forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Što se dogodilo s Lazarus Leddom
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 07/03/2009 : 13:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker

Ma kakva god bila ta extra serija, svejedno:

HOCEMO LARRYJA!!!

Neka hvala...
Go to Top of Page

Leon S. Kennedy
Starting Member

Croatia
15 Posts

Member since 30/11/2007

Posted - 10/03/2009 : 16:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leon S. Kennedy's Homepage  Send Leon S. Kennedy a Private Message
Baš sam tražil informacije o tome zakaj je ovo (skoro pa mogu rec) remekdjelo prestalo izlazit...

Cital sam tam negdje, do Grada Andela i onda više šipak...

Štet kaj je gotovo jer strip je bil vrhunski, sa vrhunskom pricom i vrhunskim objašnjavanjima Larry-jeve prošlosti (bar do tam negdje 50-og broja)...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/03/2009 : 20:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
I uz sve to prodavao se u par stotina primjeraka

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 10/03/2009 : 23:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
procitao sam svega prva 2 broja i nije me naterao da citam dalje, dakle problem je u marketingu ne u kavlitetu

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/03/2009 : 23:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

procitao sam svega prva 2 broja i nije me naterao da citam dalje, dakle problem je u marketingu ne u kavlitetu

???????????????????????????????????????????????????????

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/03/2009 : 00:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Sta li je pesnik hteo da kaze??????????????????????????
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/03/2009 : 01:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Za neupucene sustina marketinga - krerinje komparativne prednosti za potrosaca (ubediti ga da mu nudite ono sto me ne nudi neko drugi), dakle Dilan Dog horor i stravu, Zagor Avanturu, Marti Misterija Misterija misterije i istrazivanja, Alan Ford Satiru potrosackog drustva. Molio bih upitnike da mi kazu sta nudi Lazarus Ledd

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/03/2009 : 01:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa dobro, choveche, ti valjda formirash mishljenje o stripu tako shto ga prochitash pa valja ili ne valja, a ne po onome shta ti neko reklamom o njemu kazhe.
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/03/2009 : 02:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Pa Delone (pretpostavljam da ti je nik iz istoimenog filma sa Alain Delon-om) ja forimiram misljenje o stripu kao ljubitelj ali ovde sam odgovorio na komentar clana foruma Renky - I uz sve to se prodavao u par stotina primeraka, dakle ovde sam da odogovor na razloge prestenka izlaska doticnog stripa kao neko ko je magistrirao na marketingu i zna ponesto o tome a ne o tome sta ja mislim da li je neki strip dobar ili ne.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/03/2009 : 10:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Moj komentar bija pomalo u smislu "ako je to baš tako zašto se loše prodava" cime sam aludira na varljivost koju stvara subjektivno mišljene. Tu se cak ni ne radi o kvaliteti jer ni ona ne može uvik pomoci u poboljšanju prodaje. Na drugu stranu, kvaliteta je ponekad sasvim dovoljan marketing.
Tvoja recenica koju sam citirao zvuci poprilicno nezgrapno i meni još uvik nije jasno šta bi tribala znaciti, no ja sam definiciju marketinga ucija u srednjoj školi pa necu ulaziti u rasprave sa magistrom jer mogu samo izvuci kraci kraj.

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/03/2009 : 11:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Valjda deblji

No sikiriki
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 11/03/2009 : 12:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
quote:

Za neupucene sustina marketinga - krerinje komparativne prednosti za potrosaca (ubediti ga da mu nudite ono sto me ne nudi neko drugi), dakle Dilan Dog horor i stravu, Zagor Avanturu, Marti Misterija Misterija misterije i istrazivanja, Alan Ford Satiru potrosackog drustva. Molio bih upitnike da mi kazu sta nudi Lazarus Ledd

Sve što si nabrojao, samo još više.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/03/2009 : 12:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Valjda deblji

Kraci

Go to Top of Page

Leon S. Kennedy
Starting Member

Croatia
15 Posts

Member since 30/11/2007

Posted - 11/03/2009 : 13:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leon S. Kennedy's Homepage  Send Leon S. Kennedy a Private Message
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:

Sve što si nabrojao, samo još više.

E, upravo to...LL je nudil zaista svašta i to poprililcno kvalitetno...
Jbg...ne uspije svaki put nešto novo (nešto divlje ) na tržištu
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/03/2009 : 15:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Leon S. Kennedy

E, upravo to...LL je nudil zaista svašta i to poprililcno kvalitetno...
Jbg...ne uspije svaki put nešto novo (nešto divlje ) na tržištu

Ma tad nisu postojali uslovi,sad se mnogo vise ljudi vratilo stripovima,mnogo ih je vise i na samom forumu.
Da VC krene s tim iso bi sigurno. U Hrvatskoj mislim da bi jedino tiraz od 500 mogo da prodje.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/03/2009 : 15:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
samo Libellus(naklada 300 kom)to bi možda i išlo...500 nikako, nije Lazarus lošiji puno od Mistr Noa,Martija,Magicnog,Demiana ali nema takav renome(je..i ga, nije Bonelli) pa je su sve drugo pusti snovi...možda VC ali neznam kako su prihvaceni noviji junaki(Baron,Dampir) pa je bez veze pricat na prazno...ja se još uvijek nadam da nekad negde....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/03/2009 : 21:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Moj komentar bija pomalo u smislu "ako je to baš tako zašto se loše prodava" cime sam aludira na varljivost koju stvara subjektivno mišljene. Tu se cak ni ne radi o kvaliteti jer ni ona ne može uvik pomoci u poboljšanju prodaje. Na drugu stranu, kvaliteta je ponekad sasvim dovoljan marketing.
Tvoja recenica koju sam citirao zvuci poprilicno nezgrapno i meni još uvik nije jasno šta bi tribala znaciti, no ja sam definiciju marketinga ucija u srednjoj školi pa necu ulaziti u rasprave sa magistrom jer mogu samo izvuci kraci kraj.

Suprotno ustaljenom misljenju kvalitet nije dovoljan da bi proizvod bio uspesan, potreban je i dobar marketing (ili jedino je potreban dobar marketing uz zadovoljavajuci kvalitet) ne bih sada da davim primerima gde su se najvece kompanije na svetu malo zaje..ale u pristupu trzistu, ali evo ne mogu da pomenem Forda i njegov auto Nova namenjen Spanskom trzistu, Nova se cita Noba na spanskog sto prevedeno znaci No Go ili ti ne ide, i eto njima njihovog kvalitetnog prozivoda koji se prodao u broju primeraka koji bi postideo Zastavu iz Kragujevca. Dakle kao sto sam rekao problem je u tome sto nije jasno profilisan segment trzista kome ce strip biti namenjen, a drugo je nedostatak jakog marketinga. Bonelli je gotovo svakog svog junaka jasno profilisao i namenio ljubiteljima odredjenog stila u stripu (Horor, Avantura, Detektivski strip, Misterija, Deciji strip, pa cak im se omakao i umetnicki strip sa Ken Parkerom), Ledd nazalost bez dobre reklame i jasno profilisanog segmenta kome je namenjen nije imao sanse bez jasno profilisanog segmenta, da je imao Bonelijevu propagandnu masineriju iza sebe mozda bi i uspeo ali nije.Ma koliko ljudi mislili da je ovde kvalitet dovoljan nije, da je tako onda bi Ken Parker bio prodavan u 500000 primeraka a Zagor bi izlazio kao dodatak u stripu o Ken Parkeru ali nije tako.

I jos jedan dodatak ovde su ljudi pisali svakakve gluposti i ostavljali poruke koje bi svojom elokventnoscu zastidele jednog Jetija ili King Konga ali kada covek pokusa da napise neko objasnjenje onda se nadj egomila zaucedjenih, izgleda da je to deo Balkanskog mentalita, prvo udri onda kazi hop.

Edited by - tiberije on 11/03/2009 21:25:29
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/03/2009 : 21:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Ponovo...
Strip ti je bija dostupan ( kupnjom, posudbom, kako god ), procita si dva broja i odusta. Po tvom postu izgleda da nije bija dovoljno kvalitetan i da si odustao zbog toga. A opet, da je bubala reklama sa svih strana, da je Larry iskaka iz paštete, po tvom komentaru ( u drugim postovima ) ispada da bi ga ipak kupova. Marketing je cudo... a ja se cudim takvom rezonu. Zato upitnici. Ako mi se strip ne svida, ne padam na marketing. Možda u pocetku, broj, dva, tri... dok ne procjenim ima li kvalitetu. Ako nema, uzalud mu reklama. Ma kakva god ona bila

Ben mu jarca kako lako odem u trivijalna dopisivanja
Hi hi hi...

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 11/03/2009 : 21:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Mislim da je slobodna što se tice reklame ll-a ucinila maksimum. Pa koji je drugi junak imao reklamu u baš svakom broju stripa... reklamiran je kao akcijski strip što on zapravo je u najširem smislu... nekakav moderan zagor i s obzirom na to trebao imati veci uspijeh ... ali izlazio je u krivo vrijeme ...

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 11/03/2009 21:33:51
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/03/2009 : 21:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Ma koliko ljudi mislili da je ovde kvalitet dovoljan nije, da je tako onda bi Ken Parker bio prodavan u 500000 primeraka a Zagor bi izlazio kao dodatak u stripu o Ken Parkeru ali nije tako.

Meni je kvalitet dovoljan i bez reklame. Relativni "neuspjeh" Kena spram ostalim junacima ne izjednacavam sa nedostatkom reklame ( iako je ta teorija donekle moguca u ovom slucaju ) nego više artistickoj koncepciji koju si i sam spomenija.
Jbga, u gomili stripova namjenjenih uzrastu 8 - 13 godina pojavi se strip namjenjen odrasloj publici. Probaš kao klinac i usporediš sa tematski "lakšim" ostatkom Bonelli ergele i naravno da ti ne legne jer si navika na opuštajuce, lagane strip teme. Kasnije, odrastanjem, prokužiš art notu takvog stripa i mahom se ljudima svidi u odraslijoj dobi. Da je onda, kad se Ken pojavija, mocni marketing krenija u kampanju afirmacije opet teško da bi bilo nekih boljih rezultata jer bi se mora obracati odrasloj publici koja je u manjini. Klinci nebi pušili reklamu jer strip ne kuže i zato ga ne kupuju a odrasli nebi popušili reklamu jer žive u ( pogrešnom ) uvjerenju kako je strip namjenjen klincima.

Dalje bi mogli raspravljati do u nedogled

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/01/2011 : 10:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message

Dva topika o ovom junaku iz PDF Boneli:

Diskusiju nastavljamo ovde:

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000