Author |
Topic |
|
zoemis
New Member
Croatia
118 Posts
Member since 24/11/2008 |
Posted - 07/12/2008 : 21:49:57
|
Hej, narode,
ovo se vjerojatno svima nama dogadja: dodem na kiosk, pokažem koji Zagor/Tex/Mister No/Mark/Blek... hocu, onda se baba (bez uvrede, al` je baba), dok prica mobitelom sa drugom babom (bez uvrede, al` i ta je baba), penje na stolcic i uzima strip (krivi), onda joj najuljudnije što mogu dajem do znanja da je uzela krivi i ponovno pokazujem koji hocu, na što se ona, i dalje pricajuci na mobitel, ponovno penje, i kopa po stripovima te prati moj prst i napokon uzima pravi. Dodaje mi ga, ja njoj vec pripremljen novac, ona nastavlja dalje pricati. Krenem jedan korak od kioska, vrtim strip i primjecujem da je oštecen (od vezivanja na paletama u skladištu Tiska). Vracam se nazad, ova još uvijek prica, i pravi se da me ne primjecuje. Pokazujem joj strip, napokon pogleda u mene, pa u strip i zacudenim pogledom kaže onoj s druge strane signala: "Ðurda, ajd` pricekaj malo, imam puno mušterija". (Naravno oko mene nikoga...) Kažem joj da je strip oštecen i da mi zamijeni za drugi, na što ce ona: "Da vidim! Pa gdje je oštecen?" Pokažem joj oštecenja, ona promrmlja nešto i kaže da su svi takvi. Kažem joj neka mi vrati novac pa cu kupiti negdje drugdje, i onda mi iskopa iz neke police (dolje) par takvih komada od kojih sam izabrao jedan. E sad, moje pitanje: Zar u Tisku ne mogu drukcije pakirati stripove na te palete, skoro svaki ima nekakvo oštecenje? I podpitanje: Jel` mogu te gospode u kioscima biti malo ljubaznije prema nama stripašima? (Kad su u pitanju kupci raznoraznih ženskih casopisa onda nisu takve)
|
Mjesta, mjestaaaaa! |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/12/2008 : 21:53:48
|
1. Možda i mogu drugacije pakirati, ali vjerovatno ih nije briga. 2. Tete vjerovatno mogu biti ljubaznije, ali zašto bi bile. Nece dobiti više novca ako budu ljubazne. Tako da su one dobre tete cesto ljubazne, a one uvijek nadrkane se ne trude biti ljubazne. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 07/12/2008 21:54:35 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/12/2008 : 21:54:34
|
oni koji kupuju zenske casopise, ne obracaju paznju na bilo kakva minorna savijanja korica ili coskova, stoga takve situacije ne iziskuju bilo kakvu potrebu za slicnom komunikacijom sa bakutom. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 07/12/2008 21:54:58 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11094 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/12/2008 : 22:46:31
|
Ja Playboy uvik prisavijem tako da od dvi sise nastanu cetiri...
Neprocjenjivo! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 07/12/2008 : 22:49:07
|
quote: Originally posted by zoemis
Hej, narode,
ovo se vjerojatno svima nama dogadja: dodem na kiosk, pokažem koji Zagor/Tex/Mister No/Mark/Blek... hocu, onda se baba (bez uvrede, al` je baba), dok prica mobitelom sa drugom babom (bez uvrede, al` i ta je baba), penje na stolcic i uzima strip (krivi), onda joj najuljudnije što mogu dajem do znanja da je uzela krivi i ponovno pokazujem koji hocu, na što se ona, i dalje pricajuci na mobitel, ponovno penje, i kopa po stripovima te prati moj prst i napokon uzima pravi. Dodaje mi ga, ja njoj vec pripremljen novac, ona nastavlja dalje pricati. Krenem jedan korak od kioska, vrtim strip i primjecujem da je oštecen (od vezivanja na paletama u skladištu Tiska). Vracam se nazad, ova još uvijek prica, i pravi se da me ne primjecuje. Pokazujem joj strip, napokon pogleda u mene, pa u strip i zacudenim pogledom kaže onoj s druge strane signala: "Ðurda, ajd` pricekaj malo, imam puno mušterija". (Naravno oko mene nikoga...) Kažem joj da je strip oštecen i da mi zamijeni za drugi, na što ce ona: "Da vidim! Pa gdje je oštecen?" Pokažem joj oštecenja, ona promrmlja nešto i kaže da su svi takvi. Kažem joj neka mi vrati novac pa cu kupiti negdje drugdje, i onda mi iskopa iz neke police (dolje) par takvih komada od kojih sam izabrao jedan. E sad, moje pitanje: Zar u Tisku ne mogu drukcije pakirati stripove na te palete, skoro svaki ima nekakvo oštecenje? I podpitanje: Jel` mogu te gospode u kioscima biti malo ljubaznije prema nama stripašima? (Kad su u pitanju kupci raznoraznih ženskih casopisa onda nisu takve)
- ovo se pa skoro identicno meni dogodilo samo bez mobitela i nisam na srecu izvadio novce jer sam na vrijeme primjetio, ali se baba zato 'križala' koji sam ja frik, a i onako cu ga kao dok ga procitam baciti; tocno tim rijecima, a ja sam nato rekao da imam srece što mogu birati još na 6 kioska no što nije nacin naravno jer na tom kiosku je taj BLEK bio zadnji i to onaj naravno pritsnut špagom (drugi je ocigledno nekom vec bio uvaljen) |
|
|
zoemis
New Member
Croatia
118 Posts
Posted - 07/12/2008 : 23:30:31
|
A i opcenito nije neka kvaliteta korica, mogli su se malo više potruditi. Teško je naci strip bez udubljenja, raznoraznih utisnutih crta i slicno... |
Mjesta, mjestaaaaa! |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 08/12/2008 : 00:03:52
|
Meni se to ne dešava zato što ne kupujem stripove na kioscima, vec u prodavaonicama štampe. Lijepo udeš, sam sa police izabereš strip koji hoceš i daš ga teti na blagajni koja ti ga još i stavi u vrecicu. Svi zadovoljni |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 08/12/2008 : 00:19:47
|
Secam se kad sam zhiveo u Americi, u striparnicama su se prodavali 'oshteceni stripovi.' Poshto se u Americi nikome ne isplati vracanje defektnih stripova, striparnice samo jave izdavachu broj oshtecenih, koji im se ne naplate, a kojima oni u radnji odseku coshak da bi bio jasno defektan i prodaju za 50 centi, ili chak manje.
Ti oshteceni bi se kod nas smatrali glancerima za 5+, oshtecenje je neshto tipa 'malo je papir hrapaviji na ovih dva milimetra u kraju zadnje korice,' svaka se najsitnija greshka smatra dovoljnom da se strip ne prodaje po punoj ceni. Kada bi videli onako prignjechen hrbat od kanapa kojime se vezuju stripovi, mislim da bi dobili infarkt. |
|
|
zoemis
New Member
Croatia
118 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 08/12/2008 : 05:54:36
|
To se tko pakuje kod vas u Hrvatskoj, ja nesto slicno nisam video ni u Srbiji ni u BiH, niti je bilo koji od "Bonellijevih" iza Itlaije imao bilo sta slicno, dok je to kod "Ludensa" redovna pojava. Sve mi se cini da je "Ludens" taj koji ih tako pakuje (ili stamparija koja im stampa) jer takvih stvari nije bilo na stripovima od SD. |
|
|
|
Topic |
|
|
|