Author |
Topic |
Markor
Starting Member
18 Posts
Member since 08/07/2005 |
Posted - 06/01/2009 : 18:54:48
|
uplatio sam mu novac 15.12.2008. i do danas nisam dobio stripove. kontaktirao sam ostale ljude koji su u isto vrijeme(pocetak 12. mjeseca)-Babilon(uplatio je 08.12.!!) , zare80, Aftermath, Shiva314 kupovali od njega stripove, nitko do danas nije nista dobio!
svima je kopipejsato iste odgovore-umjesto njega je slala sestra i sve sto je ona poslala - izgubljeno je, nista nije stiglo??!! izgubio sam puno vremena, kopajuci po posti, uvid u knjigu primki, dopisivanje za ostalim koji u prevareni u ovoj prici. Goran je poslao svima sljedece: "zbog osobnih problema stripove nisam sam slao, pa je ispalo kako je ispalo. danas sam poslao novi paket (stripovi iz vlastite kolekcije)"
dakle, da rezimiramo: "ispalo je kako je ispalo" a to je, 4 izgubljena paketa u bespucima povijesne zbiljnosti Hrvatskih Posta, vrijednost oko 3000kn, i on salje nove stripove iz vlastite kolekcije. Mrtav-hladan, ko da se nista nije desilo.
|
Edited by - Markor on 06/01/2009 19:37:35
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 06/01/2009 : 18:57:45
|
zaboravio sam napomenuti da je uz svaku njegovu aukciju stajala obavijest da mu lova hitno treba i da prodaje povoljno! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 06/01/2009 : 22:52:30
|
quote: Originally posted by Gand
Placanje pouzecem, u opticaju od kad je covjek uspostavio postu kao posao. Jebiga.
Možda, ali npr. kod nas to košta oko 10 KM, na neku manju porudžbinu se nikako ne isplati. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/01/2009 : 23:08:49
|
quote: Originally posted by Gand
Placanje pouzecem, u opticaju od kad je covjek uspostavio postu kao posao. Jebiga.
Opcija pouzecem se placa i to podosta tako da nije isplativa za manje iznose. Ako je prodavac nepošten, može ti zapakirati stare casopise (recimo). Ti ionako prvo placaš pa tek onda otpakivaš. Požališ se na pošti - oni te gledaju bijelo. Pa dobio si svoj paket casopisa, platio, ostalo se njih ne tice (oni su svoj dio posla obavili). U praksi, rijetko ce tko otvarati paket na pošti. Svi idu kuci pa otvore, a tada je definitivno kasno. Zašto ne otvarati na pošti? Pa, lakše je nostiti zapakirano s kanapom, nego razbucano. A i da otvoriš na pošti - vec sam objasnio. Gdje nas to dovodi - nigdje. Ponovo smo prevareni, ali ovaj put smo platiti vecu poštarinu. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/01/2009 : 23:11:59
|
Nije mi cilj pametovati (previše), stvarno sam ogorcen kada vidim ovakve stvari. Ja se nadam da Vega nije poslao uslijed nekih legitimnih poteškoca i da ce na kraju sve biti u redu (i s njim i sa transakcijama). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 06/01/2009 23:12:21 |
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 06/01/2009 : 23:51:14
|
placanje pouzecem?? kakve to ima veze sa ovim topicom?? mislim da niste shvatili poantu a to je: platili smo mu odavno - kaze svima da je poslao -nista nije do danas stiglo -kaze poslat cu opet! a to kosta 2500-3000kn! get a grip people!! pa nitko normalan nebi tako olako presao preko gubitka 3000kn. istina je da on to nije bio poslao, i isao je po sistemu- ako prode- prode, ako netko prihvati da je to izgubjeno u hrvatskim postama, tu je zaradio. ako se netko buni, trazi sken potvrde o slanju- kaze mu, nema frke, saljem ponovno, ovaj put iz vlastite kolekcije. ko popit cašu vode. hahahah, da nije smijesno bilo bi zalosno. a ljuti me to sto on to uopce ne dozivljava...a mi nemamo ni novac ni stripove, zasad. ali ima nacina da se vrati novac... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 07/01/2009 : 10:31:02
|
Covjeka znam samo online ali ako to što znaci poštenjacina je kakve nema - uzimao sam preko ebaya neke stvari za njega i to je išlo direktno na njeogvu adresu - sve je uvijek uredno platio - tako da odbijam vjerovati da je u pitanju štogod mutna - pitanje je kad su paketi slani - meni je jedan paket putovao do slavonije 8 dana - izmedu božica i nove godine i stigao taman zadnji dan prije nego li je covjek otišao na put - i što tu uciniti - dobro ja sam slao preporuceno da imam potvrdu slanja ali ako je išlo obicno ostaje samo nada da ce sve stici....a u ovom slucaju vjerujem da hoce |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/01/2009 : 10:45:55
|
Trebalo bi da se i Vega izjasni ovde, javno, na forumu povodom ovih optužbi, pa da se vidi tacno o cemu se radi! Uvek mi je mucno citati ovakve topice. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 07/01/2009 : 10:48:39
|
e , bas to- pitanje kad su paketi slani, Vega-Goran Plantak tvrdi da su poslani odavno, da ih je slala njegova sestra, pa posto nikad nisu stigli , on ih jednostavno salje ih opet. opet?? jos jednom, opet?? samo tako, bez imalo beda, pitanja, gdje je sve to zavrsilo? ma daj molim te, nitko normalan ne reagira na gubitak novca na taj nacin. pa ti budi malo pametan i zakljuci po ovome dali su paketi uopce ikad i bili poslani.
naravno , kad vidis da neko rasprodaje kolekciju, i da mu hitno treba novac(kako je on navodio u svojim aukcijama), a tebi to poslje ne stize ni nakon vise od 3 tjedna, pomislis na najgore. dop d.o.o. ili da ih je sestrica ukrala, hahaha negativni komentar je goli k...., ne pomaze nista za ovakve slucajeve. |
|
|
vzagorv
Starting Member
17 Posts
Member since 05/08/2008 |
Posted - 07/01/2009 : 12:36:11
|
malo ovo citam i ono...zaista blesasta i glupa situacija, pogotovo iz perspektive njegovih kupaca. Meni je u ovoj situaciji zanimljivo za primjetiti da doticni prodavac ima 49 razlicitih pozitivnih iskustva, odnosno da je izgradio pristojan rejting na ovoj stranici. I onda ovako? Nadajmo se da je sve ovo splet nezgodnih okolnosti i da ce se na kraju sve riješiti kako treba.
|
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 07/01/2009 : 14:12:40
|
Mene je ovo iznenadilo, Goran mi se javio sa molbom da mu kupim strip kolekcionarski Zagor br.1 od VC-a i pismom poslao lovu. Poslao je u ponedeljak , a pismo je stiglo u Petak ili subotu, znaci 5-6 dana putovanja do Kovina (Banat, Srbija)! Sve proteklo bez problema! Na mene je ostavio utisak postenog coveka. Nadam se da ce se sve dobro zavrsiti. |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 07/01/2009 : 15:16:45
|
Da se ukljucim sa svojom pricom i da je objasnim detaljnije. Bidovao sam Mister No Libellus 1-8 + almanah. Sa postarinom me izadje 135 eura jer sam iz Novo Sada. I dobio naravno. Prvo sam mu predlozio da mu uplatim preko deviznog racuna njegove sestre ali mi je rekao da njegova sestra nema ni Swift Code ni IBAN (ko god je to radio zna sta to znaci) pa to nismo mogli tako. Onda sam trazio da posalje pouzecem nekim mojim prijateljima u Iloku sto sam vec uspesno radio sa nekim clanovima foruma (Mr Bushido) i bilo je bez problema. To nije pristao uz izgovor: "Ja nikad ne saljem stripove pre nego sto vidim novac", a nije ni pomislio da bi meni tako znatno smanjio postarinu, ali nema veze. Toliko o pouzecu da ne raspravljamo o tome - on na to ne bi pristao ili mozda ne u mom slucaju To me je vec malo iznerviralo pa sam se zainatio i spakovao pare u kovertu (sto mi se nije svidjalo zato sto iznos nije mali) i poslao postom preporuceno. Na srecu javio se da mu je novac stigao 24.12.2008 i da ce poslati stripove posle Bozica 26.12.2008 (to je bio petak) 5.1.2009 mi jos nije bilo nista stiglo, ali sam mislio da je to zbog praznika. Medjutim u isti dan me je kontaktirao Markor i ispricao mi svoju pricu i jos nekih koje je naveo. Moram priznati da sam malo posumnjao pa sam poslao Vegi email sa pitanjem da li je poslao stripove kao sto je rekao na sta je on odgovorio da ih je poslao tek danas (05.01.2009) jer je za vreme praznika bio na putu. Pri tome se izvinio zbog kasnjenja. Zbog svega sto sam saznao ne mogu jos da krivim coveka i bicu prvi koji cemu se izviniti sto sam uopste posumnjao, ako mi stripovi stvarno dodju u narednih nekoliko dana (posto obicno iz Hrvatske do Srbije putuju do 5-6 radnih dana). Naglasavam da jos nikad nisam imao problema sa nekim sa kime sam trgovao i nadam se da necu ni posle ovoga. Iskustva o ljudima sa ovog foruma su mi jako pozitivna jer su to vecinom ljudi kolekcionari spremni da izadju u susret. U svakom slucaju javicu kako se zavrsio moj slucaj, a bude li ne daj boze lose mislim da negativan komentar nije dovoljna kazna, jer kolicina novca meni nije mala - to mi je 2/3 mesecne kirije Toliko za sada |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 07/01/2009 : 16:48:56
|
quote: Originally posted by Markor
placanje pouzecem?? kakve to ima veze sa ovim topicom?? mislim da niste shvatili poantu a to je: platili smo mu odavno - kaze svima da je poslao -nista nije do danas stiglo -kaze poslat cu opet! a to kosta 2500-3000kn! get a grip people!! pa nitko normalan nebi tako olako presao preko gubitka 3000kn. istina je da on to nije bio poslao, i isao je po sistemu- ako prode- prode, ako netko prihvati da je to izgubjeno u hrvatskim postama, tu je zaradio. ako se netko buni, trazi sken potvrde o slanju- kaze mu, nema frke, saljem ponovno, ovaj put iz vlastite kolekcije. ko popit cašu vode. hahahah, da nije smijesno bilo bi zalosno. a ljuti me to sto on to uopce ne dozivljava...a mi nemamo ni novac ni stripove, zasad. ali ima nacina da se vrati novac...
Placanje pouzecem nema direktne veze s ovim topicom, ja sam samo odgovarao Gandu. Zašto je on to potegao - vjeruje da je to pouzdan nacin. No nije ni važno. Ono što je dobro u svemu ovome je što nije prošlo puno vremena. Ljudi su zauzeti, praznici, putovanja, tko zna što. Tako da se nadam da ce stripovi ipak stici. A za tvoje sumnje, no comment, stvarno bi bilo najbolje da se Vega osobno izjasni. Evo, poslat cu mu i ja poruku da se javi na forumu... |
Edited by - Obi-wan on 07/01/2009 16:49:15 |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 07/01/2009 : 17:25:00
|
Svi stripovi su poslani! Kako sam napisao svima koji su bidali a nisu na vrijeme dobili stripove (i da svima sam istu poruku poslao jer osobne razloge ne mislim nikome objasnjavati) mogu mi dati negativan komentar no stripove ce dobiti u svakom slucaju. Nikad nikoga nisam prevario ni za lipu. Markor je odlucio izigravati detektiva i razotkriti mene velikog prevaranta, pa je trazio preslike mojih mailova od drugih clanova koji su osvojili stripove od mene, prijetio mi na mail svojim bratom krim-policajcem. Sve bi to bilo smiješno, da nije žalosno. Ja svoju grešku ne krijem i svima sam se ispricao. Tako da vam još jednom velim: ljudi stripovi su vec trebali stici a ako nisu ocekujete ih svakog dana (osim zarea jer ne znam kaliko treba da stignu do njega, no stici ce garant!). to je sve što imam reci a markora molim da mi javi broj racuna da mu vratim pare a stripove neka zadrzi kao poklon jer mi je njegovo ponasanje nerazumljivo. Od nikoga ne trazim da pokuša shvatiti razlog kašnjenja jer ga ne želim davati ali takvo javno prozivanje mi je totalno nelogicno. Svi drugi clanovi koji još nisu dobili stripove pokazali su veliko razumjevanje i zbog toga im se zahvaljujem! |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 07/01/2009 : 19:40:28
|
pozdrav Gorane - Vega!
eto, bas si ispao nevinašce :-) a ja zlocesti inspektor. jao jao.
kao prvo, da se razumijemo- niti sam ja trazio od ikoga preslike mejlova, niti se igram detektiva. moje je legitimno pravo da kontaktiram bilo koga, a to sam ucinio iz solidarnosti. uz ideju- zajedno smo jaci. nesto sto je tebi ocito stran pojam. solidarnost. ljudi su se javili i to je to.
pa zar si ti toliko "pomaknut" pa ne kuzis da si gadno zasrao stvar time sto si nam govorio da si stripove poslao jos davno u 12.mjesecu?
a nisi ih bio poslao, istina je da si poslao tek prije par dana. u igri nije bilo 10 kn, nego puno veca lova. dakle, sta bi ja trebo pomisliti kad si davno prije bozica rekao, stripovi su poslani?
ako si bio sprijecen da saljes, jednostavno javis svima-necu biti u mogucnosti poslati to prije 5. ili 7.1. 2009. a ne lagati, stripovi su poslani, pa se ti pilaj druze jer ti ne stizu. i gubi vrijeme odlazeci na postu i pregledavajuci knjige primki. ha?
naravno, tebi je sve ovo od viska, jer ti je moje ponasanje nerazumljivo. e, pa sinko, i meni je tvoje.
ps. nemam brata, svako sa malo soli u glavi zna sto sam time htio postici. da mi se javis i objasnis stvari. sto jos nisi ucinio. ne trebas vratiti novac. paket je stigao danas.
dakle, stvar je u principu- zasto si lagao da si slao stripove u 12.mjesecu?
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/01/2009 : 19:54:34
|
Dakle, paket je stigao, eto covek je znaci poslao, malo je kasnio, ali ipak je sve pošteno poslao, molio bih vas da izgladite nesporazum, jedan drugom oprostite, pa terajte dalje. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 07/01/2009 : 20:02:31
|
znaci laganje je pošteno?
Rat je mir Sloboda je ropstvo Neznanje je moc
eto, molio bi moderatore da zakljucaju ovaj topic, naravno, ako se svi slazu s time. ovakva naklapanja je zbilja tesko citati. muka mi je od ovoga.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/01/2009 : 20:02:58
|
Ne bih da se stavljam ni na ciju stranu, ali Vega vam je rekao da ce poslati stripove najranije 26.12? I nepunih desetak dana kasnije vec se brinete o nedolasku paketa? A izmedu smo imali i NG i vikende. Meni se ne cini da je to neki dug period. Šta ako je covek bio sprecen da ih pošalje 26. vec ih je poslao dan kasnije? Razumem vašu brigu, ali trebali ste bar još par dana da sacekate, ili da još jednom pokuššate na mail. Eto, i ja sam odavno poslao novac u pismu nekim ljudima, i još mi nije potvrdeno da je stiglo. Ali, kao što rekoh, uzimam u obzir praznike, i (ne)ažurnost pošte.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 07/01/2009 : 20:16:54
|
Gledaj ja nisam lagao. Stripove je trebao poslati netko u moje ime, no ta osoba to nije uradila mada mi je rekla da je poslano. Ne želi se pravdati s nikim. Svoju grešku priznajem! Glavno da su stripovi stigli! Ispricavam se još jednom. |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 07/01/2009 : 20:34:44
|
znaci tebi je ta treca osoba lagala? ok. @manhunter : neznam od kuda ti to da je meni on trebao poslati stripove 26.12.? pa Goran je meni poslao mejl 18.12.2008. koji je glasio : Poslano! ja to mogu i potvrditi.
a sta je sa onom lazi,stripovi nisu stigli prvi put, pa saljem jos jednom, ovaj put iz osobne kolekcije(ista ocuvanost)? i za to je kriva treca osoba? ili si htio ispasti frajer? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/01/2009 : 21:06:28
|
@manhunter : neznam od kuda ti to da je meni on trebao poslati stripove 26.12.?
Zare je napisao:
quote: Originally posted by zare80
Na srecu javio se da mu je novac stigao 24.12.2008 i da ce poslati stripove posle Bozica 26.12.2008 (to je bio petak)
pa sam mislio da ste svi otprilike u isto vreme osvojili na aukcijama. Nisam pažljivo citao.
Ne znam šta da ti kažem, stripove si dobio, ostaviš mu negativni komentar, i objasniš da je to zbog kašnjenja, i to je to. Za neku veliku pricu ovde mislim da nema neke potrebe. A naravno, nije zabranjena ;-) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 07/01/2009 : 21:26:39
|
znaci tebi je ta treca osoba lagala? ok. @manhunter : neznam od kuda ti to da je meni on trebao poslati stripove 26.12.? pa Goran je meni poslao mejl 18.12.2008. koji je glasio : Poslano! ja to mogu i potvrditi.
a sta je sa onom lazi,stripovi nisu stigli prvi put, pa saljem jos jednom, ovaj put iz osobne kolekcije(ista ocuvanost)? i za to je kriva treca osoba? ili si htio ispasti frajer?
najbolje je kad se jave neki neznabosci i misle da su svu pamet svjeta popili....ja sam riskirao puno vise na e bayu i nikad nisam bio zajeban kao ni ovdje...ja ljudima vjerujem u startu ali netko ko se ustratari vec cinom uplate ne bi trebao ni pokušavat na aukcijama |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 07/01/2009 : 22:04:14
|
evo jedna mala prica - cisto da ne mislite da se samo vama sve zlo dogadja - '90 godine jedan oglas iz zagreba - gospodin zoran oštric - vrli ekolog i što ja znam što sve ne - prodaje gomilu stripoteka - ali eto javi mu se samo baksuz poput mene - koga prvo odbije jer nisam iz zgb - a jbga nisam i hoce to na rate jer je studos i relativno bolje racuna sto s lovom dzeparcem koji ima - nego danas s placom....uglavnom nakon odbijenice gospodin ostric se javi i dogovorimo rate od 500 kuna za cca 200 br...bez obzira na dvobroje sto covjek ima - i sve sam placao unapred - zadnja tura nikad nije stigla - zvao covjeka na telefon - prekidao mi liniju samo tako - a onda naletio na stripovi.com - i na covjeka koji je samo cetri posta ostavio tamo - covjeka iz srbije sto je tada bilo kad da je covjek s aljaske - javio se na neki topic o ridjobradom i preporucio mi krugera (svi grijese) - ¸ja nastavio komunikaciju s njim - od njega uzeo sve stripoteke mada se nismo službeno znali i danas mi je jedan od najdrazih prijatelja - dakle ne brzajte s odlukama - ima losih ljudi ali goran nije takav |
|
|
Markor
Starting Member
18 Posts
Posted - 07/01/2009 : 22:36:46
|
neznabosci??
ok vidim da si cuvate leda, pa dalje nema smisla.
covjek je lagao, i zavlacio, na kraju je ispao faca, a ja "neznabozac".
jos jednom mu postavljam isto pitanje, i to je zadnje od mene na ovu temu.
-a sta je sa onom lazi,stripovi nisu stigli prvi put, pa saljem jos jednom, ovaj put iz osobne kolekcije(ista ocuvanost)? i za to je kriva treca osoba? ili si htio ispasti frajer?
nija mi bila namjera gnjaviti ikoga, samo upozoriti da i oni "vrli" clanovi sa par tisuca postova iza sebe znaju itekako zasrati stvar. nikad nisam nikome dao negativni, jer nikad nisam vidio smisao u tome. mislio sam da za sve to postoji forum, al sam se ocito prevario. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 07/01/2009 : 23:00:27
|
neznabosci??
ok vidim da si cuvate leda, pa dalje nema smisla.
covjek je lagao, i zavlacio, na kraju je ispao faca, a ja "neznabozac".
jos jednom mu postavljam isto pitanje, i to je zadnje od mene na ovu temu.
-a sta je sa onom lazi,stripovi nisu stigli prvi put, pa saljem jos jednom, ovaj put iz osobne kolekcije(ista ocuvanost)? i za to je kriva treca osoba? ili si htio ispasti frajer?
nija mi bila namjera gnjaviti ikoga, samo upozoriti da i oni "vrli" clanovi sa par tisuca postova iza sebe znaju itekako zasrati stvar. nikad nisam nikome dao negativni, jer nikad nisam vidio smisao u tome. mislio sam da za sve to postoji forum, al sam se ocito prevario.
ne cuvam nikom leda dapace ispricao sam kako sam sam izvisio od zorana oštrica ali i kako sam upoznao druge ljude samo poznanstvo s kojima mi je više ne go li amortiziralo gubitak - za gorana sam podijelio vlastito iskustvo - a ti i kad dobiješ stripove ako vec nisi teško ceš oprati ljagu sa covjeka kojom si ga ne zasluženo zasuo i da za mene ostaješ neznabožac |
|
|
Topic |
|