Author |
Topic |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 25/11/2008 : 23:13:07
|
odgovor na par pitanja... 1. u vezi libellus MM i MN knjiga - oce li jubilarne brojeve 100, 200, 300...tiskat u boji? 2. oce li libellus "refreshat" web stranicu, iskoristit rubriku "u pripremi", skenirat unutrašnje stranice (nisu obnovili ima najmanje godinu), pošto to dosta pomaže pri odabiru za kupovinu, te ima li šta novog pošto nema Mr.No almanaha više i MM gigati ce takoder bit rješeni. 3. Za ludens - Zna li ko tocan i razuman odgovor zašto ona 4 Dylana (27,30,39,48) nisu dobila prava?. Vidim, kod svakog je scenarist i crtac drugaciji: 27 Ti ho visto morire Ferrandino Roi 30 Casa infestata Sclavi Castellini 39 Signore del silenzio Ferrandino Casertano 48 Horror Paradise Medda Castellini
Plus, u Italiji je zadnjih godina izašla Grande Ristampa sa svim tim brojevima?
Eto, možda i ima odgovora na ova pitanja po forumu al eto - neda mi se tražit.
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 25/11/2008 : 23:37:10
|
Libellus ce sigurno jubilarce objaviti kao i u originalu. Ne znam tocno za brojeve 27 i 39, netko ce valjda napisati razlog, ali 30 i 48 su preskoceni zbog Castellinija. Grande Ristampa sa svim tim brojevima je izašla jer Bonelli ima prava da ih objavljuje unutar svoje izdavacke kuce, tako sigurno piše u svakom ugovoru koji zakljuce sa autorima, ali ne i da ih bez Castellinijeve dozvole prodaje po svijetu. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/11/2008 : 23:46:42
|
Ima pravo da i bez Castellinijeve (i Ferrandinove) saglasnosti objavljuje po svetu - ali nece, jer bi onda trebalo da im isplati neku kintu za autorska prava od toga, a ljut je na njih.
Ili tako nešto. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/11/2008 : 00:06:00
|
Da... Bonelli ne prodaje te epizode jer bi onda morao isplatiti autorske tantijeme a to, zbog svade, ne želi. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 26/11/2008 : 00:07:38
|
Zanimljivo. Nisam znao taj podatak. Uvijek sam mislio da jednostavno ne smiju objavljivati izvan Bonellija bez suglasnosti samih autora. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 26/11/2008 : 00:33:09
|
Ma, izgleda da to nije ništa šta se ne može riješit. Cini mi se da se tu malo tribalo potrudit oko njih, oko toga., a bome nije. Bilo bi zanimljivo vidit jer se u zadnjih 5 godina u drugim državama objavile te epizode. Nema svade u kapitalizmu koja se nemože riješit...necim opipljivim. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 26/11/2008 : 09:35:12
|
Loše ti izgleda. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
|
Topic |
|