forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ekonomska kriza i strip
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 07/12/2008 : 19:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Interesujeme šta ko od vas kupuje od izdanja Ludensa , libelusa i Veselog cetvrtka i kojih cete se to izdanja odreci pred naletom svetske ekonomske krize koja ce nesumnjivo potresti i prostore ex-Yugoslavije,verujem da ce se svako od vas odluciti na neki vid štednje pošto to najavljuju i vlade svih zemalja...

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 07/12/2008 : 19:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
odreci cu se politikinog zabavnika, kojeg ionako ne kupujem...
ostalo po starom

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

?uvec
New Member

Croatia
170 Posts

Member since 06/06/2008

Posted - 07/12/2008 : 19:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ?uvec a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Interesujeme šta ko od vas kupuje od izdanja Ludensa , libelusa i Veselog cetvrtka i kojih cete se to izdanja odreci pred naletom svetske ekonomske krize koja ce nesumnjivo potresti i prostore ex-Yugoslavije,verujem da ce se svako od vas odluciti na neki vid štednje pošto to najavljuju i vlade svih zemalja...

Odreci cu se hrane

I'm only ten and a half years old!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1608 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/12/2008 : 20:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Ostavio sam cigarete
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/12/2008 : 20:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
A možda nece biti stvar u tome hoce li se tko od nas kojeg stripa odreci, koliko hoce li biti stripova za odreci ih se, hoce li se možda strip izdavaci u teškim vremenima odreci nas, odreci izdavanja stripa...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/12/2008 : 21:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Treba samo biti umeren, i nastojati da kupish samo onoliko koliko mozhesh da stignesh da prochitash. Takodje, u stanju finansijske krize ume da zapravo skochi kvalitet onoga shto chitash, tj. ljudi chesto prestanu da chitaju neshto shto ih onako zanima, nego samo ono shto ih zaista zanima.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 07/12/2008 : 21:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Cigarete su skoro 20 kuna, pice u normalnom kaficu iznad 10 kuna, novine oko 10 kuna, itd.

Ako stvarno voliš stripove, uvijek ceš naci nacin da ih se ne odrekneš (a da usput ne propadneš).

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 07/12/2008 : 21:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
mene zanima hoce li sad spustiti te napuhane cijene. nafta nije vise na 150 us$, vec oko 40 (!), kamate rigorozno padaju, ne prijeti inflacije, vec deflacija, sve pojeftinjuje. hoce li sad ovo nedavno napuhavanje cijena undo?

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 07/12/2008 : 21:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Cigarete su skoro 20 kuna, pice u normalnom kaficu iznad 10 kuna, novine oko 10 kuna, itd.

Ako stvarno voliš stripove, uvijek ceš naci nacin da ih se ne odrekneš (a da usput ne propadneš).

volim ja stripove, no to ne znaci da sam budala. i pusti usporedbe sa cigaretama i picima u kaficima. to mozda vrijedi za neke rubne grupacije, ne za normalnog prosjecnog obiteljskog covjeka koji racuna u kili kruha i litri mlijeka.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/12/2008 : 21:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
pa ja se radije odreknem odlaska u grad nego stripa.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31018 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 07/12/2008 : 21:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Kupujem Martyja Ludens i VC, Texa sve kaj postoji, Mister No-a, VC i Ludens, malog Rangera, Alan Ford klasik i sve specijalce kiosk, jos cu probat nabavit Ridobradog i popunit rupe Libellus Mister No-a i Martyja... i tak još štošts kaj me zainteresira u trenutku

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/12/2008 : 21:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
ja sam se svojevremeno odricao dorucka u skoli da bih mogao da kupujem stripove!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 07/12/2008 21:26:00
Go to Top of Page

bitola
Average Member

USA
821 Posts

Member since 22/02/2003

Posted - 07/12/2008 : 21:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bitola a Private Message
Cene se nece namaliti, videces.
Puno je lakse trgovcima da povise cene ali kad dodje vreme da namale uvek nadju neki razlog da ih ne namale.
Niko se ne zeli odreci extra profita.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/12/2008 : 21:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Bice tesko, ali izdrzacemo nekako.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 07/12/2008 : 21:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by masni

pa ja se radije odreknem odlaska u grad nego stripa.

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 07/12/2008 : 22:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Za sada kupujem sve od `cetvrtka`...nadam se da nece povecavati cijene...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/12/2008 : 22:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by Malicius

odreci cu se politikinog zabavnika, kojeg ionako ne kupujem...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 07/12/2008 : 22:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Ja cu manje na pivo u kafane sa društvom, a više kod kuce, cigara ne pušim-tu malo uštedim, pa odreci cu se npr Marti Misteriji i Mister Nou, imam još puno za nazad da procitam, ne da mi se. A nadalje cu kupovat sve Dylane, Stripbumerange, poneke albume, knjige, a sakupljam još svašta-revije(National geog.-slovenacki j., Svet i ljudi-slovenacki jezik, Geo-hrvatski j., na slov.j. je nema više), albume sa slicicama,...

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 07/12/2008 22:56:19
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/12/2008 : 23:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Hiljadu mu krezavih vukodlaka!Profo,ne siri paniku! Ionako smo suoceni sa trista nedaca-nema dovoljno stripova,piva je sve manje,primetan je nagli pad potencije(bar kod mene,za vas neznam? ),muzikanti vise ne sviraju ako vodju orkestra ne pljesnes po celu s' barem pedes' jura...jos i ta kriza ako stigne na sve ovo... Predlazem,hitno osnivanje kriznog staba,profesora-inza na celu i da odma' vidimo sta dalje?!

Edited by - Pajtos on 07/12/2008 23:07:56
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Lepo je biti saljiv, ali sta ako ZAISTA budemo morali necega da se odreknemo. Mozda nece konkretno neki od nas koji su tako napisali, ali mnogi drugi hoce, i onda kad padne prodaja, izdavac moze izdanje i da ukine, pa cete ga se odreci ovako ili onako. Sto se mene tice, Zagor (redovna serija) je svakako na poslednjem mestu za odricanje, a ako postoji neka lista, (obzirom da redovono kupujem samo VC i "Ludens" u striparnicama kad odem do Beograda), onda lista odricanja izgleda ovako (na prvom mestu je ono cega cu se najpre odreci, na poslednjem ono cega bih se najteze odrekao):

0. LU Zagor redovni (razmisljam da li da ga uopste vise kupujem jer sad imam VC)
1. VC Zagor biblioteka (kolekcionarsko izdanje)
2. VC Odabrane price
3. VC Zagor specijal
4. VC Marti Misterija (jer je totalno razocarenje kvalitet prica, bar u ova dva do sad izasla)
5. VC Dampir
6. VC Dragonero (to jest ta edicija nezavisnih stripova)
7. LU Mister No
8. VC Mister No
9. VC Tex
10. VC Dilan Dog Superbook
11. VC Dilan Dog redovni
12. LU Marti Misterija
13. LU Extra Zagor
14. LU Zagor maxi
15. LU Zagor specijal
16. VC Zagor redovni

Ostala izdanja "Ludensa" za sad ne pratim redovno pa je pitanje cega bih se u kom momentu odrekao.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/12/2008 : 23:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

4. VC Marti Misterija (jer je totalno razocarenje kvalitet prica, bar u ova dva do sad izasla)
...

12. LU Marti Misterija

Stvarno su ti loshije epizode VC od Strip Agentovih? Ok, ova Nedodjija je bila uzhas, ali uzhas na nivou veceg dela SA Martija, dok mi je Atlantida bila najbolji kiosk Marti ne znam otkada.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/12/2008 : 23:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
---dp--- daj molim te izmeni samo mesta Dampiru i Martiju. Kakve god da su nove price svakako su 2 svetlosne godine ispred Dampira
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/12/2008 : 23:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Dp,pa ti bi se,po tabeli,svih edicija odrekao?!Meni je strip,al' ozbiljno,zadnje(mislim na luksuz)cega bih se odrekao! Prvo ratno pravilo u borbi sa krizom:uvek sebi nabij(kh!kh!)visok standard i,kako-tako ga odrzavaj,pa kad,u slucaju krize,pocnes da smanjujes,lakse ces odrzati onaj svoj,normalni! Tako ja,kad smanjim ishranu na dva obroka,batalim pivo,najurim dve od tri ljubavnice(ostavicu ovu sto mi odobrava stripove ),resim se Juga i kupim bicikl(jos i da znam da ga vozim),mogu 'ladno nastaviti sta SVIM stripovima,pa makar bila i ona kriza sto skida i gace!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

Dp,pa ti bi se,po tabeli,svih edicija odrekao?!Meni je strip,al' ozbiljno,zadnje(mislim na luksuz)cega bih se odrekao! Prvo ratno pravilo u borbi sa krizom:uvek sebi nabij(kh!kh!)visok standard i,kako-tako ga odrzavaj,pa kad,u slucaju krize,pocnes da smanjujes,lakse ces odrzati onaj svoj,normalni! Tako ja,kad smanjim ishranu na dva obroka,batalim pivo,najurim dve od tri ljubavnice(ostavicu ovu sto mi odobrava stripove ),resim se Juga i kupim bicikl(jos i da znam da ga vozim),mogu 'ladno nastaviti sta SVIM stripovima,pa makar bila i ona kriza sto skida i gace!

Nismo pricali o hrani, ljubavnicama i ostalom... ovo je samo lista stripova, a to da li bih se pre odrekao ljubavnica ili stripova, to uopste nije diskutabilno
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/12/2008 : 00:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

...

12. LU Marti Misterija

Stvarno su ti loshije epizode VC od Strip Agentovih? Ok, ova Nedodjija je bila uzhas, ali uzhas na nivou veceg dela SA Martija, dok mi je Atlantida bila najbolji kiosk Marti ne znam otkada.

Da, ne znam zasto. Psebno ta "Atlantida" mi je dosadna do bola, previse nepotrebnog teksta, losih i nepotrebnih dijaloga, cela radnja mogla se smestiti na 50 strana umesto na 160. Jednom recju, totalni uzas. Da je smestena na manje stranica, bilo bi solidna prica. No, ponavljam da je sve stvar ukusa.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 08/12/2008 : 00:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:

Lepo je biti saljiv, ali sta ako ZAISTA budemo morali necega da se odreknemo. Mozda nece konkretno neki od nas koji su tako napisali, ali mnogi drugi hoce, i onda kad padne prodaja, izdavac moze izdanje i da ukine, pa cete ga se odreci ovako ili onako. Sto se mene tice, Zagor (redovna serija) je svakako na poslednjem mestu za odricanje, a ako postoji neka lista, (obzirom da redovono kupujem samo VC i "Ludens" u striparnicama kad odem do Beograda), onda lista odricanja izgleda ovako (na prvom mestu je ono cega cu se najpre odreci, na poslednjem ono cega bih se najteze odrekao):

0. LU Zagor redovni (razmisljam da li da ga uopste vise kupujem jer sad imam VC)
1. VC Zagor biblioteka (kolekcionarsko izdanje)
2. VC Odabrane price
3. VC Zagor specijal
5. VC Dampir
6. VC Dragonero (to jest ta edicija nezavisnih stripova)
7. LU Mister No
8. VC Mister No
9. VC Tex
10. VC Dilan Dog Superbook
11. VC Dilan Dog redovni
12. LU Marti Misterija
13. LU Extra Zagor
14. LU Zagor maxi
15. LU Zagor specijal
16. VC Zagor redovni

Ostala izdanja "Ludensa" za sad ne pratim redovno pa je pitanje cega bih se u kom momentu odrekao.

E moj dp...tako ti podrzavas izdavaca iz Srbije, tako sto bi se najpre odrekao njegovih izdanja? A ako/kad on propadne, bices sokiran zasto se to desilo.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000