Author |
Topic |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 05/01/2002 : 13:24:29
|
Prije nekih 8 dana kupio sam kompjuter i odmah pronašao ove stranice. Svakog dana citam vaše komentare, ideje, pregledavam naslovnice, popise originalnih izdanja i oduševljen sam da mi je sve ovo dostupno. Uspostavio sam kontakt s nekim deckima (Darko, Kolekcionar) i izgledaju mi kao ljudi na mjestu. Volim misliti da su i ostali super. Uglavnom, gledajuci ove stranice, sjetio sam se kako sam se sa prijateljem zezao, kako cemo sazvati kongres obožavatelja stripova: obožavatelji Texa došli bi na konjima, obožavatelji Zagora na lijanama, Dylanovi u bubi, a Nathanovi u svemirskim brodovima. Dobro, ne bi baš tako bilo, ali možda je moguce, treba osnovati klub obožavatelja stripa, osnovati podružnice, pustiti pipke posvuda, popularizirati stripove, ici u medije (kao ljubitelji stripova daruju krv, ili spašavaju kitove, otvaraju igraonice za djecu). Treba samo volje i angazmana, treba mijenjati društvo, jer je ogrezlo u drek, i ljude, jer je mnogo neljudi - lažovi, licemjeri, bludnici, hijene... Treba to sve mijenjati, ali prvo pocni sa svojim prijateljima, pricaj sa njima, daj, a nemoj samo uzimati. Eto, nekad je to bila zajebancija, a možda je moguce imati klub u kojem bi se družili, pricali o stripovima i svemu ostalome licem u lice, zvali goste, crtace, scenariste, obožavatelje iz Italije... Evo, pada mi još jedna ideja, slabo se izdaju stripovi, gase se pojedini junaci, neki novi nisu nam dostupni prevedeni, ajmo sami izdavati, vidim da ima ljudi koji citaju originale na talijanskom, ima ljudi koji mogu napraviti, slijepiti stranice i imati cemo stripove. Ovo su samo smjernice, napomene, ima onih koji to mogu razraditi, kao što su ljudi koji su napravili ove stranice. I to je vec jedan veliki korak.
Ocitujte se, komentirajte - bok!
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17140 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Wahoomi
Average Member
Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 05/01/2002 : 20:20:00
|
Ovo sa izdavanjem ti nije loša ideja. Nama stvarno treba još izdavackih kuca jer nakon što je SD prestala pojavio se Ludens koji je premala kuca da bi mogao sve to pokrivati. Zato bolje imati više malih koji bi izdavali sve za što postoji interes. Jednu bi mogli pokrenuti i strip-fanovi ali od ideje do ostvarenja dug je put. Ipak je najveci poroblem kod nas što medu najmladima nema interesa za stripove. Prvenstveno mislim na osnovoškolce i srednjoškolce, a i studente(cast izuzecima). Najgore mi je kad malo popricam s klincima koji dodu pušiti ispred haustora pa utvrdim da nisu ni culi za Zagora. Ali zato znaju što je marijuana, ecstasy, speed, kokain i heroin. Znaju i koje je vino najjeftinije u ducanima. Ja sam odrastao u nekim boljim vremenima i još u osnovnoj sam poceo pušiti, igrati bilijar i piti pivo, ali na to sam trošio novce koji su mi ostali nakon kupovine stripova. Za strip sam morao imati, a za one otrove ako što ostane. Mislim da bi više trebalo raditi s tim klincima jer kao da nikog nije briga za njih pa se i oni tako postavljaju prema svijetu. Kada im donesem poneki strip da procitaju kod nekih se vidi zanimanje, a neki ih smatraju slikovnicama koje su oni davno prerasli.
|
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17140 Posts
Posted - 06/01/2002 : 00:17:15
|
Pa prvenstveno bi trebalo strip uvesti u skole Ako se zove imenom umjetnost onda je sramota da ga nema u obrazovanju Sto se tice klinaca tu se nemoze nista dok se drustvene norme ne promjene Sad je to sve u trendu a i zarade su vjerovatno velike pa se forsira nemoral u svim segmentima da bi se stvorilo sto vise potrosaca
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 06/01/2002 : 14:00:35
|
Slažem se sa Wahoomijem, a i Kruger je dobro rekao - kriza morala. Naravno, to je povezano sa klincima, koji uce, upijaju od starijih, a uglavnom im se servira "klasicno americko smece" (talk show, promjene spola, pomodno sranje, mobiteli, najnoviji modeli automobila, poplava vidovnjaka i gatara, knjige 50 nacina da budeš sretan...). Težak je put da se to promijeni, ali treba volje i davanja, treba osvijestiti najprije one koji su ti dostupni. Kažem, teško je to, a opet nije rješenje držati se po strani i niti ne pokušati. "ISTINA CE VAS OSLOBODITI" Iv 8,32
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17140 Posts
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 06/01/2002 : 22:59:17
|
ma doce opet vrijeme kad ce strip biti u modi, nebojte se, nije strip nastao prije 30-40 godina pa da kazemo da ce sad zbog kompjutera i novih sranja da propadne, prezivio je dosta i prezivjece i ovo sadasnje, to ti je ko moda, evo sad se opet odjeca iz 60-70 vraca u modu, doce i za strip vrijeme
|Top| |
|
|
Wooo
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 06/01/2002 : 23:48:27
|
Moj icq: 66533803, javite se koji put ali nemojte se iznenaditi ako koji put budem neraspolozen za spiku, mozda kad kupim origigi kolelekciju tex-a cu biti bolje volje.
Word Up?! I got the skill, I'll bust ya in the grill! Also I Gots My A.K. So Don't Try And Play Me! |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26874 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 07/08/2006 : 20:15:31
|
quote: Originally posted by stinky
Prije nekih 8 dana kupio sam kompjuter i odmah pronašao ove stranice. Svakog dana citam vaše komentare, ideje, pregledavam naslovnice, popise originalnih izdanja i oduševljen sam da mi je sve ovo dostupno. Uspostavio sam kontakt s nekim deckima (Darko, Kolekcionar) i izgledaju mi kao ljudi na mjestu. Volim misliti da su i ostali super. Uglavnom, gledajuci ove stranice, sjetio sam se kako sam se sa prijateljem zezao, kako cemo sazvati kongres obožavatelja stripova: obožavatelji Texa došli bi na konjima, obožavatelji Zagora na lijanama, Dylanovi u bubi, a Nathanovi u svemirskim brodovima. Dobro, ne bi baš tako bilo, ali možda je moguce, treba osnovati klub obožavatelja stripa, osnovati podružnice, pustiti pipke posvuda, popularizirati stripove, ici u medije (kao ljubitelji stripova daruju krv, ili spašavaju kitove, otvaraju igraonice za djecu). Treba samo volje i angazmana, treba mijenjati društvo, jer je ogrezlo u drek, i ljude, jer je mnogo neljudi - lažovi, licemjeri, bludnici, hijene... Treba to sve mijenjati, ali prvo pocni sa svojim prijateljima, pricaj sa njima, daj, a nemoj samo uzimati. Eto, nekad je to bila zajebancija, a možda je moguce imati klub u kojem bi se družili, pricali o stripovima i svemu ostalome licem u lice, zvali goste, crtace, scenariste, obožavatelje iz Italije... Evo, pada mi još jedna ideja, slabo se izdaju stripovi, gase se pojedini junaci, neki novi nisu nam dostupni prevedeni, ajmo sami izdavati, vidim da ima ljudi koji citaju originale na talijanskom, ima ljudi koji mogu napraviti, slijepiti stranice i imati cemo stripove. Ovo su samo smjernice, napomene, ima onih koji to mogu razraditi, kao što su ljudi koji su napravili ove stranice. I to je vec jedan veliki korak.
Ocitujte se, komentirajte - bok!
jebate,jedan od rijetkih stinkyevih normalnih posteva
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 07/08/2006 : 20:22:13
|
vidis da te covjek koji je ovo napravio poslusao....doduse, nije slijepio nego uvezao:)))
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 08/08/2006 : 00:33:59
|
quote: Originally posted by stinky
Evo, pada mi još jedna ideja, slabo se izdaju stripovi, gase se pojedini junaci, neki novi nisu nam dostupni prevedeni, ajmo sami izdavati, vidim da ima ljudi koji citaju originale na talijanskom, ima ljudi koji mogu napraviti, slijepiti stranice i imati cemo stripove. Ovo su samo smjernice, napomene, ima onih koji to mogu razraditi, kao što su ljudi koji su napravili ove stranice. I to je vec jedan veliki korak.
I tako je nastao magicni vjetric...
Free will. It's like butterfly wings: once touched, they never get off the ground. No, I only set the stage. You pull your own strings. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 08/08/2006 : 01:20:26
|
Tornado !
Free will. It's like butterfly wings: once touched, they never get off the ground. No, I only set the stage. You pull your own strings. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/08/2006 : 11:50:43
|
And what if... Stinky nije kupio novo racunalo? Da li bi se ovaj sajt razvijao u smjeru kojim danas ide, da li bi uopce postojalo sve ovo? Da li bi prevladali "neljudi - lažovi, licemjeri, bludnici, hijene"...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
XIII
Senior Member
Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
|
|
Topic |
|