Author |
Topic |
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 21/11/2008 : 12:21:09
|
Dylan Dog EXTRA br.57 na svim kioscima od jutros! U najavi za dva mjeseca KAMENI SAT.
Na trecoj unutarnjoj naslovnica famoznog Almanaha br.4 sa prepravljenim brojem IV (umjesto III tj. IIII), kakvog nema u prodaji.
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 21/11/2008 : 17:33:42
|
quote: Originally posted by kico
Vidiš da mogu dva Dylana mjesecno.
tako i treba, reda mora biti! Stoga ce iduci mjesec izici redovni SAFARA i svi brojevi za ovu godinu su na okupu!
inace, ne svida mi se ovaj ulet Xabarasa i podsjecanja na Morganu...malo zbrkano... |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 10:04:49
|
Epizoda koja, meni licno, ulazi u top 20 svih Dilana. U detinjstvu jedna od najdrazih. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 15:17:12
|
I meni ovo ostalo u vrlo prijatnom secanju. Mada, to je bio period kada su vec krenuli stripovi na kashichicu, pa sam mozhda bio utoliko srecniji shto je uopshte izashao... |
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/11/2008 : 13:44:27
|
ako je tko ovdje debelo podbacio, to je sclavi. mrski dvojac pak rastura crtežom!! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 24/11/2008 : 09:33:00
|
quote: Originally posted by Curunir
ako je tko ovdje debelo podbacio, to je sclavi. mrski dvojac pak rastura crtežom!!
OMILJENI dvojac rastura crtežom. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 24/11/2008 : 09:37:27
|
quote: Originally posted by Lucy Liu
Jeeeeeeej,super epizoda!Evo,baš sam sad napravio svoju recenziju!
Odnosno komentar na recenziju... A ti si muško? Znaci, opet jedna mala manje na forumu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 24/11/2008 : 09:44:29
|
Nisam je kupio nanovo (no hocu), no nije me se narocito dojmila evolucija price o Zoni sumraka. Ili mi možda ne idu egotripovi... M&g jednostavno neprobavljivi. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 24/11/2008 : 15:12:27
|
quote: Originally posted by DeeCay
Nisam je kupio nanovo (no hocu), no nije me se narocito dojmila evolucija price o Zoni sumraka. Ili mi možda ne idu egotripovi... M&g jednostavno neprobavljivi.
sam strip je zbilja zbrlj. ali poglej malo bolje M&G ovdje. nisu svoji koliko su dobri! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 24/11/2008 : 15:13:44
|
quote: Originally posted by morrison
quote: Originally posted by Curunir
ako je tko ovdje debelo podbacio, to je sclavi. mrski dvojac pak rastura crtežom!!
OMILJENI dvojac rastura crtežom.
meni jesu, valjda nostalgija zbog kita tellera. vecini su mrski. no ovdje bas odudaraju od sebe, pa mislim da bi se moglo mnogima dopasti. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 25/11/2008 : 08:34:53
|
To se zove hommage :-) Nego, zaista su lijepo ovo nacrtali. A što se price tice, mislim da tu nema puno Sclavijevog planiranja i nekakvog masterplana u stvaranju DD svemira, vec mi se epizoda cini kao dadaisticka onanisticka autopsija umiruce sage ... uh, što pseudointelektualiziram danas ... |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 25/11/2008 : 17:46:47
|
Odlicna prica. Istina da je dosta zbunjujuca na prvo citanje ali... nakon što sam odspavao sat vremena posložile su mi se neke stvari u glavi:
SPOILER!!!!!!
Ovo je Sclavijeva generalna proba za Pricu o Dyalnu Dogu!!! No krenimo ispocetka. Sclavi/Hicks vracaju dylana u Inverary da bi se dogodilo, kako sam Dylan kaže, : "... nešto užasno i divno istodobno...", odnosno da bi Dylan umro. Inverary , gradic u kojem je vrijeme stalo cini se ipak doživljava promijene, i to one konacne. No dolaskom Dylana pojavljuje se vir/ crna rupa/ portal ( oko kojeg je zapravo i sve pocelo) i prebacuje Dylana, Opal i cijeli grad u , Sclaviju tako dragu, drugu dimenziju. Tu Dylan umire, ili je možda vec mrtav? Mesmeriziran da, ali pitanje je kada? Da li se to desilo tek sada ili vec i prošli put? Zašto generalna proba za 100-ti broj? Pa zato jer Sclavi/Hicks kreiraju tu drugu dimenziju baš po mjeri Dylana i tu osim što je umro imamo sve elemente price o Dylanu Dogu: imamo Morganu, njegovu najvecu ljubav, imamo završenu galiju i imamo i konacni obracun Dylan sa Xabarasom ( to se doduše dogada u nekoj trecoj dimenziji ali...)i imamo prolaz medu dimenzijama koji je , zanimljivo, uvijek povezan sa galijom!!. No na kraju Dylan ipak ne ostaje u Inveraryju. Zašto? Zašto se ne pomiri sam sa sobom kako u prici o Dylanu Dogu? Kome se to vraca, Grouchu?? Na kraju nam Sclavi/Hicks objašnjavaju svrhu ove epizode : " ... povukao sam vas u zonu zato što je ovdje sve moguce ... pa i izaci.", "... da vas nisam mesmerizirao zauvijek biste ostali u nekoj vrsti limba... izgubljeni u beskrajnom vremenu i prostoru, u stvarnium snovima i zamišljenoj stvarnosti..." Ova epizoda Scalviju treba predstavljat izlaz, backdoor u slucaju da netko nekad ide petljat u njegov lik. To je radio tada, to je radio i poslije kao npr u epizodama Projekt ili Lift za pakao di ga ne ubija ali želi uništiti ono što su drugi napravili od NJEGOVOG lika.
Evo toliko, ako sam pogrješio neka mi se Bog, materija i cijeli forum smiluje -... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
zveky
New Member
109 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 25/11/2008 : 18:10:33
|
Po meni nepotreban nastavak. Nisam se odusevio ni 1996-te, kad sam ga prvi put procitao, a ni narednih par puta nakon toga. Drago mi je da se svidja mladjoj generaciji pa cu pokusati jos jednom :). |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 25/11/2008 : 18:14:18
|
Uh.... tek sada sam procitao recenziju u shvatio koliko sam površno uhvatio bit. ali i dalje mi je zanimljiv motiv letece galije kao i na naslovnici lifta za pakao... M&G iznenadujuce dobri. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 25/11/2008 : 22:26:57
|
quote: Originally posted by kiky
It's fabulous!
Autor:kiky 19.1.2004 20:28:09 Ocjena: (5,4,7,7) 55% Edit recension Delete recension
Ma što god mi mislili o ovoj epizodi, možemo ju interpretirati na gomilu nacina, ali ja cu je komentirati na onaj nacin kako je to napravio i Dylan u ovoj epizodi nakon što mu je Hicks ispripovjedao izmišljeni nastavak o gosp. Valdemaru: "Gomila budalaština!"
Lepo sto si promenio misljenje! |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 25/11/2008 : 23:56:09
|
quote: Originally posted by Deers
Odlicna prica. Istina da je dosta zbunjujuca na prvo citanje ali... nakon što sam odspavao sat vremena posložile su mi se neke stvari u glavi:
SPOILER!!!!!!
Ovo je Sclavijeva generalna proba za Pricu o Dyalnu Dogu!!! No krenimo ispocetka. Sclavi/Hicks vracaju dylana u Inverary da bi se dogodilo, kako sam Dylan kaže, : "... nešto užasno i divno istodobno...", odnosno da bi Dylan umro. Inverary , gradic u kojem je vrijeme stalo cini se ipak doživljava promijene, i to one konacne. No dolaskom Dylana pojavljuje se vir/ crna rupa/ portal ( oko kojeg je zapravo i sve pocelo) i prebacuje Dylana, Opal i cijeli grad u , Sclaviju tako dragu, drugu dimenziju. Tu Dylan umire, ili je možda vec mrtav? Mesmeriziran da, ali pitanje je kada? Da li se to desilo tek sada ili vec i prošli put? Zašto generalna proba za 100-ti broj? Pa zato jer Sclavi/Hicks kreiraju tu drugu dimenziju baš po mjeri Dylana i tu osim što je umro imamo sve elemente price o Dylanu Dogu: imamo Morganu, njegovu najvecu ljubav, imamo završenu galiju i imamo i konacni obracun Dylan sa Xabarasom ( to se doduše dogada u nekoj trecoj dimenziji ali...)i imamo prolaz medu dimenzijama koji je , zanimljivo, uvijek povezan sa galijom!!. No na kraju Dylan ipak ne ostaje u Inveraryju. Zašto? Zašto se ne pomiri sam sa sobom kako u prici o Dylanu Dogu? Kome se to vraca, Grouchu?? Na kraju nam Sclavi/Hicks objašnjavaju svrhu ove epizode : " ... povukao sam vas u zonu zato što je ovdje sve moguce ... pa i izaci.", "... da vas nisam mesmerizirao zauvijek biste ostali u nekoj vrsti limba... izgubljeni u beskrajnom vremenu i prostoru, u stvarnium snovima i zamišljenoj stvarnosti..." Ova epizoda Scalviju treba predstavljat izlaz, backdoor u slucaju da netko nekad ide petljat u njegov lik. To je radio tada, to je radio i poslije kao npr u epizodama Projekt ili Lift za pakao di ga ne ubija ali želi uništiti ono što su drugi napravili od NJEGOVOG lika.
Evo toliko, ako sam pogrješio neka mi se Bog, materija i cijeli forum smiluje -...
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member
420 Posts
Member since 11/10/2005 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 26/11/2008 : 08:35:23
|
quote: Originally posted by kitaric
It's fabulous!
Autor:kiky 19.1.2004 20:28:09 Ocjena: (5,4,7,7) 55% Edit recension Delete recension
Ma što god mi mislili o ovoj epizodi, možemo ju interpretirati na gomilu nacina, ali ja cu je komentirati na onaj nacin kako je to napravio i Dylan u ovoj epizodi nakon što mu je Hicks ispripovjedao izmišljeni nastavak o gosp. Valdemaru: "Gomila budalaština!"
Lepo sto si promenio misljenje!
Davno sam ja promijenio mišljenje! Hmm... netko ovdje sustavno dokumentira moje "grijehe" prošlosti (i sadašnjosti), samo da bi mi ih periodicno nabacio na nos. A, tako mi i treba...
Anyway... blah!
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/11/2008 : 10:29:57
|
[quote]Originally posted by kitaric Autor:kiky 19.1.2004 20:28:09 Ocjena: (5,4,7,7) 55% Edit recension Delete recension Ma što god mi mislili o ovoj epizodi, možemo ju interpretirati na gomilu nacina, ali ja cu je komentirati na onaj nacin kako je to napravio i Dylan u ovoj epizodi nakon što mu je Hicks ispripovjedao izmišljeni nastavak o gosp. Valdemaru: "Gomila budalaština!"
Lepo sto si promenio misljenje!
Kiky, jesu te uhvatili... Samo me interesira kako je uspio dobiti tvoj stari komentar... |
|
|
Topic |
|