Author |
Topic  |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 10/10/2008 : 16:26:41
|
Pozdrav ljudi Da li neko zna da li se za stripove placa carina. Hteo bih da prenesem veliki broj stripova iz Hrvatske u Srbiju pa ne bih zeleo da me tamo doceka neko neprijatno iznenadjenje. Zahvalan sam na svakoj vrsti informacije
|
|
COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts
Member since 21/11/2002 |
Posted - 10/10/2008 : 16:54:00
|
Zavisi koliko je ta velika kolicina stripova,zatim zavisi da li se radi li se novim stripovima i pogotovo ima li puno duplikata.
|
 |
|
bronza
New Member

Serbia
136 Posts
Member since 20/11/2006 |
Posted - 10/10/2008 : 17:25:04
|
Pozdrav, dosta zavisi i od prelaza a i od carenika koji radi (dali se razume oko stripova),licno sam imao par iskustava,jednom sam nosio stripove vredne i preko nekoliko stotina eura i nista cak sam prijavio da nosim stripove (ali ne i vrednost) a on nije ni pogledao,a jedan me je iscimao za nekih pedesetak stripova ,kome? sta? koliko vredi? nemoze to tako? i ti fazoni. Samo da znas dozvoljena vrednost ulazne robe ti je do 100 eura pa ti vidi kako ces. |
Nikad nisam bio zlato!!! |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 10/10/2008 : 19:12:51
|
Hvala na informacijama Pa fazon je u tome sto bih hteo da prenesem komplet stripova a njih moze biti i preko 100 i naravno ne duplikata. Nije problem da i platim carinu samo ne znam kako se ona utvrdjuje jer ja ne kupujem nov strip i nemam racun za njega vec kupujem od nekog sa aukcije. Da li zna neko nesto o tome? |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 10/10/2008 : 19:16:39
|
quote: Originally posted by bronza
Pozdrav, dosta zavisi i od prelaza a i od carenika koji radi (dali se razume oko stripova),licno sam imao par iskustava,jednom sam nosio stripove vredne i preko nekoliko stotina eura i nista cak sam prijavio da nosim stripove (ali ne i vrednost) a on nije ni pogledao,a jedan me je iscimao za nekih pedesetak stripova ,kome? sta? koliko vredi? nemoze to tako? i ti fazoni. Samo da znas dozvoljena vrednost ulazne robe ti je do 100 eura pa ti vidi kako ces.
I kako se na kraju zavrsilo to cimanje? Imas li savet za prelaz na koji treba ici? |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 10/10/2008 : 20:41:15
|
Ne plasi se, eh, kako smo mi nekad svercovali farmerke iz Trsta....SUPER RIFLE :P |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
bronza
New Member

Serbia
136 Posts
Member since 20/11/2006 |
Posted - 10/10/2008 : 22:44:30
|
Oni cimaju ja kazem "ma to su od kolege poneo da citam nevredi to nista" pa me pustise nekako Sto se tice prelaza bio sam samo na ovom mom Backa Palanka-Ilok ali sam cuo da je mnogo lakse na Batrovcima od kolege |
Nikad nisam bio zlato!!! |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 10/10/2008 : 23:04:10
|
e ovako ko sto verovatno svi znate ja sam iz Sremske Mitrovice to je na nekih 35kn od iloka i isto toliko od granicnog prelaza kod Sida.Stim sto sam relativno blizu granice isao sam ove i prosle godine prilicno cesto do Hrvatske za Ilok sam isao jedno 10 puta zbog kupovine racunara sa ortacima nas 4 smo prenosili po jedan racunar u turi da bi smo dobili pdv nazad + ja sam uvek smarao da idemo do trafike da kupim par stripove svaki put sam prenosio po 30ak stripova + racunar za 400 evra i nikad ali nikad nisam imao nikakvih problema,prelazio sam na granicnom prelazu prema iloku neznam kako se zove.racunar sam prijavljivao a stripovi su stojali u kesi na sedistu nikad niko nije nista pitao.
e sad u februaru sam kupio zagora extra i regularnu seriju cirka 300 stripova. e sad u hrvatsku sam nosio negde 200 stripova lepo zapakovani u pakete da posaljem iz Vukovara te pakete ljudima koji su kupili od mene,isao sam preko Sida na taj granicni prelaz i isao sam taxijem,sa unosenjem tih stripova i slanjem nisam imao nikakvih problema niko me nije ni pitao sta mi je to u paketima pitali su samo carinici dal nosim cvarke i krvavicu kao i cigare. posto su mi stripovi koje sam kupio stigli u vukovar kod ortakove tetke koja tamo zivi ja sam morao da odem po njih.stripovi lepo zapakovani u jednu veliku kutiju + za sawica sam nosio isto neke njegove stripove koji su stigli na istu adresu u Vukovar.znaci nazad sam nosio oko 400 stripova sve u gepeku taxija.bilo je 1 velika kutija moja i 1 sawiceva sa 50-100 stripova. prilikom prelaza granice nisam imao nikakvih problema niko me nista nije pitao samo sam prosao carinu overili su mi pasos i ti je to. moram napomenuti da je taksista bio u panici kao da nosim 50 kila droge a ne 50 kila stripova. eto toliko od mene jeste opsirno al nadam se da sam ti bar malo pojasnio i pomogao. sretno sa prelazom granice
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/10/2008 : 00:37:01
|
quote: Originally posted by srdjandj
Ne plasi se, eh, kako smo mi nekad svercovali farmerke iz Trsta....SUPER RIFLE :P
pa to je bilo u prethistoriji  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik