forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Albumi o zivotinjama i aukcije
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 04/12/2008 : 15:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Pozdrav
Ovo je moj prvi post ovdje.Kao sto mi user name kaze mene vise znaimaju avioni(i to ruski:) nego stripovi ali me je sjecanje na neke albume koje sam sakupljao u djetinstvu navelo da svratim kod vas.
Da li se sjecate albuma "Svet zivotinja" (sa nebicno velikim slicicama) i da li se slucajno moze nabaviti negdje u danasnje vrijeme?

I imam drugo pitanje odnosno trazim savjet kako bih mogao supiti u kontakt sa ponudjacem albuma "WWF" po nadimku osmo jer servis za licne poruke ne radi ili ja ne umijem da ga koristim:)?

Edited by - flanker on 04/12/2008 15:58:28

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 04/12/2008 : 16:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:
Originally posted by flanker

Pozdrav
Ovo je moj prvi post ovdje.Kao sto mi user name kaze mene vise znaimaju avioni(i to ruski:) nego stripovi ali me je sjecanje na neke albume koje sam sakupljao u djetinstvu navelo da svratim kod vas.
Da li se sjecate albuma "Svet zivotinja" (sa nebicno velikim slicicama) i da li se slucajno moze nabaviti negdje u danasnje vrijeme?

I imam drugo pitanje odnosno trazim savjet kako bih mogao supiti u kontakt sa ponudjacem albuma "WWF" po nadimku osmo jer servis za licne poruke ne radi ili ja ne umijem da ga koristim:)?

Radi radi samo Osmo nije vjerovatno ukljucio tu opciju..
Posalji mu majl preko aukcija ili preko foruma

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 05/12/2008 : 11:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Album Svet zivotinja imam ja i to tri komada,imas mejl.
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 06/12/2008 : 23:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Javio sam se cekam odgovor:)
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 07/12/2008 : 10:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Javicu ti uskoro
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 07/12/2008 : 20:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Pokusavam da utvrdim sve naslove albuma sa slicicama o zivotinjama koji
su izasli na nasim prostorima,nadam se da ce te mi pomoci u tome.

1. Zivotinjsko carstvo ,Josip Kras (vise izdanja sa u sustini dva tipa slicica
kao uglavnom fotografije+slike i samo slike)

2. Zivotinjsko carstvo ,Bonart

3. WWF ugrozene zivotinje ,Panini-Decje Novine

4. Svet Zivotinja

5. Zivotinje iz poslednje oaze-Eja Marketing

6. Carstvo zivotinja,zivotinje kojima je potrebna nasa pomoc -IPS MEDIA (Wendy)

7. Enc. pasa iz celog sveta-Zmaj

8. Bebe zivotinja -market print

9. Viaggio nella Preistoria -edis/europress

i Avioni:

1. Borbeni Avioni -Panini,DBR publishing

i poznat mi je jos jedan stariji ali ne mogu se sjetiti naslova..

Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 07/12/2008 : 21:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:

Da dva tipa , ali bilo je mislim 4 razlicite serije , plus sad ide ova najnovija

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 07/12/2008 : 22:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:

2. Zivotinjsko carstvo ,Bonart

3. WWF ugrozene zivotinje ,Panini-Decje Novine

4. Svet Zivotinja

5. Zivotinje iz poslednje oaze-Eja Marketing

6. Carstvo zivotinja,zivotinje kojima je potrebna nasa pomoc -IPS MEDIA (Wendy)

7. Enc. pasa iz celog sveta-Zmaj

8. Bebe zivotinja -market print

9. Viaggio nella Preistoria -edis/europress

i Avioni:

1. Borbeni Avioni -Panini,DBR publishing

i poznat mi je jos jedan stariji ali ne mogu se sjetiti naslova..

Uz ove sto si nabrojao po meni fali mozda i najbolji "Sisari".
To je fantastican album i jako ga je tesko imati popunjenog jer je imao oko 400 slicica.
Ovde nedostaje i album "Praistoriske zivotinje" ako ga racunamo u istu kategoriju.
Od ovih sto si nabrojao licno najvise volim WWF Ugrozene zivotinje.To je antologiski album.
Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 07/12/2008 : 22:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Avioni-kolinos.
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 08/12/2008 : 13:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Mislim da je tekstualno najaci krash a sa fotografske strane Svet zivotinja i Carstvo zivotinja.Da i WWF je dobar..Carstvo zivotinja koje je izdato za vrijeme SRJ je nastavak te price,i uvodnicar je isti:)
Vrlo bitna publikacija za sirenje svijesti o potrebi zastite zivotne sredine..takve albume vise ne rade..
Gledma rekalmu za novi Kras album..da li je to reprint starih slicica ili ensto sasvim novo?
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 08/12/2008 : 16:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:

Mislim da je tekstualno najaci krash a sa fotografske strane Svet zivotinja i Carstvo zivotinja.Da i WWF je dobar..Carstvo zivotinja koje je izdato za vrijeme SRJ je nastavak te price,i uvodnicar je isti:)
Vrlo bitna publikacija za sirenje svijesti o potrebi zastite zivotne sredine..takve albume vise ne rade..
Gledma rekalmu za novi Kras album..da li je to reprint starih slicica ili ensto sasvim novo?

Nešto sasvim novo,
I nije bas nesto, ali morali su promjenit , previse duplica

Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 08/12/2008 : 19:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Nisam vican aukcijama..ode mi WWF za 2 kune razlike..ali nisam mogao biti blizu kompa na vrijeme:) Imam wwf ali dosta ostecen pa mi je palo na pamet da uzmem glanc(a ovaj moj i nije skroz popunjen,a ovdje je bilo slicica:)
Da li imate skeniranu naslovinicu tog albuma Sisari? Ne mogu ga se sjetiti a nemoguce da nisam sakupljao(jer sam tada sakupljao bas sve vrste albuma sa zivotinjama:)Inace 400 slicica i nije problem ja imam u kolekciji Tarzana koji je pun i bas je toliko imao-400:)
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
745 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 08/12/2008 : 19:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message
Zivotinjsko carstvo - Sloboda
Zivotinjsko carstvo - Kras
Fauna - RO za graficku i izdavacku delatnost Zajecar
Fauna - "Makpromet"OOZT"Evropa" Štip
U carstvu životinja - "Decije novine" Gornji Milanovac
Zivotinje
Sisari "Decije novine" Gornji Milanovac
Praistorijske životinje "Decije novine" Gornji Milanovac
Super zoo "Decije novine" Gornji Milanovac
Carstvo zivotinja
Svet zivotinja
Flora I fauna-zeleni - NIŠRO "Turisticka Štampa" Beograd
Flora I fauna- crveni
Upoznajmo prirodu - Tara
Dinosauri - "Euro Press" Gornji Milanovac
Praistorija - "Euro Press" Gornji Milanovac
WWW "Decije novine" Gornji Milanovac
Kucni ljubimci - Kras (zvake)
Konji
Poslednja oaza
Životinjsko carstvo - Bonart
Il cuciolli - "Euro Press" Gornji Milanovac
Bebe zivotinja
Bebe zivotinja Merlin -"Euro Press" Gornji Milanovac
Vali
Pas moj prijatelj
Enciklopedija pasa I
Enciklopedija pasa II
Vau vau - "Decije novine" Gornji Milanovac
Životinje sa farme - "Euro Press" Gornji Milanovac
Canni e gatti- Psi I macke - "Euro Press" Gornji Milanovac
Zivotinje - "Euro Press" Gornji Milanovac
Tam-Tam - "Euro Press" Gornji Milanovac
Dogs - Luxor Beograd
Gli Acchiappa Coccole - "Euro Press" Gornji Milanovac

Avioni>

Avioni - Kolynos
Put u svemir
Rakete,avioni,helikopteri
Istorija vazduhoplovstva
Avioni - istorija vazduhoplovstva
Istorija avijacije
Borbeni avioni
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 08/12/2008 : 20:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:

Nisam vican aukcijama..ode mi WWF za 2 kune razlike..ali nisam mogao biti blizu kompa na vrijeme:) Imam wwf ali dosta ostecen pa mi je palo na pamet da uzmem glanc(a ovaj moj i nije skroz popunjen,a ovdje je bilo slicica:)
Da li imate skeniranu naslovinicu tog albuma Sisari? Ne mogu ga se sjetiti a nemoguce da nisam sakupljao(jer sam tada sakupljao bas sve vrste albuma sa zivotinjama:)Inace 400 slicica i nije problem ja imam u kolekciji Tarzana koji je pun i bas je toliko imao-400:)

A ko to zna mozda i nije samo za 2 kune
A to su dakle ti cuveni iz skladista

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/12/2008 : 19:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Možda ko prodaje albume sa slicicama?
Pogotovo tražim album ili slicice Price o divljem zapadu-West od KRAŠA iz 71 godine

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 13/12/2008 19:57:05
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 15/12/2008 : 15:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Da li neko zna da li je WWF Merlin album bio u slobodnoj prodaji u Jugoslaviji..Vidio samk na forumu kolekcionar da neko prodaje kesice sa slicicama WWF Merlin i WWF Panini(Panini su bili kod nas preko Djecjih novina)
Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
745 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 15/12/2008 : 16:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message
WWF Merlin album posvecen je kecerima i bio je objavljen samo na slovenackom jeziku, a WWF Panini je posvecen ugroženim životinjama.
Covek koji je stavio te kesice zajedno u prodaju, spojio je nespojivo zbog istih skracenica koje se odnose na svetsku organizaciju za zaštitu životinja i organizaciju rvaca - kecera.
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 17/12/2008 : 20:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Nabavio sam ipak cuveni WWF-Panini (nedostaju mi samo dvije slicce:) i Svet zivotinja(4 fale)
lijepo se podsjetit djetinstva:)
Nego zanima me da li je moguce ponuditi nesto na ramzjenu a da ne ide na aukciju..
Slagao sam neke kutije pa nadjoh paketic odlicno ocuvanih slicica (uglavnom zivotinje,nesot malo
fudbalera)
a mogle bi mi posluziti da se sa nekim kolecioanrom mijenjam za neke koje mi nedostaju u
albumima-dakle novac me ne zanima.Pa da li bi to moralo da ide na aukciju ili mogu
ponuditi ovdje preko foruma?
I jos jedno pitanje ugledao sam na jendom sajtu da se prodaje album TAM TAM (WWF)
..koliko se sjecam taj je album u Itlaiji bio u ponudi pocetkom devedestih eventualno do sredine devedesetih)
ne vjerujem da ga je bilo kod nas..ili se mozda varam?
P.S.
Da li neko sakuplja (i prodaje:) stare razgledine-ulaznice Zoo vrta na Maksimiru?

Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 07/01/2009 : 12:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Imam jos samo jendo pitnaje da li je
WWF Natura da salvare Panini
isto(samo prevedno)kao
WWF ugrozene zivotinje Decje Novine Panini
?
Korice su znatno drugacije a unutrasnjost mi nije poznata-da li su slicice
kompatibilne?

Evo dakle tog originala
http://cgi.ebay.it/ED-PANINI-ALBUM-FIGURINE-WWF-NATURA-DA-SALVARE-1987_W0QQitemZ220305283748QQihZ012QQcategoryZ47374QQcmdZViewItem
Go to Top of Page

asmojver
New Member

Croatia
101 Posts

Member since 31/08/2002

Posted - 08/01/2009 : 19:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send asmojver a Private Message
Pozdrav...

ne to ti nije taj album koji je izašao u jugi...

Evo ovako :
WWF Animali Da Salvare ili ti ga Ugrožene životinje
WWF Natura Da Salvare ili ti ga Ugrožena priroda
WWF Abitare La Terra ili ti ga Život na zemlji (valjda ovo prevodim kon okio)

to su ti tri razlicita albuma ovaj prvi je izašao u jugi
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 09/01/2009 : 00:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Eh pronasao sam neke stare albume koje sam skupljao nekada.I meni to vraca razna secanja.
Imam taj WWF i to popunjen i Zivotinjsko carstvo(daleko od popunjenog).Nisam ni znao da to jos imam,a secam se da sam se oko zadnje slicice za WWF umalo potukao u skoli.
Od zanimljivijih albuma pronasao sam i Istorija automobila od Dnevnika i Evro-fudbal 1986-87(sa spiskovima osvajaca titula i kupova klubova evropskih drzava).Ovo su mi i bili najzanimljiviji albumi,jer si mogao u njima i nesto zanimljivo da procitas,osim da samo lepis slicice.
Go to Top of Page

asmojver
New Member

Croatia
101 Posts

Member since 31/08/2002

Posted - 09/01/2009 : 15:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send asmojver a Private Message
Da tocno, prije su albumi bili dosta edukativni... npr. Mammiferi (SISARI) sa onim slicicama u sredini "Krunaste Glave", Prahistorijske životinje, albumi Upoznajmo Svet, Covek i njegova sredina (u školi smo morali crtati ljudska osjetila a ja zaljebio onu spajalicu ociju i dobijo komad kod Grge... strašno)... a sada je to cista komercijala ali jednostavno sam se "navukao" i nemogu da se skinem
Go to Top of Page

flanker
Starting Member

9 Posts

Member since 04/12/2008

Posted - 09/01/2009 : 19:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send flanker a Private Message
Da da znam prevod(ucio nekad u osnovnoj i srednjoj italijanski:)nego sam pomislio da su mzoda D.N. modifikovale malo naslov..medjutim nisu..Setao sam zadnjih dana malo netom (google is your friend) i kad ukucate panini figurine album izadje svasta zanimljivo..Sjetio sam se Sisrara (trebalo mi je malo:) interesantno da su Panini imali dva izdanja (prvo sa Lepardom na naslovnoj a drugo sa Gepardom naslov isti Mamiferi) Nisam gledao danas da ima tog albuma kod nas u ponudi (sem kesica koje su dosta skupe na on line prodavnicama:)
Jutros sam se na kiosku zagledao sta danasnja djecica mogu da kupe i nisam se odusevio nekakav macak i fudbaleri ... i to izgleda niko ne kupuje..proslo je vrijeme slicica i albuma.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/01/2009 : 14:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Kod nas na kioskima sve neko sranje od slicica.Pa imali smo i mi crtice i slicno, samo ovo što se prodaje danas Jel ko prodaje koje albume?

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 15/01/2009 14:15:14
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000