Author |
Topic |
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Floyd
New Member
Serbia
264 Posts
Member since 25/05/2002 |
|
cartman
New Member
Slovenia
165 Posts
Member since 12/08/2002 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2443 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2443 Posts
Posted - 18/10/2002 : 21:59:17
|
samo za Cartmana:
Teoretski moze:
http://www.stripovi.com/Forum/topic.asp?TOPIC_ID=1073&FORUM_ID=5&CAT_ID=2&Topic_Title=Stripoteka u Sloveniji&Forum_Title=Stripovi
Ali od toga nista... ja i prijatelj smo nuricili pa sta bude bude... dobili posle dugog cekanja i mnostvo telefonskih poziva jedan paket od 5 Stripoteka (cena u istinu bila dosta povolnija nego u hrvatskim kioscima) i karticu MarketPrinta... to je sve... prijatelj jih je jos nekoliko puta pozvao misle li oni da jos salju ili ne... posle mnogo obecanja da cemo uskoro da primimo jos Stripoteka od toga nije bilo nista i on je odustao.
Edited by - bidi on 18/10/2002 22:01:01 |
|
|
BOGI
Advanced Member
USA
6494 Posts
Member since 07/09/2002 |
Posted - 18/10/2002 : 22:01:19
|
bidi,danas poslah mm.jebote,postarina 1.50 eura!
U sobi utrobe izvrnute uzasom i laticama bilo je vremena samo da se zuri,zuri i mozda,kad bi neko imao smisla za smjesno,da se izgovori kratka molitva. |
|
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 19/10/2002 : 01:04:32
|
Nekad se covjek pita dali oni uopste hocu da prodaju svoje produkte??? Ovdje u svedskoj ako si se preporucio na skoro bilo koje novine na pola ili cjelu godinu oni ti prije zadnjeg broja posalju napomenu da ti istice preplata i da je obnovis isto tako ako se nejavis oni ce ti uglavnom najmanje 3 puta napomeu poslat u roku nekoliko mjesece plus sa nekim extra bonusom itd.. he.. a znam kad sam zvao borgisa za jedno 7 godina.. zenami nije mogla ni reci kolika je preplata za inostranstvo.. morao sam cekati ihaj haj vremena dok je trazila po papiru.. a ja sam se prepo. na 6 br ali kad sam dobijo 7 rekoh de da ih zovnem jos jedanput da vidim..i sta ces tu je bila zbrka.. ona me pita dali sam ja to bijo sto sam maloprije zvao rekoh da jesam.. sacekajte da vas sprovedem na vezu.. rekoh sacekacu i poslije nekoliko minuta i fine melodije iz telefona ja dobih firektora borgisa... hahaha.. a najgori su bili oni iz SD. radi starih Zagora i jos nekih stripova.. tada sam imao neku ustedzevinu rekoh zeni da hocu da narucim stripove za oko 600 eura odjedanput.. ona kaze da moze rece mi podatke i ja trk na postu a oni nesto seru nedostaje adresa sd,,ove banke.. pa nemogu poslati pare.. dobro.. zovnu ja njih opet kad oni nemaju adresu.. po njimaje samo direktor sto zna? pa dobro daj mi direktora.. nazalost nije tu zavrsio je za danas.. i tako sam ja njih zvao danima vjerovali vi ili ne.. a oni su mi uvjek isti odgovor davali.. kasnije mi je jedna zena koja je bila prijatna i koja je shvatila moju zelju za stripove dala neke druge podatke koje bi preko banke slao..ali nazalost oni iz banke su htjeli neki "seift ime" a to naravno nisam mogao da dobijem od sd.. a znam kada su mi rekli da zovem u 7 ili bi to u 8 sati ujutro jer direktor tada pocinje.. a ja uvjek ustajem u 1200. pa covjek onako zbunjen ih zovne u 0700 i dozna da je sirektor prije neki minut otisao.. jebli oni direktovu mater.. mogli su ga upitati za adresu sami.. stvarno i dan danas to neshvacam zbog cega su me odbijali??.. Ja nelazem kad vam kazem da ovdje u svedskoj covjek moze citati o slicnim dogadzajima u novinama.. ovi iz novina stave pismo i zovnu "optuzenog" i ovaj se izvini obeca da se to nece ponoviti plus sto dobiju uglavnom po neki bonus...
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/10/2002 : 10:03:26
|
redakcija stripoteke je trenutno u selidbi (trenutno znaci proteklih par nedelja) te ta cinjenica mozda moze da im posluzi kao opravdanje.
|
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2443 Posts
|
cartman
New Member
Slovenia
165 Posts
Member since 12/08/2002 |
Posted - 19/10/2002 : 14:27:52
|
BiDi, hvala za odgovor.
Neznam zašto se Stripoteka ne može kupiti u kioscima, pa ljudi kao da nece da prodaju svoja izdanja . Ne razumjem kakav problem bi bio, da se Stripoteka prodaje barem u najvecjim kioscima i ako su je ljudi kupovali u prošlosti siguran sam, da bi je kupovali i danas ako bi mogli da je kupe.
|
|
|
lavirint
Starting Member
Sweden
35 Posts
Member since 01/02/2002 |
Posted - 20/10/2002 : 13:54:39
|
Imam masu losih iskustava sa izdavacima stripova sa nasih prostora ali ima i jedno prijatno iskustvo i to vjerovali ili ne sa SD...predprosle godine odem ja na njihovu int. stranicu i narucim do tada sve izasle Zagor-ove stripove iz obe edicije i naravno poslije dvije sedmice dobijem ja mail os nekog Fabijanka koji mi dadne broj ziro racuna i podatke za uplatu novca...ja njemu odgovorim da cu uplatiti, medjutim bio sam tad tih par dana kratak slovom i skontam da uplatim na kraju mjeseca i onda da mu javim za uplatu...i prodjeti jedna sedmica, ja stigo sposla kad stigo avin od poste da sam dobio paket..ja nemam blage veze o nekom paketu al ja odem kad tamo i iskreno da vam kazem, sokiram se...zena u posti mi pocne iznositi sveze po 6 stripova, sve ukupno 22 svese, 130 stripova...ja sav u euforiji, odletim kuci i nazovem Fabijanka i kazem da sam dobio stripove i da cu uplatiti novac i dogovorim se da uzmem i Tex-a (40-tak kom)...poslije tri dana dobijem ja mail da je stiglo 80 eur-a od mene, ali pazite, ja nisam nista novca poslao....ja se usutim i par dana poslije dobijem ja Tex-a isto ko i Zagor-a...poslije mjesec dana dobije jos jedan mail od SD i pisu da je sve ok sa novcom kojeg ja nikada poslao nisam...pricao sam s jos raje koje su narucivali od njih i dosta toga slicnog se desilo...ko napr kada nazovu Fabijanka on tiho prica, zovu se kucni brojevi, uplacuje se na nj ime itd...svega je bilo...zanimljivo, zar ne!
|
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/10/2002 : 14:00:06
|
Pa nas sistem je to.Ne treba da nas cudi vise jel tako
Zato si ti prodavao komplete Zagora SD
Edited by - seinfeld on 20/10/2002 14:02:18 |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
davor
New Member
Croatia
104 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 20/10/2002 : 16:34:15
|
Zanima me kako bih mogao doci do stripoteka koje su izašle u zadnjih 10 godina odnosno otkako su prestale izlaziti u Hrvatskoj?
radoja |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5955 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 21/10/2002 : 00:35:44
|
quote:
Sto sad izlazi od stripova u YU??? A u Politikinom zabavniku ima li sto od Jeremijaha ili B.Prinsa?
Redovno izlazi samo Stripoteka i Akira. Systemcomics povremeno izbaci koji album(nedavno je izasao "Bic bogova" Alekse Gajica), i naravno tu i tamo se pojavi neki fanzin. To je otprilike sve. A tu je i PZ sa redovnim strip dodatkom. Bernarda Prinsa nije skoro bilo ali je Dzeremaja bio ("Pogranicna oblast") pre nekih 3-4 broja.
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
|
Topic |
|