Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 13:23:07
|
quote: Originally posted by ninel
quote: Originally posted by cronos six
baddy longway u boji i nikako c.b.
Postoje stripovi, koji su radjeni u boji i koji se dakako moraju objavljivati u boji (Daleka planeta, Storm, Bladstar, Rankseroks, Partija lova, Hronika apsurda itd). Postoje stripovi, koji su u originalu radjeni crno-belo i naknadno obojeni (Nošeni vetrom, Džonatan Kartland, Sambrovi, Asteriks, Talicni Tom itd). I postoje crnobeli stripovi koji se ni u kom slucaju ne smeju bojiti, pošto su radjeni baš za crno-belu štampu (Torpedo, Celicna kandža, Valentina, Alan Ford, Badi Longvej, svi stripovi Serda Topija, Alberta Brece, Edmonda Bodoja itd). I to je to.
Cek, cek, cek, cek.... Asterix je u originalu crno-beli strip |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 16/02/2009 : 13:24:07
|
quote: Originally posted by ninel
Svi novinski stripovi avanturistickog žanra (americki i engleski) su radjeni cb.
modesty dicka giordana radjena je u boji |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 14:01:07
|
Zaista je malo neobichan ovdashnji fetishizam prema crno-belim stripovima. Podseca na chetrdesete u americhkom filmu kada su se kolor u filmovima smatrao "nerealistichnim" i rezervisanim za laku zabavu. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/02/2009 : 14:26:05
|
quote: Originally posted by mcn
A i kod Ninela sstossta ne sstima. Prvo, Sambrovi su autorski radjeni u boji/slikani tako da idu u prvu kategoriju, a ostali iz duge kategorije su radeni ZA bojanje tako da je objava u boji njihova izvorna namjena. A Buddy Longway isto ide u tu kategoriju, objavljivan je u boji u ccasopisu Tintin.
mcn
Na to san i ja mislija u mom postu ali mi se nije dalo objašnjavati.
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/02/2009 : 14:37:15
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Zaista je malo neobichan ovdashnji fetishizam prema crno-belim stripovima. Podseca na chetrdesete u americhkom filmu kada su se kolor u filmovima smatrao "nerealistichnim" i rezervisanim za laku zabavu.
Konkretno, kod mene, se ne radi o fetišizmu vec o OSOBNOM stavu kako su mi pojedini stripovi sasvim ok i u c/b izvedbi. Pri tome se uvik vracan na Blueberryja i prvih 12 epizoda. Pa cak i, gore spomenuti Buddy, je solidan u c/b no... No idiotski bi bilo tiskanje crno-bilih integrala. Šta dobijemo, bolji papir i deblje korice od onoga što smo vec x puta vidili/citali po raznoraznim revijama. Pri tome mislim iskljucivo na ove reciklirane materijale. Za privuci me ( kao kupca ) moram dobiti ono što do sada nisam imao a to je boja. Recimo, Gospodare jecma, opravdavam i po pitanju kolora i formata... jer ih drugacije nikad nebi procita. A grijeh ih je bilo objaviti u takvom obliku. No dogodi li se nekim cudom najavljeno integralno izdanje, di podrazumijevam boju i A4 format, ode postojece "ogledno" izdanje u reciklažu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/02/2009 : 14:38:13
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Samuraju,zašto si izostavio Bonelija zar njihovi stripovi nisu poslastice...
Naravno, tako slatko gore kod potpale vatre. |
|
|
JefCostello
New Member
257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 16/02/2009 : 15:24:36
|
quote: Samuraju,zašto si izostavio Bonelija zar njihovi stripovi nisu poslastice...
...iako su LeSamourai i JefCostello u filmu gotovo pa identicne licnosti, na ovom forumu su to dva odvojena forumashka entiteta...
u vezi Bonelli izdanja, i to su poslastice svakako, ali s obzirom na obim izdanja u x-sfrj trebalo bi dosta vremena da se napravi lista poslastica u 2009. Mene je konkretno najvise zaintrigiralo ovo izdanje Nick Raider-a pa sam samo njega stavio... Ako neko zeli ili ima te podatke neka napravi Bonelli najavu... |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 16/02/2009 : 16:49:59
|
Pa, evo, moje mishljenje je ovako:
Ako je izvorno izdanje (iliti izdane u onoj formi u kojoj je osmishljeno) crno belo, NIPOSHTO se ne sme bojiti post festum.
Ako je izvorno izdanje u koloru, u crno-belom se mozhe izdati samo kao specijalno izdanje za kolekcionare u nekom manjem tirazhu, a nikako kao zamena za izdanje u koloru. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 17:14:53
|
Zaista je malo neobichan ovdashnji fetishizam prema crno-belim stripovima. Podseca na chetrdesete u americhkom filmu kada su se kolor u filmovima smatrao "nerealistichnim" i rezervisanim za laku zabavu.
From Hell je c/b napravljen u zemlji obojenih stripova...hm,tako nekako...,pa je pokupio sve nagrade i pohvale sto se mogu, pokupiti |
Edited by - King Warrior on 16/02/2009 17:20:27 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/02/2009 : 17:19:59
|
quote: Originally posted by nika331
samo da bude što više ženskih likova u stripovima, a i ženskih citatelja iza stripova
Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili.Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao |
|
|
Wicked
Advanced Member
Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 16/02/2009 : 17:57:28
|
Vidim da se od Belog puta slabo sta zna. Po nekoj mojoj racunici mozda bi ove godine izasao Konan 3, Propovednik 3, Salome i novi Torgal. Ali videcemo. Ovo su samo nagadjanja. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 16/02/2009 : 18:53:20
|
quote: Originally posted by King Warrior
samo da bude što više ženskih likova u stripovima, a i ženskih citatelja iza stripova
Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili.Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao
a dok cheka koji mesec da i to dodje na red nekome od agilnih nam izdavacha, uvek moze vreme da prekrati sa kojom sveshchicom Neustrashive Zorke - u prodaji u Libellusu od sada pa na dalje! [shameless plug mode off]
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 16/02/2009 : 19:53:17
|
vetj ustaljena makrobiotika:) nadamo se malko brze/cheshtje ove godine,though...
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 16/02/2009 : 20:25:22
|
From Hell je c/b napravljen u zemlji obojenih stripova...hm,tako nekako...,pa je pokupio sve nagrade i pohvale sto se mogu, pokupiti
Ih, daleko je to od jedinog anglo crno-belog stripa. Amerikanci imaju i u ovom trenutku, recimo, The Walking Dead u crno-belom. Samo komentarishem da kod nas ljudi percipiraju crno-belo kao inheretno bolje/kvalitetnije/ozbiljnije shtivo, shto je potpuno suludo. :) |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 17/02/2009 : 13:50:47
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili. Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao
a dok cheka koji mesec da i to dodje na red nekome od agilnih nam izdavacha, uvek moze vreme da prekrati sa kojom sveshchicom Neustrashive Zorke - u prodaji u Libellusu od sada pa na dalje! [shameless plug mode off]
da svidjela mi se naslovnica tog Geste des Chevaliers Dragons.... cini se kao nekakav fantasy. Zorku nisam citala. (još) |
|
|
JefCostello
New Member
257 Posts
Member since 02/09/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 11/03/2009 : 16:37:42
|
islim da su najavljena i dva integrala Brune Brazila od strane Bookglobea. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 12/03/2009 : 16:31:42
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Geste des Chevaliers Dragons bi te odusevili. Zenske junakinje,fenomenalan serijal na nivou.Za par dobrih integrala dusu dao
da svidjela mi se naslovnica tog Geste des Chevaliers Dragons.... cini se kao nekakav fantasy. Zorku nisam citala. (još)
A Orka 13 - Sharaz-De? Meni ovo igleda lepo, je l' isto neki fantasy? |
|
|
Topic |
|