forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 povratak korenima
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Guzonjin sin
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 10/02/2009 : 20:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Guzonjin sin a Private Message
Ja sam kupovao stripove od 1986-1990 i to samo na kiosku. Mama nije htela da mi kupuje stare brojeve, kada sam prolazio Knez Mihailovom pa tamo kod platoa gomila ljudi prodaje stare stripove a ja hocu da se onesvestim.
1994 godine pocinjem da kupujem ponovo ali ne baš cesto, ponekad kada se vracam iz škole na jednog tezgi na Slaviji.
Kasnije kada je Vannini poceo da izlazi krenuo sam mnogo aktivnije da kupujem, tada sam otkrio i Darkwood, od tada živim kao Mister No (nikad nemam ni prebijene pare sve potrošim na stripove)

Mrzim duge postove
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38020 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/02/2009 : 21:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Prestao kupovati stripove negdje '93, kad sve propalo, pa picio na sex & drugs & rock'n'roll a onda pre nekih... mozda 3 godine, ponovo me nesto povuklo. Sad drzim kocnicu, da ne bi sakupljao sve bez glave. Ali vec sam zapazio tu bolest, fakat mi je previse neprocitanih stripova i strip albuma doma. Pacijent...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 10/02/2009 : 21:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
quote:
Originally posted by Guzonjin sin

..od tada živim kao Mister No (nikad nemam ni prebijene pare sve potrošim na stripove)

Mister No troši pare na pice, a ne stripove
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 10/02/2009 : 22:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

-2003. - veliki gubitak stripova, malo ih ostaje, predah par mjeseci

Kaj, požar?

No sikiriki
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12496 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 10/02/2009 : 22:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Kod mene je pauza trajala nesto duze. Skoro 25 godina nisam ni procitao a kamoli
kupio neki strip. Otkrivanjem ovog sajta probudila se i stara ljubav.

Have mercy
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 10/02/2009 : 23:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Stripove sam poceo citati tamo negdje '79 - '80 (Tom i Jerry, Mikijev Zabavnik, Denis) pa polago prešao na Bonellija (kupovalo ga pola familije, tako da ja nisam trebao). U srednjoj školi('88) poceo redovno kupovati MM, DD, Stripoteku i slicno. '91 prestao za par godina zbog pomanjkanja stripova u Slo. A onda su se pojavili na kioscima stripovi Slobodne dalmacije,a u knjižari MK Kazina americki stripovi i tako je krenulo opet...

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
861 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 11/02/2009 : 00:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message
Hm...
Zanimljivih prica, no više manje sve iste naravno,price o odrastanju, osim ove mlade koja još nije stigla zaboraviti stripove ...
Isto tako 80-ih citao, mijenjao, uvijek imao gomilu doma.Rat, pubertet, žene, punk, alkohol, koncerti...zaboravio na stripove...2005.-e mi se vratilo sve vezano za stripove, ali kako...ne mogu se sjetiti majku mu...koji je to bio prvi strip, koji me je vratio natrag stripovima,kao kolacici tetke Leonie, Prousta u djetinjstvo...:)
I onda poceo kupovati Zagora po štandovima...nabasao na jeftinu kolekciju SD/lud...i eto me...zaluden stripovima toliko da mi sline cure na svako novo izdanje...

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/02/2009 : 00:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Meni je prijatelj koji je poceo skupljati Zagor extra tada pokazao da ponovo izlaze stripovi. Sjecam se da sam krajem 2004. kupio od Ontarioweb-a na pijaci 10 Zagora extra za 100 kn. Bio sam sretan što ih imam, ali sam osjecao kajanje što sam potrošio toliki novac na stripove. Taj prijatelj je još uvijek na Zagoru extra, a ja postadoh teški ovisnik.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/02/2009 : 01:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
1979.-1992.:multipraktik, rado se sjecam razmena sa kolekcionarima `putem strip zabavnika`
1993.-2007.: DD i par strip albuma,
2008.-?: multipraktik

Jel to štos iz Minhena?

Edited by - culfis on 11/02/2009 01:28:29
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 11/02/2009 : 01:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Kao klinac redovno sam kupovao stripove,ali nisam toliko cuvao. Onda krecem od 1991. godine pa dp kraja izlazenja ZS i LMS 1993. Kupujem stare stripove do 1996. godine. Onda pauza, kolekcija od nekih 200 komada zgubljena (medju njima neki sada skupoceni stripovi, Leteci manijak glancer, Suludi strelac-glancer, serijal sa Kandraksom-glanceri, nekoliko starih Blekova, desetak stripova nepoznatih kunaka, dvocifreni brojevi LMS itd...). Od stripova sam samo kupovao Svetov Alan Ford. Jednom sam oko 2000. godine u Knezu za male pare kupio 2 Zagora, mislim da su ZS 390 i 536. I onda tek 2008. godina, VC i pokupovao sam stotinak starih Zagora ZS, LMS. Dakle prosla godina je za mene bila bogata jer sam obnovio jedan deo bivse kolekcije. Doduse prilican novac je utrosen, ali ne zalim. Sada sam odustao od daljeg skupljanja ZS i LMS Zagora i bacio sam sve na Zagorovu biblioteku. Ono sto imam od Zagora verovatno necu prodavati, cak ni 7-8 duplikata koje imam. Zao mi je da prodam te stripove. Toliko od mene.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/02/2009 : 02:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Meni je prijatelj koji je poceo skupljati Zagor extra tada pokazao da ponovo izlaze stripovi. Sjecam se da sam krajem 2004. kupio od Ontarioweb-a na pijaci 10 Zagora extra za 100 kn. Bio sam sretan što ih imam, ali sam osjecao kajanje što sam potrošio toliki novac na stripove. Taj prijatelj je još uvijek na Zagoru extra, a ja postadoh teški ovisnik.

Pa tako ti je i sa drogom... s tim sto je ovisnost o stripovima znatno teza bolest
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 11/02/2009 : 03:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message

Presvrt u delicu sekunde,kriv je samo zs 13 :)))
Izlazim ja iz piceriju(hmmm..mogao sam izaci posle 10 tak sekunda ) i ispred vrata prolazi jedan drug iz djetinstva,vidzamo se posle 15tak godina,kako si?Sta radis..bla,bla..i pocinje nasa stara tema...usput mi on kaze da je vec odavno nasao i da sve ove godine cuva zs 13 koji je za nas kao deca bio naucna fantastika,ja mu kazem da me bas zanima da ga pogledam,cisto onako..posle posla idem kod njega..mozete me razumeti kako sam se osecao kad sam ga uzeo u ruke...priznajem da sam kao decak stotinu puta sanjao kako ga imam i kako ga pokazujem svima (bili smo 10tak strastveni kolekcionari u mom gradu)
pitam ga za koliko bi mi ga prodao..on se pomisli i kaze:Nema sanse ispod 5 eura..naravo meni je to bilo puno,pa mu dam 200 denara(oko 3.5 eur.)..posle nekoliko idem ja u internet kafe onako iz radoznalost,ukucam "Nasilje u Darkvudu",i ima sta da vidim.....posle nekoliko dana u lokalnom vesniku je svanuo neki oglas pod naslovom"Otkupujem stare romane",i za par meseci u jednu sobu kod mene vec se nalazio kompjuter i oko njega 5-6000 stripova...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 11/02/2009 : 03:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Naravno, Mikijev zabavnik i stripovi iz Politikinog zabavnika bili su uvod. Onda Forum-Marketprintovi Valiant i Umpah-Pah, koji su bili prvi koje sam pocheo da skupljam, a kada je u Zabavniku negde '90.-'91. krenuo Tintin, to je bilo to. Skupljao sve i svashta do 1999., onda tokom srednje slabo kupovao, gotovo nishta, mada sam se stalno vracao stripovima iz kolekcije....

Negde 2004. gomilu toga sam rasprodao, prosto neke stripove nisam chitao ponovo, niti imao zelju za tim... Blueberry recimo... Neki HC Asterixi, Talichni... Desetine Stripoteka...

Pochetkom 2005. su mi uletele neke prve vece pare u zivotu, pa sam tada odjednom posle 6 godina kupio brdo stripova (Torgal c/b 4 toma, 21 broj Marketprintovog Konana, 20ak Martina, tachno se secam...:) i opet se inficirao. Onda se pojavio Beli put te godine, i ne zelim da stanem...

Kada vec prichamo o ovome, kao klinac sam najvishe kupovao stripove na Zelenom vencu. Tamo ih je prodavao neki lik kod okretnice 75, 84 and stuff... Mislim da se zvao Nesha (tj. nadimak...:). Zna li iko shta je s tim likom, prvenstveno moji Beogradjani? :))
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
861 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 11/02/2009 : 12:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Obi-wan

Pa tako ti je i sa drogom... s tim sto je ovisnost o stripovima znatno teza bolest

Ma droga je goli k za ovu ovisnost

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 11/02/2009 : 13:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
da, droga je ništa prema ovome....na nekom drugom topiku pitao me netko kako ja to prvo procitam, a tek onda kupujem. pa kako bih izdržala financijski i vremenski dok ne izadu novi albumi? ja tjedno moram par puta ic po knjižnicama da sve isprekopam i posudim si i odmah to procitam. niti ne stignem procitat sve što želim, a ponekad mi je jednostavno draže uzet neki album pa ga citat 2., 3. i ne znam koji put....

što se tice povratka, kod mene je ta rijec samo djelomicno prisutna. bio je to povratak bonellijevcima kod Slobodne Dalmacije i Ludensa što sam kupovala i skupljala i bile su to kvalitetne epizode, a onda još i taj Nathan Never koji je uveo novu dimenziju....uuuh!

ali u zadnje vrijeme jako me vesele i najviše uživam u albumima koji su mi nešto totalno novo i osvježavajuce, tako da smatram se ne toliko povratnikom koliko uživateljem u nacrtanom i napisanom. albumi za razliku od strip junaka u nastavcima moraju imati sve ono što tražim u samo jednom djelu (možda 2, 3) i to je nekako izazov cekati i vidjeti hoce li sve ispasti savršeno.

ali da se vratim na temu, vrijeme bez stripova bilo je negdje sve do 2006. kad sam se ponovno ukljucila na ovaj forum i sad sve pratim iz prvih redova.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11502 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/02/2009 : 14:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Prvi kuplje strip bio je MN Kuca bogova. Tada krece strip karijera. :) Prekinuta za vreme bombardovanja, uz par pokusaja povratka. U zivot se vratio pre godinu dana. Ne verujem da cu ponovo prekidati. Inace, zajebano je bilo za nas koji smo krenuli da se lozimo na stripove pocetkom devedesetih, pa ostali bez istih. Danas sam nabavio poslednji broj Zlatne serije-Pod nadzorom. Jedva cekam da se vratim s posla, pa da se bacim na citanje.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/02/2009 : 17:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Zanimljivo je slušati vas,ali svuda je slicno ...stripovi,stripovi pa sex,pa žena i deca i ponovo stripovi,stripovi...ni ja nisam ni sanjao da cu se posled prekida 1993 ponovo zaludeti za stripovima.
Zamišljao sam sebe u tim godinama kao coveka koga to nece interesovati ali cudno je koliko smo mi velika deca...
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 11/02/2009 : 18:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message
Kako citam,sve neki veliki ljubavnici i kroneri!!!
Šalim se.I ja sam se navukao relativno skoro poslije godina apstiniranja.Za to je zaslužan jedan DD Maxi koji me je vratio u djetinstvo poput Prustove madlene(kako je odlicno primjetio kolega il cattivo)!
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 11/02/2009 : 19:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message

Poceo sam sakupljati stripove 81. i prestao sam samo zato što je zbog rata prestalo izlaženje stripova. Cak sam i u tim vremenima kupovao stripove u onim rijetkim danima kada bih zbog šopinga završio u Italiji.Cim je SD pocela ponovo izdavati stripove i ja sam se vratio korjenima.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/02/2009 : 21:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
poceo 1987 sa skupljanjem stripova,i tako sve do 1992 kada zbog nedostatka finansija i prestanka izlaska stripova sve staje.pauza traje od 1992 do 1995,tada kupujem veliki broj starih stripova koji su mi nedostajali,1998 pocinjem polako i sa hrvatkim stripovima i onda dalje,sve vise i vise i tako i danas,...sada skupljam skoro sve
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/02/2009 : 01:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Mozda jednog dana neko snimi film ili seriju pod nazivom "Koreni", ali ce glavni junak bit neki stripadzija a ne Kunta Kinte
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 12/02/2009 : 11:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Pozdrav zems, dobar, nostalgican topik
Vec sam na nekim drugim topicima pisao o tome, ali evo pošto je ova prava tema za to, da ponovim:
'76 - prvi kupljeni strip, samo sam gledao slike
'77-'78 - poceo sam redovno da ih kupujem, skupljam i polako citam
'86-87 - presao da skupljam i kupujem, isprodavao i izdavao
'95 - pojava SD (u to vreme sam studirao u BG) i striparnice "Alan Ford" u BG, me ponovo vracaju u svet stripa, i od tada do danas bez prekida, stim što kako vreme prolazi sve je jasnije da to nikada necu prestati da citam i skupljam.
Posle vracanja stripovima '95 skupio sam jedno 400 broja ZS i LMS, pretežno Zagora, ali kako sam te brojeve uglavnom kupovao u LUZEX tako sam pre neku godinu to sve rasprodao. Sada imam samo SD, LU, VG, Libellus, VC, od ovog pomenutog gotovo sva kiosk-izdanja, i samo 40-ak LMS MR i još nešto malo...
Zems, poslao sam ti jednu poruku na licni E-Mail iz tvog Profila(nemaš PM), procitaj pa ako si zainterosovan javi se.
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 12/02/2009 : 12:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Slažem se dp svi smo poceli davno ja licno 1982-1993...onda sve rasprodao,bavio se drugim stvarima ...povratak na stare staze 2005 i ako bog da dok sam živ

Ovde smo nas dvoje prilicno jednaki...

Invincible shield
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000