forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zna li ko...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 25/11/2008 : 23:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
odgovor na par pitanja...
1. u vezi libellus MM i MN knjiga - oce li jubilarne brojeve 100, 200, 300...tiskat u boji?
2. oce li libellus "refreshat" web stranicu, iskoristit rubriku "u pripremi", skenirat unutrašnje stranice (nisu obnovili ima najmanje godinu), pošto to dosta pomaže pri odabiru za kupovinu, te ima li šta novog pošto nema Mr.No almanaha više i MM gigati ce takoder bit rješeni.
3. Za ludens - Zna li ko tocan i razuman odgovor zašto ona 4 Dylana (27,30,39,48) nisu dobila prava?. Vidim, kod svakog je scenarist i crtac drugaciji:
27 Ti ho visto morire Ferrandino Roi
30 Casa infestata Sclavi Castellini
39 Signore del silenzio Ferrandino Casertano
48 Horror Paradise Medda Castellini

Plus, u Italiji je zadnjih godina izašla Grande Ristampa sa svim tim brojevima?

Eto, možda i ima odgovora na ova pitanja po forumu al eto - neda mi se tražit.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/11/2008 : 23:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Libellus ce sigurno jubilarce objaviti kao i u originalu. Ne znam tocno za brojeve 27 i 39, netko ce valjda napisati razlog, ali 30 i 48 su preskoceni zbog Castellinija. Grande Ristampa sa svim tim brojevima je izašla jer Bonelli ima prava da ih objavljuje unutar svoje izdavacke kuce, tako sigurno piše u svakom ugovoru koji zakljuce sa autorima, ali ne i da ih bez Castellinijeve dozvole prodaje po svijetu.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/11/2008 : 23:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ima pravo da i bez Castellinijeve (i Ferrandinove) saglasnosti objavljuje po svetu - ali nece, jer bi onda trebalo da im isplati neku kintu za autorska prava od toga, a ljut je na njih.

Ili tako nešto.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/11/2008 : 00:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Da... Bonelli ne prodaje te epizode jer bi onda morao isplatiti autorske tantijeme a to, zbog svade, ne želi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 26/11/2008 : 00:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Zanimljivo. Nisam znao taj podatak. Uvijek sam mislio da jednostavno ne smiju objavljivati izvan Bonellija bez suglasnosti samih autora.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 26/11/2008 : 00:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Ma, izgleda da to nije ništa šta se ne može riješit. Cini mi se da se tu malo tribalo potrudit oko njih, oko toga., a bome nije. Bilo bi zanimljivo vidit jer se u zadnjih 5 godina u drugim državama objavile te epizode. Nema svade u kapitalizmu koja se nemože riješit...necim opipljivim.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/11/2008 : 09:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Loše ti izgleda.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000