Author |
Topic  |
|
kaius
Starting Member

42 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 22/01/2009 : 23:48:27
|
istinito!prije par dana sam tek tu ušao i stvarno se zacudio kako su ti stari stripovi otišli u oblake sa cijenama.za neke stripove se traži do 700kn na nekim aukcijama!sve to sam ja davno procitao i prodao,kupovao sam svaki broj što je izlazio kad sa išao još u osnovnoj školi.sjetio se prijatelja koji je stvarno imao od prvog do zadnjeg broja lms i zs.možda je dvaput procotao.bio sam ja njega jednom pitao da mi proda,ali je rekao neka stoje u ormaru!jucer ga zvao i govori kako su mu smetali i bacio u kontejner prije 5 godina,ubit sam ga htio!!!ja nisam u životu bacio roman ili strip.rade poklonim nekom ko voli citat.i ja bi ih opet procitao ali je preskupo sad da sve nabavljam,a i još se sjecam kao da sam ih citao prije par godina.sad cu skupit original tex prvo izdanje talijansko!!((ali bacit u kantu!!!));ludilo
|
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13055 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 23/01/2009 : 00:02:26
|
a 60% toga i jest za smece  |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 23/01/2009 : 01:46:46
|
Od likova iz mog vremena (1980.-1991.),reaktivirao se 2008. samo (1) jedan ima stripove!?! Pokusao sam da udjem u trag stripovima... Covek odneo na deponiju punu automobilsku prikolicu stripova! Lik spalio 150 komada! Spaljen komplet Alan Forda! Spaljen komplet Stripa 81 (pogodan za vurune)-trebalo bi patentirati Usla voda u podrum i poplavila isti i udavio se Tex Willer!?! (oko 40-tak, vecina iz LMS-a) Baba lozi vurunu `cetvorkom` (lms 4) Licno pregledao 2 tavana i pronasao 9 - necega sto lici na stripove, ali u totalnoj fazi raspadanja...(uglavnom lms) `muz bacio iz garaze ceo komplet Mikijevog almanaha`... Jos jedan poplavljen podrum Pozar! Misevi... Iznenadim se jer mi ponekad vrate stripove koje sam im dao na citanje pre 20 godina... . . .
|
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/01/2009 : 08:27:15
|
Joj da, toga sam se i ja naslusao, pa mi dolazilo i da placem, i da udaram. Kaze: jaoj, imali mi pune kutije toga, pa smo nalozili sve jaoj, stripovi....imao ja punu supu, al pobacao sam sve
    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 23/01/2009 : 09:07:23
|
Koliko je samo tih stripova po tavanima i podrumima bilo, a i još uvijek ima.Siguran sam. Ljudi nemaju pojma što imaju, što to nekome znaci...mada, možda ni mi ne znamo za neke stvari koje imamo što nekom drugom znace... Ali...ne smijem misliti na ovakve stvari...evo zadnje, prije par dana frend kojeg lovim za neke stripove iz LMS i ZS, koji mu inace stajali kod babe na tavanu, veli da je baba sve bacila u smece...huhhuhu Drugo...rodak, koji je imao poprilicnu kolekciju u ogromnom sanduku koji se prije koristio za cuvanje posteljine i odjece...veli mi preed tri godine kad sam se sjetio ga pitati za te stripove, da je prodao 300 komada liku na Trešnjevci na placu za 1000kn...šiti... Buah... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/01/2009 : 09:29:47
|
Khmmm...eeee... i vecina moje kolekcije ZS i LMS jos uvijek lezi u podrumu kot roditelja, cca. 500-600 komada. Kad sam se preselio nisam tovario svega sa sobom, uzeo sam samo MN i NR, te nesto ovoga/onoga, a i bolja polovina mi je nesto "alergicna" na stripove. Zamislite, moram da ih pospravljam.  Svaki put si kazem, da cu si ove godine stvarno uzeti nesto vremena, par gajbi i pretovariti u stan, a onda me prode. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
927 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 23/01/2009 : 09:35:45
|
Jednog od onih "famoznih" iz kluba 700 kuna sam i ja kupio.....ali da bi to netko razumeo, ne mogu sada ovde pisati na dugo i široko. Bilo je vec dosta na tu temu ispisano, pa nek se tamo procita. Ne razumem, zašto se otvara topik na ovu temu, jer je sve vec jasno - ako nam neki strip mnogo znaci uzrocno znaci i da smo spremni da platimo velike pare za njega! Da se znamo-nisam samo jedan nostalgicar, koji skuplja samo ZS i LMS....ali ova mi dva serijala toliko puno znace, da trošim dosta love....jbg, sada sam u mogucnosti da nabavim što mi treba! Ako dode vreme finansijske nesigurnosti, ide novac za druge stvari- zna se! |
Invincible shield |
 |
|
satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 23/01/2009 : 16:55:49
|
Pitanje za Poli-ja: gdje ti žive roditelji, htjeo sam da vidim imaju li nekih kartonskih kutija u podrumu, mislim ako im ne treba. Šalim se, naravno. Slicne price sam i ja cuo od mnogo prijatelja. Takode, imam i slicno mišljenje da se po podrumima, šupama, tavanima i inim slabo osvjetljenim mjestima krije zakopano kolekcionarsko blago ali ... šta mislite da ne cuci u svakom od nas Digging Bill (mada je on svoje prvo blago pronašao)? Stvarno bi bilo super da neko podjeli svoja iskustva sa nama ukoliko je nekad nabasao na nešto vrijedno. Tu onda na red dolazi pitanje šta za nekog predstavlja vrijednost: kada sam ponovo poceo da skupljam stripove pronašao sam samo ostatke od nekadašnje kolekcije, to mi je u tom trenutku predstavljalo veliko blago jer sam vec bio informisan koliko to vrijedi i bio sam zadovoljan jer nisam mogao ocekivati da cu sve pronaci. Smatram da se u vecim urbanim centrima kao npr. Beograd, Zagreb, Novi Sad (narocito) dakle u mjestima koja nisu bila direktno pogodena nesrecnim ratom još uvijek može nešto pronaci od svog tog neprocijenjivog blaga.Što se tice Bosne, cije je stanovništvo totalno raseljeno mislim da se više nema šta pronaci u velikoj mjeri. To isto važi i za Hrvatsku u onim mjestima gdje su se ljudi selili.. Ujak i komšije su mi pricali da su se na ratištu u Derventi ljudi grijali paleci vatru stripovima jer nisu imali papira, kaže ujak sve stari ZS i LMS. Nevjerovatno zar ne? |
 |
|
Škrky
Junior Member

Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
Tonka
Average Member

Croatia
865 Posts
Member since 02/12/2001 |
Posted - 24/01/2009 : 14:17:14
|
quote: Originally posted by satko
Pitanje za Poli-ja: gdje ti žive roditelji, htjeo sam da vidim imaju li nekih kartonskih kutija u podrumu, mislim ako im ne treba. Šalim se, naravno. Slicne price sam i ja cuo od mnogo prijatelja. Takode, imam i slicno mišljenje da se po podrumima, šupama, tavanima i inim slabo osvjetljenim mjestima krije zakopano kolekcionarsko blago ali ... šta mislite da ne cuci u svakom od nas Digging Bill (mada je on svoje prvo blago pronašao)? Stvarno bi bilo super da neko podjeli svoja iskustva sa nama ukoliko je nekad nabasao na nešto vrijedno. Tu onda na red dolazi pitanje šta za nekog predstavlja vrijednost: kada sam ponovo poceo da skupljam stripove pronašao sam samo ostatke od nekadašnje kolekcije, to mi je u tom trenutku predstavljalo veliko blago jer sam vec bio informisan koliko to vrijedi i bio sam zadovoljan jer nisam mogao ocekivati da cu sve pronaci. Smatram da se u vecim urbanim centrima kao npr. Beograd, Zagreb, Novi Sad (narocito) dakle u mjestima koja nisu bila direktno pogodena nesrecnim ratom još uvijek može nešto pronaci od svog tog neprocijenjivog blaga.Što se tice Bosne, cije je stanovništvo totalno raseljeno mislim da se više nema šta pronaci u velikoj mjeri. To isto važi i za Hrvatsku u onim mjestima gdje su se ljudi selili.. Ujak i komšije su mi pricali da su se na ratištu u Derventi ljudi grijali paleci vatru stripovima jer nisu imali papira, kaže ujak sve stari ZS i LMS. Nevjerovatno zar ne?
Jednom prije par godina sam naletio na lika koji je nasao na tavanu par ZS ispod broja 50 i svi glanceri. Lik nije imao pojma koliko to vrijedi i nakraju sam ih kupio po 2kn/komad!!
Prije 10tak godina prijatelj iz skole mi je dao LMS Zagore (negdje izmedu brojeva 50. i 100.) od njegove mame.
I jednom sam kupio nekih 70 Zagora ZS od 500 do 800 za 200kn. Neki lik je prodavao svoju kolekciju.
|
 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 24/01/2009 : 16:28:15
|
Kako vreme prolazi i ti stripovi na koje su ljudi zaboravili, a koji se vuku po tavanima i podrumima propadaju. U mom dvoristu kod kuma sam nasao Zagora, Uragan nad mocvarim i jos nekoliko stripova u ocajnom stanju. Bez obzira sto su bili u kutiji, misevi su pronasli put, a i dosta se ubudjao. Da sam ga uzeo,mislim da bi se zarazio necim. Nazalosttakva sudbina ceka vecinu skrivenog blaga. Ako ga ne nacne vlaga i budj, otvorice ga glodari, ili ce vlasnik da se seti da sredi prostor i baci svo to staro djubre.
Ja zivim na Vracaru, siri centar Beograda samo moj deo ulice jos nije srusen, tu se sad grade zgrade jer je lokacija ekskluzivna. Secam se pre jedno 12-13 godina kada se isele ljudi, dobiju stanove, niko nije supu cistio. Onda sam ja sa bratom i nekoliko drugara ulazio u napustena dvorista, tu sam nasao glanc Leteceg manijaka. Ali da ga nisam nasao, taj strip bi sada verovatno bio izvor zaraze koliko bi propao.
Sustina je ako neko sumnja da neko od njegovih poznanika ima neku uskladistenu kolekciju sada je poslednji cas da je spase. Stripovi inace nisu stamopani na kvalitetnom papiru tako da im je propast neminovna. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12788 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 24/01/2009 : 18:39:10
|
Ja sam bacio negdje cca 600-700 stripova. Bili su od bratica, ali koliko bih ja danas mogao dobiti para od toga ...
Bilo je to 15 godina natrag a nisam znao da postoje ljudi koji bi dali masne pare da jih kupe. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 24/01/2009 18:40:49 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/01/2009 : 20:07:00
|
od svih izdanih i prodanih brojeva te famozne zs i lms propalo je sigurno 90 % . |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 24/01/2009 : 20:10:46
|
Svi mi maštamo o tome kako bi bilo lepo kad bi naišli na kolekciju ZS/LMS kod neke babe ili dede i oni nam je onda poklonili, tj. da im sklonimo to djubre sa tavana, podruma, šupe itd...   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
kaius
Starting Member

42 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 25/01/2009 : 01:26:18
|
provjerio sam,stvarno je bacio sve,pita sam i jednog mog susjeda malo daljeg i taj je vatru snjima palio!!ne razumijem te ljude,ako ti smetaju stripovi,daj nekome ko voli to citat,pokloni!!
|
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 25/01/2009 : 12:20:54
|
ja imam par drugara koji su polozili svoje stripove za potpalu kaze bilo jedno 3000 pisai romana i jedno 500 crtanih |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 26/01/2009 : 04:06:00
|
Ja za ovo mogu napisati celi roman ma nekoliko romana
Evo jedan interesantan slucaj:Dajem ja oglas u lokalnom vesniku da otkupijem stripove,za par dana u piceriji gde radim dolazi momak i kaze mi da stric(generacija 1952,mogao sam pretpostaviti sta sve moze da ima) njegove devojke ima pun tavan stripova,ja mu kazem da donese koliko moze,rekao mi je za pocetak 150-200 komada,kad je vec tako kazem mu,gledajte da su sto manji,nizi brojevi,ode momak,nacekaju kad kuci nema niko i za par dana mi se javlja,uzeo sam 150 komada,sve su brojevi do 150..opa kazem si,bice super..idem kod njega i ima sta da vidim,hrpa stripova:sve sami giganti,superi,denisi... ,zelila devojka da mi ugodi,pa birala od one sto su veliki. Tek tada mu objasnim fino:trebaju mi oni gde pise zlatna serija ili lunov magnus strip,ovi mi ne trebaju,al neka uzecu ih po 10 denara(1,5 kuna) .. ode covek,i sutradan me zove,dolazi sa taksijem uzima me i idemo kod devojku,nabrzaka tovarimo tri kutije na zadnjem sedistu,ja sedim pozadi ,kutije do mene,zelim da pogledam,ali kazem si,neka,kuci cemo na miru,ali ne mogu da izdrzim,otvoram prvu kutiju i ima sta da vidim,prvi odozgo kuca uzasa,ispod njega jos jednom kuca uzasa,i opet zs 21(jos malo pa da se naljutim sto su mi ga doneli troduplo ,,pa zs 2,3,4,5,6,7,8,lms 6,7,8,9,10,11,12...Ludost!!..ali na kraju veliko razocarenje,opljackao me,dogovorili smo se po 15 denara,a on mi daje novu cenu,20(2,5 kuna)..150 komada,50 eurica...sledile su jos 2-3 slicne ture,i tako..sve u svemu mogu reci da sam bio zadovoljan 
|
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/01/2009 : 10:21:40
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by kerber 150 komada,50 eurica...sledile su jos 2-3 slicne ture,i tako..sve u svemu mogu reci da sam bio zadovoljan 
i još se buniš na tu cijenu?  
Lepo je to kad se naide na nekog ko se ne razume u cene stripova...  |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 26/01/2009 : 13:41:03
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by kerber 150 komada,50 eurica...sledile su jos 2-3 slicne ture,i tako..sve u svemu mogu reci da sam bio zadovoljan 
i još se buniš na tu cijenu?  
Lepo je to kad se naide na nekog ko se ne razume u cene stripova... 
naravno i dobiti 15o stripova za 50 eura to je dakle 0,33 eura po stripu, prevedeno: 2,5 kn po primjerku
hebate lijepo lijepo, da ja nadem samo takav tavan negdje |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 26/01/2009 : 20:52:49
|
Kad vec pricate o tome, evo i jedne moje price. Istinite naravno. 1992. ili 1993. sad ne znam više tocno, uhvatilo me nabavljanje stripova. U samom pocetku toga, u jednom od oglasnika stoji da tip prodaje Alan Fordove. Nazovem ga ja i kaže on da ima skoro sve brojeve do broja 300, fali samo par komada i nešto preko broja 400, ali malo jer mu nisu interesantni (a kome jesu). I tako pricamo mi dalje i pitam ja njega ima li još što. Kaže on da ima Zagore dolje u podrumu, ali da ne zna koliko. Kao nešto ima, a možda i ima toga dosta. O.K. odi provjeri koliko imaš toga i cujemo se za sat vremena, kažem ja. I nakon sat vremena ja nazovem i nestrpljivo pitam koliko toga ima. Preko 200 komada! Ako se dobro sjecam mislim da je bilo negdje oko 250 komada (možda i više). I to sve stari brojevi. I to svi dobro sacuvani. Ispod 3/5 bilo nije. I njih ja bilo jako malo, vecinom sve 4/5 i dosta 5/5. Onih najstarijih (od 2 i 3 dinara) je bilo samo par komada, ali onih od 4 dinara pa nadalje gotovo sve!!! I sad dolazi ono najbolje. Uzeo sam sve one Alan Fordove i naravno sve Zagore. Znaci sve što je imao doma. A cijena? Za 200 DEM. Sada bi to bilo 100 Eura!!! Znaci 300 Alan Fordova i 250 Zagora za 100 Eura. Da se razumijemo, tada, u tim teškim vremenima, je 200 DEM-a nešto vrijedilo. Ne nešto, nego dosta. Moja je placa tada bila 300 DEM-a. Ali za nekog koji je imao nešto novaca sa strane (bio sam taj sretnik), takve stvari su bile jako povoljne. A gdje je to sad? Zagora sam skupio skoro cijelog (falili su mi samo par onih najstarijih) i vec nakon godinu dvije (1994. ili 1995.) prodao jednom tipu za nekih 650 DEM jer mi nije bilo ni na kraj pameti da ce to danas vrijediti ovoliko koliko vrijedi. Alan Fordove nisam cak niti prodao nego podijelio nakon nekoliko godina i ostavio samo Magnusove (bilo je 15-tak komada prvog izdanja, ostalo sve drugog i samo jedno par komada treceg), koje sam prodao (velikom vecinom zaslugom ovog site-a) malo nakon što je poceo izlaziti Alan Ford Klasik. Sad imam Alan Ford Klasik HC do broja 72 jer 73, 74, i 75 nisam još kupio, a hocu, i ne bi ih dao nizašto. A Stripoteke, Eks Almanahe, Denise, Strip Arteve (sve), Supere (sve), Gigante (sve), Zovove (sve), Zov Stripove (sve) itd. što sam skupio? To je vec druga prica. Reci cu samo ovo. Nemam više apsolutno ništa od toga. Zadnji je otišao Strip Art, prije jedno 10-tak godina. |
 |
|
Guzonjin sin
Starting Member

Serbia
97 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 27/01/2009 : 00:15:31
|
Jedan moj drug kada je bio kod strica video je da ovaj loži vatru sa starim stripovima, i uzeo mu je ono što je preostalo. Nije ostalo puno 10-15 stripova a medju njima lms 29,40,61,82,85,96,99 i još par drugih (Mark, Teks, Kit). On inace ne skuplja stripove ali zbog mene na žalost zna koliko vredi pa još uvek pregovaramo o trgovini.
|
Mrzim duge postove |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
|
Topic  |