Author |
Topic |
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 14/10/2008 : 23:42:04
|
Obzirom da sam u debelom zaostatku, našao sam svoju formulu. Trenutno sam crko-puko da kupim Pakao i Alvara, ali sam se obuzdao. Odredio sam prioritete. Pakla i Alvara ce biti i u narednih nekoliko godina, dok kako vidim biblioteka Martin i Mister No ide kao halva. Zato sam rešio da prvo popunim ono što mi nedostaje tu. Znaci sledeca nabavka su prvi brojevi ova dva junaka, koji samo što se nisu rasprodali. Libelusovce držim za rec da ce ove godine ici i reprinti tako da sam tu rupu pokrpio. U meduvremenu sam pronašao jednu knjižaru u Raški ciji vlasnik u Mitrovici predaje u nekoj školi fizicko, tako da dolazi non-stop. Knjižara dobija uredno sva izdanja Belog puta. Sad sam uhvatio ruku, pa u zavisnosti od finansija s vremena na vreme narucim po neku graficku novelicu.* Aukcije su takode važan segment. Ako ne citam šta ima novo po forumu, ja ti lepo listam aukcije i uvek se nade po nešto što je davno rasprodano, nikad se više nece objavljivati, a valja. Tako sam putem aukcija došao do kompleta XIII, pa onda Baš celika, pa Vistinih Inkala, pa Prokleto blago, Nataša.... Treba di mi stignu i Caruga, MM Giganti, Ridobradi i tako još po nešto. Konsolidacijom finansija došao sam do konsolidacije nabavki. Jebem ga mora da postoji neki sistem i strategija. Izlazi mnogo stripova, koje cak i da si Rokfereler ne možeš da ispratiš. Šta kažu uvaženi forumaši? Kakva je vaša situacija?
*vidi pod "Raspucin-Graficke novele Belog puta. Pozdrav Kikiju.
|
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/10/2008 : 01:52:21
|
quote: Originally posted by Raspucin
Libelusovce držim za rec da ce ove godine ici i reprinti tako da sam tu rupu pokrpio.
Reprinti idu, to je sigurno, ali s obzirom na novonastalu situaciju s tiskarom nemoj se zacuditi ako izadju npr. u 2. ili 3. mjesecu iduce godine umjesto u 12. mjesecu ove. Doduse, mislim da je ionako irelevantno hoce li izaci 3 mjeseca prije ili poslije. Vazno je da ce izaci! |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30980 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 15/10/2008 : 06:57:51
|
Donedavno sam skupljao sve, sad sam se prebacio sam na Texa, Mister No-a, Martyja, malog rangera+ nešto za gušt, a tu znam zaglibit
I to je vec teško pratit! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 08:07:24
|
treba odredit prioritete tj.najdraže junake,a ove malo manje draže ne kupovat.jedino tako se može financijski podnit.nije lako al može se. |
SAMO HAJDUK!!! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/10/2008 : 09:02:27
|
Pre sam se trudio da skupljam od svega po malo - Zagor, Alan Ford, Tex, Martin, Nathan, i pojedinacna izdanja vanboneli produkcije.
Kada se pojavio Libelus sa Martinom i Natanom, morao sam da skresem sve ostale osim Alan Forda.
Takodje kupujem i VC izdanja, posto mi prividno nisu veliki trosak kao ostalo....
Kad budem bio u boljoj finansijskoj situaciji, kupovacu zaostala izdanja retroaktivno. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Dash
Junior Member
Croatia
432 Posts
Member since 31/01/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 09:50:42
|
quote: Originally posted by Gand
Nemalena dilema boga mi. Ovako je kod mene...Poceo sam raditi reda medju stripovima, tako da je prvo odletila kolekcija Dilan Doga. Dugo sam se premisljao, i na kraju sebi priznao da zauzima police samo zato jer je meni OK vidjeti tu hrpu naslaganu u jednom nizu, a istina je da se vise nikad necu vratiti niti jendome od njih i citati ga. Inace oduvijek naglasak stavljam na albume dok mi je serijsko izdanje manje zanimljivo, pa je tako sad sva paznja na serijalima koji su zgotovljeni (Ken Parker) i na intergalima. Sve sto izlazi epizodno i do beskraja ima odjeb, ukljucujuci i Marti Misteriju koji mi je od prvog dana prirastao srcu ali fakat nemam volje za to. Ostali Bonelci su mi skroz nezanimljivi, kako setingom tako pricom, stvarno u tome nikad nisma vidio zabavu. Zanrovski nije bitno gdje strip pripada, bitno je da je prica izvrsna, da je crtez barem donekle prati, i da je prica cjelovita a ne da se rasteze kao meksicka sapunica.
Tako je otprilike i kod mene, samo što ja nisam odbacio svoju kolekciju Dylana, te još skupljam Alana SA KS |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 10:06:55
|
Prioritet mi je Dilan, ako Bog i dobra sreca daju, popunicu kolekciju do kraja godine. Usput kupujem i specijalna izdanja Zagora, Texa i sl. Sakupljam lagano M. Vetra, AF klasik, naravno sva izdanja VC. Kada završim sa Dilanom, planiram da predem na Zagora, zatim Texa, možda i Martija...naglašavam da skupljam ono što citam i volim, a ne radi pukog popunjavanja polica. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 15/10/2008 : 10:52:53
|
po kriterijumu prioriteta, spiskova - prikupljanja informacija (sa stripovi.com, upps.org.yu i sl...), interesovanja i naravno priliva novca! Od starih izdanja prikupljam polako stripoteku, eks almanah, yu strip, super, art, Strip zabavnik ...(negde sam na oko 80 %). Jako tesko pogotovo ako imate financijskih problema i nekoliko skupih hobija... Od novih izdanja vec boli glava, sta pre kupiti - hiperprodukcija odlicnih stripova! Plan za sajam: Alvar (sve mi se cini da od toga nece biti nista, jer je rasprodat!!!), Pakao, Bluberi, CAT CLAW 3, XIII - komplet, Komanca - komplet, a od BP jos nisam odlucio...+ nosim i spisak starih brojeva pa sta nafatam.... Od Bonelija Ken (jos 3 komata), Tex, Mr NO, Magicni + Veseli cetvrtak Dylana i MM imam kompletne...
|
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 15/10/2008 : 11:09:58
|
Skenovi. Pa ono sto mi se svidi narucim sa amazona ,mycomicshop, ili Pajtak.
|
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 11:13:19
|
jedini kriterij kod nabavke je KOLIKO PARA MOGU POTROŠIT NA STRIPOVE, od mjeseca do mjeseca. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 15/10/2008 : 12:44:57
|
Za sada i dalje skupljam sve što mogu da platim. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 15/10/2008 : 14:01:12
|
po kriteriju da postoji lista prioriteta s koje svaki mjesec kupim prvih x stripova ovisno o lovi. trenutno je "pakao" na vrhu, dakle sljedeci mjesec... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 14:24:07
|
quote: Originally posted by Gaston
Libelusovce držim za rec da ce ove godine ici i reprinti tako da sam tu rupu pokrpio.
Reprinti idu, to je sigurno, ali s obzirom na novonastalu situaciju s tiskarom nemoj se zacuditi ako izadju npr. u 2. ili 3. mjesecu iduce godine umjesto u 12. mjesecu ove. Doduse, mislim da je ionako irelevantno hoce li izaci 3 mjeseca prije ili poslije. Vazno je da ce izaci!
A hoce od reprinata ici samo ono eksplicitno najavljeno, ili mozhemo da ochekujemo i druge rasprodate stvari, poput MM almanaha 1, prva dva Superbooka i sl? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/10/2008 : 14:34:56
|
po zakonu spojenih posuda |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/10/2008 : 16:18:19
|
quote: Originally posted by Le Samourai
quote: Originally posted by Gaston
Reprinti idu, to je sigurno, ali s obzirom na novonastalu situaciju s tiskarom nemoj se zacuditi ako izadju npr. u 2. ili 3. mjesecu iduce godine umjesto u 12. mjesecu ove. Doduse, mislim da je ionako irelevantno hoce li izaci 3 mjeseca prije ili poslije. Vazno je da ce izaci!
A hoce od reprinata ici samo ono eksplicitno najavljeno, ili mozhemo da ochekujemo i druge rasprodate stvari, poput MM almanaha 1, prva dva Superbooka i sl?
Samo ono sto je eksplicitno najavljeno. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 16:45:36
|
Ja skupljam sve sto mi se ucini jeftino. Ali su mi prioritet ZS i LMS |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/10/2008 : 17:05:39
|
Po sistemu: Kada ti se priži prilika (a cijene su realne), ugrabi koliko god možeš nositi i za koliko novaca imaš. Tako je to kada živiš u vukojebini donjoj... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Disko
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
314 Posts
Member since 14/09/2005 |
Posted - 15/10/2008 : 17:38:26
|
Dugo sam razmisljao i na kraju je pala odluka da kupujem Mister No-a(Strip agent) i Dampyra. Zagora i Texa samo u remitendi te na buvljacima po snizenim cijenama. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/10/2008 : 17:40:52
|
Imam i ja sjajnu novu formulu nabavke stripova... primjerice, jedan mjesec cu si kupit NN gigant i NN specijal, sljedeci mjesec MM gigant, mjesec iza toga MM i Nick Raider almanah... i tako dalje. Nema žurbe, jer mi to ništ nece pobjec... nece se to ništ rasprodat. Ovako se uvijek ima vremena i novaca.
I'm fricking genious! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 18:30:31
|
Krterijum je: nabaviti apsolutno sve shto je dostupno od nekog junaka.
A nije sve naravno, od mnogih.
Ili recimo jedan deo nekog serijala...
Tako sam recimo preko 15 godina skupljao Marketprintovog Valianta, pa onda The chronicles of Conan (Dark Horseov), sve shto je potpisao Roy Thomas, pa Thorgala - dobro tu je bilo manje toga... Hellblazera od Ennisa i Dillona cu kompletirati sad na Sajmu.... Onda Tintin, Asterix...
A trenutno sam odlepio za Libellusovim Martijem! Moram to da imam!!!
Italijana je previshe, pa obichno se ogranichim na neke specijale, Dylan gigant, Alan kolor i superklasik, Diabolik extra, od skoro Marti VC-a, Dylan Superbook....
Shto se integrala tiche, Francuza i Amera, tu uvek dobro razmislim, pa uzmem neshto zaista vredno da mu se vratish po x puta. (Metabaroni, Watchmen, Vendetta...)
Apsolutni izuzetak od svega je Srebrni Letach, jer samo trazim zrtve koje idu negde preko da mi donesu sve shto nadju. Nisam do sad naruchivao stripove preko neta, jer sam uglavnom mogao sve shto me je zanimalo ovde da nabavim. |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 15/10/2008 : 21:49:29
|
Ne znam samo kako možete biti svi sretni kad su najavljena nova izdanja, brojevi..? Ja se razljutim svaki put kad Libellus & Fibra najave nešto novo; Stvar je u tome, što mi se zaostatak povecava iz dana u dan. Konkretno: fali mi zadnjih 6 MNO-a,zadnjih 6MM-u biti sad 12 po novim najavama X(, NN bibl. kupio samo 1, Texa fali 8 komada, nekih 6 specialaca, superbooka, o gigantima da ne trošim rijeci.. Klaru nemam nijednu, Kena sam zakasnio- imam tek prvih 13 brojeva, Orka fali 3 kom, spaghetti 1kom, l&r 1kom,metabaruni... AF klasik HC od broja 38 pa nadalje... Ima još toga, pratim redovno samo ridjobradog i Spiroua(sa takvim tempom i nije baš teško:)) Nego želim pocet sa magicnim i još nekim drugima, a opet, nemam novca ni za izdanja koja vec ionako pratim, a ne da razmišljam o novima.. Jer sve se to meni svidja i stvarno nemogu odluciti koji da prekinem. Nove najave samo me stavljaju u depresiju:P Problem je i što iz dana u dan otkrivam nove stripove, barem što se mangi tice,a i nekih amer.stripova. Precesto me prsti zasvrbe na amazonu. |
|
|
gigi
Junior Member
Austria
451 Posts
Member since 22/01/2003 |
Posted - 15/10/2008 : 22:09:14
|
donedavno sam skupljao skoro sve bonelijevce, ali sam poceo da selektiram. trenutno pokusavam dovrsiti kolekciju zs i lms zagora, gdje mi fale po samo jedan broj, te teksovu zs i lms kolekciju. uz to idu i libelusovi martiji i mister noovi; ludensovi zagori, teksovi, markovi i blekovi; strip agentovi mister noovi, van goghov mali rendzer, te mister noovi od veselog cetvrtka. znaci, poprilican broj stripova. imam citavu kolekciju lms mister noa, ali se premisljam da li da je zadrzim ili da je se rijesim. uzima mi previse mjesta, a ova nova izdanja od libellusa su puno kvalitetnija. |
novi dan, nova nafaka.. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 15/10/2008 : 22:26:34
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Po sistemu: Kada ti se priži prilika (a cijene su realne), ugrabi koliko god možeš nositi i za koliko novaca imaš.
Yup, tako je i kod mene.
quote: Originally posted by Obi-wan Tako je to kada živiš u vukojebini donjoj...
Sa tom razlikom što je moja vukojebina ne donja, vec leva, ali pretpostavljam da se radi o slicnom broju stanovnika i aktivnosti istih:) |
Piši propalo! |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 15/10/2008 : 23:37:20
|
puh do kraja godine nameravam da potrosim oko 500-600 evra i da kompletiram sve sto mi fali od slobodne dalmacije ludensa. e onda po mojim planovima sledece cu godine moci da potrosim max 1000 sa sve troskovima oko odlaska u makarsku mafest.od para sto mi ostane nekih cirka 600-700 evra cu da pokupujem sve sto je izaslo od martija od libellusa.+nadam se da cu negde ucariti jos 200 evra da pokupujem sve od belog puta i naravno da pratim izdanja VC i ako mi ostane nesto ili me ofunja nesto da uzmem malo Sistem comics-ovih albuma i to je to. od zs i lms sam odustao aki ako naletim da to neko ima po tavanima i podrumima onda cu da nabavim nesto ako ne i ovo sto sam naveo je previse. |
|
|
mikulan
Starting Member
Croatia
55 Posts
Member since 01/10/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 09:25:53
|
stripove nabavljam po kriteriju...kolko para tolko muzike....(u ovom slucaju stripova) |
Edited by - mikulan on 16/10/2008 09:33:52 |
|
|
Topic |
|