Author |
Topic  |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 10/01/2009 : 23:57:48
|
Vidim da na forumu ima nešto Slavonaca (i Baranjaca ) pa da vas pitam: gdje nabavljate stripove? Ne mislim na kiosk izdanja nego na albume. Obišao sam knjižare u Osijeku i nemaju gotovo ništa od stripova (Fibra, LL, BG), eventualno knjižara Nova drži nešto vrlo, vrlo malo, npr. Ljubav&Rakete po 250 kn! Ok, može se uvijek naruciti iz Zg, ali više bih volio vidjeti uživo nova izdanja i malo ih prolistati prije nego ih kupim. Dakle, da li u Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru, Belom Manastiru, Valpovu, Belišcu, Našicama... postoji kakva knjižara/striparnica gdje se mogu kupiti stripovi ili smo osudeni na narudžbe i odlaske u Zagreb?
|
There Is a Light That Never Goes Out |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29705 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/01/2009 : 00:07:40
|
Sto se Fibre tice, ne. Glavni razlog si i sam naveo, te cijene su previsoke, zbog ogromnih marzi, a s druge strane, problem je naplata od knjizera i toga sto se proda po takvim cijenama. |
Trouble will find me |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 11/01/2009 : 00:08:02
|
Križaj Vinkovce. Samo knjižnica ima Fibrine strip albume. Ja stripove narucujem. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/01/2009 : 00:42:14
|
Cuj, meni je zena Vukovarka i cesto sam gore tako da ti za Libellus ne bi trebao biti problem. Kad dolazim gore ponesem sto ti treba i dobijes dostavu door-to-door. Uglavnom, ako ti bilo sto zatreba ili budes zainteresiran za pice moj mail je: darijo@mastripfest.com 
quote: Originally posted by Nostromo
Vidim da na forumu ima nešto Slavonaca (i Baranjaca ) pa da vas pitam: gdje nabavljate stripove? Ne mislim na kiosk izdanja nego na albume. Obišao sam knjižare u Osijeku i nemaju gotovo ništa od stripova (Fibra, LL, BG), eventualno knjižara Nova drži nešto vrlo, vrlo malo, npr. Ljubav&Rakete po 250 kn! Ok, može se uvijek naruciti iz Zg, ali više bih volio vidjeti uživo nova izdanja i malo ih prolistati prije nego ih kupim. Dakle, da li u Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru, Belom Manastiru, Valpovu, Belišcu, Našicama... postoji kakva knjižara/striparnica gdje se mogu kupiti stripovi ili smo osudeni na narudžbe i odlaske u Zagreb?
|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 11/01/2009 : 00:55:12
|
Dakle, država i kanali distribucije su nam u banani ali su zato ljudi ok :). Decki, hvala vam na brzim odgovorima, cijenim to. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 11/01/2009 : 11:23:57
|
Kao jedini iz Baranje mogu reci: Ne da nemamo striparnica ili bar stripova u knjižarama. Ovdje nema ni gradova!  Znaci, narudžbe iz Zagreba i aukcije, što i nije toliko strašno. Doduše, i ja bih volio vidjeti stripove negdje na jednom mjestu u Osijeku... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 11/01/2009 : 12:08:06
|
To je ideja za razmišljanje :). Od Zagreba do Beograda ne postoji mjesto gdje možeš vidjeti i kupiti tvrdoukoriceni strip. A malo sam bacio oko i po kioscima, stripovi su obicno negdje na dnu, nevidljivi, logicno jer se i tamo placa pozicija i bolja izloženost. E sad, da li baš nema nikakvog interesa za strip ili je to jedna fina, neotkrivena ekonomska niša koja ima potencijala :)? |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 11/01/2009 : 12:59:33
|
To je ideja za razmišljanje :). Od Zagreba do Beograda ne postoji mjesto gdje možeš vidjeti i kupiti tvrdoukoriceni strip. A malo sam bacio oko i po kioscima, stripovi su obicno negdje na dnu, nevidljivi, logicno jer se i tamo placa pozicija i bolja izloženost. E sad, da li baš nema nikakvog interesa za strip ili je to jedna fina, neotkrivena ekonomska niša koja ima potencijala :)?
Saznati može samo onaj tko ima hrabrosti i novca.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 11/01/2009 : 13:29:21
|
A stvarno, kak to da u Osijeku nema neke striparnice, a grad ima 100,000 st. + okolica. Mogao bi Libellus otvorit podružnicu u Osijeku?! |
 |
|
superhikos
Starting Member

21 Posts
Member since 25/12/2008 |
Posted - 11/01/2009 : 16:21:45
|
zanimljivo je bilo u mercatoru na sajmu knjiga gdje sam nasao tvrde korice strip TEX i ZAGOR po cijeni 89 kn ....hm...nisu bas normalni...mislim da u Osijeku ima premalo fanova za striparnicu jer su neki stripovi i preskupi sto mozete viditi na trznici |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 12/01/2009 : 14:23:18
|
Ima ponešto, cak i novijih naslova, u knjižari Nova na Starcevicevom trgu u Osijeku, ali cijene su osjetno vece nego u Libellusu i SNK jer knjižara nabavlja preko distributera. |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2076 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 12/01/2009 : 20:37:42
|
quote: Originally posted by Nostromo E sad, da li baš nema nikakvog interesa za strip ili je to jedna fina, neotkrivena ekonomska niša koja ima potencijala :)?
odgovorno tvrdim da bi na podrucju Vinkovaca i okolice upuštanje u bilo što vezano uz stripove bilo cisto ekonomsko samoubojstvo (usput: vrijedi i za rock, nažalost, unatoc statusu koji Vk uživaju). |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 16/01/2009 : 10:21:33
|
quote: Originally posted by fler
quote: Originally posted by Nostromo E sad, da li baš nema nikakvog interesa za strip ili je to jedna fina, neotkrivena ekonomska niša koja ima potencijala :)?
odgovorno tvrdim da bi na podrucju Vinkovaca i okolice upuštanje u bilo što vezano uz stripove bilo cisto ekonomsko samoubojstvo (usput: vrijedi i za rock, nažalost, unatoc statusu koji Vk uživaju).
Istinu zboriš istinu rekavši, druže! Kazuje li nekome nešto da se i na VK tržnici ne može naci ni polovan strip ni knjiga? A što se rocka tice... Ma kakav rock?! Kakav status? Nekolicina neprestano aludira na neke drevne korijene rocka kunuci se u nekadašnju scenu. OK, nekadašnju. No sada je tu leglo šminke i neukusne glazbe. Kao i drugdje. Ne cita se, to je.
|
Humbert Coe |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|