Author |
Topic |
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 14/01/2009 : 11:18:36
|
quote: Originally posted by Ultras
Dobar izbor. Mada, treba jos stosta da dodas
Pucaj! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 14/01/2009 : 12:42:38
|
quote: Originally posted by culfis
U moru raznih topika o `Veseljacima` odavno bi se udavili i mnogo vestiji plivaci od mene, pa ako je bilo sta slicno, `mi se izvinjavamo`! Dakle, prvo cestitke - VC dobija sajt! Kad ce biti u funkciji? Drugo, izgleda da distribucija VC nesto posustaje u Vojvodini: Zrenjanin - nema izdanja VC-a, bar ih nema u trafikama u sirem centru, Novi Sad - nema u centru, Zitiste - uopste ne dolaze! Uz ogradu da stize samo jedno izdanje, ali drugo ne - stizu `osnovna`: Zagor, MN, DD i Dampyr, ali nema `drugog` junaka...
Da li ce VC uvesti u poslovnu politiku pretplatu na svoja izdanja: tipa: sestomesecna pretplata, godisnja pretplata, pretplata na pojedine junake ili nesto slicno... Razmislja li se o tome?
O svemu ovome sto si napisao vezano za distribuciju pisao sam i sam vise puta.Vazi preslikano kada je Kragujevac u pitanju.Plus posto u Kragujevcu nema "Stampe" problem se ovde multiplikuje i dovodi do toga da pojedinih izdanja nema uopste.Upravo onako kako si ti opisao kada izlaze po dva izdanja u jednom cetvrtku onda je tu samo ono osnovno. Kako se to odrazava na prodaju?Ja sam ubedjen katastrofalno i zato je od sustinskog interesa VC-a u ovom trenutku da resi pitanje posustale distribucije jer sve drugo je manje vazno i ostvaren je napredak sto se tice kvaliteta izdanja. Na primer ja sam kupio DD Superbook 2 u jednom primerku jer sam ga samo jednog nasao u Kragujevcu na nekom privatnom kiosku.Da sam nasao deset primeraka kupio bih svih deset.To je primer stete pa makar bila i minimalna koju trpi VC u Kragujevcu bar evo kada sam ja u pitanju.Posle mene vise niko nije mogao u Kragujevcu da kupi taj broj jer ga nije bilo vise nigde u prodaji.Nemam predstavu koliko se prodaje recimo redovnih Dilana u Kragujevcu posto oni stizu kako treba ali sigurno ih nije malo i svi ti kupci bi kupili i Superbook ali nemaju gde. Da ne bude bas sve tako crno Marti Misterija se pojavio iako nije osnovno izdanje na vreme i bez kasnjenja i ustvari sto je najvaznije pojavio se na svim kioscima.Nadam se da je to vesnik bolje distribucije. |
Edited by - dubac on 14/01/2009 12:44:21 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 14/01/2009 : 12:57:58
|
u ovo sam se uverio kada su ljudi dolazili kod mene i videli pomenute `superbukove` i sve ono sto ne spada u osnovna izdanja!?! srecna je okolnost sto relativno ceto skoknem do Bg-a, pa popunjavam `rupe` sa kioska... Sutra je cetvrtak, `zivi bili pa vidjeli`, sto bi rek`o Valter! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 14/01/2009 : 14:41:03
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by culfis
U moru raznih topika o `Veseljacima` odavno bi se udavili i mnogo vestiji plivaci od mene, pa ako je bilo sta slicno, `mi se izvinjavamo`! Dakle, prvo cestitke - VC dobija sajt! Kad ce biti u funkciji? Drugo, izgleda da distribucija VC nesto posustaje u Vojvodini: Zrenjanin - nema izdanja VC-a, bar ih nema u trafikama u sirem centru, Novi Sad - nema u centru, Zitiste - uopste ne dolaze! Uz ogradu da stize samo jedno izdanje, ali drugo ne - stizu `osnovna`: Zagor, MN, DD i Dampyr, ali nema `drugog` junaka...
Da li ce VC uvesti u poslovnu politiku pretplatu na svoja izdanja: tipa: sestomesecna pretplata, godisnja pretplata, pretplata na pojedine junake ili nesto slicno... Razmislja li se o tome?
O svemu ovome sto si napisao vezano za distribuciju pisao sam i sam vise puta.Vazi preslikano kada je Kragujevac u pitanju.Plus posto u Kragujevcu nema "Stampe" problem se ovde multiplikuje i dovodi do toga da pojedinih izdanja nema uopste.Upravo onako kako si ti opisao kada izlaze po dva izdanja u jednom cetvrtku onda je tu samo ono osnovno. Kako se to odrazava na prodaju?Ja sam ubedjen katastrofalno i zato je od sustinskog interesa VC-a u ovom trenutku da resi pitanje posustale distribucije jer sve drugo je manje vazno i ostvaren je napredak sto se tice kvaliteta izdanja. Na primer ja sam kupio DD Superbook 2 u jednom primerku jer sam ga samo jednog nasao u Kragujevcu na nekom privatnom kiosku.Da sam nasao deset primeraka kupio bih svih deset.To je primer stete pa makar bila i minimalna koju trpi VC u Kragujevcu bar evo kada sam ja u pitanju.Posle mene vise niko nije mogao u Kragujevcu da kupi taj broj jer ga nije bilo vise nigde u prodaji.Nemam predstavu koliko se prodaje recimo redovnih Dilana u Kragujevcu posto oni stizu kako treba ali sigurno ih nije malo i svi ti kupci bi kupili i Superbook ali nemaju gde. Da ne bude bas sve tako crno Marti Misterija se pojavio iako nije osnovno izdanje na vreme i bez kasnjenja i ustvari sto je najvaznije pojavio se na svim kioscima.Nadam se da je to vesnik bolje distribucije.
Koliko ja znam, "Stampe" ima samo u Vojvodini i u Beogradu, tako je bar nekad bilo ("Stampa" je ustvari bivsa "Dnevnikova" prodajna mreza jer su in oni najpre uzeli u najam na 5 godina a posle i kupili u potpunosti) |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 14/01/2009 : 14:48:27
|
Tako je! S tim sto su imali nekoliko kioska ispod Beograda i to je to.Konkretno u Kragujevcu nijedan.To je zato sto je Kragujevacki Duvanpromet bio dosta jak distributer za ovaj deo Srbije i pokrivao je nekih 30% mreze u Sumadiji i Pomoravlju.Politika,Borba i Duvanpromet su drzali u KG po trecinu mreze medjutim onda je Futura preuzela sve te distributere ukljucujuci i Duvanpromet i napravila monopol u KG.Ako je kojim slucajem odluka VC-a da dvomesecna izdanja distribuiraju samo preko Stampe onda je to odluka da ostave polovinu Srbije nepokrivenu.Nadam se da nije i da je u pitanju aljkavost Future. |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 14/01/2009 : 17:55:14
|
Radimo na tome, izmedju ostalog time sto uskoro krece klub citalaca. O tome cete biti detaljno obavesteni u nekom od sledecih brojeva VC. Svako ce moci da bude u klubu citalaca. Potrebno je da se popuni jedan obrazac, koji cemo davati uz stripove a moci ce i da se popuni on-line na sajtu (kad krene). Samim uclanjenjem clanovi ce dobijati popust na sva izdanja od 20%. Takodje uvodi se pretplata (tako da ce se time, ako ne resiti, onda zaobici problem distribucije). |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/01/2009 : 18:05:29
|
Lepe vesti.Mozda je glupo pitanje,ali gde cemo dobijati popust,ako idemo preko pretplate ili nekako drugacije??? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Posted - 14/01/2009 : 18:12:27
|
Pa u pretplatu je uglavnom vec uracunat popust. Sto se tice drugog nacina - svako dobija karticu (kao kreditnu) na kojoj se nalaze njegovi podaci. Logicno je da ce najjeftinije biti ako dodjete u prodajne objekte "Trafika" jer cete tu moci da ostvarite popust bez PTT troskova, a ako narucujete preko telefona ili mejla, dovoljno ce biti da kazete broj vase kartice. I u tom slucaju ostvarujete popust ali + PTT troskovi. |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 14/01/2009 : 18:18:18
|
Ok,lepo ste to smislili,svaka cast!Nadam se da popust vazi i za kolekcionarsko izdanje,jer jos uvek razmisljam da li da ga kupim,skupo mi je.Reci mi kad si vec tu koliko izadje postarina za kol.izdanje,bas nesto diskutujemo o tome.Unapred hvala. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Posted - 14/01/2009 : 18:21:38
|
Popust vazi za sva izdanja i vremenom (tj. kupovinom) raste. Iskreno ne znam koliko je postarina. Okreni sutra redakciju pa ce ti reci koliko kosta. |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 14/01/2009 : 21:25:00
|
quote: Originally posted by Going-Going
Popust vazi za sva izdanja i vremenom (tj. kupovinom) raste. Iskreno ne znam koliko je postarina. Okreni sutra redakciju pa ce ti reci koliko kosta.
Šta reci momci iz VC, SVAKA CAST, to ce nama iz unutrašnjosti najviše znaciti Posle ovoga, dobro bi došla ona tvoja prica sa sajma o vašem sajmu stipova |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Posted - 14/01/2009 : 21:52:09
|
quote: Originally posted by Going-Going
Pa u pretplatu je uglavnom vec uracunat popust. Sto se tice drugog nacina - svako dobija karticu (kao kreditnu) na kojoj se nalaze njegovi podaci. Logicno je da ce najjeftinije biti ako dodjete u prodajne objekte "Trafika" jer cete tu moci da ostvarite popust bez PTT troskova, a ako narucujete preko telefona ili mejla, dovoljno ce biti da kazete broj vase kartice. I u tom slucaju ostvarujete popust ali + PTT troskovi.
Hoce li ovo da vazi za CG? |
Captain America |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 14/01/2009 : 23:42:00
|
Bilo bi lepo kad bi ste stripove na koje su citaoci pretplaceni, slali par dana pre nego što se nadu u prodaji. Na primer da se šalju u ponedeljak ili u utorak. Taman bi stizali u cetvrtak, eventualno petak. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Posted - 15/01/2009 : 08:57:02
|
@mezzano Da bilo bi lepo, ali ima tu dosta koraka racunajuci i plastifikaciju i kesiranje. Najvaznije je da biste dobili strip.
@---dp--- Za sada samo Kraljevo i Beograd, ali ce ih biti vise u toku godine. |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
Topic |
|