forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor -Ludens ili VC?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Ovo moje pitanje se odnosi na kolekcionare Zagora,a vezano je za vašu odluku šta sakupljate -Ludensovog redovnog Zagora ili Zagora koji izdaje Veseli Cetvrtak.
Doskora sam kupovao normalno Ludensovog ali pri pojavi VC pratim i njihovog..sada trenutno dupliram.
Medutim kako sam racionalan covek,a verujem i vecina vas potrebno je doneti i odluciti se za jedno izdanje.
Mnogi su vezani za Ludens zbog vec 80 izdatih brojeva,ali VC pored toga što ide ispred,sve više popravlja i kvalitet.
Inace verujem da veliki broj fanova i u Hrvatskoj i drugim državama ex-Yugoslavije kupuje VC jer su ispred Ludensa nekih 8-9 brojeva.

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
Zagora od VC

Maxije Almanahe i neka starija izdanja koja se meni cine zanimljivim kupujem od Ludensa,i ostalih starih izdavackih kuca koje su se ugasile,i to samo kada svratim do stripoteke.

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 06/02/2009 : 19:36:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Samo ono što (koliko-toliko) ide od pocetka - znaci SD/Ludens extra seriju. Od SD/Ludens redovni odustajem, a VC nisam ni kupovao.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 06/02/2009 : 19:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Od Ludensa kupujem samo Extra seriju (redovnu nisam nikad kupovao), dok od Veselog kupujem redovnu seriju i specijalce. Mada kako stvari stoje, pocecu uskoro kupovati Ludens maxije i almanahe.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Pa kapiram da vi ne skupljate baš sva izdanja Zagora...
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 06/02/2009 : 19:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Pa kapiram da vi ne skupljate baš sva izdanja Zagora...

Zar moramo bas sva?

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Ja skupljam sve Zagore od Ludensa i to mi dovoljno!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/02/2009 : 19:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

.
Mnogi su vezani za Ludens zbog vec 80 izdatih brojeva,ali VC pored toga što ide ispred,sve više popravlja i kvalitet.

pa ne bas 80 vec zajedno sa SD skoro 400 Zagorovih stripova,ako cemo gledati na numeraciju.Ludens mi je bolji u svakom pogledu,zbog toga jasan odgovor.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Slažem se King ali i tu je bilo promena u formatima,hrbatima...SDEXT 1-75,LUEXT 76-...ITD.
Numeracija je ok ali nije savršena...mislim daleko od svake hronologije.
Zato sam i postavio pitanje upravo zbog hrbata...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 19:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Wicked normalno da ne moraš sva tipa odabrane price,kolekcionarska izdanja itd...ali mi nije jasno kada kao neko skuplja extra seriju anece redovnu...PA TO JE BRE JEDNO ISTO!!!!
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 06/02/2009 : 20:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:

Wicked normalno da ne moraš sva tipa odabrane price,kolekcionarska izdanja itd...ali mi nije jasno kada kao neko skuplja extra seriju anece redovnu...PA TO JE BRE JEDNO ISTO!!!!

Mislis na Obija? Ali kvalitet te extra serije je daleko bolji od redovne. Plus, covek je rekao da ih skuplja zato sto idu od pocetka.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/02/2009 : 20:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Wicked koliko znam je teski protivnik Zagora,iskreno cudi me da uopste prati ijednu seriju
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 20:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Pa i ovi idu nekim redom cilj svakog kolekcionara je da skupi ceo serijal hronološkim redom uporeden sa italijanskim...pa necu da cekam valjda još 50 godina da izadu u extra seruiji a verovatno ti brojevi nikada i nece jer ocekujem da ugase serijal kada se susretnu sa redovnim...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 20:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Slažem se King ali i tu je bilo promena u formatima,hrbatima...SDEXT 1-75,LUEXT 76-...ITD.
Numeracija je ok ali nije savršena...mislim daleko od svake hronologije.
Zato sam i postavio pitanje upravo zbog hrbata...

Ajde, baš lipo što si i objasnija zašto to pitanje...
A kad smo kod hrbata, kod Ludensa nije savršen ali opet bolji nego kod VC di je svaki ali baš svaki razlicit... Pri cemu ne mislim na numeraciju i naslov
No opet se namece pitanje, jel to uopce bitno?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 20:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Jeste bolji ali kasne mnogo a ja necu da dupliram!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 20:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

verovatno ti brojevi nikada i nece jer ocekujem da ugase serijal kada se susretnu sa redovnim...

Daj bar jedan razlog zašto bi se gasila extra serija kad dode do redovne?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 20:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Jeste bolji ali kasne mnogo a ja necu da dupliram!

Kasne??? Hi hi koliko? 6 miseci? Pricat cemo za godinu, dvi o tome

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/02/2009 : 20:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Pa pošto ce ovim ritmom 2020 možda do tada stasaju i novi citaoci pa se nastavi zbog njih,inace ne bi bilo svrhe vrteti...videceš to na Dilanu cim se poklope sa Dalmacijom prekinuce...
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 06/02/2009 : 20:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Wicked koliko znam je teski protivnik Zagora,iskreno cudi me da uopste prati ijednu seriju

Hej, moram znati sta kritikujem

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 06/02/2009 : 21:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Pa pošto ce ovim ritmom 2020 možda do tada stasaju i novi citaoci pa se nastavi zbog njih,inace ne bi bilo svrhe vrteti...videceš to na Dilanu cim se poklope sa Dalmacijom prekinuce...

Nece,odavno su izlazili DD iz redovne serije.
Ludens,osim prevoda u svakom pogledu bolje izgleda od VC Zagora.
Bolji prevodioci u Ludensu i ja bi odustao od VC Zagora,ali ne verujem da ce se to desiti.
Zato jos uvek dupliram.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/02/2009 : 21:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
kupujem samo ludensovog zagora
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/02/2009 : 21:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Hrbata ili hrpta?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/02/2009 : 21:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Kupujem oba izdanja, što je po meni normalno!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/02/2009 : 21:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Hrbata ili hrpta?

Valjda hrpta.

Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 06/02/2009 : 21:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message
Ludensov Zagor je kvalitetniji, na strani VC-a su samo prevod i uvodni tekstovi. Planiram da batalim ovog cetvrtkovog Zagora i sacekam Ludens - nadam se samo da ce ostati na ovom nivou. Bitno je da imam alternativu ovom Blažinom Zagoru...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/02/2009 : 21:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Kupujem oba izdanja, što je po meni normalno!

za tebe ionako svi znamo!
ti se ne moras ni javljati
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000