Author |
Topic  |
djukak
Senior Member

2969 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 02/10/2008 : 09:50:56
|
Nekako mi je Ludensova naslovnica bolja. Nema mnogo petljanja sa fontovima i logom i slicno... Ionako ne uzimam Zagora od VC. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 02/10/2008 : 12:10:50
|
quote: Originally posted by DeeCay
VC=WC ?
Pa svi su onda wc, nije li tako? Razmišljam da ugradim malu policu u wc-u, da bude na dohvat ruke...ne za brisanje, vec za citanje, naravno |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
MladenT
New Member

Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 02/10/2008 : 14:18:45
|
tisak ludensa je bolji od vc. vc cesto zna biti bljed (bar sto se tice mr. no, zagora koje sam imal u ruci i dampyra). a o tome da nekom to bolje stoji u ruci ne bih to komentiral. bolje reci da je dobro sto i ludens i vc to izdaju (za raznu publiku). sad je vc malo ispred ludensa ali se nadam da bu to ludens stigel za koju godinu :) iskreno nije me bas briga kak izgleda izdanje zagora od vc jer to ne kupujem niti cu kupovat (zato je ludens tu). |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4348 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 02/10/2008 : 14:57:32
|
kod zagora bolji je sken kod vc.jednak originalu,svaku najmanju crtu vidim,dok je kod ludensa crtez manje ostar,a samimi tim i manje lep za oko.a o ludensovom zagor ekstra otisku,skenu i uzasnom zamrljanom crtezu i da nepricam.bas sam gledao skoro izasli zagor ekstra od ludensa prica o tropskom odredu i crtez je uzasan bas zbog uzasnog skena i ostrine crteza.pogledam staru zlatnu seriju i ta epizoda je kod njih sto se crteza i ostrine tice odlicna.generalno ludens se pogorsao dosta u zadnje vreme. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1586 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
Džedson
Average Member

535 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 03/10/2008 : 18:16:31
|
Povratak Bosellija, konacno.To zaslužuje mali osvrt... Najprije, citajuci ovaj prvi dio stalno sam imao deja vu osjecaj; na samom pocetku Zagor i Chico se sklanjaju od kišetine u nekoj ruševnoj kolibi.Ovo skoro da je trademark Bosellija.I on sam je cini se toga svjestan pa je i spomenuto svratište brace Sangriento, Morgastova palaca i kuca u Luisianni gdje se prvi put spominje Gambit.Ja bih ovdje još dodao i Morsku stravu( na putu za Port Whale se sklanjaju u onu krcmu) i prolog Vampira(skoro ista stvar, samo se od kiše sklanja Manfred).Nadalje, ona Dexterova prica o iskopavanju ruševina Uruka podsjeca na pustolovinu u Achronu, samo nema ghoula; i naposlijetku Dexter Green i njegov sluga Yambo, njihov odnos gdje je snažni Yambo bodyguard Dexteru jer ga je ovaj spasio od trgovaca robljem, je gotovo identican kao odnos Korasija i onog Samisha iz Vampira.
Ali sve to ne smeta ni malo; cak mi je bilo zabavno pohvatati sve ove reference Bosellija na samog sebe.Nikad još nisam citao Bosellijevu pricu koja nije zabavna, a ova ce biti referentna za dosta buducih epizoda, poput svojedobno Osvete Vudu( najbolje dvodijelne price u povijesti Zagora).
Najviše sam se plašio Cassara.Uglavnom sam jako benevolentan prema crtacima, ali Cassaro i Darcangelo su mi znali izazvati žgaravicu.Htio sam napisati nešto poput "kud baš Cassaro da crta Bosellijev povratak Zagoru".Ipak, moram reci da nije tako loše.Naime, Cassaro za sada ima jednu dobro nacrtanu pricu a to je Demonska knjiga.Tamo se vidjelo da mu staticni prikazi dvorskih interijera i hodnika idu dobro, nasuprot katastrofalnim krupnim planovima( osobito Chica) i traljavim akcijskim prizorima.Slicno je i ovdje; kada crta muzej i kipove to ne izgleda loše.Ipak, ovakve mracne epizode su kao stvorene za Ferrija, cak i u ovim godinama.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/10/2008 : 19:55:18
|
Jesu za Ferrija, Ferriju leze te mracne scene i u tome je savrsen, zato valjda i volimo Ferrijevog Zagora jer je mistican kao Fantom. No, Cassaro je dobio da crta ovu pricu jer je potpuno pripremljez za tematiku jer je on crtao i Martijevu epizodu u kojoj se pojavljuju Sumeri (izdao Vannini kod nas) |
 |
|
mikulan
Starting Member
Croatia
55 Posts
Member since 01/10/2008 |
Posted - 04/10/2008 : 09:33:09
|
i još je odlicno u ovoj epizodi da se vratio bat baterton.... zna li netko u kojoj se on epizodi posljednji put pojavio prije ove? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/10/2008 : 11:34:49
|
Ja mislim u "Demnoskoj knjizi" onako napamet, osim ako nije u onom Almanahu za koji se takodje ne secam kad je izasao u Italiji |
 |
|
mikulan
Starting Member
Croatia
55 Posts
Member since 01/10/2008 |
Posted - 04/10/2008 : 13:16:14
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja mislim u "Demnoskoj knjizi" onako napamet, osim ako nije u onom Almanahu za koji se takodje ne secam kad je izasao u Italiji
da provjerio sam.....u demoskoj knjizi se posljednji put pojavljuje(barem što se tice ludensa) |
 |
|
dam-dam
Starting Member
Croatia
2 Posts
Member since 09/09/2007 |
Posted - 04/10/2008 : 14:01:12
|
quote: Originally posted by dzoni
kod zagora bolji je sken kod vc.jednak originalu,svaku najmanju crtu vidim,dok je kod ludensa crtez manje ostar,a samimi tim i manje lep za oko.a o ludensovom zagor ekstra otisku,skenu i uzasnom zamrljanom crtezu i da nepricam.bas sam gledao skoro izasli zagor ekstra od ludensa prica o tropskom odredu i crtez je uzasan bas zbog uzasnog skena i ostrine crteza pogledam staru zlatnu seriju i ta epizoda je kod njih sto se crteza i ostrine tice odlicna.generalno ludens se pogorsao dosta u zadnje vreme.
to sam i ja primjetio i usporedivao, pa to je cista katastrofa, uostalom vec su i drugi to komentirali, vec razmišljam da ne kupujem zag extra nego da sacuvam Zlatnu seriju. Jel može netko apelirati kod Ludensa (Bernija) da se to ispravi? prava je šteta da to ostane tako... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/10/2008 : 15:38:55
|
Onaj koji radi pripremu tako je navikao jer se pokazalo dobrim, verovatno, u prethodnim brojevima, i sad kad je covek usao u fazon i definisao "actions" u Photoshopu za sredjivanje slike tado radi svaki broj. Naime, nije lako skeniranjem uraditi pripremu za stampu jer uvek imate problem da filtriranjom strukture papira (a to morate da uradite da se bi imali odstampanu strukturu papira, to jest da pozadina bude potpuno bela) i pri tome treba da ostanu vidljive najtanje i najsitnije crne linije jednako kao i najtanje bele linije, a to je jako tesko postici. Zbog toga se verovatno covek koji to radi za "Ludens" odlucio za svoju varijantu, a uvek je mnogo bolja tamnija od svetlije varijalnte jer kod svetlije imate gubitak otiska kao kod lose stampe, tako da je tamnija varijalna u svakom slucaju sigurnija. "Dnevnik" je imao verovatno originalne table a i skeneri u to vreme su bili pravi industrijski i analogni, sumnjam da to neko od ovde danas ima medju onima koji rade pripremu za stripove |
 |
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts
Member since 11/10/2005 |
Posted - 04/10/2008 : 16:02:16
|
ajde ajde...
nije bas Ferri Da Vinci ili Monet pa da toliko gubite na "umjetnickom" dozivljaju jer vam jedna linija nije dovoljno ostra.
Uostalom, i ta linija je vjerojatno sluajno se nasla na papiru |
 |
|
dam-dam
Starting Member
Croatia
2 Posts
Member since 09/09/2007 |
Posted - 04/10/2008 : 22:14:01
|
mislim da svatko tko voli citati stripove valjda gleda i crtež, a ovaj u zg extra je poprilicno podebljan i meni je ružan. tražim samo da bude kao u originalu. Ako sve drugo mora biti kao u originalu (naslovnica, naslov epizode, prijevod) zašto nemože i crtež biti kao u originalu? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 05/10/2008 : 00:18:41
|
Crtez u originalu, posebno Ferrijev, nemerljiv je po kvalitetu sa bilo cime sto nije original i ako zaista hoces da uzivas u crtezu, "Bonellijev" original je JEDINO resenje. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 06/10/2008 : 12:58:04
|
Procitao ovog Zagora. Koliko li samo pozivanja na epizodu-tu-i-tu ovdi ima...
* vidi prethodni broj * vidi Zagor original 431 * vidi original Zagor 472 * vidi Zagor original 444-446 * vidi original tutto Zagor 21-22
a moglo je još (barem) pet osvrta na epizodu-tu-i-tu
 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/10/2008 : 17:15:18
|
Ranije je bilo mnogo manje toga vec je Zagor ili vec ko u dijalozima jasno prepricavao delove ne koje se nesto odnosi iz crteze u onim "oblacicima" umesto pravougaonih okvira. |
 |
|
Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts