onda hvalite.

Pa ne mozemo lincovati NN-osobu
DA bi znali koga da jurimo moramo valjda pre svega znati o kome se radi...cini mi se da je bila neka adresa u opticaju u slucaju dmakshe ali to ne mora nista znaciti... najmerodavnije bi bilo da se uz policijski nalog(kako kaze Markos) uz pomoc IP adrese dodje do broja telefona sa koga je otvoren nalog na aukcijama...ali koliko sam Markosa razumio to dolazi u obzir samo uz policajski nalog...e sad...tu dolazi do problema sto su ostecenu iz Hrvatske a prevarant iz Srbije...pa jeb'te tu bi se trebao interpol umesati
Naj efikasniji nacin je onaj sto je Kerber naveo...evo na primeru pomenutog dmakse(ima covek da stuca veceras)...Neko na primer Zagreba kupi odredjenu kolicinu stripova od prodavca koji je iz Novog Sada...kako prodavac nema dovoljan broj komentara da bi ulivao poverenja pojavljujem se ja (kao stari clan) i isplacujem prodavca i proveravam stanje stripova...kasnije te iste stripove saljem dobro uhodanim kanalima do kupca...naravno za sve to i ja bi trebao imati neku proviziju za ulozeni trud,gorivo,itd...ali sve je to jeftinije nego da te neko prevari za par stotina eura...
Kako dobro proverenih clanova ima skoro u svakom vecem gradu bivse juge cini mi se da ne bi trebalo biti problema...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 22:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

DA bi znali koga da jurimo moramo valjda pre svega znati o kome se radi...cini mi se da je bila neka adresa u opticaju u slucaju dmakshe ali to ne mora nista znaciti... najmerodavnije bi bilo da se uz policijski nalog(kako kaze Markos) uz pomoc IP adrese dodje do broja telefona sa koga je otvoren nalog na aukcijama...ali koliko sam Markosa razumio to dolazi u obzir samo uz policajski nalog...e sad...tu dolazi do problema sto su ostecenu iz Hrvatske a prevarant iz Srbije...pa jeb'te tu bi se trebao interpol umesati
Naj efikasniji nacin je onaj sto je Kerber naveo...evo na primeru pomenutog dmakse(ima covek da stuca veceras)...Neko na primer Zagreba kupi odredjenu kolicinu stripova od prodavca koji je iz Novog Sada...kako prodavac nema dovoljan broj komentara da bi ulivao poverenja pojavljujem se ja (kao stari clan) i isplacujem prodavca i proveravam stanje stripova...kasnije te iste stripove saljem dobro uhodanim kanalima do kupca...naravno za sve to i ja bi trebao imati neku proviziju za ulozeni trud,gorivo,itd...ali sve je to jeftinije nego da te neko prevari za par stotina eura...
Kako dobro proverenih clanova ima skoro u svakom vecem gradu bivse juge cini mi se da ne bi trebalo biti problema...

Eh šta ti je Srbijanac, odmah nešto da se ucari, proviziju bi da naplacuješ?
Uhvati ti prvo dmaksu, pa onda cemo imati tebe kao proverenog inspektora.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 14/01/2009 : 23:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by srdjandj

Nisam ja stvoren za inspektora...prava osoba za to je obi-wan... on ionako ima crnu knjizicu poput broja jedan u kojoj smo svi sa aukcija upisani...

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 15/01/2009 : 00:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

quote:

I naprimjer odma izglancaš svoju kolekciju, a ovom uvališ svoje lošije primjerke i vuk sit, ovce na broju Šala mala
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/01/2009 : 14:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Bravo Malicius. Cestitka za riješeni slucaj. Lopuže sve u zatvor, samo šteta što su zatvori vec prepuni.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 15/01/2009 14:11:13
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/01/2009 : 14:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by srdjandj

Nisam ja stvoren za inspektora...prava osoba za to je obi-wan... on ionako ima crnu knjizicu poput broja jedan u kojoj smo svi sa aukcija upisani...

Ali zato Obi ne posluje sa inostranstvom, video covek šta je Balkan, pa se razocarao!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/01/2009 : 14:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Dva puta mi nije stigao novac iz inozemstva u vrlo kratkom periodu. I onda sumnje i razocarenja. Malo sam razmislio i shvatio da meni takva zajebancija i živciranje ne treba. Nisam prodavac tog kalibra da mi Hrvatska nije dovoljna. Jednom kada svi udemo u EU i usklade te poštarine i uplate, nitko sretniji od mene da šalje svima...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/01/2009 14:59:20
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2128 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/01/2009 : 16:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by dcopic

Cestitke i od mene na super riješenom slucaju!
Ovo je dobra vijest za sve poštene ljude!

Prikljucujem se

Kao i ja. BRAVO!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/01/2009 : 09:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:

Pozdrav....
ja danas dobio pare nazad od Erko 666 u vrijednosnom pismu kako mi je i javio..
Ali postoji nesto sto ne razumijem ljudi pa cu vam kazati i ako je tu neko pametan da meni pokusa objasniti znacenje tog cina i sta bih ja sad trebao uraditi?????????
Radi se o sljedecem:
Ja kupio" roman" od njega vrijedan 500 kuna ili otprilike 70 Euro + Ptt.5 Euro(za slanje istog za Njemacku) + 5 Euro preporuceno pismo u kojem sam pare mu poslao,znaci sve ukupno mene je kostao taj "roman" 80 Eura....
E sad ja otvorio to njegovo pismo kad u njemu iznos od 130 Euro koje je on meni poslao a ja trebao dobiti neki 70,80 Euro kako sam i ocekivao..
Poenta svega ovog je-------zasto je on to uradio,zasto mi je poslao vise para nego sto je trebao,kakvu igru igra,zeli li sad mene uvaliti u neka govna ili ocekuje da ja cutim radi ovog pa da on mene poslije tuzi da sam ja njega sad zajebao ili sta vec,ja pojma nemam st da uradim
Sad mu moram opet visak vratiti i slati preporucenom postom i on poslije kaze ja nisam para dobio ili tako nesto...
Uglavnom sad me je opet u neko razmisljanje bacio gdje ja mira nemam i dalje zbog tog covjeka i nikad ovu pricu da vec jednom zavrsim i stavim tacku na to!!!
Nego ako ima neko pametan neka se ukljuci!!
Hvala
bihac-una

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 19/01/2009 : 10:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ništa ne preduzimaj, baš te briga, to on sad namerno hoce da se vadi, platio je ceh što je hteo da prevari ljude, cuti i kupi neki strip za te pare!

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 20/01/2009 : 08:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by bihac-una

quote:

Pozdrav....
ja danas dobio pare nazad od Erko 666 u vrijednosnom pismu kako mi je i javio..
Ali postoji nesto sto ne razumijem ljudi pa cu vam kazati i ako je tu neko pametan da meni pokusa objasniti znacenje tog cina i sta bih ja sad trebao uraditi?????????
Radi se o sljedecem:
Ja kupio" roman" od njega vrijedan 500 kuna ili otprilike 70 Euro + Ptt.5 Euro(za slanje istog za Njemacku) + 5 Euro preporuceno pismo u kojem sam pare mu poslao,znaci sve ukupno mene je kostao taj "roman" 80 Eura....
E sad ja otvorio to njegovo pismo kad u njemu iznos od 130 Euro koje je on meni poslao a ja trebao dobiti neki 70,80 Euro kako sam i ocekivao..
Poenta svega ovog je-------zasto je on to uradio,zasto mi je poslao vise para nego sto je trebao,kakvu igru igra,zeli li sad mene uvaliti u neka govna ili ocekuje da ja cutim radi ovog pa da on mene poslije tuzi da sam ja njega sad zajebao ili sta vec,ja pojma nemam st da uradim
Sad mu moram opet visak vratiti i slati preporucenom postom i on poslije kaze ja nisam para dobio ili tako nesto...
Uglavnom sad me je opet u neko razmisljanje bacio gdje ja mira nemam i dalje zbog tog covjeka i nikad ovu pricu da vec jednom zavrsim i stavim tacku na to!!!
Nego ako ima neko pametan neka se ukljuci!!
Hvala
bihac-una
---------------------------------------------------
Ništa se ne brini....sa ovim topikom, koji si napisao, svima si nama ovde objasnio, šta se desilo. Pošto si dobio višak para, na onome je da ti se javi, koji ti je to poslao!Hipoteticki recimo, da ti se javi i zatraži nazad taj višak novca, ja bih ovako postupio:
Recimo višak ti je 30 eura.....ideš na poštu, šalješ mu u vrednostnome pismu (ili koji drugi metod) i od tih 30 eura uzmeš onoliko, koliko te koštala ta usluga! Tako bih ja postupio.

Invincible shield

Edited by - giant on 20/01/2009 08:46:48
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 22/01/2009 : 00:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Bas mi je drago da si uspjeo izganjati lovu.
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 22/01/2009 : 14:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
!
kakva prica
Go to Top of Page

trle
New Member

Bosnia and Herzegovina
243 Posts

Member since 06/07/2004

Posted - 03/02/2009 : 23:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send trle a Private Message
Da, baš kakva prica. Pravi krimic- evo dobrog scenarija. Odavno nisam citao ovoliko topike. Ali mislim da je u svemu najgora stvar kada išcekuješ da dobiješ strip koji jako želiš i na kraju ništa. Znam po sebi kad sam jednom prilikom još 2005 narucio i platio Stripoteku br 1 i još neke stripove, a nikada nisam dobio. Pola godine sam još ih išcekivao, još se nadam da ce se odnekud pojaviti, avaj šmrk Ali pošto su to bili provjereno dobri momci, a nisu bile neke velike sume, nisam to tjerao dalje, vjerovatno mi je neko maknuo u pošti ili sanducetu . Samo znam da kad se toga sjetim bude mi teško, para mi nije nimalo žao. Obi Van je u pravu, dok se situacija ne sredi teško je sa transakcijama. Osim, što sam nekada davno još predlagao, da se pokuša organizovati neki servis za razmjenu ili slicno. Ali to je vec druga tema.

TM
Go to Top of Page

indagatore dell incubo
Starting Member

Germany
33 Posts

Member since 28/09/2007

Posted - 24/06/2009 : 15:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send indagatore dell incubo a Private Message
Ali prica nije gotova: mene je ojadio za 180€!!!!!!!!!!!! Nije ni svestan toga koliko je gadno usrao...

om mani padme hum
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/06/2009 : 16:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Kako, daj malo više informacija?

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000