forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Ludens 154: Stupica i otrov
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 21:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Stupica mi je smetala i na Alan Fordu, možda je u duhu hr.jezika ali nije
na jeziku kojeg govore Hrvati, bar ti koje poznajem.A da nije u stripovskom jeziku
to se valjda cuje.Zamke, zasede,klopke-sve se cešce cuje od stupice-cija god bila
meni grozna rec-beseda.Ali neka-stripove citaju horde mladih(hhhaaaaaa-dobar vic),
pa treba da je u duhu knjižneg jezika.Ko jebe matore stripaše iz 8o-tih.

ti si zbilja posve nepismena osoba koja bi se trebala kloniti svake jezicne rasprave. pogledaj svoje postove. strasno.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29379 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/11/2008 : 21:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Pa Slovenac je, zaboga.

Trouble will find me
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 25/11/2008 : 21:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
dajte pustite covjeka na miru...sram vas bilo...šta je slijedece nakon nepismen i slovenac!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 25/11/2008 : 21:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Niko ga ne dira, ali ne može me ubediti da li je pravilnije stupica, zamka ili klopka, meni je svejedno i ne može me ubediti da bi lepše zvucalo Zamka za grupu TNT, nego Stupica za grupu TNT ili kao što neko rece za onog Zagora iz ZS - Gvozdena stupica, bolje nego Gvozdena klopka ili Gvozdena zamka....eto o tome se samo diskutovalo.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/11/2008 : 22:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

na jeziku kojeg govore Hrvati, bar ti koje poznajem.A da nije u stripovskom jeziku
to se valjda cuje.Zamke, zasede,klopke-sve se cešce cuje od stupice-cija god bila
meni grozna rec-beseda.Ali neka-stripove citaju horde mladih(hhhaaaaaa-dobar vic),

ti si zbilja posve nepismena osoba koja bi se trebala kloniti svake jezicne rasprave. pogledaj svoje postove. strasno.

Curunire, Curunire, crni Curunire....
Posle tacke ide veliko slovo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/11/2008 : 22:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by zkne

Lov na Richtera traje manje: prvo je medjuepizoda od Toricelija koja traje 2 broja, pa ide Ferijeva u 5 brojeva i onda Dellamonicina u 4 broja, ostali su vjerojatno mislili na epizodu od 3 broja koja je vec za nama

I sve su loshe do prve Boselli/Della Monica, koja nije nikakvo remek delo, ali posle ovih prethodnih, deluje kao Vagner posle Dina Merlina.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Pa Slovenac je, zaboga.

a kako bih ja to znao? tim vise je apsurdno sto raspravlja o nazivu necega na tudjem jeziku - dakle o samoj rijeci, koja je bolja ili losija. isto kao da ja raspravljam o slovenskom ili bugarskom. to je grozno onda, nije strasno

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Niko ga ne dira, ali ne može me ubediti da li je pravilnije stupica, zamka ili klopka, meni je svejedno i ne može me ubediti da bi lepše zvucalo Zamka za grupu TNT, nego Stupica za grupu TNT ili kao što neko rece za onog Zagora iz ZS - Gvozdena stupica, bolje nego Gvozdena klopka ili Gvozdena zamka....eto o tome se samo diskutovalo.

da, to je zanimljivo. sutim i pustam, jednostavno mi se ne da vise komentirati ista o nazivima. onda dodju mudraci i pocnu prosipati jezicne biserne prijedloge, i ne samo to: idu cvrsto u svojim stavovima gdje bi svi ostali valjda trebali biti kreteni, nazadni, bez smisla za stripski izrica i sto ja znam.... i onda valjda treba i dalje sutjeti.
dobar za ovog zagora, lijep primjer da je i srpska rijec.

ps odsad u libellusu najmanje 20 stupica u svakoj knjizi!!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Curunire, Curunire, crni Curunire....
Posle tacke ide veliko slovo.

ajoooj... uvati me! ali i na kraju ne idu 4 tocke nego tri

Edited by - Curunir on 25/11/2008 22:16:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/11/2008 : 22:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Cisto da vidiš kako je kad ja uhvatim

A ja stavljam cetiri tacke onda kada bih imao da kažem puno više toga nego što bi to tri bedne tackice mogle da nagoveste.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

Cisto da vidiš kako je kad ja uhvatim

A ja stavljam cetiri tacke onda kada bih imao da kažem puno više toga nego što bi to tri bedne tackice mogle da nagoveste.

nekad se u matematici s 4 tocke oznacavao nekakav niz ili slicno koji je konacan, ali se ispiše samo prvih nekoliko clanova. dakle kao ''itd'' ali za nesto konacno. stoga radije stavi 3 tocke, jer em si Srbin em imas jako mnogo toga za brbljati

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/11/2008 : 22:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

nekad se u matematici s 4 tocke oznacavao nekakav niz ili slicno koji je konacan, ali se ispiše samo prvih nekoliko clanova. dakle kao ''itd'' ali za nesto konacno. stoga radije stavi 3 tocke, jer em si Srbin em imas jako mnogo toga za brbljati

- Pa dobro, ono što bih ja imao da kažem i jeste konacno. Posle toga nema niceg više
- Srbi ne koriste tri tacke vec...ma dobro...
-Imao bih ja puno toga da brbljam, ali me taaaako mrzi da kuckam/tipkam po ovim slovima ovde...Uživo sam bez tri tacke!!!

I prestani da offtopicuješ

Ontopic: debilniju epizodu Zagora odavno nisam procitao. Crtež je blaga jeza, a i prica je tu negde. Mislim da ova prica ladno ulati u top 10 najgorih prica uopšte.

Edited by - manhunter on 25/11/2008 22:34:14
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2008 : 23:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:

Lov na Richtera traje manje: prvo je medjuepizoda od Toricelija koja traje 2 broja, pa ide Ferijeva u 5 brojeva i onda Dellamonicina u 4 broja, ostali su vjerojatno mislili na epizodu od 3 broja koja je vec za nama

U pravu si. Nego ja sam mislio na to da prica sa Rihterom pocinje sa "Tajna Sumera" pa ide 14 brojeva. Doduše u 2 se jedva i pominje, ali u vecini je jurnjava za njim. Kao glavna ili sporedna prica ali opet, jurnjava.
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 25/11/2008 : 23:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

I sve su loshe do prve Boselli/Della Monica, koja nije nikakvo remek delo, ali posle ovih prethodnih, deluje kao Vagner posle Dina Merlina.

Zbogom Zagore, jemem ti pasa u guzicu. Zagora treba ukinut, nek umre al ne od svog neprijatelja, nego neka mu Chico u sendvic ubaci od sarsa klicu.

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7518 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 25/11/2008 : 23:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:

Ontopic: debilniju epizodu Zagora odavno nisam procitao. Crtež je blaga jeza, a i prica je tu negde. Mislim da ova prica ladno ulati u top 10 najgorih prica uopšte.

Meni nije baš tako loša - prosjek, izuzev Cassara koji su stvarno loši.
Naslovnice prve dvije odlicne, dok je zadnja katastrofa.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 06:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Jeb...ala vas Stupica, govorim-pricam vam samo, da Stupica na nijednom od jezika Ex Yuge ne zvuci stripovski.Bar za nas-bivše citatelje LMS i ZS, navikle na Zamke, klopke, zasede. Ali kad smo
izgleda u manjini ostaje nam naviknut se na stupice, izvore,presude po brzom postupku (umjesto)
Brza presuda i slicne budalaštine novih cuvara jezika, sve u cilju, da se razlikuje od onoga kojim
govore obicni ljudi i onog kojim se govorilo-pricalo nekad.Sa tim sa moje strane zakljucujem temu
Stupice i otrovi. Poante i onako niste shvatili. A TA JE, DA TOPIC O ZAGORU OSTAJE ŠTO DUŽE NA
VRHU.JADNICAK JE BIO ZAPOSTAVLJEN MALO U ZADNJE VRIJEME.ŽIVJELI!!!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/11/2008 : 07:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa o tome se i radi, jer i ja sam stari striparos i normalno mi je da se AF zove STUPICA ZA GRUPU TNT(nikakve zamke, klopke i sl.) i tako sam naviknut, a uostalom naziv stripa se komentarise nekoliko dana i onda se zaboravi.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 09:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
...i onda se zaboravi...dok ne dode novi broj sa još glupljim naslovom.Onda se i ne
cudite Nocnim morama na moru.Možda nekome naslov i nije bitan-meni je.Neznam tko je taj
majstor(prevoditelj) ali ima i Ludens svog profesora Blažu.Ali za 2 evra može se sve progutat.
Mi Slovenci baš izbora i nemamo.Sreca da postoji Libellus i Fibra, gdje je prevod na nivoju.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2008 : 10:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Kako ne bi postojala rijec stupica? Kad je netko jako glup, veli se glup ko stup, a kad je neko malo glup, onda se veli glup ko stupica!

Ja bih naslov preveo "Otrovonosne klopke".

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 26/11/2008 10:20:59
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 10:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
sad smo saznali ko je prevoditelj za Ludensovog Zagora.
Onaj napisan u stripu je tajno ime za Dee Cay-a, to je kao Gvido Nollita alias
Sergio Bonelli.Šteta što ti nije prošlo ono Otrovonosne klopke,ne daju odrešene ruke
kod prevodu naslova a?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2008 : 10:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ma da, uvijek se lektori miješaju u stvari kad prevoditelj rabi malo prekreativne stvari... Ne znaju što propuštaju!

Zamisli telleru da tebe unajme ko prevoditelja u Zagoru! Onda bi Zagor postao humoristican strip, vjerojatno genijalniji i smješniji od Brixijevih Fordova.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 10:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Sa ovim prevodima vec je sada premašio Brixijevog Alana.
Sve u redu, prijatelju, bez ljutnje-lijep je dan idem na zrak-vazduh ili što je sada
vec.Jeb..ote, vidim ZRAKOMLAT na nebu, da nije to pajper Mister Noa?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2008 : 10:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Sa ovim prevodima vec je sada premašio Brixijevog Alana.
Sve u redu, prijatelju, bez ljutnje-lijep je dan idem na zrak-vazduh ili što je sada
vec.Jeb..ote, vidim ZRAKOMLAT na nebu, da nije to pajper Mister Noa?

Zrakomlat je heljikopter, ne avijon. Baš bih mogao prijaviti sebe za prevoditelja umjesto Elizabete, naravno, nakon još par stupnjeva talijanskog...

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 11:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Koje Elizabete ? II ili III?
Što je to HELJIKOPTER i AVIJON-da nisu HELIKOPTER i AVION-LETALO?
Možda nas dvoje i nismo pravi ljudi za prevoditelje a?
Nek to ostale Elizabeti III.Ako i pogreši, ima bar opravdanje-pa žena je i još plavuša.

Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 26/11/2008 : 12:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
U prethodna 2 dana procitao sam sva 3 djela i nisam razocaran.
Nevjerovatno, kao što rekoste, šta Boselli sve može natrpat u 3 epizode. U prvom djelu u samo prvih 30 stranica puno toga se dogodilo, i to ne bezveznih stvari. Sam uvod mi je odlican, volim i te flashbackove, kad se Zagor i Chico prisjecaju prošlih pustolovina.
Ono što mi se ne svida je ta naivnost s drogama i hipnozama koju Boselli cesto ubaci. Npr. Dugin most, to mi je tako naivno kako su ona 3 brace posula Darkwood nekom drogom od koje svi dobivaju halucinacije. Slicno se dogada ovdje, to mi je nekako prenaivno i glupo opravdanje.
Sve u svemu, prica na mjestu. Ne mogu rec da je loša jer nije,a ne usudujem se ni rec da je povratak Bosellija ocarao.

p.s. Nije mi nimalo drago što se prica da su naredne epizode katastrofa, tj. da Bure nastavlja nedavnim tempom.

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.

Edited by - Raga on 26/11/2008 12:32:18
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000