Author |
Topic |
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Member since 04/12/2008 |
Posted - 04/12/2008 : 15:56:53
|
Pozdrav Ovo je moj prvi post ovdje.Kao sto mi user name kaze mene vise znaimaju avioni(i to ruski:) nego stripovi ali me je sjecanje na neke albume koje sam sakupljao u djetinstvu navelo da svratim kod vas. Da li se sjecate albuma "Svet zivotinja" (sa nebicno velikim slicicama) i da li se slucajno moze nabaviti negdje u danasnje vrijeme?
I imam drugo pitanje odnosno trazim savjet kako bih mogao supiti u kontakt sa ponudjacem albuma "WWF" po nadimku osmo jer servis za licne poruke ne radi ili ja ne umijem da ga koristim:)?
|
Edited by - flanker on 04/12/2008 15:58:28
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 04/12/2008 : 16:14:53
|
quote: Originally posted by flanker
Pozdrav Ovo je moj prvi post ovdje.Kao sto mi user name kaze mene vise znaimaju avioni(i to ruski:) nego stripovi ali me je sjecanje na neke albume koje sam sakupljao u djetinstvu navelo da svratim kod vas. Da li se sjecate albuma "Svet zivotinja" (sa nebicno velikim slicicama) i da li se slucajno moze nabaviti negdje u danasnje vrijeme?
I imam drugo pitanje odnosno trazim savjet kako bih mogao supiti u kontakt sa ponudjacem albuma "WWF" po nadimku osmo jer servis za licne poruke ne radi ili ja ne umijem da ga koristim:)?
Radi radi samo Osmo nije vjerovatno ukljucio tu opciju.. Posalji mu majl preko aukcija ili preko foruma
|
http://www.appaloosa.hr/ |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
flanker
Starting Member
9 Posts
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 07/12/2008 : 20:03:10
|
Pokusavam da utvrdim sve naslove albuma sa slicicama o zivotinjama koji su izasli na nasim prostorima,nadam se da ce te mi pomoci u tome.
1. Zivotinjsko carstvo ,Josip Kras (vise izdanja sa u sustini dva tipa slicica kao uglavnom fotografije+slike i samo slike)
2. Zivotinjsko carstvo ,Bonart
3. WWF ugrozene zivotinje ,Panini-Decje Novine
4. Svet Zivotinja
5. Zivotinje iz poslednje oaze-Eja Marketing
6. Carstvo zivotinja,zivotinje kojima je potrebna nasa pomoc -IPS MEDIA (Wendy)
7. Enc. pasa iz celog sveta-Zmaj
8. Bebe zivotinja -market print
9. Viaggio nella Preistoria -edis/europress
i Avioni:
1. Borbeni Avioni -Panini,DBR publishing
i poznat mi je jos jedan stariji ali ne mogu se sjetiti naslova..
|
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Posted - 07/12/2008 : 21:13:25
|
Pokusavam da utvrdim sve naslove albuma sa slicicama o zivotinjama koji su izasli na nasim prostorima,nadam se da ce te mi pomoci u tome.
1. Zivotinjsko carstvo ,Josip Kras (vise izdanja sa u sustini dva tipa slicica kao uglavnom fotografije+slike i samo slike)
Da dva tipa , ali bilo je mislim 4 razlicite serije , plus sad ide ova najnovija |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 07/12/2008 : 22:11:27
|
2. Zivotinjsko carstvo ,Bonart
3. WWF ugrozene zivotinje ,Panini-Decje Novine
4. Svet Zivotinja
5. Zivotinje iz poslednje oaze-Eja Marketing
6. Carstvo zivotinja,zivotinje kojima je potrebna nasa pomoc -IPS MEDIA (Wendy)
7. Enc. pasa iz celog sveta-Zmaj
8. Bebe zivotinja -market print
9. Viaggio nella Preistoria -edis/europress
i Avioni:
1. Borbeni Avioni -Panini,DBR publishing
i poznat mi je jos jedan stariji ali ne mogu se sjetiti naslova..
Uz ove sto si nabrojao po meni fali mozda i najbolji "Sisari". To je fantastican album i jako ga je tesko imati popunjenog jer je imao oko 400 slicica. Ovde nedostaje i album "Praistoriske zivotinje" ako ga racunamo u istu kategoriju. Od ovih sto si nabrojao licno najvise volim WWF Ugrozene zivotinje.To je antologiski album. |
|
|
tronožac
Average Member
Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 08/12/2008 : 13:21:16
|
Mislim da je tekstualno najaci krash a sa fotografske strane Svet zivotinja i Carstvo zivotinja.Da i WWF je dobar..Carstvo zivotinja koje je izdato za vrijeme SRJ je nastavak te price,i uvodnicar je isti:) Vrlo bitna publikacija za sirenje svijesti o potrebi zastite zivotne sredine..takve albume vise ne rade.. Gledma rekalmu za novi Kras album..da li je to reprint starih slicica ili ensto sasvim novo? |
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Posted - 08/12/2008 : 16:28:25
|
Mislim da je tekstualno najaci krash a sa fotografske strane Svet zivotinja i Carstvo zivotinja.Da i WWF je dobar..Carstvo zivotinja koje je izdato za vrijeme SRJ je nastavak te price,i uvodnicar je isti:) Vrlo bitna publikacija za sirenje svijesti o potrebi zastite zivotne sredine..takve albume vise ne rade.. Gledma rekalmu za novi Kras album..da li je to reprint starih slicica ili ensto sasvim novo?
Nešto sasvim novo, I nije bas nesto, ali morali su promjenit , previse duplica
|
|
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 08/12/2008 : 19:49:05
|
Nisam vican aukcijama..ode mi WWF za 2 kune razlike..ali nisam mogao biti blizu kompa na vrijeme:) Imam wwf ali dosta ostecen pa mi je palo na pamet da uzmem glanc(a ovaj moj i nije skroz popunjen,a ovdje je bilo slicica:) Da li imate skeniranu naslovinicu tog albuma Sisari? Ne mogu ga se sjetiti a nemoguce da nisam sakupljao(jer sam tada sakupljao bas sve vrste albuma sa zivotinjama:)Inace 400 slicica i nije problem ja imam u kolekciji Tarzana koji je pun i bas je toliko imao-400:)
|
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 08/12/2008 : 19:54:37
|
Zivotinjsko carstvo - Sloboda Zivotinjsko carstvo - Kras Fauna - RO za graficku i izdavacku delatnost Zajecar Fauna - "Makpromet"OOZT"Evropa" Štip U carstvu životinja - "Decije novine" Gornji Milanovac Zivotinje Sisari "Decije novine" Gornji Milanovac Praistorijske životinje "Decije novine" Gornji Milanovac Super zoo "Decije novine" Gornji Milanovac Carstvo zivotinja Svet zivotinja Flora I fauna-zeleni - NIŠRO "Turisticka Štampa" Beograd Flora I fauna- crveni Upoznajmo prirodu - Tara Dinosauri - "Euro Press" Gornji Milanovac Praistorija - "Euro Press" Gornji Milanovac WWW "Decije novine" Gornji Milanovac Kucni ljubimci - Kras (zvake) Konji Poslednja oaza Životinjsko carstvo - Bonart Il cuciolli - "Euro Press" Gornji Milanovac Bebe zivotinja Bebe zivotinja Merlin -"Euro Press" Gornji Milanovac Vali Pas moj prijatelj Enciklopedija pasa I Enciklopedija pasa II Vau vau - "Decije novine" Gornji Milanovac Životinje sa farme - "Euro Press" Gornji Milanovac Canni e gatti- Psi I macke - "Euro Press" Gornji Milanovac Zivotinje - "Euro Press" Gornji Milanovac Tam-Tam - "Euro Press" Gornji Milanovac Dogs - Luxor Beograd Gli Acchiappa Coccole - "Euro Press" Gornji Milanovac
Avioni>
Avioni - Kolynos Put u svemir Rakete,avioni,helikopteri Istorija vazduhoplovstva Avioni - istorija vazduhoplovstva Istorija avijacije Borbeni avioni
|
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Posted - 08/12/2008 : 20:43:41
|
Nisam vican aukcijama..ode mi WWF za 2 kune razlike..ali nisam mogao biti blizu kompa na vrijeme:) Imam wwf ali dosta ostecen pa mi je palo na pamet da uzmem glanc(a ovaj moj i nije skroz popunjen,a ovdje je bilo slicica:) Da li imate skeniranu naslovinicu tog albuma Sisari? Ne mogu ga se sjetiti a nemoguce da nisam sakupljao(jer sam tada sakupljao bas sve vrste albuma sa zivotinjama:)Inace 400 slicica i nije problem ja imam u kolekciji Tarzana koji je pun i bas je toliko imao-400:)
A ko to zna mozda i nije samo za 2 kune A to su dakle ti cuveni iz skladista |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 13/12/2008 : 19:53:03
|
Možda ko prodaje albume sa slicicama? Pogotovo tražim album ili slicice Price o divljem zapadu-West od KRAŠA iz 71 godine |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 13/12/2008 19:57:05 |
|
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 15/12/2008 : 15:12:34
|
Da li neko zna da li je WWF Merlin album bio u slobodnoj prodaji u Jugoslaviji..Vidio samk na forumu kolekcionar da neko prodaje kesice sa slicicama WWF Merlin i WWF Panini(Panini su bili kod nas preko Djecjih novina) |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 15/12/2008 : 16:47:30
|
WWF Merlin album posvecen je kecerima i bio je objavljen samo na slovenackom jeziku, a WWF Panini je posvecen ugroženim životinjama. Covek koji je stavio te kesice zajedno u prodaju, spojio je nespojivo zbog istih skracenica koje se odnose na svetsku organizaciju za zaštitu životinja i organizaciju rvaca - kecera. |
|
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 17/12/2008 : 20:19:13
|
Nabavio sam ipak cuveni WWF-Panini (nedostaju mi samo dvije slicce:) i Svet zivotinja(4 fale) lijepo se podsjetit djetinstva:) Nego zanima me da li je moguce ponuditi nesto na ramzjenu a da ne ide na aukciju.. Slagao sam neke kutije pa nadjoh paketic odlicno ocuvanih slicica (uglavnom zivotinje,nesot malo fudbalera) a mogle bi mi posluziti da se sa nekim kolecioanrom mijenjam za neke koje mi nedostaju u albumima-dakle novac me ne zanima.Pa da li bi to moralo da ide na aukciju ili mogu ponuditi ovdje preko foruma? I jos jedno pitanje ugledao sam na jendom sajtu da se prodaje album TAM TAM (WWF) ..koliko se sjecam taj je album u Itlaiji bio u ponudi pocetkom devedestih eventualno do sredine devedesetih) ne vjerujem da ga je bilo kod nas..ili se mozda varam? P.S. Da li neko sakuplja (i prodaje:) stare razgledine-ulaznice Zoo vrta na Maksimiru?
|
|
|
flanker
Starting Member
9 Posts
|
asmojver
New Member
Croatia
101 Posts
Member since 31/08/2002 |
Posted - 08/01/2009 : 19:42:12
|
Pozdrav...
ne to ti nije taj album koji je izašao u jugi...
Evo ovako : WWF Animali Da Salvare ili ti ga Ugrožene životinje WWF Natura Da Salvare ili ti ga Ugrožena priroda WWF Abitare La Terra ili ti ga Život na zemlji (valjda ovo prevodim kon okio)
to su ti tri razlicita albuma ovaj prvi je izašao u jugi |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 09/01/2009 : 00:15:19
|
Eh pronasao sam neke stare albume koje sam skupljao nekada.I meni to vraca razna secanja. Imam taj WWF i to popunjen i Zivotinjsko carstvo(daleko od popunjenog).Nisam ni znao da to jos imam,a secam se da sam se oko zadnje slicice za WWF umalo potukao u skoli. Od zanimljivijih albuma pronasao sam i Istorija automobila od Dnevnika i Evro-fudbal 1986-87(sa spiskovima osvajaca titula i kupova klubova evropskih drzava).Ovo su mi i bili najzanimljiviji albumi,jer si mogao u njima i nesto zanimljivo da procitas,osim da samo lepis slicice. |
|
|
asmojver
New Member
Croatia
101 Posts
Member since 31/08/2002 |
Posted - 09/01/2009 : 15:10:21
|
Da tocno, prije su albumi bili dosta edukativni... npr. Mammiferi (SISARI) sa onim slicicama u sredini "Krunaste Glave", Prahistorijske životinje, albumi Upoznajmo Svet, Covek i njegova sredina (u školi smo morali crtati ljudska osjetila a ja zaljebio onu spajalicu ociju i dobijo komad kod Grge... strašno)... a sada je to cista komercijala ali jednostavno sam se "navukao" i nemogu da se skinem |
|
|
flanker
Starting Member
9 Posts
Posted - 09/01/2009 : 19:36:25
|
Da da znam prevod(ucio nekad u osnovnoj i srednjoj italijanski:)nego sam pomislio da su mzoda D.N. modifikovale malo naslov..medjutim nisu..Setao sam zadnjih dana malo netom (google is your friend) i kad ukucate panini figurine album izadje svasta zanimljivo..Sjetio sam se Sisrara (trebalo mi je malo:) interesantno da su Panini imali dva izdanja (prvo sa Lepardom na naslovnoj a drugo sa Gepardom naslov isti Mamiferi) Nisam gledao danas da ima tog albuma kod nas u ponudi (sem kesica koje su dosta skupe na on line prodavnicama:) Jutros sam se na kiosku zagledao sta danasnja djecica mogu da kupe i nisam se odusevio nekakav macak i fudbaleri ... i to izgleda niko ne kupuje..proslo je vrijeme slicica i albuma.
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 15/01/2009 : 14:14:11
|
Kod nas na kioskima sve neko sranje od slicica.Pa imali smo i mi crtice i slicno, samo ovo što se prodaje danas Jel ko prodaje koje albume? |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 15/01/2009 14:15:14 |
|
|
|
Topic |
|