forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Crtanje, tehnika, pomoc?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/02/2009 : 18:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Jel moze neko od iskusnih crtaca koji citaju forum da mi preporuci neku jednostavnu tehniku za nabacivanje belih tackica na veliki crni prostor Drugim recima - efekat svemira mi je potreban.

Da, crna podloga je u stvari obojena flomasterom, znaci morao bih da lupam zvezde preko toga. Kupio sam neku kao belu hemijsku, ali ono sve probije posle par minuta....

Ajd pomozite drugu u nevolji, samo mi jos to fali da zavrsim crtez!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 07/02/2009 18:21:33

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/02/2009 : 18:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
Photoshop ili beli tus (recimo Winsor & Newton ce pokriti crnu).

moji crteži
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/02/2009 : 19:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ne, ne, iskljucivo tehnike rucnog crtanja. Kompjutere i programe jos uvek ne konzumiram.

A kazem, nasao sam neki beli flomaster/tush, ali je slaba vajda od njega. Morao bih da sest puta udarim jednu tacku da bi ostala bela.... Kontam da je unutra neka boja kao i kod onih korektora za hemijske olovke.

Edited by - Lord Vader89 on 07/02/2009 19:32:19
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 07/02/2009 : 20:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message
najobicniju bijelu temperu razrijedi s malo vode, uzmi staru cetkicu za zube (ok, ne mora bit stara, al ju nemoj ponovo poslje koristit za zube :P )umoci vrhove i onda sa prstom predji preko nje iznad papira. pospricaj ga. to bi ti trebalo stvorit ocekivani efekt. svakako prvo isprobaj sa strane, dok ne skuzis jel ti boja prerijetka ili pregusta, jel si preblizu ili predaleko od papira, itd.
ako si farbo alkoholnim flomasterom, mogao bi imat problema sa 'probijanjem' crne kroz bijelu. u tom slucaju, probaj jos malo guscu boju umjesit. al neka te ne brine ako bijela i nije potpuno bijela. kad poskeniras ili fotokopiras tablu crno-bijelo, pojacat ce ti se kontrasti.
ako imas dijelove crteza koje ne zelis zaspricat, pokrij ih obicnim post-it papiricima. drzat ce se koliko treba, a nece ti ostetit crtez kad ih budes skidao.

https://www.facebook.com/goransudzuka

Edited by - dzuka on 07/02/2009 20:08:16
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/02/2009 : 20:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Strava zvuci, probacu cim nadjem temperu, znaci ne pre ponedeljka. Umuticu gusto, sigurno bi mi probio malo redju smeshu. Javim ovde sta se desilo, i okacicu crtez.

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/02/2009 : 20:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
Za to sto dzuka predlaze treba malo vezbe hehe...

moji crteži
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000