forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 prva aukcija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 03/10/2008 : 09:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message
Pozdrav clanovima,
imam par pitanja tj potraznje savjeta

Nabavio sam podosta stripova u zadnje vrijeme, no kako su mi ili viska (Tex,Alan Ford, Blek, Mark, kao i dupli Zagor) htio bih da ih prodam putem aukcija pa me interesuje:

1. Gdje na forumu zatraziti procjenu (do sada nisam nista prodavao)

2. Kako procjeniti stanje stripa da koga ne zavalim procjenom (ima li neki protokol procjene stanja na forumu)

3. Kako obaviti transakciju-ja sam iz BiH-Sarajevo, a ako kupac bude npr iz CRO ili SER...postarina ima na http://www.bhp.ba/cijene_usluga/medjunarodni.pdf
/postoji mogucnost da u ZG posaljem autobusom,ali sam u mogucnosti 1 ili 2x mjesecno kada vozi poznanik, i te eventualne troskove bih ja snosio)

4. Na koji nacin se salje novac, iz BIH nije problem na racun i besplatno je ali in inostranstva mislim da dobro "opale" proviziju.

5. Da li je bolje i jednostavnije stavljati pojedinacne stripove na ponudu ili pak neku kolicinu od 5-10kom

Dosta za sada, pa kad ovo skontam da se krene sa prodajom.

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 03/10/2008 : 15:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Moj ti je savjet da pogledas kako se krecu cijene na aukcijama,znaci udji na aukcije i ukucaj npr blek i pogledaj kako se krecu cijene kojih stripova sve naravno u zavisnosti od ocuvanosti i starosti stripa...Sto se tice transakcije to se dogovoris s kupcem mislim da je najzastupljeniji nacin placanja preko racuna a ti da saljes stripove kao tiskovinu a to da li staviti jedan ili vise je tvoja slobodna procjena :)

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 03/10/2008 : 16:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message
danke komsija :)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/10/2008 : 16:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
1. Ovi noviji stripovi od SD, SA, Ludens su ti svi nekih 10-15 kn. uglavnom.
2. Ocjenjivanje:
5 nov strip
4 lijepo izgleda, ima manja oštecenja
3 vidi se da je dosta citan
2 prljav, pošaran, isavijan, diskoloracije itd.
1 mora imati sve stranice i vecinu površine korica, sve ostalo ide

Ako ti je izmedu ocjena, možeš staviti + ili - ili meduocjenu (npr. 4.5 tj. 4/5)
Ako stripu fali stranica ili naslovnica, ocjena mu je 0, a cijena ista takva.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 03/10/2008 16:24:09
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 03/10/2008 : 17:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message

quote:
[i]

Nije istina
Ja mu dam kunu za svaki takav

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/10/2008 : 17:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Guffy

quote:
[i]

Nije istina
Ja mu dam kunu za svaki takav

Eto, super ponude.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 03/10/2008 : 18:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message
Super, znaci mogao bih dobiti po 12kn prosjek za ove SD i Ludens, nek bude 10tak za AF....a imam jedan Zagor extra stanje stariji broj, fali jedna strana, nije valjda da vrijedi 1Kn :)

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 04/10/2008 : 19:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by rssc

Super, znaci mogao bih dobiti po 12kn prosjek za ove SD i Ludens, nek bude 10tak za AF....a imam jedan Zagor extra stanje stariji broj, fali jedna strana, nije valjda da vrijedi 1Kn :)

Vrijedi 1 kn. Guffyju.
Ostalima vrijedi 0 kn.

Go to Top of Page

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 04/10/2008 : 21:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message
ZS br 324 Osinje gnezdo da vrijedi 1kn zato sto nema zadnju stranicu ;-)
da je bar 4 jebem mu misa :D
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/10/2008 : 08:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by rssc

ZS br 324 Osinje gnezdo da vrijedi 1kn zato sto nema zadnju stranicu ;-)
da je bar 4 jebem mu misa :D

Uh, mislio sam da je Zagor extra u pitanju (sada vidim da se to extra odnosi na nešto drugo).

Go to Top of Page

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 05/10/2008 : 08:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message
a vidim i ja da sam preskocio zarez :)

imat cu gomilu ovih prastarih kojima fali naslova ili straznja strana, koji su u ne bas dobrom stanju, ali posto nisam opterecen tim pokusat cu to rijesiti printanjem color strana i uvezivanjem tj ponovnim lijepljenjem....da mi je naci kakvog knjigovesca da mi sve to sredi bilo bi najbolje, skines nozem par mm na hrbatu i mozda okolo, izravnas i zalijepis, i tehnicki odlican strip, unutra svi stare strane,meni dosta :)

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000