Author |
Topic |
vlaki
New Member
218 Posts
Member since 24/10/2003 |
Posted - 27/11/2008 : 01:49:35
|
Šta bi ti se tek desilo da krenu sa Kapetanom Mikijem!
Ljubomorni?! Ne se sekirajte, ako rabotava trgne, ce se izdava i Kapetan Miki, pa ce možete da go citate... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/11/2008 : 02:03:05
|
Hvala Vlaki na svim opsirnim odgovorima. Malo smo ponovili makedonski i tek da znas, razumeli smo sve (bar ja jesam). Zato krecite sa tim Zagorom i saljite ovamo preko Slobe iz Darkwooda ili bilo koje striparnice, jedva cekamonove epizode.
P.S. Sajt ste bas mogli malo bolje da uradite sa vise detalja o samim izdanjima, naslovnim stranama i slicno. A treba da uradite i verziju na srpskom ili hrvatskom, videcete da ce ljudi odavde biti zainteresovani za vasa izdanja i ubedjen sam da, obzirom na velicinu trzista u Makedoniji, mozete znacajno da poboljsate prodaju plasiranjem dela izdanja i u ostalim republikama bivse Juge. |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 02:14:35
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Panon
Nemoj tako. Treba podupirat izdavanje stripova, ma gdje god i od kojeg broja se ono zbivalo.
ma šta cu podupirat ediciju koja pocinje od broja 500,i drugu koja pocinje od broja 85 koja je izašla 150 puta...pun mi je kufer tih reprinta i pocetaka od broja pitaj Boga kojeg...sad ce i bosanci pocet izdavat zagora,pa slovenci i eto ti kupusa...vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona...da se razumijemo,imam sva moguca izdanja zagora s prostora ex yu,ali,sve ima svoje granice...makedonci su poceli od prvog broja neke junake i zna se kako su završili,tako da ne vidim perspektivu u ovim izdanjima...možda se i varam,ali...
1. Ovie izdanija se nameneti pred se za prostorot na Republika Makedonija i za site zainteresirani strip ljubiteli koi ce sakaat da nabavat makedonski izdanija. Nikoj nikogo so sila ne go tera da kupuva po sto pati eden isti strip. Ova e rabota na izbor! 2. Sekoja država od EX YU ima pravo vo svoite granici da si izdava izdanija na majcin jazik, i da im obezbedi na site strip ljubiteli UŽITAK na svoj jazik - isto kako što vo Hrvatska i vie go imate toa pravo, da se cita na sopstven jazik, namesto na italijanski ili slicno... I Crna Gora, Slovenija, i Bosna i Hercegovina (koja za žal, zasega e izložena na vkrsten ogan i od Hrvatski izdanija i od Srpski, pa tamošnite citateli ne znaat koj kraj da go fatat), pa duri i edno Kosovo (priznaeno ili ne!), dokolku osetat deka vnatre vo nivnite državi ima potreba od posebni izdanija, imaat pravo da pobaraat licenca od SAF, kolku i da se lutat Srbite i Hrvatite! 3. vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona... Dali ova znaci deka Hrvatite bea prvi posle 1991 koi izlegoa so svoi izdanija, pa site drugi narodi od EX YU gi kopiraat?! Ova e pazarna ekonomija, mu e gajle na Sergio Bonelli koj bara licenca i od kade! Važno mu e da si inkasira što povece pari vo firmata! A ako mislite deka ste nešto podobri od drugite, tuka se lažete... 4. Prethodniot izdavac na makedonski jazik imaše skroz loša politika i plan, ne ponudi kvalitet pa zatoa i zamina vo istorijata. No postojat i drugi lude koi sakaat da dokažat deka od Makedonija možat da izlezat i pokvalitetni izdanija. Pocekajte, ce vidite...
Mojata devojka e Splicanka, poznavam mnogu lude od Hrvatska koi se dosta fini i kulturni, i koi imaat dobro mislenje za Makedonija i ludeto tamu, prijateli koi se sramat od takvi ultra HC fraeri kako tebe, što ne gledaat podaleku od Sisak i plukaat na sve što ne e IZVORNO HRVATSKO! Bi sakal samo da zaprašam: Do koga dragi moi ce odite so ovaa diskriminacija kon Makedoncite. Ostavete gi neka si živeat na mira, dosta e vece! Želim Vam sve najbolje, i znajte da Makedonci nisu nikada komentirali ovako o hrvatskim izdanjima, vec ih objerucke kupuju i poštuju, ostavljajuci svoj novac vašim izdavacima, kako bo oni mogli štampati još mnogo novih i lijepih strip izdanja i za vas, i za sve nas! Nama nije važno odakle je, bitno da je dobar strip, ali ne možemo suditi o razinu tolerancije drugih, samo znam da smo mi bili i ostajemo vrlo tolernatni ka svim ljudima i narodima, specijalno ka onim iz naše bivše države! |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 02:15:33
|
quote: Originally posted by King Warrior
dobra prilika za sve makedonce sto ne znaju dobro nas jezik da se napokon kako treba upoznaju sa Bonellijem
braco makedonci: Zagor nambr van,Dylan nambr van, Tex pfui-kaka
Ti blagodaram što razbiraš kako ni e!Golem pozdrav od Ohrid |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 02:21:19
|
quote: Originally posted by ---dp---
Hvala Vlaki na svim opsirnim odgovorima. Malo smo ponovili makedonski i tek da znas, razumeli smo sve (bar ja jesam). Zato krecite sa tim Zagorom i saljite ovamo preko Slobe iz Darkwooda ili bilo koje striparnice, jedva cekamonove epizode.
P.S. Sajt ste bas mogli malo bolje da uradite sa vise detalja o samim izdanjima, naslovnim stranama i slicno. A treba da uradite i verziju na srpskom ili hrvatskom, videcete da ce ljudi odavde biti zainteresovani za vasa izdanja i ubedjen sam da, obzirom na velicinu trzista u Makedoniji, mozete znacajno da poboljsate prodaju plasiranjem dela izdanja i u ostalim republikama bivse Juge.
Web stranicata ja praveše samiot izdavac, manufaktura, ce bide podobra, se nadevam! Ce ima na povece jazici, srpski i hrvatski se medu niv! Stripovite ce možat da se naracuvaat i preku pošta, ima na sajtot informacii i za toa... Dobri sme nie, mislime na site!!! Pozdrav od Ohrid! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 27/11/2008 : 02:22:47
|
quote: Originally posted by vlaki
Mojata devojka e Splicanka, poznavam mnogu lude od Hrvatska koi se dosta fini i kulturni, i koi imaat dobro mislenje za Makedonija i ludeto tamu, prijateli koi se sramat od takvi ultra HC fraeri kako tebe, što ne gledaat podaleku od Sisak i plukaat na sve što ne e IZVORNO HRVATSKO! Bi sakal samo da zaprašam: Do koga dragi moi ce odite so ovaa diskriminacija kon Makedoncite. Ostavete gi neka si živeat na mira, dosta e vece! Želim Vam sve najbolje, i znajte da Makedonci nisu nikada komentirali ovako o hrvatskim izdanjima, vec ih objerucke kupuju i poštuju, ostavljajuci svoj novac vašim izdavacima, kako bo oni mogli štampati još mnogo novih i lijepih strip izdanja i za vas, i za sve nas! Nama nije važno odakle je, bitno da je dobar strip, ali ne možemo suditi o razinu tolerancije drugih, samo znam da smo mi bili i ostajemo vrlo tolernatni ka svim ljudima i narodima, specijalno ka onim iz naše bivše države!
sinko moj,sorry,ne razumijem te baš,ne razmijem to što pišeš i kako razmišljaš...drugo,kakve veze ima šta je tebi djevojka splicanka,i kakve veze ima moje neslaganje šta objavljujete stripove sa diskriminacijom prema makedoncima i makedoniji...daj se uozbilji,i ne govori gluposti...cim je netko protiv necega,najlakše je okrenuti to ka nacionalnoj osnovi i mržnji,diskriminaciji...daj dodi sebi...nevjerovatno,kao papige...dakle,ja sam divljak i neodgojen za razliku od finih i kulturnih ljudi...pa spominješ hc frajere...ti nisi sav svoj... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 02:41:54
|
vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona...
A kako bi ti objasnio ovo svoje prethodno izlaganje o konjima i žabama?! Zar se to ne odnosi možda figurativno, da su Hrvati konj, a Makedonci žabe, stari moj... Ti možda fino oblikuješ svoje recenice, koristiš stilska sredstva kako bi sakrio pravu suštinu, ali ja tu prepoznajem nešto drugo... Evo, specijalno za tebe, odgovaram ti na tvome jeziku, kako bi razumjeo kako pišem i razmišljam. Ali sam vidjeo da si suštinu moje poruke razumio, koliko ti tvrdiš da ne razumiješ me baš... Ja jesam priseban, samo odgovaram onome cemu sam prozvan, indirektno... A sa svim poštovanjem ka web strani stripovi.com, koju cjenim izuzetno, zašto do sad niste objavili ijednu naslovnicu makedonskog izdanja Alana Forda, zar to nije jedna vrsta diskriminacije?! Objavljuju se naslovnice izdanja iz svih EX YU republika, sem ovih Varm Komiksa. Zar toliko ne zaslužujemo?! Lijepi pozdravi iz Ohrida |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 27/11/2008 : 02:48:49
|
vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona...
A kako bi ti objasnio ovo svoje prethodno izlaganje o konjima i žabama?! Zar se to ne odnosi možda figurativno, da su Hrvati konj, a Makedonci žabe, stari moj... Ti možda fino oblikuješ svoje recenice, koristiš stilska sredstva kako bi sakrio pravu suštinu, ali ja tu prepoznajem nešto drugo... Evo, specijalno za tebe, odgovaram ti na tvome jeziku, kako bi razumjeo kako pišem i razmišljam. Ali sam vidjeo da si suštinu moje poruke razumio, koliko ti tvrdiš da ne razumiješ me baš... Ja jesam priseban, samo odgovaram onome cemu sam prozvan, indirektno... A sa svim poštovanjem ka web strani stripovi.com, koju cjenim izuzetno, zašto do sad niste objavili ijednu naslovnicu makedonskog izdanja Alana Forda, zar to nije jedna vrsta diskriminacije?! Objavljuju se naslovnice izdanja iz svih EX YU republika, sem ovih Varm Komiksa. Zar toliko ne zaslužujemo?! Lijepi pozdravi iz Ohrida
sinko moj,samo mi odgovori,koliko imaš godina...23?ne vjerujem,pišeš na razini djeteta...nauci malo stare narodne poslovice pa se javi...kad pošalješ naslovnice makedonskog af,markos ce ih staviti,ne ocekuješ valjda da skoknemo do vas,da ih kupim,skeniram,stavim na forum....žabe i konja...evo,crtam ti:vidio van kmiks da ide dobro vc pa krenuli i oni objavljivati stripove...ja sam popizdio šta zagor ne ide od prvog broja,a tek sam sad skužio da ide na makedonskom jeziku...šta se mene tice,može netko objaviti zagora na latinskom,samo da je od pocetka...šta si ti prepoznao o žabi i konju,daj me prosvijetli... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/11/2008 : 03:34:52
|
quote: Originally posted by globinjo
Nemoj tako. Treba podupirat izdavanje stripova, ma gdje god i od kojeg broja se ono zbivalo.
ma šta cu podupirat ediciju koja pocinje od broja 500,i drugu koja pocinje od broja 85 koja je izašla 150 puta...pun mi je kufer tih reprinta i pocetaka od broja pitaj Boga kojeg...sad ce i bosanci pocet izdavat zagora,pa slovenci i eto ti kupusa...vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona...da se razumijemo,imam sva moguca izdanja zagora s prostora ex yu,ali,sve ima svoje granice...makedonci su poceli od prvog broja neke junake i zna se kako su završili,tako da ne vidim perspektivu u ovim izdanjima...možda se i varam,ali...
1. Ovie izdanija se nameneti pred se za prostorot na Republika Makedonija i za site zainteresirani strip ljubiteli koi ce sakaat da nabavat makedonski izdanija. Nikoj nikogo so sila ne go tera da kupuva po sto pati eden isti strip. Ova e rabota na izbor! 2. Sekoja država od EX YU ima pravo vo svoite granici da si izdava izdanija na majcin jazik, i da im obezbedi na site strip ljubiteli UŽITAK na svoj jazik - isto kako što vo Hrvatska i vie go imate toa pravo, da se cita na sopstven jazik, namesto na italijanski ili slicno... I Crna Gora, Slovenija, i Bosna i Hercegovina (koja za žal, zasega e izložena na vkrsten ogan i od Hrvatski izdanija i od Srpski, pa tamošnite citateli ne znaat koj kraj da go fatat), pa duri i edno Kosovo (priznaeno ili ne!), dokolku osetat deka vnatre vo nivnite državi ima potreba od posebni izdanija, imaat pravo da pobaraat licenca od SAF, kolku i da se lutat Srbite i Hrvatite! 3. vidila žaba konja da se potkiva,pa htjela i ona... Dali ova znaci deka Hrvatite bea prvi posle 1991 koi izlegoa so svoi izdanija, pa site drugi narodi od EX YU gi kopiraat?! Ova e pazarna ekonomija, mu e gajle na Sergio Bonelli koj bara licenca i od kade! Važno mu e da si inkasira što povece pari vo firmata! A ako mislite deka ste nešto podobri od drugite, tuka se lažete... 4. Prethodniot izdavac na makedonski jazik imaše skroz loša politika i plan, ne ponudi kvalitet pa zatoa i zamina vo istorijata. No postojat i drugi lude koi sakaat da dokažat deka od Makedonija možat da izlezat i pokvalitetni izdanija. Pocekajte, ce vidite...
Mojata devojka e Splicanka, poznavam mnogu lude od Hrvatska koi se dosta fini i kulturni, i koi imaat dobro mislenje za Makedonija i ludeto tamu, prijateli koi se sramat od takvi ultra HC fraeri kako tebe, što ne gledaat podaleku od Sisak i plukaat na sve što ne e IZVORNO HRVATSKO! Bi sakal samo da zaprašam: Do koga dragi moi ce odite so ovaa diskriminacija kon Makedoncite. Ostavete gi neka si živeat na mira, dosta e vece! Želim Vam sve najbolje, i znajte da Makedonci nisu nikada komentirali ovako o hrvatskim izdanjima, vec ih objerucke kupuju i poštuju, ostavljajuci svoj novac vašim izdavacima, kako bo oni mogli štampati još mnogo novih i lijepih strip izdanja i za vas, i za sve nas! Nama nije važno odakle je, bitno da je dobar strip, ali ne možemo suditi o razinu tolerancije drugih, samo znam da smo mi bili i ostajemo vrlo tolernatni ka svim ljudima i narodima, specijalno ka onim iz naše bivše države!
Stari izdavac jeste mozda imao slabiji kvalitet, ali je imao i popularnu cenu sto je jako vazno za dobru prodaju. Ako racunate na nove klince, ne znam kako mislite njih da privucete, ako nije uspeo Mstari izdavac onako niskom i popularnom cenom, ne znam kako cete vi. Nije to bas tako prosto kako se cini. A sto se tice uspeha VC, treba znati da je pre tog na ovako velikom trzisti u Srbiji vec bilo dva neuspesna pokusaja tokom prethodnih godina. Makedonsko trziste je visestruko manje od srpskog i, sto je najgore za prodaju, kupovna moc prosecnog konzumenta u Makedoniji je jos losija nego u Srbiji. Ja bih zaista voleo da izadje sto vise stripova jer sam i sam zainteresovan za Zagora, ali videcemo kako ce to ici. Inace, nece vam niko to odavde naruciti postom, to se ne radi tako vec se napravi dogovor sa najpoznatijim striparnicama ovde od kojih su ljubitelji stripa ovde navikli da nabavljaju stripove.
P.S. Jebi ga, ti znas srpski bolje nego ja makedonski, da ne govorim o ostalima ovde na forumu, bilo bi ok da si onda sve ovo pisao na srpskom ili hrvatskom |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17021 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 27/11/2008 : 09:43:15
|
Bosna i Hercegovina (koja za žal, zasega e izložena na vkrsten ogan i od Hrvatski izdanija i od Srpski, pa tamošnite citateli ne znaat koj kraj da go fatat)
Ne znam šta si ovim htio da kažeš, pa ko kupuje stripove kupuje ono što ga zanima. Meni više odgovara da citam na srpskom jer govorim srpski, nekom više odgovara da cita na hrvatskom. Ali sasvim je svejedno, ja kad citam Ludensova izdanja zaista ne obracam pažnju na jezik. Problem je što je ovdje prodaja mala, pa bi svaki pokušaj izdavaštva propao. Teško da je i u Makedoniji bolje stanje. Prvo, ima manje stanovnika, a drugo neki clanovi foruma iz Makedonije su sami pominjali da su navikli na stripove na srpskom i da im je jako neobicno citati na makedonskom, kad npr. Zagor kaže Tisucu mu tapani ili tako nešto.
Sve ostalo što si napisao je manje-više u redu osim da mlade generacije u Makedoniji ne razumiju srpski, posbeno ne za citanje stripova. Pa evo bar ovo što si ti napisao na makedonskom valjda svak može da razumije, ni sa stripovima nije mnogo drugacije. Gledao sam neke prevode skeniranih stripova na makedonski i veci dio bih znao bez problema i da prevedem, a što se tice razumijevanja tu nema problema.
Dobro je da izlazi što više stripova ali treba biti realan. Pohvala za izdavaca što je ovako iscrpno odgavarao na pitanja. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 27/11/2008 : 12:06:42
|
Shto ste ljudi tako negativni? Nek vam je sa srecom, Makedonijo, iskreno bih voleo da vam zazhive stripovi. Ja makedonski natucam, ali ne dovoljno da me ne 'vadi' iz dozhivljaja chitanja stripa, te cu se zadrzhati na srpskim i hrvatskim izdanjima, ali pozdravljam shto se trudite da omogucite svojim chitaocima izdanje na maternjem jeziku. Pa ne zna bash ni svako u Makedoniji srpski.
Makedonci svih ovih godina, otkad mi svi znamo za sebe, chita stripove na jeziku koji nije njihov, i velika bi stvar bila kada bi uspeli da takvo izdanje dobiju. A da je malo trzhishte, jeste, ali siguran sam da nije neodrzhivo. Nije ni Slovenija Bogzna koliko velika, pa ima svakakvih stripova. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 27/11/2008 : 12:08:30
|
Nabavio ova dva prva Alan Forda na makedonskom, kvalitetno je uradeno! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 15:21:23
|
Stari izdavac jeste mozda imao slabiji kvalitet, ali je imao i popularnu cenu sto je jako vazno za dobru prodaju. Ako racunate na nove klince, ne znam kako mislite njih da privucete, ako nije uspeo Mstari izdavac onako niskom i popularnom cenom, ne znam kako cete vi. Nije to bas tako prosto kako se cini. A sto se tice uspeha VC, treba znati da je pre tog na ovako velikom trzisti u Srbiji vec bilo dva neuspesna pokusaja tokom prethodnih godina. Makedonsko trziste je visestruko manje od srpskog i, sto je najgore za prodaju, kupovna moc prosecnog konzumenta u Makedoniji je jos losija nego u Srbiji. Ja bih zaista voleo da izadje sto vise stripova jer sam i sam zainteresovan za Zagora, ali videcemo kako ce to ici. Inace, nece vam niko to odavde naruciti postom, to se ne radi tako vec se napravi dogovor sa najpoznatijim striparnicama ovde od kojih su ljubitelji stripa ovde navikli da nabavljaju stripove.
P.S. Jebi ga, ti znas srpski bolje nego ja makedonski, da ne govorim o ostalima ovde na forumu, bilo bi ok da si onda sve ovo pisao na srpskom ili hrvatskom [/quote]
Prednosta na Makedoncite e što tie razbiraat srpski/hrvatski, a prednosta na site izdavaci od Srbija i Hrvatska e toa što možat da prodavaat na ova podnebje, zošto znaat deka ce se cita. Ako ne ste zaboravile, makedonskiot jazik beše eden od oficijalnite jazici vo SFRJ, go imaše i na banknotite. Krivica je naših djedova/dedova/dedova šta nisu ucinili više za afirmaciju makedonskog jezika u okviru bivše federacije. Ja znam govoriti/pisati/citati/ i razumem/razumjem sve današnje oficijalne jezike (srpski, hrvatski, bošnjacki, crnogorski), sva narecja, dijalekte, štokavski, jekavski, ekavski, kajkavski... Nije meni nikad bio problem citati knjige, stripove ili bilo šta na ovim jezicima!Znam da se na forumu okupljuju ljudi koji 99% govore srpski/hrvatski. Sakav samo da go iskoristam svoeto pravo da govoram na makedonski, no ako e toa problem, ce se trudam ete barem da postiram paralelno i na makedonski i na srpski/hrvatski. Za kaj pa ne!Edinstveno sloveneckiot mi e tabu tema... 10 sam godina svog života proveo u SFRJ, a ovie ostanatite 18 vo Makedonija kako nezavisna država... |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 15:23:42
|
quote: Originally posted by srdjandj
Nabavio ova dva prva Alan Forda na makedonskom, kvalitetno je uradeno!
Tvrd ili mek povez?! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/11/2008 : 15:44:25
|
Ovo nece izac na dobro-predvidam nekih 6 brojeva Zagora i par AF onda mrak. Svi bi da sliciju Bernardu, a neznaju da covjek radi od jutra do veceri. Zagor mora govorit srbohrvatski ili hrvatskosrbski, ostalo ne vredi. Zagor na makedonskom? gori bi bio samo na slovenskom(moj jezik, da se razume).Uozbiljite se, neki istina ne znaju kamo bacit novce.Postoji Caritas, Crveni krst/križ i slicno... Pametnije bi bilo...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/11/2008 : 15:45:00
|
Jel ce se ovi tvrdoukoriceni stripovi prodavat na kioscima ili negdje u Skoplju ili Ohridu ima kakva striparnica (ili ce je imati?) u kojoj ce se posebno prodavati?
Da, site izdanija na Varm Komiks ce se prodavaat na kiosci, osobeno ce gi ima vo Skopje i Ohrid. Site zaostanati broevi ce možat da se naracaat direktno od izdavacot Varm Komiks. Podetalni informacii imate na web stranicata www.varmcomics.com Ima ideja za otvaranje specijalna strip knižarnica vo Skopje, kade ce se prodavaat domašni i stranski izdanija.
Sajt izgleda jednako kao i prva dva alan forda - diletantski. Inace, JFTR, Varm Komiks naslovnice se NECE stavljati na s.com sajt, zato što je urednik Varm Komiksa Acika, koji je izbacen s Foruma i koji je napisao toliko laži na moj racun da bi objavljivanje naslovnica njegovih izdanja bilo kao da pljujem sam sebi u lice. |
Trouble will find me |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/11/2008 : 15:49:16
|
quote: Originally posted by vlaki A sa svim poštovanjem ka web strani stripovi.com, koju cjenim izuzetno, zašto do sad niste objavili ijednu naslovnicu makedonskog izdanja Alana Forda, zar to nije jedna vrsta diskriminacije?! Objavljuju se naslovnice izdanja iz svih EX YU republika, sem ovih Varm Komiksa. Zar toliko ne zaslužujemo?! Lijepi pozdravi iz Ohrida
Majstore, umjesto da se tu buniš, što ne pošalješ naslovnice da ih objavimo na sajtu? Naslovnice sajtu šalju ljudi koji citaju i kupuju te stripove, pa ih se i objavljuje. Ako se nešto ne pošalje, ne može se niti objaviti. Ne cita i kupuje gazda sajta sve što se izdaje diljem cijele bivše Juge... Možeš ih postati na ovom topicu u dobroj rezoluciji pa ce se staviti. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 15:57:43
|
Rado bi gi postavil, samo prethodniot komentar na Markos vec kaža sve... Ne veruvam deka tvojot zbor e posilen od onoj na Webmasterot! Ne bi sakal samo licnite nesoglasuvanja izmedu Acika i Markos da se precka za nešto što nema vrska so toa, ipak stanuva zbor za strip izdanija... |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 16:25:58
|
quote: Originally posted by Markos
Jel ce se ovi tvrdoukoriceni stripovi prodavat na kioscima ili negdje u Skoplju ili Ohridu ima kakva striparnica (ili ce je imati?) u kojoj ce se posebno prodavati?
Da, site izdanija na Varm Komiks ce se prodavaat na kiosci, osobeno ce gi ima vo Skopje i Ohrid. Site zaostanati broevi ce možat da se naracaat direktno od izdavacot Varm Komiks. Podetalni informacii imate na web stranicata www.varmcomics.com Ima ideja za otvaranje specijalna strip knižarnica vo Skopje, kade ce se prodavaat domašni i stranski izdanija.
Sajt izgleda jednako kao i prva dva alan forda - diletantski. Inace, JFTR, Varm Komiks naslovnice se NECE stavljati na s.com sajt, zato što je urednik Varm Komiksa Acika, koji je izbacen s Foruma i koji je napisao toliko laži na moj racun da bi objavljivanje naslovnica njegovih izdanja bilo kao da pljujem sam sebi u lice.
Poštovani Markose,
Evo, tebi, kao Webmasteru ovog sajta sam napravio iznimku, odgovorit cu ti na hrvatskom. Sa svim poštovanjem, ali mislim da si malo prestrog oko neobjavljivanja makedonskih AF izdanja na pocetnu stranicu stripovi.com-a Ne znam i ne interesira me vaša personalna nesuglašenja s Acikom (ko je u isto vreme i urednik Varm Komiksa). Ja sam sve komentare napisao kako bih obranio makedonska strip izdanja, koja, eto slucajom, izdaje ovdje na Forumu nepoželjna osoba. Ja ne bih da uzimam bilo koju stranu, vec mi je stalo do domaceg izdavaštva. Zar nije moguce, da u interes makedonskih posetilaca ovog sajta i Foruma, napravite jedan iskorak i objavite naslovnice?! Da malo sklonite sa strane te nesuglasice... Mi se ovdje svakako ne možemo mjeriti sa cijelom strip industrijom u Hrvatskoj, sa izdanjima poput onih Libellus-ovih primjerice, ali želimo da korak po korak izgradimo jednu stabilnu strip djelatnost. Srecom, na ovom forumu ima dosta podrške za nova makedonska izdanja, ali, svakako i kritika i jakog pesimizma (ne znam samo cime prouzrokovanog!). Žao mi je što misliš da su prvi brojevi te web sajt Varm Komiksa diletantizam... Još više bih žalio ako tvoja odluka oko neobjavljivanja naslovnica bude konacna, pošto bi se time izgubio objektivizam u smislu objavljivanja svih naslovnica svih strip izdanja, bez iznimke... Želim da Forum bude mjesto okupljanja i razmjena ideja, a ne ring na kojem bismo iskazali najeksplicitnije rijeci, stoga se trudim da svi postovi budu korektni i u razmjerima dozvoljenog. Makedonska Strip Izdanja, koliko to ovdje neko ne želio ili bio protiv, vec izlaze na kioske, a od iduce ce godine biti proširena i Bonelli junacima... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/11/2008 : 16:46:04
|
Ja nemam apsolutno nista protiv makednonske strip scene niti protiv makedonskih strip izdanja, dapace. Ali, ne mogu prijeci preko nekih stvari, koliko god te lazi bile smijesne i glupe, one govore o osobi koja ih je izmislila, a ja s takvim osobama ne zelim imati posla. Ali ok, za opce dobro, spreman sam prijeci preko toga ukoliko se Acika javno isprica i nedvosmisleno kaže da su sve one laži koje je napisao na moj racun njegove izmišljotine. To je najbolje što mogu ponuditi. Ukoliko se ne isprica, Forum ti je i dalje na raspolaganju, ali na sluzbeni dio sajta naslovnice nece biti postavljene.
Sto se tice diletantizma - vidio sam prva dva AF i jako su loše odstampani. Izgledaju kao da su fotopirani a ne odstampani. Stranice su blijede, uvez dosta los, pogotovo "tvrdi". Sajt je ocajan, za današnje standarde. Užasni java appleti koji ruše browser, nekonzistentnost dizajna kroz tih 3-4 stranice koje postoje, loše obradene slike, nikakav dizajn, loš font bez slova s kvacicama... Ako želite da vas se shvaca ozbiljno, onda se uozbiljite i napravite to kako treba. |
Trouble will find me |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 17:14:34
|
quote: Originally posted by teller
Ovo nece izac na dobro-predvidam nekih 6 brojeva Zagora i par AF onda mrak. Svi bi da sliciju Bernardu, a neznaju da covjek radi od jutra do veceri. Zagor mora govorit srbohrvatski ili hrvatskosrbski, ostalo ne vredi. Zagor na makedonskom? gori bi bio samo na slovenskom(moj jezik, da se razume).Uozbiljite se, neki istina ne znaju kamo bacit novce.Postoji Caritas, Crveni krst/križ i slicno... Pametnije bi bilo...
Moj dragi slovenski prijatelj, ce meniš, da Zagor mora govoriti le v hrvaškem ali srbski, da je žalostno, res! Mogoce zato, ker smo vsi navikli citati ga v teh jezikih, saj v casu naše bivše države. Ampak rekel teh pesimisticnih napovedi o naših izdanjah, govori veliko o tebi in tvoje cloveške strane. Da, bo bolj pametno, da bi dali denar na Karitas ali Rdecega križa, vendar bi skrbel zate, da se zacelijo, ker imaš resnih zdravstvenih problemov. Jaz, nasprotno, napovedujejo, da bo izišli 24 z dne stripi Zagora, samo v prvem letu, kot tudi Alan Ford. I ni vedel, da so bili Slovenci taki, mislil sem da so kul in zmerni in prakticni ljudi. |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 27/11/2008 : 17:23:58
|
quote: Originally posted by srdjandj
Nabavio ova dva prva Alan Forda na makedonskom, kvalitetno je uradeno!
Tvrd ili mek povez?!
Meki povez. Donese mi Boce i ostavi kod Slobe u Darkvudu, kasnije ode moj sin koji studira u Beogradu i plati i uzme strip. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Posted - 27/11/2008 : 17:26:13
|
quote: Originally posted by Markos
Ja nemam apsolutno nista protiv makednonske strip scene niti protiv makedonskih strip izdanja, dapace. Ali, ne mogu prijeci preko nekih stvari, koliko god te lazi bile smijesne i glupe, one govore o osobi koja ih je izmislila, a ja s takvim osobama ne zelim imati posla. Ali ok, za opce dobro, spreman sam prijeci preko toga ukoliko se Acika javno isprica i nedvosmisleno kaže da su sve one laži koje je napisao na moj racun njegove izmišljotine. To je najbolje što mogu ponuditi. Ukoliko se ne isprica, Forum ti je i dalje na raspolaganju, ali na sluzbeni dio sajta naslovnice nece biti postavljene.
Sto se tice diletantizma - vidio sam prva dva AF i jako su loše odstampani. Izgledaju kao da su fotopirani a ne odstampani. Stranice su blijede, uvez dosta los, pogotovo "tvrdi". Sajt je ocajan, za današnje standarde. Užasni java appleti koji ruše browser, nekonzistentnost dizajna kroz tih 3-4 stranice koje postoje, loše obradene slike, nikakav dizajn, loš font bez slova s kvacicama... Ako želite da vas se shvaca ozbiljno, onda se uozbiljite i napravite to kako treba.
Vo red, toa e tvoe pravo. Jas ne možam da govoram vo ime na Acika, ili da ponudam nešto vo negovo ime. Ti i toj najdobro si znaete što bilo i kako. Što se odnesuva na samite izdanija na Alan Ford, jas nema da komentiram, buduci da se tie tehnicki raboti na pecatnicata što gi spomnuvaš ti, jas možam da kažam deka obrabotkata e sosema solidna, na nivo. Okolu web dizajnot, ne sum ekspert, se nadevam deka naskoro ce se podobri izgledot kako i kvalitetot, iako informaciono e sosema vo red... |
|
|
Topic |
|
|
|