forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Strip poslastice u 2009. godini
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2009 : 13:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

quote:
Originally posted by cronos six

baddy longway u boji i nikako c.b.

Postoje stripovi, koji su radjeni u boji i koji se dakako moraju objavljivati u boji (Daleka planeta, Storm, Bladstar, Rankseroks, Partija lova, Hronika apsurda itd).
Postoje stripovi, koji su u originalu radjeni crno-belo i naknadno obojeni (Nošeni vetrom, Džonatan Kartland, Sambrovi, Asteriks, Talicni Tom itd).
I postoje crnobeli stripovi koji se ni u kom slucaju ne smeju bojiti, pošto su radjeni baš za crno-belu štampu (Torpedo, Celicna kandža, Valentina, Alan Ford, Badi Longvej, svi stripovi Serda Topija, Alberta Brece, Edmonda Bodoja itd).
I to je to.

Cek, cek, cek, cek.... Asterix je u originalu crno-beli strip

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/02/2009 : 13:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Svi novinski stripovi avanturistickog žanra (americki i engleski) su radjeni cb.

modesty dicka giordana radjena je u boji
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 16/02/2009 : 13:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message

>modesty dicka giordana radjena je u boji

Al' nije novinski. :)

A i kod Ninela sstossta ne sstima. Prvo, Sambrovi su autorski radjeni u boji/slikani tako da idu u prvu kategoriju, a ostali iz duge kategorije su radeni ZA bojanje tako da je objava u boji njihova izvorna namjena. A Buddy Longway isto ide u tu kategoriju, objavljivan je u boji u ccasopisu Tintin.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Zaista je malo neobichan ovdashnji fetishizam prema crno-belim stripovima. Podseca na chetrdesete u americhkom filmu kada su se kolor u filmovima smatrao "nerealistichnim" i rezervisanim za laku zabavu.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 14:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

A i kod Ninela sstossta ne sstima. Prvo, Sambrovi su autorski radjeni u boji/slikani tako da idu u prvu kategoriju, a ostali iz duge kategorije su radeni ZA bojanje tako da je objava u boji njihova izvorna namjena. A Buddy Longway isto ide u tu kategoriju, objavljivan je u boji u ccasopisu Tintin.

mcn

Na to san i ja mislija u mom postu ali mi se nije dalo objašnjavati.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/02/2009 : 14:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Samuraju,zašto si izostavio Bonelija zar njihovi stripovi nisu poslastice...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 16/02/2009 : 14:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Na to san i ja mislija u mom postu ali mi se nije dalo objašnjavati.

Nije se ni meni, ali imam pametnijeg posla pa ...

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 14:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Zaista je malo neobichan ovdashnji fetishizam prema crno-belim stripovima. Podseca na chetrdesete u americhkom filmu kada su se kolor u filmovima smatrao "nerealistichnim" i rezervisanim za laku zabavu.

Konkretno, kod mene, se ne radi o fetišizmu vec o OSOBNOM stavu kako su mi pojedini stripovi sasvim ok i u c/b izvedbi. Pri tome se uvik vracan na Blueberryja i prvih 12 epizoda. Pa cak i, gore spomenuti Buddy, je solidan u c/b no... No idiotski bi bilo tiskanje crno-bilih integrala. Šta dobijemo, bolji papir i deblje korice od onoga što smo vec x puta vidili/citali po raznoraznim revijama. Pri tome mislim iskljucivo na ove reciklirane materijale. Za privuci me ( kao kupca ) moram dobiti ono što do sada nisam imao a to je boja. Recimo, Gospodare jecma, opravdavam i po pitanju kolora i formata... jer ih drugacije nikad nebi procita. A grijeh ih je bilo objaviti u takvom obliku. No dogodi li se nekim cudom najavljeno integralno izdanje, di podrazumijevam boju i A4 format, ode postojece "ogledno" izdanje u reciklažu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2009 : 14:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Naravno, tako slatko gore kod potpale vatre.

Go to Top of Page

JefCostello
New Member

257 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 16/02/2009 : 15:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send JefCostello a Private Message
quote:

...iako su LeSamourai i JefCostello u filmu gotovo pa identicne licnosti, na ovom forumu su to dva odvojena forumashka entiteta...

u vezi Bonelli izdanja, i to su poslastice svakako, ali s obzirom na obim izdanja u x-sfrj trebalo bi dosta vremena da se napravi lista poslastica u 2009. Mene je konkretno najvise zaintrigiralo ovo izdanje Nick Raider-a pa sam samo njega stavio... Ako neko zeli ili ima te podatke neka napravi Bonelli najavu...

"Comics will be the culture of the year 3794"
Salvador Dali
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 16:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Pa, evo, moje mishljenje je ovako:

Ako je izvorno izdanje (iliti izdane u onoj formi u kojoj je osmishljeno) crno belo, NIPOSHTO se ne sme bojiti post festum.

Ako je izvorno izdanje u koloru, u crno-belom se mozhe izdati samo kao specijalno izdanje za kolekcionare u nekom manjem tirazhu, a nikako kao zamena za izdanje u koloru.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/02/2009 : 17:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

From Hell je c/b napravljen u zemlji obojenih stripova...hm,tako nekako...,pa je pokupio sve nagrade i pohvale sto se mogu, pokupiti

Edited by - King Warrior on 16/02/2009 17:20:27
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/02/2009 : 17:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by nika331

samo da bude što više ženskih likova u stripovima, a i ženskih citatelja iza stripova

Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili.Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 16/02/2009 : 17:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Vidim da se od Belog puta slabo sta zna. Po nekoj mojoj racunici mozda bi ove godine izasao Konan 3, Propovednik 3, Salome i novi Torgal. Ali videcemo. Ovo su samo nagadjanja.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 16/02/2009 : 18:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

samo da bude što više ženskih likova u stripovima, a i ženskih citatelja iza stripova

Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili.Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao

a dok cheka koji mesec da i to dodje na red nekome od agilnih nam izdavacha, uvek moze vreme da prekrati sa kojom sveshchicom Neustrashive Zorke - u prodaji u Libellusu od sada pa na dalje!
[shameless plug mode off]

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9393 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 16/02/2009 : 19:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
A koje nam poslastice lavirint priprema u 2009 ?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 16/02/2009 : 19:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
vetj ustaljena makrobiotika:)
nadamo se malko brze/cheshtje ove godine,though...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/02/2009 : 20:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:

quote:

From Hell je c/b napravljen u zemlji obojenih stripova...hm,tako nekako...,pa je pokupio sve nagrade i pohvale sto se mogu, pokupiti

Ih, daleko je to od jedinog anglo crno-belog stripa. Amerikanci imaju i u ovom trenutku, recimo, The Walking Dead u crno-belom. Samo komentarishem da kod nas ljudi percipiraju crno-belo kao inheretno bolje/kvalitetnije/ozbiljnije shtivo, shto je potpuno suludo. :)
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 17/02/2009 : 13:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:

quote:

Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili. Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao

a dok cheka koji mesec da i to dodje na red nekome od agilnih nam izdavacha, uvek moze vreme da prekrati sa kojom sveshchicom Neustrashive Zorke - u prodaji u Libellusu od sada pa na dalje!

da svidjela mi se naslovnica tog Geste des Chevaliers Dragons.... cini se kao nekakav fantasy. Zorku nisam citala. (još)
Go to Top of Page

JefCostello
New Member

257 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 11/03/2009 : 16:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send JefCostello a Private Message
Ubacen i sada vec izvesni Aster Blistok

"Comics will be the culture of the year 3794"
Salvador Dali
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/03/2009 : 16:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
islim da su najavljena i dva integrala Brune Brazila od strane Bookglobea.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 12/03/2009 : 16:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:

quote:

Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili. Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao

da svidjela mi se naslovnica tog Geste des Chevaliers Dragons.... cini se kao nekakav fantasy. Zorku nisam citala. (još)

A Orka 13 - Sharaz-De? Meni ovo igleda lepo, je l' isto neki fantasy?
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000