Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/10/2008 : 20:12:44
|
Dragi prijatelji forumaši, evo jednog kratkog i jednostavnog obaveštenja:
zbog neozbiljnosti, neprofesionalnosti (a i nekih drugih osobina o kojima necu sad) vlasnika izdavacke kuce Sfera, moja malenkost je izašla iz citavog projekta štampanja cetvrtog broja Magicnog vetra pre nego što je on i krenuo. Sa moje strane je postojala maksimalna spremnost i entuzijazam, ali na žalost, to nije bilo dovoljno. Kada to isto nedostaje na drugoj strani, teško se ovakav projekat može vratiti u život. Koliko je meni poznato, cetvrti broj nece izaci u najavljenom terminu, a kada ce ugledati svetlo dana moracete pitati vlasnika izdavacke kuce.
Izvinjavam se svima što sam (kako se ispostavlja) širio dezinformacije, ali u tom trenutku je izlazak cetvrtog broja za sredinu novemba bio sasvim siguran. A i ja sam se nadao da ce ljubav prema stripu nadvladati neke druge pobude. Zašto je došlo do zaokreta u razmišljanju kod vlasnika izdavacke kuce mi nije poznato. Nadam se da ce i to biti objašnjeno, kao da cete biti upoznati sa eventualnim nastavkom serijala.
Hvala na razumevanju.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/10/2008 : 20:24:56
|
Zaista mi je zao sto ste morali napustiti projekat. A bas sam se obradovao da ce magicni zaziveti. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 28/10/2008 20:30:11 |
|
|
Pusti
Starting Member
Serbia
80 Posts
Member since 20/10/2008 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 28/10/2008 : 20:30:13
|
ma suti. super sto nisi zaplovio u to, cuvaj svoje tesko stecene pare. ne znam s kim si imao posla, ali znam da se, recimo, u mom kraju nitko "izvana" s nicim nije usrecio. samo ti donesi pare... ne vjerujem da je kod tebe neka razlika.
ja sam jednom ganjao neka prava i kad je to vec bilo uznapredovalo, t.j. objasnis glupanima koji drze prava sta uopce imaju, e pa onda ipak imaju samo pola toga, a za drugu polovicu ipak ne znaju... ma bjezi, to je sve skupa ziva glupost. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 28/10/2008 : 20:36:25
|
quote: Originally posted by Pavel01
ma suti. super sto nisi zaplovio u to, cuvaj svoje tesko stecene pare. ne znam s kim si imao posla, ali znam da se, recimo, u mom kraju nitko "izvana" s nicim nije usrecio. samo ti donesi pare... ne vjerujem da je kod tebe neka razlika.
ja sam jednom ganjao neka prava i kad je to vec bilo uznapredovalo, t.j. objasnis glupanima koji drze prava sta uopce imaju, e pa onda ipak imaju samo pola toga, a za drugu polovicu ipak ne znaju... ma bjezi, to je sve skupa ziva glupost.
yep,yep,yep... |
|
|
|
zeka lopov
Starting Member
Qatar
17 Posts
Member since 13/07/2008 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 28/10/2008 : 20:52:55
|
Kad je Dejan vec objavio veceras samo da se nadovezem. Da...tacno je. Sfera je imala sve...mozda je bolje reci mogla je da ima sve. Sigurnu distribuciju i plasman,mnogo bolju prodaju,dosta veci tiraz i sto je najvaznije ljude koji su bili spremni da iza svega dobro finansiski zalegnu na sopstveni rizik. Ispostavilo se da je Sfera usla u projekat prilicno kalkulantski i bez osecaja da ispostuje neciji trud i dobro volju.Nije Manhunter nista izgubio a ni Dubac osim mozda malo vremena i zivaca. Izgubili su citaoci i ljubitelji MV-a a ponajvise Sfera.Ona je izgubila sve.Ako i nastavi sa izdavanjem stripova nisam siguran da ce imati kapacitet da se izbori sa problemima sama.Uostalom to vise i nije moja stvar.
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/10/2008 : 20:53:32
|
quote: Originally posted by zeka lopov
e jebiga! Bas sam se primio na mv. Moze samo malo objasnjenje,Hrvatska izdanja izlaze od kog broja?
Od prvog u knjigama po 3 broja. Izaslo dosad 16,jos 4 bi trebalo do kraja godine,sto ce ukupno biti 60 regularnih epizoda. Cena po knjizi je,cini mi se 1350 dinara. Zao mi je zbog onih koji nemaju ili imaju slaba primanja sto nije ovo zazivelo i u srpskom izdanju. A nadao sam se da ce posle i neki drugi junaci(junakinje,npr.Julia koja je vise puta spominjana kao moguce izdanje Sfere). Inace,strip vredi tih para,ako mozes da podneses finansijski. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 28/10/2008 : 20:57:13
|
quote: Originally posted by dubac
Kad je Dejan vec objavio veceras samo da se nadovezem. Da...tacno je. Sfera je imala sve...mozda je bolje reci mogla je da ima sve. Sigurnu distribuciju i plasman,mnogo bolju prodaju,dosta veci tiraz i sto je najvaznije ljude koji su bili spremni da iza svega dobro finansiski zalegnu na sopstveni rizik. Ispostavilo se da je Sfera usla u projekat prilicno kalkulantski i bez osecaja da ispostuje neciji trud i dobro volju.Nije Manhunter nista izgubio a ni Dubac osim mozda malo vremena i zivaca. Izgubili su citaoci i ljubitelji MV-a a ponajvise Sfera.Ona je izgubila sve.Ako i nastavi sa izdavanjem stripova nisam siguran da ce imati kapacitet da se izbori sa problemima sama.Uostalom to vise i nije moja stvar.
Eh da.... Ali šta ceš, takav je život... |
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 28/10/2008 : 21:35:37
|
Dubac i manhunter, kad vec imate infrastrukturu, objavite neshto drugo, ima tu josh netaknutih serijala. Samo transponujete napravljeni plan na drugog junaka, i gotovo. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 28/10/2008 : 21:37:08
|
quote: Originally posted by dubac
Drago mi je zbog tebe, ali i zbog stripa jer takav strip je zasluzio boljeg zidavaca. Uostalom, pricali smo vec i lepo sam ti rekao sta sam imao u vezi svega toga |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 28/10/2008 : 21:54:19
|
Dubac Menhanter, bilo ko
Jel ce Sfera pokusati i dalje da izdaje MV-a ili su definitivno odustalli. Znam da to trenutno nije vasa briga, ali cisto da znam sta dalje da radim kad je u pitanju MV |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 28/10/2008 : 22:34:43
|
Inace, da se razumemo, nismo dubac i ja odustali. Odustao je vlasnik Sfere, koji je odjednom dobio napad prohteva, koji nisu mogli biti ispunjeni. A i morao bi "da trci kod prevodioca, dva-tri puta u štampariju, da šalje stripove Bonelliju, da nosi stripove distributeru..." . Pošto neke nerazumne zahteve nisam mogao(HTEO) da ispunim, gospodin Vlasnik je rekao da odustaje od zajednicke saradnje. Za sva pitanja u vezi buducnosti MV, kontaktirajte Sferu, hvala. |
|
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 28/10/2008 : 23:22:05
|
koja buducnost MV? ironija je veca samim tim sto sam bio, posle slucaja sa brojem 3, ubedjen da su ljudi iz sfere neozbiljni...sada znam da je tako. muka mi je vise izdavaca koji stanu posle 2 broja jer su zamisljali izdavanje stripova otprilike kao mali Perica. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/10/2008 : 10:03:55
|
SRANJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ajde Slobo smiluj se i pocni da izdaješ MV, znamo da ti to možeš, samo ako hoceš Pozdrav Dejanu i Ivanu, i hvala vam na trudu, šteta što je vlasnik sfere ispao takav covek |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 29/10/2008 : 10:11:18
|
Pa sto V.C ne proba otkupiti prava na Magicnog od sfere?? |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 29/10/2008 : 10:15:22
|
@ manhunter
Ima li šanse da u buducnosti izdaješ neka druga izdanja (Julia?)? |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 29/10/2008 : 10:15:52
|
quote: Originally posted by masni
Pa sto V.C ne proba otkupiti prava na Magicnog od sfere??
Ja sam hteo da preuzmem prava, ali... |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 29/10/2008 : 10:18:47
|
quote: Originally posted by SejoSexon
@ manhunter
Ima li šanse da u buducnosti izdaješ neka druga izdanja (Julia?)?
Juliju ne. A videcemo za nesto drugo... |
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 29/10/2008 : 10:43:29
|
Radio sam neke financ.planove prije par mjeseci za izdavanje 5-6 serijala prema kojima sam bio spreman uloziti 200.000 vlastitih kuna u sljedece 3 godine (60k odmah + 140k u tom periodu), ali sam odustao. Zapravo odgodio. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 29/10/2008 : 10:58:34
|
quote: Originally posted by anto
SRANJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ajde Slobo smiluj se i pocni da izdaješ MV, znamo da ti to možeš, samo ako hoceš Pozdrav Dejanu i Ivanu, i hvala vam na trudu, šteta što je vlasnik sfere ispao takav covek
Ne moze jer nema prava iako bi to bilo sretno resenje.Da smo Dejan i ja imali prava sada bi se izdavao MV ali nemamo pa zavisi od Sfere.Mozda bi se Sloba dogovorio sa Sferom.Ja verujem da ce Sfera na kraju morati da nekome proda prava jer sama ovako nece moci. Zapravo u celoj ovoj situaciji smo se smilovali Dejan i ja jer smo ponudili Sferi kompletno finansiranje.Nije morala ni dinar da da pa ipak nije doslo do dogovora.Sta moze Sloba ili neko drugi da ponudi sto mi vec nismo. Moguce je da ce Sfera u jednom trenutku promeniti politiku ali to nece zavisiti od spoljasnjih faktora.
|
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 29/10/2008 : 15:11:36
|
NEKA NETKO OTKUPI PRAVA Od Sfere NA MAGICNOG VETRA. Ova sfera je skroz ne ozbiljna. Mogli su na talasu poplave stripova da nesto zarade , ovako nece nista. Sad za vas upucenije pitanje: da li su oni otkupili prava na vremenski period ili na brojeve? |
|
|
Topic |
|