forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 (veliki) Tex
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 08/10/2008 : 11:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message
Procitao sam onaj strip sto ga je uradio Goran Parlov. Jako mi se svidio. Goran me je prijatno iznenadio svojim naizgled lezernim crtezom (nisam od njega nista ranije citao, osim onog Kena kojeg je on uradio). I prica je jako interesantna, uklapa se u crtez.

Onda procitam i onaj koji je uradio Alfonso Font - koje sranje!!! S teskom mukom sam ga dovrsio. Mozda zato sto je (groznu ) pricu ovaj put napisao Boselli? Crtez bi jos i mogao proci, ali prica je odvratno djetinjasta. Auuugh! Moram brzo procitati neki dobar strip da ovaj zaboravim.

Dante1
New Member

Croatia
106 Posts

Member since 06/10/2008

Posted - 08/10/2008 : 11:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dante1 a Private Message
Ubojice su mi po prici uvjerljivo najbolji gigant kojeg je objavio Strip agent, a crtez je fantastican. Jedan od najboljih Texovih epizoda koje sam procitao.

Solidan je i taj kojeg je nacrtao Parlov.

Edited by - Dante1 on 08/10/2008 11:59:25
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 08/10/2008 : 20:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message
quote:
Originally posted by Dante1

Ubojice su mi po prici uvjerljivo najbolji gigant kojeg je objavio Strip agent,

Eh, ne das mi da zaboravim ovaj uzas. Sad sam se opet svega sjetio:

Istina je da Tex voli covjeka nabiti sakom i pucati unaokolo (ponekad mu cak nestane i metaka), ali u ovom stripu su pretjerali.
Ah, kad se sjetim kako Tex zapaljenom strijelom gadja dinamit zakecen na brod, dodje mi da se ranim! Pa to je previse i za Velikog Bleka!

Ili kad se plaza niz gelender i usput puca iz oba pistolja. Jackie Chan!
Nadrobili svega i svacega - mafije, osvete, brodova, jos jedne osvete, udovica, (jesam li spomenuo osvetu?), imigranata, gimnastickih sala, tipova sa monoklom, rudara, strajkova, brat brata ubija, sin se sveti, mitraljeza, Kineza, opet osveta (ovaj put mafije u zatvoru), opijuma (koja odvratna aluzija na Bilo jednom u Americi), pa onda onaj Indijanac objesen na buretu (jos jedna aluzija, opet Sergio Leone), a Kit revolverskim hicem prekine uze,...

Pored toga sto ovdje ima materijala za jedno 10 stripova, stvarno sam samo jos cekao kad ce se pojaviti i Mirko i Slavko, pa da pravda pobjedi.

Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 08/10/2008 : 21:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
quote:
Originally posted by etmgosa
Onda procitam i onaj koji je uradio Alfonso Font - koje sranje!!! S teskom mukom sam ga dovrsio. Mozda zato sto je (groznu ) pricu ovaj put napisao Boselli? Crtez bi jos i mogao proci, ali prica je odvratno djetinjasta. Auuugh! Moram brzo procitati neki dobar strip da ovaj zaboravim.

Crtež koji bi još i mogao proci je djelo jednog od najvecih europskih strip autora. A prica je najbolja od svih Texovih specijalaca.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 08/10/2008 : 21:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
meni taj (edit: ubojice, ne onaj parlovov) tex spada u all time top 5 bonelli i all time top 5 strip opcenito.
usput, tex gigante (i prvi dio maxija) smatram jedinim vanrednim bonellijima vrijednih paznje.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk

Edited by - Pavel01 on 08/10/2008 21:26:49
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/10/2008 : 21:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Dante1

Ubojice su mi po prici uvjerljivo najbolji gigant kojeg je objavio Strip agent,

Eh, ne das mi da zaboravim ovaj uzas. Sad sam se opet svega sjetio:

Istina je da Tex voli covjeka nabiti sakom i pucati unaokolo (ponekad mu cak nestane i metaka), ali u ovom stripu su pretjerali.
Ah, kad se sjetim kako Tex zapaljenom strijelom gadja dinamit zakecen na brod, dodje mi da se ranim! Pa to je previse i za Velikog Bleka!

Ili kad se plaza niz gelender i usput puca iz oba pistolja. Jackie Chan!
Nadrobili svega i svacega - mafije, osvete, brodova, jos jedne osvete, udovica, (jesam li spomenuo osvetu?), imigranata, gimnastickih sala, tipova sa monoklom, rudara, strajkova, brat brata ubija, sin se sveti, mitraljeza, Kineza, opet osveta (ovaj put mafije u zatvoru), opijuma (koja odvratna aluzija na Bilo jednom u Americi), pa onda onaj Indijanac objesen na buretu (jos jedna aluzija, opet Sergio Leone), a Kit revolverskim hicem prekine uze,...

Pored toga sto ovdje ima materijala za jedno 10 stripova, stvarno sam samo jos cekao kad ce se pojaviti i Mirko i Slavko, pa da pravda pobjedi.

ok...ne vidim poentu trazenja hiperrealizma u texu a pritom se zaliti na kompleksnost(i po mom misljenju na maestralnu slojevitost) radnje...
hoces jednostavnu linearnu radnju bez momenata koji ti se kose sa poimanjem moguceg? onda citaj Garfilda!
Ups...macka koja misli...nije ni to za tebe!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.

Edited by - karven on 09/10/2008 08:09:37
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7122 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/10/2008 : 03:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:

Procitao sam onaj strip sto ga je uradio Goran Parlov. Jako mi se svidio. Goran me je prijatno iznenadio svojim naizgled lezernim crtezom (nisam od njega nista ranije citao, osim onog Kena kojeg je on uradio). I prica je jako interesantna, uklapa se u crtez.

Etmgosa, moram ti dati prijateljski savjet... Ako ti je Fontov Gigant sranje mani se zadnja 4 koja su izasla: Milazzovog, Ticcijevog, Ortizovog i naravno Galepovog! Usparaj novce za nesto drugo. Ta 4 je pisao Nizzi i iako Ubojice ima dosta naivnih scena, ta Bosselijeva prica je puuuno bolja i zanimljivija za citanje nego ona 4 koja sam ti naveo. A ako ti se svida Parlovov crtez, pocni citati Magicnog Vjetra tu tek rastura.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 09/10/2008 : 08:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message

Sa uzivanjem sam procitao sve vase odgovore. Covjek se uci dok je ziv. Da sam recimo izdavac stripova i da mi je neko ponudio ovaj strip, glatko bih ga odbio i ne znajuci da bih tu u stvari namlatio pare...

Fontov rad mi je poznat, imam kod kuce hrpu njegovih stripova. To jos uvijek ne znaci da mora sve njegovo da mi se po definiciji svidja samo zato sto je njegovo - moze majstor nesto i da otalja.

Posebno sam upamtio karven-ov izraz "slojevitost radnje".

Goranov Tex u stvari vuce na Kena Parkera. Prica u koju je umjesano odrastanje i ljubav. Pogrijesio sam kad sam to trazio i u drugom stripu, jer tamo je poruka sasvim drugacija - akcija, akcija, akcija. Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger.

E sad to naravno ima veze i sa tim sto radije pogledam dobar evropski film, nego americki - a kad vec gledam akcioni film, onda mi je drazi japanski ili kineski, nesto poput Crouching Tiger, Hidden Dragon.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 09/10/2008 : 13:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
I mene je Font malo razocarao, neznam, jednostavno nije dao svoj maksimumu. Boselli pak nije napisao neznam kakvu pricu, pa su i mene zacudile sve te crvene desetke i devetke iz recenzije, ali nije to baš ni toliko loše. Ustvari, kako je vec receno, ljudi koji citaju Texa vole svaku pricu koju ne piše Nizzi. To je najbolji odgovor. Znaš kako je Albert Einstein govorio - brzina se mjeri u odnosu na nešto, eto, tako je i sa Texovima.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 09/10/2008 13:21:24
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 10/10/2008 : 00:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:

Posebno sam upamtio karven-ov izraz "slojevitost radnje".

hvala na komplimentu, iako ne verujem da je bilo upuceno kao takvo

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 10/10/2008 : 01:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:

...

bas taj parlovov tex je odraz iskliseiziranog sranja za kupovno najmocniju dob...
kad vec potezes paralelu sa filmom: kao da si upravo izjavio "radije pogledam dobar kineski film kao, recimo, 30 days of night, umjesto americkog"

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 10/10/2008 : 07:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Milacov je smece nad smecem, a i sam Milaco ga je crtao preko kurca.
Najbolji je Magnusov.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/10/2008 : 11:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

Milacov je smece nad smecem, a i sam Milaco ga je crtao preko kurca.
Najbolji je Magnusov.

Magnusov je najbolje nacrtan, ali prica je loša. Ubojice by Boselli i Font su mi najbolje... I crtež i prica.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/10/2008 : 11:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Ma daj, kaj seruckaš... Taj je jedan od najboljih. Kako pobogu sranje... Procitaj zaredom Bleka i Marka pa ce ti se ovaj ciniti zakon!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 11/10/2008 : 10:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message
Koliko se sjecam iz gimnazije (davno je to bilo ), grcki filozof Heraklit izjavio je: "Stvari nisu velike ili male same po sebi, nego samo u poredjenju sa drugim stvarima."

Tex je zaista spao na niske grane ako treba da bude dobar tek nakon citanja Marka i Bleka.

Sto se tice filma "30 days of night" (neko ga je gore pomenuo, nisam shvatio zasto), pogledao sam na IMDB o cemu se radi jer za film nisam ranije cuo. Vec na prvi pogled vidim da to nije za mene.

Komentari tipa "cliché za dob nabolje kupovne moci" stvarno nemaju smisla. Pa sam Tex je jedan veliki cliché, a ljudi koji imaju para kupuju malo skuplja izdanja od ovog Giganta, koji se kupuje po trafikama.

Uglavnom, drago mi je da se na ovom Forumu napokon razvila rasprava o stripu (iako sam sam sa jedne strane, a svi ostali sa druge , osjecam se pomalo kao Don Quixote ), bice valjda jos ovakvih...
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 12/10/2008 : 20:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Možda ti ipak tražiš previše od stripova kao što je Tex(injo). Predlažem ti da predeš na Hermannova remek-djela...

Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 12/10/2008 : 21:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Možda ti ipak tražiš previše od stripova kao što je Tex(injo). Predlažem ti da predeš na Hermannova remek-djela...

Cekaj malo - je li ovaj dijalog u tvom potpisu izmedju tebe i Hermann-a?

Volio sam nekada citati njegove stripove, dok sam bio u pomenutoj gimnaziji. Kasnije mi je dosadio. Posebno mi se ne svidja kako sve ljude (i zene) crta nekako zvaljave...

Edited by - etmgosa on 12/10/2008 21:14:22
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/10/2008 : 14:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Ne ne, to je izmedu @Ace i Hermanna, ali mi je citav intervju bio toliko komican da sam si morao najbolji dio posuditi za potpis. Idi na prvu stranicu pa onda udi u ''Magazin'', i tamo ti je cijeli razgovor (Aleksandar Ðordevski: Razgovor sa Hermannom - 05.09.2006). Mocan lik taj Hermann.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000