forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Najbolje Zagorove price - 1 period
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31011 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 07/12/2008 : 22:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Zagor prica!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
NIsi bas najsrecnije izabrao te periode, mozda bi bilo dobro da si se konsultovao sa italijanskim forumima (ramath forum ili spirotoconlascure.it), na jednom od njih su lepo opisani periodi Zagora za glavnim karakteristikama svakog. Ne znam sad kako je isla njihova podela, ali prvi period bi po meni trebao biti najraniji period koji obuhvata prvih dvadesetak epizoda, otprilike do "Morske hijene" kad pocinje rano doba zlatnog perioda koje traje otprilike do "Bela maska". Nakon te price pocinje pravi zlatni period (zreli) gde nema nijedne lose price, i on traje do "Beli tigar". Nakon toga pocinje neka vrsta zrelog perioda koja je prepuna izvrsnih i zrelih prica, i posto ih se slabije secam, ne znam dokle bi on trebao da traje, ali mozda otprilike do "Velika urota".

Inace, "Zagor prica" je ovde po meni najbolja prica, ali treba svako od nas da stavi tri najbolje price pa da ih ruzno izbodujemo tako sto bi prva dobila tri, druga dva i treca jedan bod, dobili bismo realniju sliku, ovo je totalno nerealna slika kvaliteta prica, o tome sam vec pricao sto puta
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/12/2008 : 23:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Snežni sokolovi
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
"Snezni sokolovi" je prvi Zagor kojeg sam procitao, i prvi strip tog tipa uopste, i odmah sam se navukao na Zagora i stripove uopste. On mi je zato drazi od mnogih, ali mi nije na prvom mestu
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 08/12/2008 : 00:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

NIsi bas najsrecnije izabrao te periode, mozda bi bilo dobro da si se konsultovao sa italijanskim forumima (ramath forum ili spirotoconlascure.it), na jednom od njih su lepo opisani periodi Zagora za glavnim karakteristikama svakog. Ne znam sad kako je isla njihova podela, ali prvi period bi po meni trebao biti najraniji period koji obuhvata prvih dvadesetak epizoda, otprilike do "Morske hijene" kad pocinje rano doba zlatnog perioda koje traje otprilike do "Bela maska". Nakon te price pocinje pravi zlatni period (zreli) gde nema nijedne lose price, i on traje do "Beli tigar". Nakon toga pocinje neka vrsta zrelog perioda koja je prepuna izvrsnih i zrelih prica, i posto ih se slabije secam, ne znam dokle bi on trebao da traje, ali mozda otprilike do "Velika urota".

Inace, "Zagor prica" je ovde po meni najbolja prica, ali treba svako od nas da stavi tri najbolje price pa da ih ruzno izbodujemo tako sto bi prva dobila tri, druga dva i treca jedan bod, dobili bismo realniju sliku, ovo je totalno nerealna slika kvaliteta prica, o tome sam vec pricao sto puta

Možda si u pravu, u stvari i jeste tako, ali to bi zahtevalo mnogo više topika i mnogo više vremena. Ovako na izbor epizoda i perioda sam se pre svega oslanjao, kao što i na pocetku rekoh, na ranije komentare najboljih prica, ocena u recenziji, ali moram da priznam da sam se takode vodio i subjektivnog mišljenja. Ali dobro, ipak sam siguran da ce drugi krug izbora najboljih prica biti realniji jer ce se sužiti izbor prica. Na kraju ocito se vidi i u samom glasanju da su raniji favoriti i dalje favoriti, prava slika ce biti kada se isti spoje iz razlicitih perioda.
Meni inace veoma draga prica "Idol Vijandota" nije dobila ni jedan glas, a moje mišljnje je da je kvalitetnija od nekih drugih pomenutih prica. Ali možda je to zbog toga što ta prica za mene ima neki slican znacaj kao za tebe "Snežni sokolovi". Videcemo šta ce dalje biti...
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/12/2008 : 00:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:

"Snezni sokolovi" je prvi Zagor kojeg sam procitao

I moj isto. Stoga sam morao da glasam za njega. Pored toga što mi je to svakako odlicna prica
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/12/2008 : 05:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Kad smo vec kod toga, meni jeste Ferri ubedljivo najdrazi i najbolji Zagorov crtac, ali verujem da se ne bih toliko napalio na Zagora vec nakon prvog procitanog stripa da to nije bio bas Donatellijev crtez. Njegov Zagor mi je nekako opasniji, neustrasiviji, konkretniji, kad se maklja sa protivnicima, cesto se smeska i cesto se cini da to sve radi sa neverovatnom lakocom, dok se kod Ferrija nekako vise pati, znoji i napreze...
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 08/12/2008 : 05:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Glasao za Zagor Prica nekako i dan danas mi je taj strip jedan od onih kojem sam se najvise obradovao kada sam ga nasao i procitao.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 08/12/2008 : 10:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
quote:

Njegov Zagor mi je nekako opasniji, neustrasiviji, konkretniji, kad se maklja sa protivnicima, cesto se smeska i cesto se cini da to sve radi sa neverovatnom lakocom, dok se kod Ferrija nekako vise pati, znoji i napreze...

sad se vec polako zabrinjavam za tebe!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 18:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Ovo je stvarno tesko,glasam za Zagor prica mada verovatno ima boljih odavde ali eto.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 09/12/2008 : 13:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

ma ja cu jedini za iron mana

On je moj favorit!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/12/2008 : 22:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Da privodimo kraju glasenje u provom krugu,jer ne verujem da ce doci do nekih bitnih promena. Iskreno nisam ocekivao da ce "Zagor prica" biti ovako ubedljivo ispred ostalih. Moj favorit u ovom periodu, za koju sam pricu i glasao, je "Zarobljenici Crvene veštice"!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 10/12/2008 : 00:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
Ovdje lagani izbor za mene: Zarobljenici Crvene Vjestice!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 10/12/2008 : 01:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message
Kuca uzasa!!!!
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 10/12/2008 : 09:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
zagor prica-ne treba suvise objasnjavati. Mada najbolje epizode Zagora po meni su na brojevima od Zagorove odiseje do Raskrinkanog vampira u ZS.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/05/2010 : 20:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Zarobljenici Crvene Vjestice je VRHUNSKO DJELO!!! Steta sam sto ga sada Ludens nece izdati kao KLASIK :(

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8253 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 03/05/2010 : 23:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
Zagor prica
doslovno upznaješ njegov pocetak

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/05/2010 : 00:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Ovo je stvarno izvrstan topic, nadam se da cemo napokon izglasati najbolju epizodu.
U ovom periodu definitivno je najbolja Zagor prica, epska prica o kojoj sam sanjao kao klinac, ipak sam bio premlad da je tako lako nabavim. Sad ju imam u svim izdanjima, hehe...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/05/2010 : 11:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
1."Akt nasilja"
2."Zarobljenici crvene veštice"
3."Nasilje u Darkvudu"
4."Zagor prica"
5."Morske hijene"
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page